taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
1. Μπορείς να τη βγάλεις από οποιοδήποτε προξενείο των ΗΠΑ, αλλά η διαδικασία (ραντεβού, χρόνος για έγκριση κλπ) διαφέρει από προξενείο σε προξενείο. Επίσης, είναι λογικό να περιμένεις ότι θα είναι πιο καχύποπτοι αν επισκευτείς προξενείο τους σε τρίτη χώρα κι όχι στη χώρα που δηλώνεις ότι μενεις. Ειδικά αν είσαι νέος που είναι κοντά στη φάση να τελειώνει το πανεπιστήμιο και να ψάχνει για δουλειά.Xμμμ αχ βρε Αμερικανοί εσείς και η visa σας. Βρε παιδιά θα είμαι Καναδά τον Απρίλιο και επειδή λόγω γραφιοκρατίας δεν προλαβαίνω να βγάλω Καναδικό Διαβατήριο και θα πάω με Ελληνικό και θέλω να πάω και Αμερική για κανά 5ήμερο πρέπει τη visa να την βγάλω από εδώ ή μπορώ με το διαβατήριό μου να την βγάλω και στο προξενείο τους στο Μόντρεαλ;
Δεν θέλω να τη βγάλω γιατί αφού θα πάω με αμάξι δεν ζητάνε πάντα διαβατήριο στα σύνορα αλλά με το καναδικό δίπλωμα οδήγησης και το πιστοποιητικό γέννησης στο χέρι συνήθως σε αφήνουν και περνάς έτσι.
2. Αν κατά την παραμονή σου στον Καναδά προλαβαίνεις να βγάλεις το Καναδικό διαβατήριο από κει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.