Ναι, για σπουδες εννοω.Αν ξερει καποιος να απαντησει γιατι εχω ψιλομπερδευτει λιγο με τα χαρτια και τα πανεπιστημια κτλ...Τι θα πει φοιτητική βίζα; εννοείς ότι πας εκεί για να σπουδάσεις;
Ναι, για σπουδες εννοω.Αν ξερει καποιος να απαντησει γιατι εχω ψιλομπερδευτει λιγο με τα χαρτια και τα πανεπιστημια κτλ...Τι θα πει φοιτητική βίζα; εννοείς ότι πας εκεί για να σπουδάσεις;
Ναι εχω διαβασει.Απλα εχω μπερδευτει λιγο με το θεμα της τραπεζας.Η πρεσβεια απαιτει χαρτι απο την τραπεζα οτι ο λογαριασμος σου ειναι οκ για να καλυψεις τα εξοδα ενος χρονου σπουδων.Κι αν δεν ειναι μεχρι την ωρα που θα καταθεσεις τα χαρτια?΄Η αν σε ενισχυσουν και οι γονεις?!Τεσπα, μαλλον πρεπει να ρωτησω τους ιδιουςΣε τι να σε βοηθήσουμε όμως δεν καταλαβαίνω, αν έχεις συγκεκριμένη απορία γράψτην εδώ.
Για αρχή, τις σχετικές πληροφορίες στην πρεσβεία τις έχεις διαβάσει ας πούμε; Φοιτητές
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Αλλά πάλι έχω τις απορίες αν θα πρέπει να κρατάω κάποιο έγγραφο για τη δουλειά μου και για τη διαμονη, δεν έχει ερώτηση στην αίτηση που ζητάει το πότε θα πάω και που θα μείνω;Αντώνη να απαντήσω σε όσα ξέρω γιατί πήγα πολύ πολύ πρόσφατα!
Εμένα το διαβατήριό μου είναι του 2007 και δεν είχα πρόβλημα, άρα του 2008 είναι εξίσου εντάξει. Δε με ρώτησαν ακριβείς ημερομηνίες που θα πάω, με ρώτησαν απλά πόσο σκοπεύω να κάτσω και για ποιο σκοπό. Πάντως να ξέρεις ότι και ψεύτικες ημερομηνίες να πεις δεν πρόκειται κανείς να σε ελέγξει περαιτέρω. Τη βίζα θα την πάρεις, εφόσον δεν σου την έχουν αρνηθεί στο παρελθόν ή εφόσον δεν έχεις κάτι ύποπτο. Μπορείς να πεις ότι έχεις συγγενείς χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να τους δείξεις ότι σε κρατάνε πολλά εδώ, δηλαδή ότι έχεις μια σταθερή δουλειά και δε σκοπεύεις να πας εκεί ως μετανάστης. Δε τους πειράζει αν έχεις συγγενείς, μιας φίλη μου έχει και το πε ξεκάθαρα και πάλι της έδωσαν βίζα.
Γενικά είναι πολύ απλουστευμένες οι διαδικασίες πλέον, παλιά άκουγα κάτι τρελά ότι συμπλήρωνες επιτόπου την αίτηση από την αρχή κλπ, πλέον ούτε καν. Σε 50 λεπτά είχα τελειώσει όλες τις διαδικασίες και έφυγα. Οπότε μην ανησυχείς καθόλου.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Αλλά πάλι έχω τις απορίες αν θα πρέπει να κρατάω κάποιο έγγραφο για τη δουλειά μου και για τη διαμονη, δεν έχει ερώτηση στην αίτηση που ζητάει το πότε θα πάω και που θα μείνω;
Κανένα πρόβλημα.απο το καλοκαίρι του 2009 τα διαβατήρια έχουν κ δακτυλικά αποτυπώματα.αν έχουμε νέου τύπου διαβατήριο αλλά χωρίς δακτυλικά,υπάρχει περίπτωση να έχουμε πρόβλημα στην έκδοση της αμερικάνικησ βίζας?
Δε χρειάζεται να έχεις κάποιο έγγραφο από τη δουλειά σου. Στις αιτήσεις που θα πρέπει να συμπληρώσεις σου ζητούν τα στοιχεία του τωρινού σου εργοδότη και του προήγουμενου, εφόσον βέβαια υπάρχει.
Σε αυτές τις αιτήσεις σου ζητούν πότε θα πας και που θα μείνεις. Έιτε λοιπόν βάζεις κάποια ημερομηνιά τύχαια και τη διεύθυνση κάποιου ξενοδοχείου και αν σε ρωτήσουν απλά τους λες ότι τότε σκοπεύεις να πας αλλά ακόμα όμως δε τα έχεις κλείσει γιατί ήθελες πρώτα να βγάλεις τη βίζα, είτε τα αφήνεις κενά και τους λες στη συνέντευξη οτι ακομά δε ξέρεις τις ακριβής ημερομηνιές και μέρος.