Dancing Queen
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- στα φθινοπωρινα φυλλα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία
Εχω φρεσκα νεα από πρεσβεια…τη δευτερα πηρα τη βιζα και χθες μου ηρθε στο σπιτι το διαβατηριο. Είναι οντως μια τυπικοτατη διαδικασια, θεωρω πως από τα 60 σχεδον ατομα που ειμασταν πρεσβεια τα 58 πρεπει να την πηραμε… Να αναφερω ότι δεν πρεπει να ανησυχειτε για το αν εχετε συμπληρωσει σωστα τις αιτησεις 156 και 157… ότι εχετε ξεχασει να γραψετε, αν αφησατε κενα, ότι κανατε λαθος μην αγχωνεστε καθολου , τα συμπληρωνετε όλα εκεινη τη στιγμη με στυλο, οι υπαλληλοι είναι εξυπηρετικοτατοι, σου τα εξηγουν όλα τοσο αναλυτικα σε σημειο εκνευριστικο θα ελεγα λες και εισαι παιδακι πρωτης δημοτικου…. Μπραβο τους για την υπομονη τους, ελεγαν τα ιδια πραματα 10 φορες το λεπτο. Μαλιστα ηταν ενας που συμπληρωνε για πρωτη φορα εκει την αιτηση 157 αυτην για το στρατο…υπογραφες κλπ. τα γραφεις με το χερι. Γενικως από ότι καταλαβα δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να κοπεις επειδη κατι δε συμπληρωσες σωστα. Οσο για τη συνεντευξη ναι τη δινεις στα ελληνικα, όπως εχουν ηδη απαντησει τοσα μελη, οι ερωτησεις απλες οποτε να δινετε κι εσεις απλες και κοφτες απαντησεις, δε χρειαζεται να τα αναλυετε πολύ. Με ρωτησαν τα κλασικα αν εχω συγγενεις στην Αμερικη, αν εχω ξαναταξιδεψει ποτε άλλη φορα εκτος Ελλαδας (αρχισα εγω να λεω κατεβατο σε ποιες πολεις εχω παει και ο υπαλληλος με κοψε… φτανει φτανει μου λεει… ηθελε να με ξεφορτωθει ο ανθρωπος , ορεξη ειχε να ακουει τα δικα μου, γι αυτό και επαναλαμβανω κοφτες –συντομες απαντησεις). Αυτό ηταν η συνεντευξη… δυο ξερες ερωτησουλες. Να αναφερω ότι οι συνεντευξεις δινονται σε μια αιθουσα που θυμιζει τραπεζα, ο καθενας παει στο γκισε του, οποτε αυτά που απαντας τα ακουνε και αλλοι. Γενικως η ολη διαδικασια είναι απλοικοτατη, παρολα αυτά θα συνιστουσα κι εγω σε οσους ενδιαφερονται να ταξιδεψουν Αμερικη πρωτα να βγαλουν βιζα και μετα εισιτηρια, εγω εκανα το αντιθετο καθοτι σχεδον παντα ακολουθω το ενστικτο μου ….αλλα σε αυτό το θεμα νομιζω πως πρεπει να ακολουθουμε τη λογικη, η οποια λεει πρωτα βιζα!