Άσκηση θάρρους: επιλογή χώρας για 2ετή εργασία

Άσκηση θάρρους: επιλογή πόλης για 2ετή εργασία


  • Total voters
    38
  • Poll closed .

jimp

Member
Μηνύματα
5.159
Likes
6.733
Σοβαρά τώρα, θα αποφασίσεις σύμφωνα με το τι θα ψηφίσει ο καθένας εδώ μέσα?
Φρόντισε μόνο να μη το μάθει ο μελλοντικός εργοδότης σου.
Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται άσκηση θάρρους, αλλά πρωτοβουλίας, ρεαλισμού και προσγείωσης στην πραγματικότητα, μακρυά από ανόητες ψηφοφορίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με συμβουλές ανθρώπων που ούτε γνωρίζεις, ούτε εχεις δει ποτέ στη ζωή σου.
Και σε ολα αυτα που λες να προσθεσω ανθρωπων που δεν θα εχουν παει σε ολα αυτα τα μερη ωστε να μπορεσουν να τα συγκρινουν μεταξυ τους,ποσο μαλλον σαν εργαζομενοι εκει.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.159
Likes
6.733
Λονδίνο. Πόσο χάλια να'ναι πια με μισθό 4000 :D; Ταξιδάκια στις αργίες και τις άδειες, όπως οι περισσότεροι εργαζόμενοι.
Δε διαβαζεις μου φαινεται...

Λει οτι στο Λονδινο θα πρεπει να δουλευει και το σαββατο.

Επισης λεει οτι θα πρεπει να μενει ντε και καλα στο κεντρο,πραγμα που δεν το καταλαβαινω...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.290
Likes
11.673
Δε διαβαζεις μου φαινεται...

Λει οτι στο Λονδινο θα πρεπει να δουλευει και το σαββατο.

Επισης λεει οτι θα πρεπει να μενει ντε και καλα στο κεντρο,πραγμα που δεν το καταλαβαινω...
δηλαδη αυτοι που δουλευουν σαββατα δεν εχουν αλλες αργιες? αδειες?
 

paefstra

Member
Μηνύματα
14.133
Likes
45.599
Δε διαβαζεις μου φαινεται...

Λει οτι στο Λονδινο θα πρεπει να δουλευει και το σαββατο.

Επισης λεει οτι θα πρεπει να μενει ντε και καλα στο κεντρο,πραγμα που δεν το καταλαβαινω...
Πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται Σάββατα, για πολύ λιγότερα χρήματα σε χάλια πόλεις. Αντέχουν αν είναι η δουλειά της επιλογής τους- μου έχει συμβεί, προσωπικά.
Κάποιοι μάλιστα αντέχουν όλα τα παραπάνω και σε δουλειές που δεν τους αρέσουν καν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το τι θα βάλει ο καθένας σαν προτεραιότητα είναι προσωπικό ζήτημα, βέβαια.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.159
Likes
6.733
δηλαδη αυτοι που δουλευουν σαββατα δεν εχουν αλλες αργιες? αδειες?
Φυσικα και εχουν αλλες αργιες.Αυτες τις κυριακης και τις επισημες.
Και φυσικα εχουν και τις αδειες.

Οσο ναναι δεν ειναι και πολλες αυτες σε συγκριση παντα με το να ειχε ελευθερα π(απογευμα) σ.κ.

Μεα υτη την εννοια το εγραψα.

Επισης paefstra υπαρχουν πολλοι που δουλευουν σαββατα και δεν πληρωνονται κιολας.
Αλλα το θεμα μας οπως λες ειναι αλλο.
 

naihou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Εγω νομιζω σε συμφερει το λονδινο..εχω εναν γνωστο εκει ο οποιοσ πηγε στην χωρα αυτη για δουλεια και ειναι ευχαριστημενοσ απο τν αμοιβη του..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.173
Likes
12.773
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βασιλη συμφωνω με τη vario και με οσους υποστηριζουν Λονδινο ή Κων/πολη. Χωρις να ξερω τι γινεται στο Κρασνονταρ πως το λενε (που δεν ξερω καν που βρισκεται) μου φαινονται ως οι μονες επιλογες που ειναι ικανες να σε αφηνουν κανεις μια ευχαριστη ζωη.
Θα απεκλεια τα 1,2,4 για τα λιγα χρηματα και τις μηδαμινες προοπτικες εξελιξεις. Τα 7 και 9 για τους προφανεις λογους ασφαλειας. Το 5 για τον καιρο και τις πιθανες επιπτωσεις στην υγεια. Το 8 δεν εχω ιδεαπερι τινος προκειται. Εγω θα προτιμουσα Λονδινο και τα 4 χιλιαρικα μου φαινονται καλα. Αλλα και η Κων/πολη δεν ειναι ασχημη αμα θες κατι σε πιο ηλιολουστο.
Απο κει και περα ειναι τι αρεσει σ' εσενα. Κι οπου και να πας θα βρεις την ακρη μην ανησυχεις. Τετοιοι ανθρωποι εκτος Ελλαδας δεν χανονται.

ΥΓ Ευχαριστω για τη συμβουλη-ιδεα που μου εδωσες.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.636
Likes
29.968
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υποθέτουμε ότι έχετε ένα φίλο άνω των 35, που είναι άνεργος πτυχιούχος για κανα χρόνο, του λείπουν πολύ τα ταξίδια, χρέη δεν έχει ακόμη, πόρους άλλους όμως εκτός από τη δουλειά του δεν έχει και ψάχνοντας αρκετά του προέκυψαν μερικές προτάσεις για ελλάδα και εξωτερικό. Το ταίρι του δεν θα ακολουθήσει και δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις.
Το έμπειρο βιογραφικό του, με μόνη επιπλέον γλώσσα τα αγγλικά, διατιμήθηκε μηνιαία ως εξής, (έχουν μετατραπεί όλα σε ευρώ)

1. Αθήνα 1300
2. Λευκωσία 1300
3. Κωνσταντινούπολη 2000
4. Βενετία 1700
5. Εμιράτα 5000
6. Λονδίνο 4000
7. Βαγδάτη 7000
8. Κράσνονταρ Ρωσίας 5000
9. Καμπούλ 9000

Τα ακριβότερα ενοίκια- γκαρσονιέρα- είναι σε Βενετία, Εμιράτα και Λονδίνο, όπου υποχρεούται από τον εργοδότη να μείνει κεντρικά. Στα 7,8 και 9 σπίτι και διαβίωση είναι όλα πληρωμένα. Στα 6 και 8 εργασία και Σάββατο (άρα αποκλείονται τα ταξιδάκια). Εσείς που ταξιδεύετε με δικά σας λεφτά- δηλαδή έχετε εργασθεί στη ζωή σας- τι ψηφίζετε?
Έχεις 2 στρατηγικές. Ή πας κάπου για μερικά χρόνια, μαζεύεις κομπόδεμα, και μετά το απολαμβάνεις, ή πας απευθείας κάπου που θα μπορείς να έχεις την ποιότητα ζωής που θές. Η πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνεις είναι αυτή, και να την κάνεις εσύ.
Εφόσον επιλέξεις το "κομπόδεμα", παίζουν οι επιλογές 5,7,8,9. Τα ποσά (μαζί με τα housing benefits) αντικατοπτρίζουν περίπου το επίπεδο του ρίσκου που συνεπάγεται η επιλογή, και ανάγεται στο δικό σου risk appetite το πόσο θες να ρισκάρεις. Και οι 4 είναι κλασσικοί τόποι για expatriates, και επομένως θα υπάρχουν και άλλοι δυτικοί για να δημιουργήσεις ένα μικρό "κύκλο". Οστόσο δεν ξέρω κατά πόσο θα ανταπεξέλθει το έτερο ήμισυ στις δύσκολες συνθήκες.
Εφόσον επιλέξεις με κριτήριο την ποιότητα ζωής, και είσαι και ταξιδιάρης, τα 6 και 8 αποκλείονται για το λόγο που ανέφερες. Και τα 7 και 9 αποκλείονται επίσης για προφανείς λόγους ασφαλείας. Για το 5, η ζωή με τους ισλαμικούς περιορισμούς θα μπορούσε να λειτουργήσει για κάποιους ανθρώπους (όχι για μένα), και με τα χρήματα που θα κερδίζεις η Ελλάδα, η Ευρώπη και ένα σωρό προορισμοί θα είναι μόνο ένα τσιγάρο δρόμος. Από τα υπόλοιπα, τα χρήματα είναι σχετικά λίγα ώστε να γίνονται βασικότατο κριτήριο, και μάλλον η περίπτωση της Κωνσταντινούπολης, που έχει ακόμα ένα σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, φαίνεται να είναι η καλύτερη.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.633
Σοβαρά τώρα, θα αποφασίσεις σύμφωνα με το τι θα ψηφίσει ο καθένας εδώ μέσα?
Φρόντισε μόνο να μη το μάθει ο μελλοντικός εργοδότης σου.
Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται άσκηση θάρρους, αλλά πρωτοβουλίας, ρεαλισμού και προσγείωσης στην πραγματικότητα, μακρυά από ανόητες ψηφοφορίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με συμβουλές ανθρώπων που ούτε γνωρίζεις, ούτε εχεις δει ποτέ στη ζωή σου.
Θα μπορούσα να σου ανταπαντήσω "όχι σοβαρά καλέ, τι λες τώρα..." και να τελειώνουμε, αλλά ας εκθέσω και τη σκέψη μου μετά την ενοχλητική παρεμβολή, μη τυχόν και αποτρέψεις συμμετοχές ωραίες, επίσης μήπως ωφεληθείς στο να μη σπεύδεις να κρίνεις, ειδικά εάν η πιθανότητα του να έχεις δρόμο μέχρι να δασκαλέψεις δασκάλους είναι υπαρκτή.

Σοβαρά, επίσης, ποιος σου είπε ότι η ψηφοφορία ετέθη για να αποφασίσει ή να βοηθηθεί -κρίσιμα τουλάχιστον- κάποιος σε απόφαση? Τις λογικότατες και ευφάνταστες ιδέες και διαθέσεις των συμφορουμιτών βλέπουμε και μας αρέσει να βλέπουμε τις σκέψεις τους.
Εντόπισες ηθελημένη άγνοια κινδύνου και έσπευσες να προσάψεις προφανείς σοφίες ως διδαχές?

Σκέφτομαι ότι διαθέσεις ή τάσεις ενός "τυφλού" δειγματοχώρου, που ως κοινό στοιχείο έχει το ότι εργάζεται, ταξιδεύει, ίσως έχει σχέση, θα έχουμε την τύχη να δούμε με αυτή τη δημοσκόπηση.

Ίσως αυτά τα στοιχεία, εργασία και ταξίδι, που σημαντικό βαθμό διαμόρφωσης μιας προσωπικότητας έχουν, (η σχέση έρχεται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της απόφασης), προσδίδουν ακαριαία κατασταλλαγματική κρίση, ικανοποιητική για όλους τους δυνάμενους να την εκφέρουν, ίσως όχι τόσο για τον αποφασίζοντα, επίσης ενδιαφέρουσα, άμεση, γοητευτική για τον τρόπο του σκέπτεσθαι, πάντως όχι ανόητη. Η επισφαλής, για το σύνολο, αυτή κρίση, έχει λάβει υπόψη της, προτού καν το αντιληφθείς, σχέσεις, οικονομία, περιβάλλοντα, χώρες, συνθήκες, εικόνες, μέλλον, κινδύνους και πολλά άλλα παράγωγα της ταξιδιωτικής και εργασιακής ιδιότητας, διαφορετικού βαθμού επηρεασμού βεβαια του καθενός και πάντα στα διακριτά όρια ενός μη επαγγελματικού φόρουμ. Ανόητη νομίζω δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καμία δημοσκόπηση, με οποιοδήποτε ερώτημα. Μήπως, μιας κι έχεις υψηλή αίσθηση ευθύνης της γνώμης, μεταβατικά προκαταβάλλεις ή ενδεχομένως προσβάλλεις και αυτούς που συμμετέχουν ή θα ήθελαν να συμμετέχουν?

Τύψεις μπορεί να έχουν μόνο οι κατ'επάγγελμα σύμβουλοι HR ή ΕΠ η Εργατολόγοι ή Κοινωνιολόγοι, αλλά τότε δεν θα περνάγαμε ευχάριστα την ώρα μας σε ένα φόρουμ σαν αυτό εδώ, θάπρεπε επίσης να δηλώσουμε ταυτότητες.

Σκέφτομαι επίσης ότι οι στιγμιαίες αυτές δημοσκοπήσεις έχουν το χαριτωμένο στοιχείο τηςσχετικά άμεσης αυθόρμητης απάντησης και όχι της τόσο μεθοδικής μελετημένης χρονοβόρας επιστημονικής πολυπαραμετρικής επεξεργασίας, που χρυσοπληρώνουν μάλιστα ΚΑΙ οι "αδαείς" εργοδότες για να προτείνουν χιλιάδες δολάρια σε ανάξιους ανθρώπους σαν το φίλο μου. Η πλάκα είναι ότι αυτές οι σχετικά υψηλά στο εξωτερικό ή όπου χρειάζονται στην Ελλάδα αμοιβόμενες θέσεις χρήζουν-και θέτουν υπό δοκιμασία- πάντα του στοιχείου ανεπτυγμένης κρίσης του υποψηφίου, αυτής που εδώ ευθέως αμφισβητείς.

Προτείνω, όποιος προσφέρεται να "διδάξει" ενήλικες σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα του κρίνειν, να το αποφύγει- ελέγχοντας πρώτα τα επίπεδα της δικής του αυτοεκτίμησης, ή τουλάχιστον να μην το κάνει με υφάκι, τέτοιο που φέρει κακεντρέχεια, αφενός γιατί δεν ξέρουμε εάν αυτή κάνει με μια φράση τον εξυπνάκια έξυπνο, περαιτέρω δε ούτε και πόσο, αφετέρου χαλάει τη διάθεση, όπως και το χρόνο μας.

ΥΓ Το "άσκηση θάρρους" απευθύνεται στον αναγνώστη, τη δική του σκέψη προ-καλεί και προσ-καλεί. Αυτός υποβάλλεται- ελαφρώς δε αυθυποβάλλεται- στο ερώτημα.

Εξάλλου, αν ορίζαμε πρόχειρα την άσκηση θάρρους, αυτή από μόνη της θα έδινε εξ'ορισμού ρόλο σε έννοιες όπως πρωτοβουλία, ρεαλισμός, προσγείωση στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να τα συμπαραθέσεις για να φτιάξεις σόφισμα..μου θύμισες υποψήφιο δήμαρχο..τα ψοφάνε κάτι τέτοια, ας τα πούμε εύηχα- για κάποια γούστα- οφθαλμοφανή περιττολογήματα, με πρώτου και γενικού επιπέδου συμπεράσματα, κυρίως γιατί υποκλέπτουν εύκολα την αποδοχή του ψηφοφόρου, τον απαλλάσσουν δε από τη έκφραση γνώμης.

ΥΓ2 Ούτε τον εαυτό μου γνωρίζω καλά καλά, αλαζονεία δεν θα ήταν? Μόνο που εδώ, σε αυτό το φόρουμ, γνώρισα intellectually, μέσα σε ένα τρίμηνο, ανθρώπους που δεν έχω δεί, των οποίων τη γνώμη πραγματικά θαυμάζω, σφόδρα υπολήπτομαι και εν πολλοίς θα λάμβανα υπόψη έναντι της γνώμης ανθρώπων, που ενδεχομένως βρίσκονται στο φυσικό μου περιβάλλον και γνωρίζω χρόνια. Κρίμα που τόσο πολυταξιδεμένο μέλος δεν είχε τη διάθεση να παίξει με αυτό το γριφάκι, οι παράγοντες του οποίου, φυσικά, δεν παρατίθενται εξαντλητικά, απλούστατα για να μη χαθεί η ευχάριστη γεύση των προσωπικών απαντήσεων.

Ξαναδιάβασε τι έγραψες... Σαν αλγεβρική ταυτότητα πρώτου βαθμού 0=0 με δύο άχρηστες παρενθέσεις, που ούτε έκλεισαν.

Σαφέστατα κάθε άποψη διέπεται από την ελευθερία και ισότητα έκφρασης της γνώμης, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη βαρύτητα της.
Τελειώνουμε λοιπόν εδώ, εμού θεωρούντος ότι προφανέστατα σε θέματα στα οποία μονοσήμαντη και απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη δεν μπορεί να υπάρξει, άλλως θα ήταν συνταγή προς όλους, βαρύτητα παίρνει μιά απάντηση, όταν αυτή με της λογικής ή της εμπειρίας ή των αριθμών τα μέσα μπορεί να ανατμήσει ή αναδείξει πτυχές αυτών, δηλαδή των θεμάτων, και όχι όταν εκφέρεται ως αφ'υψηλού και καλά πρόκληση.
 
Last edited by a moderator:

McElk

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
2.149
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Με ψυχρά νούμερα αν αφαιρέσουμε το κόστος ενοικίου και λοιπών εξόδων κατοικίας (φαντάζομαι σ’ αυτά αναφέρεσαι σαν έξοδα διαβίωσης και όχι στη διατροφή), και υποθέτοντας 150 ευρώ έξοδα για Αθήνα, 500 για Λευκωσία και Κων/πολη, 900 για Εμιράτα και από 1100 για Βενετία και Λονδίνο, αφαιρέσουμε και το 1/5 του μισθού, γενικά ως ποινή, για την εργασία του Σαββάτου οι προς σύγκριση μισθοί διαμορφώνονται :
1. Αθήνα 1150
2. Λευκωσία 800
3. Κωνσταντινούπολη 1500
4. Βενετία 600
5. Εμιράτα 4100
6. Λονδίνο 2100
7. Βαγδάτη 7000
8. Κράσνονταρ Ρωσίας 4000
9. Καμπούλ 9000 Άρα η περίπτωση της Λευκωσίας και Βενετίας είναι εντελώς ασύμφορες της δε Κων/πολης καθόλου δελεαστική. Αφαιρώντας τώρα Βαγδάτη και Καμπούλ για λόγους επικινδυνότητας απομένουν για σύγκριση Λονδίνο, Εμιράτα και Κράσνονταρ. Η περίπτωση του Λονδίνου θα ήταν εξεταστέα αν η σύζυγος του ενδιαφερομένου είχε την δυνατότητα να ακολουθήσει και να εργασθεί διαφορετικά από τα εναπομείναντα Εμιράτα και Κράσναντορ εγώ θα πρότεινα το δεύτερο. Οι κλιματολογικές συνθήκες πλησιάζουν περισσότερο της Ελλάδας, τη γλώσσα μπορεί να μάθει κανείς σε λίγους μήνες για καλό επίπεδο συνεννόησης, οι ξένοι επιστήμονες χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης από τους αντίστοιχους ντόπιους και ακόμη υπάρχει η προοπτική επαφών και γνωριμιών με τοπικά ιθύνοντα στελέχη για μελλοντικές μπίζνες όχι σαν υπάλληλος πλέον αλλά σαν επιχειρηματίας.
 

Earl

Banned
Μηνύματα
31
Likes
15
Όσοι ψηφίσατε Καμπούλ ( για χαβαλέ) , μπορείτε έστω συνοπτικά να μας εκθέσετε τους λόγους που σας οδήγησαν στην επιλογή αυτή;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μηνύματα
910.518
Μέλη
39.473
Νεότερο μέλος
Tassosap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom