battered_suitcase
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Χονγκ Κονγκ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
ενα μικρο παραδειγμα.
Αν πηγαινε ενα γκει ζευγαρι στην ρεσεψιον του ξενοδοχειου
και ζητουσε αντι για δυο μονα κρεβατια ενα διπλο,να εχουν το τακτ
και να μην χασκογελανε σαν ανοητοι.
Ειναι καποιες μικρες λεπτομεριες τις οποιες πρεπει να γνωριζουν
οι ξενοδοχοι.
Εννοείται ότι τα παραπάνω ισχύουν 1000% αλλά έτσι όπως τίθεται (όχι τώρα, γενικώς) το θέμα είναι σαν να μιλάμε για θεματικό τουρισμό. Δηλαδή εσείς όταν ταξιδεύετε, ταξιδεύετε ως ξέρω γω ετεροφυλόφιλοι λευκοί φιλελεύθερων πεποιθήσεων φιλόζωοι; Ή ως Μαρία, Αντώνης, Σάκης;Η ημερίδα είχε θέμα τους τρόπους προσέλκυσης ομοφυλόφιλων τουριστών. Δεν είναι λογικό ότι ένας ομοφυλόφιλος τουρίστας, ο οποίος θέλει να ταξιδεύσει, για παράδειγμα ως ζευγάρι, θα θέλει να νιώθει ότι δεν κρίνεται και κατακρίνεται για τις επιλογές του? Ότι δεν θα τον λοξοκοιτάνε στο ξενοδοχείο, ότι δεν θα του φέρονται με αγένεια και ότι θα έχει επιλογές διασκέδασης που θα περιλαμβάνουν και gay ή gay friendly μέρη? Ότι, στην τελική, θα πάει κάπου να περάσει καλά και θα νιώθει ασφαλής να κυκλοφορήσει, διότι σε αυτόν τον τόπο δεν θα υπάρχουν ρατσιστικές επιθέσεις σε άτομα, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού?
Ευγένεια, διακριτικότητα (όχι με την έννοια της διάκρισης φυσικά) και ασφάλεια είναι αυτά που αναζητά ο οποιοσδήποτε τουρίστας, αλλά όταν είναι ομοφυλόφιλος οι λέξεις αποκτούν άλλο (ευρύτερο) περιεχόμενο.
Το θέμα μας είναι να προσελκύσουμε γκει τουρίστες, ή να δημιουργήσουμε μια ανεκτική κοινωνία (τουριστική βιομηχανία και τοπικός πληθυσμός) όπου ποσώς αφορά τον οποιονδήποτε το τι κάνεις στο κρεβάτι σου;
Τέλος πάντων, never mind me, δε μ'αρέσουν γενικά αυτές οι ταμπέλες..To gay tourism μου ακούγεται εξίσου διακριτικό (με την έννοια της διάκρισης) με το να λέμε black tourism, women tourism, muslim tourism, κλπ κλπ.
Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι το σχόλιο μου δεν είναι ομοφοβικό αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ελπίζω σε μια κοινωνία που δε θα ασχολείται με τις επιλογές σου στη σεξουαλική σου ζωή και θα είναι τόσο ανεκτική που δε θα πάει καν το μυαλό της να σε διαχωρίσει από άλλου τύπου τουρίστα.