• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Άγιο Όρος

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Προσωπικά, ως γυναίκα αηδιάζω με την νοοτροπία αυτή και σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνω την νοοτροπία που θέλει τις γυναίκες μη-άξιες να πάνε σε έναν τόπο που έχει στην κυριολεξία καταληφθεί από την Εκκλησία, με την δικαιολογία ότι "εδώ μένει μόνο η Παναγία"..
Τάνια,έχεις δίκιο σε αυτό.κι εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα,όπως δεν καταλαβαίνω και το γιατί απαγορεύεται στις γυναίκες να μπαίνουν μέσα στο ιερό των εκκλησιών..
το Αγιον όρος έχει δοθεί στην Παναγία ώς δώρο.Όταν πήγε εκεί,της άρεσε τόσο πολύ που της αφιερώθηκε ο χώρος.Ετσι λοιπόν,απαγορεύτηκε οποιαδήποτε είσοδος σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καθώς ήταν λόγος να σπιλωθεί η ιεροσύνη της.Αυτή είναι η ιστορία ή η αλήθεια που είπαν στον πατέρα μου όταν το επισκέφτηκε. :shock:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
το Αγιον όρος έχει δοθεί στην Παναγία ώς δώρο.
Απο ποιον άραγε;
Όταν πήγε εκεί,της άρεσε τόσο πολύ που της αφιερώθηκε ο χώρος.
Πότε πήγε; Γιατί ο χώρος έγινε ιερός τουλάχιστο χίλια χρόνια μετά το θάνατο της Παναγίας.
Ετσι λοιπόν,απαγορεύτηκε οποιαδήποτε είσοδος σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα καθώς ήταν λόγος να σπιλωθεί η ιεροσύνη της.
Αυτό να μας το εξηγήσει κάποιος με πιο απλά λόγια .
Αυτή είναι η ιστορία ή η αλήθεια που είπαν στον πατέρα μου όταν το επισκέφτηκε. :shock:
.........................................................
Δεν έχω πρόθεση να θίξω την πίστη κανενός, αλλά κάποια πράγματα ξεπερνουν κατά πολύ τη λογική.
Βέβαια και οι άνθρωποι αυτου του περιβάλλοντος μας καλούν να δουμε τα ζητήματα πίστης με υπέρβαση της λογικής..
Εξαίρεση, η περίπτωση της επιχειρηματικής λογικής, βλέπε άγιες μπίζνες και αλισβερίσια με μεγαλοπαράγοντες της δημόσιας ζωής.

Last edited by a moderator:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Δεν έχω πρόθεση να θίξω την πίστη κανενός, αλλά κάποια πράγματα ξεπερνουν κατά πολύ τη λογική.
Βέβαια και οι άνθρωποι αυτου του περιβάλλοντος μας καλούν να δουμε τα ζητήματα πίστης με υπέρβαση της λογικής..
Εξαίρεση, η περίπτωση της επιχειρηματικής λογικής, βλέπε άγιες μπίζνες και αλισβερίσια με μεγαλοπαράγοντες της δημόσιας ζωής.
και την περίπτωση της επιχειρηματικής λογικής των συγκεκριμένων ατόμων υπέρβαση την χαρακτηρίζει.. υπέρβαση (και υποτίμηση ταυτόχρονα) της κοινής λογικής όλων μας...
ίσως εμείς να είμαστε οι παράλογοι.. ποιος ξέρει..:)

koyk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Στην μονη Διονυσιου και Παυλου θα παμε απο οτι εμαθα.Λες να την κανω για πανω μονιμα?Επειδη ειμαι λιγο του βουνου και μου αρεσει το περπατιμα στα βουνα με προειδοπιοισαν οτι αν ξεχαστω εξω μετα τις 8 κλεινουν οι πορτες και οποιος εχει μπει καλως οι υπολοιποι την βγαζον στα βουνα.Δεν σου ανοιγουν που να χτυπας τον κ... σου κατω.Υπερβολη ειναι??????
Μην παρεις μαζι σου τιποτα φαγωσιμο κα ι βαρια πραγματα,δοκιμασε εναν διαφορετικο τροπο διατροφης ο οποιος περιλαμβανει παρα πολυ υγεινα και νοστιμα φαγητα και παρα πολλα φρουτα.Αν σ`αρεσει το περπατημα οι μονες που θα επισκευθειτε ειναι δυο δυομισι ωρες απο το λιμανι της Δαφνης ,διαδρομη απιστευτης ομορφιας.Απο τους Καλογηρους μην περιμενετε πολλα γιατι ειναι τοσο πολυασχολοι και δυσκολα θα ανοιξουν κουβεντα μαζι σας,δικαιολογιστε τους ομως γιατι φιλοξενουν καθιμερινα πολυ κοσμο και δεν γινετε μιλανε με ολους. μαζι σας ελαχιστα ρουχα και σιγουρα υπνοσακο, με λιγα λογια οσο γινεται ελαφρυτερο σακιδιο για ευκολο περπατημα,και αν υπαρχει κανενα baton πεζοπορειας η μπαστουνι

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.

δεν ειπα οτι συμφωνώ με κάτι τέτοιο ούτε και οτι πιστεύω οτιδήποτε λέει ο καθένας μόνο και μόνο για να προκαλέσει ''μυστήριο''.
Εγώ είπα απλά την εξήγηση που δίνουν παπάδες και λοιποί,όταν ο κόσμος απορεί γιατί είναι απογορευμένη η είσοδος στις γυναίκες.
Προσωπικά,δεν έχω καμία σχέση με εκκλησία,παπάδες κλπ.
Οσο για την πίστη,άλλο το ένα αλλο το άλλο.Δεν θίκτηκε πουθενά το θέμα πίστης αλλά το θέμα Αγιον όρος ώς χώρος επίσκεψης.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δεν έχω πρόθεση να θίξω την πίστη κανενός,
To γραψα ακριβώς για να πω οτι δεν μπαίνω σε ζητήματα πίστης.
Καμιά φορά στην απόπειρα να κάνεις χιουμορ τα πράγματα στραβώνουν γιατί κάποιοι θεωρούν οτι υπαρχουν και θέματα που δεν πρεπει να τα αγγίξεις..
Δεν υπάρχει παρεξήγηση ...δοξα τω Θεώ.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
To γραψα ακριβώς για να πω οτι δεν μπαίνω σε ζητήματα πίστης.
Καμιά φορά στην απόπειρα να κάνεις χιουμορ τα πράγματα στραβώνουν γιατί κάποιοι θεωρούν οτι υπαρχουν και θέματα που δεν πρεπει να τα αγγίξεις..
Δεν υπάρχει παρεξήγηση ...δοξα τω Θεώ.
Μα τον Τουτάτη δεν σε καταλαβανουν εύκολα:haha: Αυτό είναι σίγουρο, μα τον Αλλάχ!!!:haha::haha:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Μα τον Τουτάτη δεν σε καταλαβανουν εύκολα:haha: Αυτό είναι σίγουρο, μα τον Αλλάχ!!!:haha::haha:
Φταίνε οι Βουδιστικές μου επιρροές, μα τον Αμμωνα Βισνου :shock:

ΥΓ. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι, ας ρωτήσει εμένα, ή το Δήμο :haha: ( που ερμηνεύει τη σκέψη μου τέλεια)

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
renata,τί ακριβώς δεν μπορείς να καταλάβεις σε αυτό που είπα??
:shock:

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Επιτελους εφτασε η ωρα.Κυριακη πρωι φευγουμε για Αγιο Ορος.Πρωτη σταση Λιτοχωρο Πιεριας προχειρο υπνο και δευτερα πρωι φευγουμε για Ουρανουπολη...
Καποια τελευταια tips εχετε να προτεινετε????:clap::clap::clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh