Άγιο Όρος

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
837
Likes
11.015
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Το πλάνο είναι εφικτό αλλά νομίζω ότι δεν είσαι καλά ενημερωμένος,από τη Μονή Δοχειαρίου η Μονή Ξενοφώντος είναι περίπου 45 λεπτά περπάτημα
 
Μηνύματα
639
Likes
2.902
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Επίσης δεν εφικτό απο Ξενοφωντος να πας Καρυές. Ειναι όλο ανηφόρα. Το βανακι κάνει περίπου 1 ώρα και εινα8 εξαιρετικά κακοτραχαλος ο δρόμος.

Για πρωτη φορά στο όρος εγώ θα σου προτεινα την εξής διαδρομή.

Από Καρυές επίσκεψη φιλοθεου και μετά Παναγιουδα που είναι το κελί του Αγίου Παρισιού. μετά ιβυρων διανυχτερευση.

Την επόμενη μέρα Καρακαλου διανυχτερευση.

Τώρα για τρίτη μόνη από εκεινη την πλευρά μπορείς να μείνεις Φιλοθεου.

Αντίστοιχα μια άλλη τριπλετα που μπορείς να κάνεις για 3 διανυχτερευσεις ειναι να πας Παύλου. μετά Διονυσίου και μετά Γρηγορίου.
 

ManEf23

Member
Μηνύματα
54
Likes
201
Το πλάνο είναι εφικτό αλλά νομίζω ότι δεν είσαι καλά ενημερωμένος,από τη Μονή Δοχειαρίου η Μονή Ξενοφώντος είναι περίπου 45 λεπτά περπάτημα
Απο το Google Maps μου έβγαλε τους συγκεκριμένους χρόνους/αποστάσεις :)

Για παράδειγμα, απο Ιερα Μονη Ξενοφωντος μου βγάζει προς Καρυές 2 διαδρομές, η πρώτη 11.7 χλμ. και 3 ωρες και 20 λεπτά, και η δεύτερη 12.6 χλμ. και 3 ώρες και 41 λεπτά. Μου βγάζει οτι για την πρώτη π.χ θα έχω ανάβαση απο 17 μέτρα στα 572 μέτρα το οποιο ναι μεν δεν ειναι κατι χαλαρο αλλα πιστευω οτι το "εχω" ... ειμαι 30+ χρονων ... :p :p :p πιστεύω θα αντέξω :) και βλεπω απο Google Maps οτι ο δρομος ειναι εμφανης, δηλαδη δεν ειναι κανενα μονοπατι μεσα στο δάσος!
 

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
837
Likes
11.015
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Οι "ορεινές" διαδρομές είναι οι πιο όμορφες.Εφόσον είναι η πρώτη σου επίσκεψη στο Ορος νομίζω ότι θα πρέπει να τις επιλέξεις,πχ από Σιμωνόπετρα προς Φιλοθέου (περίπου3 ώρες).Εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω προτάσεις με πμ
 

ManEf23

Member
Μηνύματα
54
Likes
201
Οι "ορεινές" διαδρομές είναι οι πιο όμορφες.Εφόσον είναι η πρώτη σου επίσκεψη στο Ορος νομίζω ότι θα πρέπει να τις επιλέξεις,πχ από Σιμωνόπετρα προς Φιλοθέου (περίπου3 ώρες).Εάν θέλεις μπορώ να σου στείλω προτάσεις με πμ
Ναι εννοείται, στείλτε μου! :)
 

georgi d

Member
Μηνύματα
57
Likes
113
Μια φόρα είχα πάει από Αθήνα (ΚΤΕΛ Κηφισού ) - Κτελ Χαλκιδικής - Ουρανουπολη με λεωφορείο. Σε πάει κατευθείαν Κτελ Χαλκιδικής και εκεί θα περιμένεις περίπου μισή ώρα και με το άλλο λεωφορεία πας κατευθείαν Ουρανουπολη. Στην επιστροφή δεν θυμάμαι νομίζω πήραμε το τρένο. Εάν δεν έχεις πρόβλημα με το λεωφορείο και μπορείς να κοιμηθείς είναι μια καλή λύση. Το εισιτήριο που θα αγοράσεις από το ΚΤΕΛ Κηφισού είναι Αθήνα - Ουρανουπολη. Παλιά δεν ήταν ακριβό τώρα δεν γνωρίζω.
https://athosinfo.gr/to uran.html
Αυτά από το ίντερνετ
Θα σου πρότεινα να πας και να γυρίσεις με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης . Η τιμή θα κατέβει στα 53 ευρώ. Το δρομολόγιο των 23.00 από τον Κηφισό σε πάει κατευθείαν στα Κτελ Χαλκιδικής στην Θεσσαλονίκη, άρα γλυτώνεις το ταξί και δεν έχεις το άγχος αν θα προλάβεις.
Στον γυρισμό παίρνεις το λεωφορείο 45 του ΟΑΣΘ από Κτελ Χαλκιδικής για Κτελ Μακεδονίας και από εκεί για Αθήνα.
Πληροφορίες Κτελ Κηφισού 2105150025

Κτελ Κηφισού - Κτελ Χαλκιδικής τιμή 42€ (με επιστροφή 75€)
Και Κτελ Χαλκιδικής - Ουρανουπολη 12 μέχρι 14 €
Περίπου 100 €.
Με τρένο στην επιστροφή δεν ξέρω πόσο έχει. Εγώ θα γύριζα με τρένο.
 
Last edited:

ManEf23

Member
Μηνύματα
54
Likes
201
Μια φόρα είχα πάει από Αθήνα (ΚΤΕΛ Κηφισού ) - Κτελ Χαλκιδικής - Ουρανουπολη με λεωφορείο. Σε πάει κατευθείαν Κτελ Χαλκιδικής και εκεί θα περιμένεις περίπου μισή ώρα και με το άλλο λεωφορεία πας κατευθείαν Ουρανουπολη.
Σε ευχαριστώ :)
Μια χαρά, μου ρίχνει και το κόστος στο συνολο γυρω στα 500 η συγκεκριμένη επιλογή. Δεν την γνώριζα, και ο λόγος που δεν είχα επιλέξει την επιλογή του ΚΤΕΛ ήταν γιατί πίστευα θα αναγκαζόμουν να πληρώσω μια έξτρα διαμονή για να πάρω το καραβάκι το πρωϊ απο Ουρανουπολη :)
 
Μηνύματα
639
Likes
2.902
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μην εμπιστεύεσαι Google maps για τις διαδρομές με πόδια.

Η καλύτερη διαδρομή για να πάρεις μια γευση είναι αυτή που ανέφερα. Καρυες προς Ιβυρων.

Μερικές φωτογραφίες από πριν λίγους μήνες που την έκανα ξανά.

IMG_3807.jpeg


IMG_3809.jpeg


IMG_3814.jpeg


IMG_3816.jpeg


IMG_3821.jpeg
 

Attachments

georgi d

Member
Μηνύματα
57
Likes
113
Να βάλω μια διαδρομή. Το θέμα είναι ότι εμείς εδώ γράφουμε όμως όταν βρεθείτε στο Άγιο Όρος τα σχέδια σας θα αλλάξουν. Υπάρχουν πολλοί προσκυνητές που θα σας βοηθήσουν εκεί.
Εάν θέλετε να πάτε για πολλές μέρες μπορείτε να πάτε έτσι.
Δαφνη (με λεωφορείο μέχρι Καρυές (εδώ θα σας πούνε τι πρέπει να να δείτε) - μονή Κουτλουμουσίου -(Πανάγουδα ) μονή Ιβήρων(εδώ θα μείνετε) - μονή Σταυρονικήτα - μονή Παντοκράτορος( εδώ θα μείνετε) - μονή Βατοπεδίου (εάν πάτε με τα πόδια με δυσκολία όμως θα σας δεχτούν. Όμως εάν θα μείνετε στην μόνη Παντοκράτορος μπορεί και να μην σας δεχτούν ) - στα άλλα μοναστήρια που ακολουθούν θα σας δεχτούν. Μετα το Βατοπέδι έχουμε την μονή Εσφιγμενου- δίπλα την Χιλανδαριου (Σερβικη ) - μετά την μονή Ζωγράφου (Βουλγαρικη ) και από υπάρχει ένα κοντινό μονοπάτι μέχρι την ιερά μόνη Κωνσταμονιτου (μικρή και πολύ καλή μονή) από εδώ κάτω στο λιμάνι της μονής (αρσανας) και με το φερυ βγαίνετε από το Άγιο Όρος προς Ουρανουπολη. Από Εσφιγμενου και μετά δεν έχετε πρόβλημα.
Εγώ απλώς σας έγραψα κάτι όμως εσείς σκεφτείτε σε ποιες μονές θα πάτε. Μέσα στο Άγιο Όρος θα καταλάβετε που θα μείνετε.


Μπορείτε από μόνη Ιβηρων να γυρίσετε πίσω στις Καρυές από άλλο μονοπάτι και από Καρυές (εδώ τότε κάπου θα μείνετε. Λογικά δεν χρειάζεται ) έχει ωραία διαδρομή μέχρι Βατοπέδι (έτσι δεν θα πάτε στην μόνη Σταυρονικήτα και Παντοκράτορος) .
Το βασικό μην το ξεχάσω να φεύγετε από της μονές όταν θα φάτε στην τράπεζα (είναι και ευλογία να τρώμε στις μονές) . Όταν τελειώσει η θεία λειτουργία όλοι πηγαίνουν στην τράπεζα της Μονής.
Από ότι θυμάμαι η Ρώσοι στην μονή Αγίου Παντελεήμονα την Δευτέρα δεν έχουν τράπεζα όμως οι προσκυνητές κάτι μπορούν να φάνε στο Αρχονταρικι(εσείς αυτήν την μονή θα την δείτε από μακριά) . Κάτι για να φάτε μόνο στην Δάφνη και Καρυές(εδώ νομίζω μόνο καφέ σας φτάνει αφού θα έχετε φάει στη μονή που είχατε μείνει) .

Κοίταξα τις τιμές Αθήνα - Θεσσαλονίκη και παντού οι τιμές είναι στα ύψη. Τι να πω καλύτερα μην πω τίποτα (
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
57
Likes
113
Να γράψω κάτι εάν επιτρέπουν οι κανόνες του φόρουμ. Πολλές φορές πριν πάω στο Άγιο Όρος και όταν ξαναγυρίζα στην Ουρανουπολη νοικιάζα δωμάτιο το πολύ για 2 μέρες. Στην Ουρανουπολη δεν έχει κάτι να δεις όμως ένα μπάνιο μπορείς να κάνεις. Οι τιμές που έχουν είναι περίπου 25-30 το δίκλινο για ένα άτομο ή 40 € για 2 άτομα. Θυμάμαι παλιά είχα βρει και με 10 ευρώ. Όμως ήταν τέλος Αυγούστου.
Νομίζω κάποιοι εδώ στο φόρουμ έχουν βρει και καλύτερες τιμές.

Τώρα κάτι βρίσκω και νομίζω θα ήταν καλή λύση.
Βλέπω υπάρχει λεωφορείο Αθήνα - Σοφία με 22 € (έτσι όπως χθες ρώτησα δεν έχουν πρόβλημα εάν θα κατεβείτε Θεσσαλονίκη) . Από το σταθμό των τρένων περνάει το λεωφορείο 45 νομίζω(δίπλα στο σταθμό τρένων στα αριστερά όπως βλέπουμε την είσοδο υπάρχουν πολλές στάσεις. Εκεί θα περιμένετε το 45. Τιμή εισιτηρίου 1 €) που θα σας πάει μέχρι Κτελ Χαλκιδικής(περίπου μισή ώρα όταν δεν έχει κίνηση).
Νο 45 ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - KTEL
Εκεί αγοράζουμε ένα εισιτήριο με επιστροφη(ανοιχτό) με 25 €.

Κάτι ακόμα για μια διαδρομή. Από Δαφνη-ιερά μονή Ξηροποταμου-Καρυες (η και αυτή που πάει από αριστερά ρωσικής μονή μέχρι Καρυές μην την κάνεις. Νομίζω είναι η χειρότερη που υπάρχει.
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.350
Μηνύματα
889.655
Μέλη
39.027
Νεότερο μέλος
GEORGIAD3

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom