• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

«Βραχιολάκι» φορά ένας στους 4 τουρίστες

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
η αληθεια οτι συμφωνω
στο Κανκουν πηγα σαν μεμονωμενος κ δεν εβρισκα εξοδο προς τον δρομο...
ελεγα τους υπαλληλους των ξενοδοχειων, να μας αφησουν με συνοδεια security αν θελουν να περασουμε να βγουμε στον δρομο...οχι μας λεγαν...απαγορευεται...

βεβαια απο την αλλη στο Cozumel πετυχαμε ξενοδοχειο αλυσιδας οπως αυτο που μεναμε εμεις κ ειχαμε προσβαση στις εγκαταστασεις του...

XRISTOS71

Member
συγνώμη για να καταλάβω το θέμα είναι τα ξενοδοχεία με all inclusive πακέτα ΄
η για το ποιός φταίει για τήν μη έυκολη πρόσβαση στή θάλασσα

όλα τα ξενοδοχεία που είναι πάνω στίς παραλίες κλέινουν τήν πρόσβαση στήν θάλασσα είτε είναι Α.Ι είτε όχι
άς προσέχουμε τι γράφουμε

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Δυστυχώς, το θέμα με το all inclusive ταλανίζει (και θα ταλανίζει) την ελλάδα για πολλά χρόνια. Ξεκίνησε από την Καραϊβική (συγκεκριμένα νησιά και για λόγους ασφαλείας), έφτασε στην Μεσόγειο (Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτο) και πλέον είναι γεγονός και σε Ελλάδα και Ισπανία.
Όσο η τουριστική βιομηχανία της χώρας βασίζεται στους χονδρέμπορους (tour operators που διακινούν το 90% του τουρισμού) και το κράτος δεν δίνει κίνητρα για ανεξάρτητους ταξιδιώτες (low cost αεροπορικές, δημόσιες συγκοινωνίες, καταπολέμηση της ακρίβειας, κλπ κλπ) το θέμα θα διαιωνίζεται. Και φθάνουμε στο τέλος να έχουμε ξένους που έρχονται για 14 ημέρες κλεισμένοι μέσα στα ξενοδοχεία να φεύγουν από την Ελλάδα χωρίς να έχουν δεί τίποτε, χωρίς να έχουν φάει σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι και χωρίς να έχουν γνωρίσει έναν έλληνα, αφού και η καμαριέρα τους είναι πολωνέζα).

varioAthens

Member
Άλλο οι διακοπές κι άλλο το "θέλω να γνωρίσω ένα μέρος". Γι αυτόν που τον ενδιαφέρει στις διακοπές του να περνάει 20 ώρες κάθε μέρα οριζοντίως, και να μην κουνάει ούτε το δακτυλάκι του, το all-inclusive είναι προφανώς ιδανικό.
Απο κει και πέρα, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για ταξίδι "εξερεύνησης", είναι που αρχίζει η συζήτηση. Πριν μας πείτε αν για σας που το δοκιμάσατε ήταν καλό, διευκρινήστε αν βρισκόσασταν ή όχι στην παραπάνω κατηγορία (έστω και εν μέρει).
Συμφωνώ απολύτως!
Έχω βρεθεί σε all inclusive και κατέληξα στο ότι ενδείκνυται για λιώσιμο ή για οικογένειες........αντικαθιστά κατά κάποιο τρόπο την έννοια του "εξοχικού σπιτιού" θα έλεγα.....

GTS

Member
Γιατί θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μεγαθήρια all inclusive χτίζονται σε αναπτυσσόμενες χώρες (μήπως το αναπτυσσόμενες είναι υπερβολικό????)!!!
Παρντόν? Έχεις πάει σε ισπανικά νησιά να δεις μεγαθήρια? Καλύτερα να σκεφτόμαστε καλύτερα πριν αφήσουμε υπόνοιες για καθυστερημένους λαούς και μη. Στα νησιά της Ταϋλάνδης που πήγα εγώ δεν είδα ούτε ένα μεγαθήριο. Αντίθετα, στη χώρα μας και αλλού στην Ευρώπη είναι γεμάτος ο τόπος.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Συμφωνώ με τον GTS. Άλλοι είναι οι καθυστερημένοι...

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Παρντόν? Έχεις πάει σε ισπανικά νησιά να δεις μεγαθήρια? Καλύτερα να σκεφτόμαστε καλύτερα πριν αφήσουμε υπόνοιες για καθυστερημένους λαούς και μη. Στα νησιά της Ταϋλάνδης που πήγα εγώ δεν είδα ούτε ένα μεγαθήριο. Αντίθετα, στη χώρα μας και αλλού στην Ευρώπη είναι γεμάτος ο τόπος.
Καταρχήν, το σχόλιό μου βασιζόταν σε αυτό που είχε γράψει η go2nbeach για κλείσιμο ολόκληρων παραλιών σε παγκοσμίως γνωστά μέρη και απαγόρευση της εισόδου σε μη πελάτες των all inclusive.

Τώρα αν πιστεύεις ότι άφησα υπόνοιες για καθυστερημένους λαούς είναι απλά η δική σου μετάφραση των γραπτών μου. Μίλησα για λαούς που η μη πραγματική ύπαρξη πολιτικών δικαιωμάτων και έκφρασης λόγου δεν τους δίνει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την οποιαδήποτε δυσσαρεσκειά τους για ότι συμβαίνει στον τόπο τους.

Μεγαθήρια ξενοδοχεία εννοείται ότι υπάρχουν παντού και όσο περισσότερο τουρισμό δέχεται μια περιοχή τόσο αυτά θα αυξάνονται! Η διαφορά είναι ότι το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης παραλιών δεν είναι αυξημένο σε χώρες όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα αλλά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

GTS

Member
Τώρα αν πιστεύεις ότι άφησα υπόνοιες για καθυστερημένους λαούς είναι απλά η δική σου μετάφραση των γραπτών μου. Μίλησα για λαούς που η μη πραγματική ύπαρξη πολιτικών δικαιωμάτων και έκφρασης λόγου δεν τους δίνει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την οποιαδήποτε δυσσαρεσκειά τους για ότι συμβαίνει στον τόπο τους.

Μεγαθήρια ξενοδοχεία εννοείται ότι υπάρχουν παντού και όσο περισσότερο τουρισμό δέχεται μια περιοχή τόσο αυτά θα αυξάνονται! Η διαφορά είναι ότι το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης παραλιών δεν είναι αυξημένο σε χώρες όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα αλλά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Καλά, διαβάζοντας αυτό εδώ δε ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την ελληνική πραγματικότητα....

Εγώ ζω σε άλλη χώρα προφανώς, όπου από το Π. Φάληρο μέχρι το Λαγονήσι και παρακάτω ακόμα, οι παραλίες είναι ελεύθερες, χωρίς κτίσματα, με άνετη πρόσβαση κτλ......στη φαντασία μας φυσικά.

Να φέρουμε κανέναν "αναπτυσσόμενο" να γελάσει με τα χάλια μας, που έχουμε και δικαίωμα και ελευθερία έκφρασης τρομάρα μας.....

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Ζωντας σε επαρχια που διαθετει 20 χιλιομετρα ελευθερης παραλιας ( παράλια Λαρισας) οταν ακουω για all inclusive και κλειστες παραλιες πραγματικα οσο κι αν ειμαι γνωστης του προβληματος και τα εχω δει κατα καιρους, δεν μπορω να φανταστω οτι θα υπαρξει εποχη που θα το βιωσω στο πετσι μου. Διοτι οι τουριστες πανε κι ερχονται και λεν και ενα "δεν βαριεσαι!". Οι ντοπιοι τρωνε το ζορι!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
αν ομως στον ντοποιο (βλεπε πχ δημαρχο, νομαρχη, ιδιοκτητης μερικων στρεμματων) πεσει ζεστο χρημα απο μια εταιρεια για ανεγερση ξενοδοχειου να δεις μετα πως ο ντοπιος δεν θα εχει κανενα ζορι....

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
αν ομως στον ντοποιο (βλεπε πχ δημαρχο, νομαρχη, ιδιοκτητης μερικων στρεμματων) πεσει ζεστο χρημα απο μια εταιρεια για ανεγερση ξενοδοχειου να δεις μετα πως ο ντοπιος δεν θα εχει κανενα ζορι....

Ναι αλλα ξερεις και ποσους ντοπιους ξερω που ενω πηραν ζεστο χρημα και πουλησαν την γη τους συνεχιζουν να τα θεωρουν δικα τους? Η ανωμαλια σε ολο της το μεγαλειο!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Άλλο οι διακοπές κι άλλο το "θέλω να γνωρίσω ένα μέρος". Γι αυτόν που τον ενδιαφέρει στις διακοπές του να περνάει 20 ώρες κάθε μέρα οριζοντίως, και να μην κουνάει ούτε το δακτυλάκι του, το all-inclusive είναι προφανώς ιδανικό.
Απο κει και πέρα, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για ταξίδι "εξερεύνησης", είναι που αρχίζει η συζήτηση. Πριν μας πείτε αν για σας που το δοκιμάσατε ήταν καλό, διευκρινήστε αν βρισκόσασταν ή όχι στην παραπάνω κατηγορία (έστω και εν μέρει).
Εχεις δίκιο που τα διαχωρίζεις και με βάση αυτο θα απαντήσω..
Το σύστημα αυτο μεχει εξυπηρετήσει σε ελληνικά νησιά αλλα και σε ξενοδ της Χαλκιδικής,γιατι εγώ προσωπικά το καλοκαίρι οταν πάω καπου δεν αντέχω να τριγυρνάω μεσ την κάψα να ψαχνω που να φαω :roll:και τι....θα φάω,άλλωστε όλη τη μέρα μου την αφιερώνω σε θαλασσα και χαλάρωση,και μόνο το βραδάκυ πηγαίνω βόλτες στη Χωρα ,στο κέντρο κλπ.Αλλωστε τα μεγάλα συγκροτήματα είναι πλήρως εξοπλισμένα ....τα καφέ,πισίνες,παραλίες,μέχρι και προγράμματα διασκέδασης αν θες ακόμα και το βραδυ να μείνεις εκει...
Επίσης ,για καποιους που αναφέρονται στην ποιότητα των φαγητων κλπ,ουτως η αλλως και στα εστιατόρια δε μπορεις νασαι σίγουρος,και να πω και κάτι άλλο που το ξεχνάμε πολλές φορες,σ αυτα τα ξενοδοχεία επειδή συνήθως έχει μπουφέ,τρώς ότι θελεις,έχεις πολλες επιλογές απο μαγειρεμένα,σαλάτες ,φρούτα,γλυκά, ενώ στο εστιατόριο πλην της ταλαιπωρίας μέχρι να καθήσεις και να σου τα φερουν κλπ δεσμευεσαι με συγκεκριμένα πράγματα.
Νομίζω λοιπον,ότι για καποιους που θελουν ξεκούραση και χαλάρωση κατα κύριο λόγο,ειναι πολύ καλή επιλογή

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom