spor_os
Administrator
Μεταφέρθηκε στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες της Ευρώπης.
Καλημερα!
μιας και μενω τωρα στοκχολμη μπορω να σου απαντησω σε μερικα απο τα ερωτηματα σου.
γενικα την θεωρουν ολοι ακριβη πολη...και ειναι, αλλα οχι τοσο οταν τη συγκρινεις με την αθηνα. Φαγητο,καφες ,εξοδοι ειναι σαφως ακριβοτερα απο αλλες ευρωπαικες πολεις πχ αμστερνταμ/βερολινο. παρ ολα ayta θα βρεις στην gamla stan καπουτσινο με 3.5 και γαλλικο με 2.5 ή 3 ευρω(και refill ).
Φαγητό. σ εστιατοριο εδω δεν εχω παει οποτε δεν μπορω ν βοηθησω και πολυ. Αν εξαιρεσεις τα κλασικα mac, τα αντιστοιχα δικα τους φαστφουνταδικα ειναι ακριβα, οπως ακριβα σχετικα βρισκω και τα κεμπαπτζιδικα (ενα ψωμι με κεμπαπ=σουβλακι και κανει γυρω στα 5μισι ευρω)πιο φθηνα φυσικα αν αγορασεις απο "καντινα" και φας στο δρομο. Παντα μπορεις να παρεις ενα hot dog με 2-3 ευρω.να ψωνισεις σ ενα supermarket τοστακια κρουασανακια κλπ(αλλα οκ αυτα εξαρτώνται απο το τι είδους ταξιδιώτης είσαι)
Επειδη προκειται για μια πολυεθνικη κοινωνια υπαρχει πληθωρα διαφορετικων επιλογων (ινδικα,κινεζικα κ οτι αλλο φανταζεσαι).
Ποτα. εδω εχουμε προβλημα-μιλαω ως φοιτητης... κρατικο μονοπωλιο. φορος μεγαλος,πολυ μεγαλος. σε σουπερμακρετ κλπ βρισκεις μπυρες με 3.4 ακομα και 2 % αλκοολ-"καλυτερα να πιεις νερο δηλαδη". για παραπανω πας στα system bolaget. Καβες εξουσιοδοτημενες απο το κρατος να πουλανε αυτες και μονο αυτες αλκοολ.
λογω αυτης της φορολογιας οποιοδηποτε ποτο σε κλαμπ μπαρ κλπ θα το βρεις σε τιμη σημαντικα μεγαλυτερη απο αυτη που εχεις συνηθισει. στο εξωτερικο εκτιμησα τις μπυρες...
κανεις πολυ καλα που θα πας μαη. οταν ηρθα αυγουστο ηθελα να χιονισει αλλα πλεον, μετα απο 2 και κατι μηνες που ειανι ολα ασπρα μου λειπει αυτο το πρασινο που πρωτοσυναντησα εδω και σου κοβει την ανασα. πιστευω μεσα απριλη θα εχουν αρχισει να ξαναανθιζουν ολα σιγα σιγα...
stockholm card αξιζει αν θες να πας σε 4-5 και βαλε μουσεια πιστευω. εγω εχω να σου προτεινω το φυσικης ιστοριας και το vasa. αν δεις οτι και αλλα μπορει να σε ενδιαφερουν τοτε σε συμφερει μαλλον...
μιας και θα ρθεις μαη να νοικιασεις και ποδηλατο(ειναι φθηνο, απο το δημο-εχει καμια 10αρια εξω απο καθε σταθμο το παιρνεις απο ενα σταθμο και το αφηνεις σε εναν αλλο)-η πολη ειανι γεματη ποδηλατες και ποδηλατοδρομους.
για μετακινησεις ξερω φοιτητικες τιμες οπου και παλι ειανι τσουχτερα. υπαρχει τουριστικη καρτα μεταφορων που σου προσφερει δυνατοτητα μετακινησης σε οοοολα τα μεσα(οχι ομως στο τρενο για απο και προς αεροδρομιο). αν δεν ακνω λαθος αυτη των 7 ημερων εχει γυρω στα 26 ευρω
ειναι το πρωτο μου ποστ πιθανολογω οτι στο μελλον θα μαζεψω καπου πληροφοριες για την πολη κλπ κ θα γραψω ενα τοπικ
δε εχουν ευρω αλλα κορωνα. για ευκολια υπλογιζεις 10κορωνες προς ενα ευρω αλλα να ξερεις οτι ετσι βγαινεις παντα λιγο χαμενος... 100 κορωνες ειναι περιπου 11μιση ευρω πχ
Δεν ημουν απολυτα σαφης εχεις δικιο και αυτο οφειλεται στο οτι και εγω δεν ξερω που ακριβως να την καταταξω απο αποψη ακριβειας.Δηλαδη ολα αυτα,σημαινουν οτι ειναι ακριβη πολη αλλα οχι σαν την Αθηνα?!Ισως,κατα μια εννοια μονο για εναν φοιτητη.
Εγω καταλαβαινω οτι μεταφορες,φαγητο,εξοδοι και αγορες ειναι αυτα που αφορουν εναν ταξιδιωτη.
Αρα,συμφωνα με ο,τι λες το κοστος ειναι υψηλο.
Απλως αυτος που προκειται να την επισκεφτει,πρεπει να ειναι προετοιμασμενος για μεγαλη καταθεση!
Oυψάλα μας πήγε ο φίλος μας με αυτοκίνητο κι έτσι δεν γνωρίζω τι παίζει με τα τρένα. Αξίζει οπωσδήποτε!:xmas_smile:φυσικα και εχω διαβασει την ιστορια σου και ετσι ψηνομαι να παω και ουψαλα!!πως ειχατε παει?με τρενο?και μηπως θυμασαι τιμες εισητηριων?