Yorgos
Member
- Μηνύματα
- 9.978
- Likes
- 52.484
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά και για να ξεκοκκαλίσεις ένα απλό κοτόπουλο θέλει ώρα. Αυτό δεν κάνει τη γεύση του περίπλοκη ή το μαγείρεμά του κάτι που να αξίζει να πληρώσεις για να το φας σε ένα εστιατόριο.Πέρα απ'το ότι για να φτιάξεις κάποια απ'τα ζυμαρικά τους χειροποίητα θέλει πάρα πολύ ώρα
Ύβρις η σύγκριση των δύο κουζίνων.φυσικά κι έχουν πολύπλοκα και εξεζητημενα πιάτα. Είναι σαν να πει ένας τουρίστας ότι η Ελλάδα έχει μόνο σουβλάκια και μουσακά.
Κακοποιημένος μουσακάς με μακαρόνια, πήραν ένα θαύμα και το μετέτρεψαν σε ζυμαροειδή μάζα με τυρομοτσαρέλες; Νομίζω αν πάρεις ένα πεντάχρονο και του πεις "πάρε ένα μουσακά και κάντο πιο απλό" αυτό θα έκανε, άντε να έβαζε και κανένα κίντερ έκπληξη μέσα.Έχεις δοκιμάσει Pasticcio; Το ιταλικό το σωστό;
Aν έχουν καλή πρώτη ύλη (συνήθως έχουν, σε αυτά είναι καλοί), τρώγεται, παρότι είναι βαρετό.Arrosto con carciofi να γλειφεις και τα δάχτυλα σου;
Πατσάς κατεστραμμένος με τη μανία τους να πετάνε τομάτες και κρασιά σε όλα. Κάποτε κάλεσα κάτι Ιταλούς να φάνε μαγειρίτσα (φτιάχνω ανεξαρτήτως εποχής) και με κοιτούσαν σα χαζοί. Δεν το έχουν οι άνθρωποι. Ας πάνε μέχρι την Ελλάδα, το Περού, την Ινδία να μάθουν.Αν θες και κάτι πιο εξεζητημενο δοκίμασε μια Trippa alla romana.
Ε ρε τι τραβάμε.Και φυσικά έχει άπειρα ακόμα. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της.