Παρίσακτος
Member
Επειδή μας αρέσει να τους συμπεριλαμβάνουμε όλους και προσωπικά με ενδιαφέρει, τι θα ψήφιζες σ' αυτή την περίπτωση και γιατί;Δεν έβαζες Κούβα μπας και ψηφιζαμε...
Επικό σχόλιο-σύγκριση, που εννοείται πως περίμενα όταν έβαζα το war, αλλά εδώ στην αρχιτεκτονική μας τα χαλάς, με τόσα ταξίδια και στις δυο χώρες μας την ξεπέταξες με μια παραγραφούλα; Ποιες είναι οι τοπ για σένα πόλεις σε κάθε χώρα (αιτούμαι τουλάχιστον δεκάδα);Αρχιτεκτονική: Δυνατές και οι δύο χώρες, χωρίς να είναι κορυφή πάντως. Κι επίσης έχουν και πολλά πολλά εκτρώματα, φαβέλες κλπ. Εμένα μου αρέσει αρχιτεκτονικά το Μέξικο Σίτυ λίγο πιο πολύ από τη Λίμα, έχει και περίεργες γειτονιές και στα διαμαντάκια θα βάλω και το Tlacotalpan και πολλές από τις πόλεις βορείως του Μέξικο Σίτυ βεβαίως, από Zacatecas μέχρι Miguel de Allende, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η Morelia. Το Περού έχει το φοβερό Κούσκο (ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο στην ήπειρο λόγω "ζωντανής" αρχιτεκτονικής , έχει πολύ ωραίες πόλεις στα βόρεια, συν μερικές στα νότια, συν κάποια αλλά όχι πολλά χωριά, συν κάποια τέρατα. Το σκορ είναι 7-8 υπέρ του Μεξικού για μένα εδώ.
Επίσης μου κάνει εντύπωση ο ένας πόντος διαφορά, οι πόλεις του Μεξικού φαίνονται πολύχρωμες με κουκλίστικα σημεία και δρόμους, από άποψη φωτογένειας θα περίμενα 2-3 βαθμούς διαφορά κι όχι μια ανάσα. Επίσης, τι εννοείς "ζωντανή" αρχιτεκτονική;
Αυτό το σχόλιο δεν το πολυκαταλαβαίνω. Μέχρι στιγμής προηγείται το Περού, τι μας λέει αυτό για τον πολιτισμό των Ελλήνων;Αυτό το war μου θυμίζει την ερώτηση "τι σας αρέσει, η θάλασσα ή το βουνό;" Μαντέψτε ποιος θα κερδίσει, γιατί περί ου ο λόγος για πολιτισμό απο τη μεριά των Ελλήνων