tsolias1979
Member
Ποσο πολυ με βοηθησατε δεν μπορειτε να φανταστειτε αν και εγω θα παω για χριστουγεννα!
Για μένα το Λονδίνο σε αξιοθέατα, ατμόσφαιρα, value for money είναι πάτος, μπορώ να σκεφτώ καμιά 15αριά ευρωπαικές πρωτεύουσες πάνω απ' αυτό. Το Βερολίνο είναι η αγαπημένη μου πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να τις βάλω καν στο ίδιο ζύγι, το Λονδίνο μπορώ να το συγκρίνω πχ με το Λιντς να δούμε ποιο από τα δύο είναι πιο πάτος (εντάξει το Λιντς είναι άπιαστο).Απ'οσα wars έχω δει στο φόρουμ, αυτό για μένα έχει το πιο ανεξήγητο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το Βερολίνο έχει περισσότερες από 0 ψήφους σε αυτή τη σύγκριση. Αντε να καταλάβω ότι σε σύγκριση με τη Ρώμη είναι πιο "ζωντανό", πιο "πολυπολιτισμικο" και άλλα τέτοια αόριστα. Σε σύγκριση με το Λονδίνο τι; Ότι έχει το Βερολίνο, το Λονδίνο τα έχει σε υπερπολλαπλασιο βαθμό. Όσα ταξίδια και να κάνεις στο Λονδίνο κάτι θα υπάρχει ακόμα να δεις, πραγματικά ανεξάντλητο, στο Βερολίνο τι;
Σε ομορφιά πόλης και αξιοθέατα η διαφορά είναι χαώδης.
Τουριστικά μιλώντας προτιμώ το Αμβούργο και το Μόναχο σε σχέση με το Βερολίνο.
Το Λονδίνο, αν και με απογοήτευσε σε σχέση με τα σχόλια που είχα ακούσει πριν πάω, είναι ένα μέρος που θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το Βερολίνο πολύ δύσκολα θα το πρότεινα. Το βρήκα πιο αδιάφορο από ότι περίμενα παρόλο που τον πήχη τον είχα βάλει στο πάτωμα.