• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Λονδίνο Vs Βερολίνο

Λονδίνο Vs Βερολίνο

• Total voters
    153

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Η ψήφος μου στο Λονδίνο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πόλη αριστοκρατική με αύρα γοητευτική (καλά Παρίσι δεν είναι με τίποτα....). Οι άνθρωποι ευγενικοί και εξυπηρετικότατοι, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα, γι'αυτό και το αξιολόγησα δεόντως.

Το Βερολίνο, μια πόλη για να ζήσει κανείς άνετα (ίσως), μου φάνηκαν όλα comme il faut, ρουτινιασμένα, με καμιά ανατροπή να επιτρέπεται. Οι Βερολινέζοι...χμ....τυπικοί, άκαμπτοι, του πρωτοκόλλου.......

Να σημειωθεί οτι τα έζησα και τα δυο ως τουρίστρια σε οληγοήμερες εξορμίσεις. Αρα, πάντα με γνώμωνα την πρώτη εντύπωση μιλώ....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για να δώσω ένα μικρό συν στο Βερολίνο να πω οτι εκεί βρίσκω τους αγαπημένους μου κορσέδες που φορώ όταν μαγειρεύω την αγαπημένη μου kartofelnsalat:Intro

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τita επιτέλους σ αυτό το θέμα συμφωνούμε!:haha:,παρα το ότι ψηφίσαμε διαφορετική πόλη...για τους άνδρες έχουμε παρόμοια άποψη...
Οι Αγγλοι έχουν κάτι..ακόμα και η προφορά βρε παιδιά ό τρόπος που μιλάνε..το χιούμορ που ανέφερες!,το χαμόγελο τους..
θα διαφωνήσω ως προς την ευγένεια και την τρυφερότητα που είπες αρχικά για τους Βερολινέζους(βέβαια εσύ τους έζησες,κάτι παραπάνω ξέρεις)..εμένα ψυχροί και ολίγον αγενείς μου φάνηκαν..εν αντιθέσει με τους Λονδρέζους!
κοίτα, ένας Βερολινεζος που μόλις σε γνωριζει, δεν προκειται ναι ειναι τρυφερος μαζί σου! θα ειναι πολυ υποπτο και παραξενο αυτο:D
Αλλα αν τους δωσεις λιγο χρονο να σε γνωρισουν.
Εμένα μου φερθηκαν τοσο ενταξει, τοσο τζεντλεμεν που δεν μπορω παρα να τους το αναγνωρισω. Αν και στις πρωτες μας κουβεντες, παραδεχοντουσαν οτι ως λαος ειναι κρυος. Αλλά λεγαν "ετσι ειμαστε αν δεν ξερουμε καποιον. Σε αντιθεση με τους Αμερικανους πχ που ειναι μες στην καλη χαρα απο την αρχη, αλλα τελικα αποδεικνυεται επιφανειακό όλο αυτο" Και 2-3μηνες μετα αποδειχθηκε ποσο δικιο ειχαν.
Κοιτα, απο την άλλη έχω και συγκεκριμενες περιπτωσεις στο μυαλό μου. Βερολινεζους που ξέρω και με ξέρουν. Άντρες και γυναίκες. Από τη γειτόνισσα που έμενε από κάτω, και μία άλλη παραδίπλα, από τους γονείς της κοπέλας που ειχε το σπιτι και την τελευταια μερα με πηγαν με το αυτοκινητό τους -με το ζορι παρακαλω- στη νεα μου κατοικια για να μην ταλαιπωρουμαι λέει (κι ας ειχα ήδη μεταφερει τα πραγματα, και ας με είχαν μόλις γνωρισει), μέχρι τους άντρες συναδέρφους που ήταν τελείως ακομπλεξάριστοι, φιλικοί, ανοιχτοί, ειλικρινείς, ευγενικοί, τρυφεροί, με εκπλήξεις, με φροντιζαν και ποτέ δεν θελησαν να με πληγωσουν (και μερικοί με φρόντιζαν πριν καν σκεφτω εγώ η ιδια οτι χρειαζομουν κάτι), πάντα πρόσεχαν τι και πώς θα το πουν... Πώς είναι οι Έλληνες ένα πράγμα...ε, καμία σχέση:bleh:
Τωρα για τα καθημερινα, με τους ξενους. Ισως ναι, να ειναι ευγενικοι αλλα πιο τυπικοι. Τουλαχιστον οι άντρες. Οι γυναίκες μπούρου μπούρου, ευκαιρια ψαχνουν να σου πουν την ιστορία τους. Αλλά να σου πω τους άντρες Ολλανδούς πιο ανοιχτούς και πλακατζήδες τους βλέπω από ότι τους Βερολινεζους, εννοώ αυτους που συναντας τυχαια και δεν τους ξερεις.
αλλά η Βρετανικη προφορα...ααααχ η Βρετανικη προφορα...:hug:

Gina Bal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και για μένα το Λονδίνο έχει πολλά πολλά ατού!!
Βερολίνο, όταν είχα πάει πέρασα πανέμορφα αν και μας έτυχαν μερικές αναποδιές, κατά τα άλλα ήταν πολύ όμορφα...Μα δεν συγκρίνεται με τίποτα το Λονδίνο, μετά απο αυτό για μένα είναι η Νεα Υόρκη. Απο το Λονδίνο πηγάζουν εξάλλου πολλά!!Και δεν θα μπορούσα να μην το στηρίζω αφού σε 3 μήνες θα πάω να μείνω μόνιμα!
LONDON BABY!!!!

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Για να δώσω ένα μικρό συν στο Βερολίνο να πω οτι εκεί βρίσκω τους αγαπημένους μου κορσέδες που φορώ όταν μαγειρεύω την αγαπημένη μου kartofelnsalat:Intro
Ενα ευχαριστω στην Ερση εκ μερους των ανδρων του φορουμ. Πρωτοποριακοι τροποι παρασκευης kartoffelsalat:haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενα ευχαριστω στην Ερση εκ μερους των ανδρων του φορουμ. Πρωτοποριακοι τροποι παρασκευης kartofellsalat:haha:
Και έλεγα και εγώ: Κανένας δε θα το παρατηρήσει-σχολιάσει; Τόσο απορροφημένοι είναι όλοι τους με το θέμα των πιστωτικών καρτών;

Αχχ! Ας όψεται η δεινή μας οικονομική κατάσταση...:(

way??notway

New Member
Βερολινο-->απλαααα γουσταρεις να περπατας και να ποδηλαταρεις(υπεροχοι οι ποδηλατοδρομοι στο λονδινο..σε σκοτωνουν ανετα), τεχνηηη τεχνηη τεχνηη παντου..οταν κανει performances o Carsten Holler στο Βερολινο στο λονδινο κανει live η lady gaga,στο βερολινο τρως πορτα στα κλαμπ οταν φορας φιρμες πατοκορφα, στο λονδινο...μεσααα,η spree ειναι ζωτικο κομματι της πολης ο ταμεσης ειναι η αποχετευση της.κτλ κτλ κτλ ...aaaa και να μην ξεχασω οταν τα σπαςςς κανονικα στο Panorama club στο Βερολινο σε ρυθμους ηλεκτρονικων και alternative ηχων στο λονδινακι χτυπας παλαμακια με το alors on danse Που εβαλε για 20η φορα σε ενα βραδυ to mcqueen.ΕΕΕιινααα τοσο mainstream πια το λονδινο που εχει καταντησει αηδια..ΕΕΕ και ως συνηθως στις ψηφοφοριες νικανε mainstream πραγματα..για να ειμαι ειλικρινης αν νικουσε το λονδινο θα αρχισα να αμφιβαλω για το βερολινο...so..we are ok!

ΥΓ-->το βερολινο ειναι ''dirty'' ... αλλα το λονδινο ψηφιστηκε ως η πιο βρομικη πολη της ευρωπης απο τη eurostat.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η ψήφος μου στο Βερολίνο. Πιο ευγενικοί άνθρωποι, πιο ενδιαφέρουσα ιστορία για μένα, πιο ακομπλεξάριστος κόσμος, πιο ευδιάκριτη ταυτότητα πόλης αντί για "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω", απίστευτη απόδοση τιμής/ποιότητας (σε φαγητό, διαμονή, μεταφορές... που και τα ίδια να κόστιζαν είναι τόσο ανώτερη η ποιότητα του Βερολίνου που δεν συγκρίνονται), μου προκαλεί γλυκιά μελαγχολία αντί για θλίψη και φυσικά είναι πολύ πιο underground από την πόλη fashion victim του εαυτού της που είναι το Λονδίνο (η σύγκριση νυχτερινής ζωής, καταλήψεων, δραστηριοτήτων, κινηματογράφου, δυναμικότητας είναι υπέρ του Βερολίνου , μακράν πιο "ψαγμένη" πόλη, όπως κι η Γερμανία είναι πολύ πιο ψαγμένη από τους χάπατους γενικότερα).

Προσωπική μου εμπειρία πως οι Γερμανοί είναι σαφώς ευγενέστεροι (ναι, ακόμη και οι Βαυαροί) από τους λιμοκοντόρους και... μπράβο τους που δε δέχονται πιστωτικές (αν δε δέχονται, που δεν το ήξερα και δεν με αφορά), έχουν γυναικάρες αντί για σκιάχτρα ή μεθυσμένες γουρούνες με μίνι. Απίστευτα συμβιβασμένη πόλη με το παρελθόν της, δε συγκρίνεται ως νοοτροπία με μια που δεν συμβιβάζεται το παρόν της και προσπαθεί να το παίξει Νέα Υόρκη...θλιβερό.

Και ναι, μου αρέσει το Λονδίνο, πάντα έχω πράγματα να κάνω, ενδεχομένως να έχει και περισσότερα αξιοθέατα για τον επισκέπτη, βρίσκω τους Λονδρέζους πολλά σκαλιά ανώτερους από τον μέσο Άγγλο, αλλά ως ποιότητα ατμόσφαιρας και συναισθήματος δε συγκρίνονται οι δύο πόλεις, υποκειμενικά πάντα φυσικά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
+1 για την αναποδια της πολης που περνας τελειως απαρατηρητος. Το Λονδινο. Ισως η μοναδικη αληθινη μητροπολη σε τουτο τον κοσμο ( εχω μια αμφιβολια για το Τοκυο).

Το Βερολινο ειναι εξαιρετικα ψηλα στις προτιμησεις μου αλλα δυστυχως εδω χανει κατα κρατος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom