Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό το Παιχνιδάκι με τους Θρόνους είναι τηλεπαιχνίδι ή σειρά; Προβλέπεται να τελειώσει; Γιατί όπου γύρισαν σκηνές γέμισε με πλήθη το μέρος (τα ίδια μας έλεγαν και στην Ιρλανδία, αν και εμείς που πήγαμε καταχείμωνο δεν είδαμε κανέναν). Είναι δηλαδή κάτι σαν τον Κώδικα Ντα Βίντσι που ντάξει πέρασε κάποια στιγμή και σταμάτησαν να ψάχνουν ανοησίες στο Παρίσι οι φανς, ή το βλέπετε να κρατάει δεκαετίες;εκεί έγιναν γυρίσματα για το Game of Thrones και έχει γίνει σαν την Κροατία με ορδές τουριστών λόγο της σειράς.
Ομοίως κι επειδή είχα ταξιδέψει τη μισή Λατινική Αμερική πριν γυρίσω την Ισπανία, δεν είχα καμία όρεξη να τη δω. Ε, όταν την είδα έπαθα πλάκα, ταξίδευα για μήνες. Στο δε Σαντιάγο έφτασα βράδυ και περπατούσα την πόλη υπό βροχή επί ώρες, γλίτωσα και τα λεφτά της διανυκτέρευσης τουλάχιστον. Την επόμενη πήγα στο Πανεπιστήμιο και ρώτησα "γεια σας, τι έχετε να σπουδάσω εδώ γιατί δε με βλέπω να φεύγω, έχω πάθει πλάκα με την πόλη σας". Σε καμία περίπτωση δε συνέβη με την Ιταλία, παρότι πολλές από τις πόλεις της (και τα χωριά) είναι απλά εκπληκτικά. Λίγο ο τουρισμός, λίγο η ξινίλα, λίγο το φτιάξιμο μαλλί πριν πάνε στο περίπτερο όσο να ναι σε αποξενώνει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως γενικά δεν είναι ευχάριστοι, δεν είπαμε ότι είναι και οι Πραγιανοί, αλλά το πολύ το πλαστικό το βαριούνται και οι Aqua.Όταν ήμουν παιδάκι ακόμη μισούσα τους Ισπανούς. Ο λόγος ήταν οτι το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν η κατάκτηση του Περού απο τους κονκισταδορ, ήμουν και 14 ή 15!
Συμφωνώ. Αν και πέραν του φαγητού και της διασκέδασης δεν ξέρω με τι θα γέμιζα μια ολόκληρη εβδομάδα στη Μαδρίτη ως τουρίστας. Από τις πολύ βαρετές πρωτεύουσες για έναν επισκέπτη. Για να ζεις πάντως δεν είναι άσχημη (αν δεν είσαι εμφανώς αλλοδαπός).Στην σύγκριση Ρώμης - Μαδρίτης νομίζω οτι είναι απλά γελοίο!!! Πέραν του ότι είναι πρωτεύουσες κρατών, καμία άλλη ομοιότητα! Την Μαδρίτη τη γυρνάς και τη χορταίνεις σε μια εβδομάδα!!! Τη Ρώμη ούτε σε έξι μήνες. Χωρίς καν να σκεφτούμε σε βάθος χρόνου την ιστορία τους!