panpan
Member
A museum about world culturesτι άλλα μουσεία πλην πινακοθήκων έχει.
National Holocaust Museum
Home
The National Maritime Museum is temporarily closed
A museum about world culturesτι άλλα μουσεία πλην πινακοθήκων έχει.
Σε καμια αλλη χωρα δεν μου ετυχε ιδιωτικη ξεναγηση σε ενα απο τα 5 ιστορικα αστεροσκοπεια του Leiden δωρεαν, μονο με ενα τηλεφωνημα.Ελπίζω το υπόλοιπο 99,9% να μην είναι μόνο ζωγραφιές, οπότε ρωτάω ο άνθρωπος τι άλλα μουσεία πλην πινακοθήκων έχει.
Δεν είπα κάτι τέτοιο, το αντίθετο έχω δώσει πάρα πολλά παραδείγματα για το αντίθετο.Δεν ειναι ολα τα "μουσεια" μουσειακοι χωροι με αρχαια και οπλα.
Το πρώτο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
Πας σε λάθος χώρες. Πχ στο Μεξικό έχει πριβέ ξεναγήσεις δωρεάν, χωρίς κανένα τηλέφωνο.Σε καμια αλλη χωρα δεν μου ετυχε ιδιωτικη ξεναγηση σε ενα απο τα 5 ιστορικα αστεροσκοπεια του Leiden δωρεαν, μονο με ενα τηλεφωνημα.
Μονο που δεν εχει στο Βελγιο που ειναι το ζητουμενο.Πας σε λάθος χώρες. Πχ στο Μεξικό έχει πριβέ ξεναγήσεις δωρεάν, χωρίς κανένα τηλέφωνο.
Είναι ,αν στο μέλλον βρεθεί στον δρόμο σου να πας.Το πρώτο μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
στο ΄Αμστερνταμ υπάρχει και μουσείο για γάτεςΔε μου φαίνεται λίγο, βαρετό μου φαίνεται, στη δεύτερη ζωγραφιά χασμουριέμαι (εκτός κι αν είναι πίνακες που αναπαριστούν τοπία άλλων εποχών, έχουμε τις αδυναμίες μας). Οπότε ρωτάω αν έχει κι άλλα μουσεία στην Ολλανδία, που να είναι αξιόλογα χωρίς να είναι πινακοθήκες (και όχι απαραίτητα αρχαιολογικά, τόσα θέματα υπάρχουν). Πχ στο Βέλγιο βρήκα φοβερό το μουσείο για τις αποικίες και τις θηριωδίες του Λεοπόλδου, ήταν εξαιρετικό το MAS στην Αντβέρπη από όλες τις απόψεις, κάπου είχα πάει σε ένα πολύ ενδιαφέρον για τον Α' Παγκόσμιο, θυμάμαι ένα περίεργο για τα διαμάντια του Κογκό, στο Μέχελεν είχε ένα για τους τσιγγάνους και το Άουσβιτς κλπ.
Δεν την ξέρω την κιουρία, φαντάζομαι μουτζούρες θα κάνει κι αυτή.
Η Ολλανδία μπορεί και να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που να είναι όντως μόνο το 0,1% των μουσείων της αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ελπίζω το υπόλοιπο 99,9% να μην είναι μόνο ζωγραφιές, οπότε ρωτάω ο άνθρωπος τι άλλα μουσεία πλην πινακοθήκων έχει.
κρίμα έπρεπε να τα γκρεμίσουν τα σπίτια του 17ου αιώνα και να τα βγάλουν από την Ουνέσκο για να ανταποκρίνονται στα δικά σου κριτήρια ποιότηταςΑκόμα και στην πρωτεύουσα αυτά τα "τούβλινα σπίτια" δεν είναι εντυπωσιακά ούτε μεγαλοπρεπή όπως σε άλλες πρωτεύουσες και μετά από ένα σημείο εξαιρετικά μονότονα και ομοιόμορφα. Η φιλοσοφία ζωής των Ολλανδών είναι να ζεις απλά, να συμπεριφέρεσαι νορμάλ, να μην ξεχωρίζεις, να κανονίζεις τα ραντεβού σου ένα εξάμηνο πριν και να τα σημειώνεις στο verjaardagskalender δίπλα στην τουαλέτα οπότε και τα σπίτια τους είναι κάπως έτσι. Η δε κατασκευή τους αν τύχει να περιηγηθείς σε ένα τυπικό ολλανδικό σπίτι είναι σε επίπεδο που δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα, γιατί κανείς δε θα έμενε σε τόσο απλό σπίτι με τόσο μέτρια ποιότητα κατασκευής. Δύσκολα ξεσυνηθίζει κάποιος το verzuiling.
Ψάχνω για ράπιντ τεστ να προλάβω την επόμενη πτήσηστο ΄Αμστερνταμ υπάρχει και μουσείο για γάτες
Έχω πάει, δεν λέει κάτι πέρα από το ίδιο το κτίριο και 5-6 ζωντανές γάτες που μπορείς να χαϊδέψεις.στο ΄Αμστερνταμ υπάρχει και μουσείο για γάτες