Travel War: Η μάχη των Κάτω Χωρών

Travel War: Βέλγιο vs Ολλανδία

• Total voters
    56

panpan

Member
Καλά αυτό το ακούω από τότε που ήμουν παιδί. Σιγά μην τρέχουμε στην Ολλανδία για μπάφο.
(εκτός αν έχει κάνα καλό καλαματιανό)
Στην Βαρκελώνη μόνο έχουμε 400 λέσχες και η καλλιέργεια για προσωπική χρήση είναι νόμιμη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Έχω εξαιρετικά μπεργεράδικα και στις δυο…
Σαν αυτα που τρως στη Γαλλια? Τα Κουικ πως τα λενε? Αστα μην κουραζεσαι, κρατα τα για σενα τετοια διαμαντια..
2.έχει κι ένα σκασμό μέτρια Ιταλικά.
Σιγουρα. Αφου τα καλυτερα ιταλικα εκτος Ιταλιας βρισκονται εκει που οι κατοικοι υποφερουν απο την ποιοτητα κ κυριως τις τιμες της τοπικης κουζινας. Δηλ στη Γαλλια.

paefstra

Member
Και ένα σωρό εξαιρετικά Γαλλικά εστιατόρια, δίπλα είναι άλλωστε. Και είμαι βέβαιος πως έχει κι ένα σκασμό μέτρια Ιταλικά.
Οχι απλα εχει Ιταλικα, αλλα η προδοσία των Φλαμανδων προς την κουζινα τους διαφημιζεται κιολας (φωτο απο την εισοδο Ιταλικου στη Μπριζ)

20190625_211802.jpg

Traveller

Member
Mέγιστε τι διαβάζω?? Ο παλιός καλός Μέγιστος που έσπρωχνε διακοσάρες για μπουγιαμπέσα στη Μασσαλία κατάντησε να τρώει προκάτ μύδια στο Leon και να σαβουριάζει Quick στο Παρίσι? Μωρέ μπας και είχαν βάση κι εκείνες οι φήμες για τις εκδρομές με πούλμαν στην Πράγα?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Πολύ ωραίο και συγκρίσιμο travel war.

Από την δική μου την σκοπιά, ψήφος στην Ολλανδία με χέρια και με πόδια. Και για να μη παρεξηγηθώ, το μόνο μέρος της Ολλανδίας που δε μου αρέσει είναι το Άμστερνταμ. Έκανα πρώτα ποδήλατο στο Μάαστριχτ και στο Άλκμααρ και μετά επισκέφθηκα το Άμστερνταμ και μπούχτισα από την κίνηση και την τουριστίλα της πόλης.

Έκανα interrail σε όλη την χώρα Απρίλη μήνα, από τα νότια (Μάαστριχτ) μέχρι τα βόρεια (Άλκμααρ-Ντεν Χέλντερ) και από τα Δυτικά στα Ανατολικά (Χάγη-Ρότερνταμ, Νάιμεγκεν). Η ποικιλία χρωμάτων σε φλατ σκηνικό είναι αξεπέραστη στην Ευρώπη. Ειδικά με τα διώροφα Ολλανδέζικα τρένα.

Μπορεί σε κάποιους να μη τους αρέσει το Ρότερτναμ σαν τουρίστες, αλλά είναι υπέροχη πόλη για να ζεις. Αρκετά υψηλό βιοτικό επίπεδο, χωρίς να είναι παράφορα ακριβή πόλη. Με Michelin εστιατόρια και εξαιρετική ποικιλία κουζινών. Αρκετά νεανική πόλη που προσφέρει επιλογές για έξοδο ανεξαρτήτως ημέρας (όποιος βρεθεί στη πόλη τον παροτρύνω να πάει μια βόλτα στο 1NUL8 για βράδυ), ιδανικό μέγεθος πόλης για να τα συνδυάζεις όλα. Μια πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Β Παγκόσμιο (έχουν καταγραφεί όλες οι βόμβες που έχουν πέσει στη πόλη με κόκκινα σημάδια πάνω στο οδόστρωμα), επομένως η αναδόμηση της έχει γίνει με πολλούς ανοιχτούς χώρους και πράσινο. Λόγω δουλειάς πηγαίνω τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο στο Ρότερνταμ και στην Αμβέρσα (συνδυαστικά) και η διαφορά είναι χαοτική. Πάντα επιλέγω να μένω Ρότερνταμ, η Αμβέρσα στα δικά μου μάτια είναι πολύ καταθλιπτική.

Άνθρωποι: Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, οι Σκωτσέζοι έχουν τ'όνομα και οι Ολλανδοί την χάρη. Δεν σχολιάζω κάτι παραπάνω.. Είναι όμως πολύ πιο straightforward λαός, εάν έχουν κάτι να σου πουν θα στο πουν. Στην Ολλανδία επίσης μπορείς να συνεννοηθείς στα Αγγλικά, στο Βέλγιο ισχύουν τα ίδια με Γαλλία.

alma

Member
Υ.Γ. Στο poll δεν συμπεριλαμβάνω το Λουξεμβούργο, παρόλο που υπάγεται στις Κάτω Χώρες (BeNeLux), καθώς προτίμησα η μάχη να είναι μεταξύ των φαβορί. Αν κανείς θέλει να το βάλει στη σύγκριση και να μας πει τη γνώμη του, ευχαρίστως να το κάνει.
Αν και δυστυχώς δεν έχω πάει ως τώρα, με ενδιαφέρει ταξιδιωτικά οπότε κι εγώ θα ήθελα να διάβαζα γνώμες για Λουξεμβούργο είτε εδώ, είτε σε κάποιο άλλο war όπου θα συμμετέχει για παράδειγμα με άλλα κράτη της Ευρώπης με μικρό πληθυσμό.

Nikos86

Member
να παρτάρω μέχρι πρωίας στο Supper Club (αλήθεια υπάρχει ακόμα?)
Ααααα δεν το ξερω αλλα απ' οτι βλεπω στον γουγλη μαλλον υπαρχει! Το πιο δυνατο παντως οταν πηγα εγω ηταν το paradiso club τουλαχιστον ετσι ειχα μαθει εγω απο φιλο μου που εμενε εκει και αλλα απ' οσα ειδαμε αυτο ηταν το πιο δυνατο. Πολυ πιο χυμα κατασταση ομως! Αλλη φαση, απ' οτι βλεπω απο φωτο, το Supper απευθυνεται σε αλλο κοινο!

paefstra

Member
Ααααα δεν το ξερω αλλα απ' οτι βλεπω στον γουγλη μαλλον υπαρχει! Το πιο δυνατο παντως οταν πηγα εγω ηταν το paradiso club τουλαχιστον ετσι ειχα μαθει εγω απο φιλο μου που εμενε εκει και αλλα απ' οσα ειδαμε αυτο ηταν το πιο δυνατο. Πολυ πιο χυμα κατασταση ομως! Αλλη φαση, απ' οτι βλεπω απο φωτο, το Supper απευθυνεται σε αλλο κοινο!
Α το ειδα. Κλασικη επιλογη οποιου λεει τη φραση "νταμπα ντουμπα μουσικη" και "παρταρω".

Nikos86

Member
Α το ειδα. Κλασικη επιλογη οποιου λεει τη φραση "νταμπα ντουμπα μουσικη" και "παρταρω".
Για ποιο απο τα δυο λες? Το παραντισο σιγουρα ειναι αυτη η φαση ειχε και τρια τεσσερα ντεκ αν θυμαμαι καλα, αλλα ολα καπως ετσι ηταν αλλα και το σουπερ λογικα ετσι θα ειναι... Θα μας πει και ο τραβελλερ για πιο σιγουρα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom