Travel War: Η μάχη των Κάτω Χωρών

Travel War: Βέλγιο vs Ολλανδία

• Total voters
    56

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ βελγικο εστιατοριο

Για να υπάρχουν όλο και κάποιος θα πηγαίνει. Ένα μάλιστα στην Ουτρέχτη είναι πρώην εκκλησία και θα το πρότεινα κιόλας απλά πάνε χρόνια και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο καλό.

Welkom bij Belgisch biercafe Olivier - Leiden & Utrecht - Cafe Olivier

Αν ενθουσιάζεσαι με κρεατόσουπα
Δεν είναι κρεατόσουπα είναι κοκκινιστό.

Ναι αλλά στην Ολλανδία σερβίρουν και μπριζολαμε γάλα για ρόφημα , πού αλλού το βρίσκεις αυτο; Α;

Αυτό δεν το έχω δει! Όχι ότι εκπλήσσομαι και το μεσημεριανό σάντουιτς ζαμπόν τυρί το συνοδεύουν με γάλα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Bέλγιο για τη μεγαλύτερη ποικιλία των τοπίων του, τη διαφορετική αρχιτεκτονική στις πόλεις ανάλογα με την περιοχή, την καλύτερη κουζίνα σε σχέση με την ανύπαρκτη ολλανδική και νοστιμότερη από τις ινδονησιακές και σουριναμέζικες "λιχουδιές", την κορυφαία μπύρα και τους πιο μεσογειακούς κατοίκους.

panpan

Member
Δεν είναι κρεατόσουπα είναι κοκκινιστό.
Οκ αφού το κρέας που κολυμπάει μέσα σε ζουμί από κρεμμύδια και σκόρδα το θέλεις
να το λέμε κοκκινιστό, δεν χαλάω χατήρι.
Και μόνο που ο Νορθ ψήφισε Βέλγιο, είναι αιτία κάποιοι να αλλάξουν ψήφο.
στις κάτω χωρες για φαγητό
ΠΟΤΕ, αλλά άμα έχεις να διαλέξεις, διαλέγεις το λιγότερο χάλια.
δεν το ειχα ξανακουσει!
Είναι μια έκφραση που την λένε οι Γερμανοί πιο πολύ.

Nikos86

Member
Η ηλικία και η ταξιδιωτική πείρα παίζει τεράστιο ρόλο στην επιλογή. Αν είσαι μέχρι 30 η επιλογή είναι προφανέστατη, Άμστερνταμ. Κανάλια, ζωή, βιτρίνες, μπάφοι, αν όμως καβατζάρεις τα 30 τότε οι Βρυξέλλες είναι το μέρος σου.
Δεν ξερω την οικογενειακη σου κατασταση αλλα αυτα δεν ειναι λογια ανθρωπου που καβατζαρε τα 30, αυτα ειναι λογια παντρεμενου! Δεν φταιμε εμεις γι' αυτο, οι ελευθεροι και οι παντρεμενοι με ψυχη θα ψηφιζουν παντα Αμστερνταμ! :)

panpan

Member
Ναι θα πάει ο 35χρονος γιος μου στις Βρυξέλες .Μπορεί μια δυο φορές, αλλά Άμστερνταμ
ήδη έχει πάει 10.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ξέρω τι να πω για τη Βελγική Κουζίνα. Ότι έδωσε στον κόσμο το Leon de Bruxelles?

Ας μη γελλιόμαστε, τραγικές είναι και οι δυο κουζίνες. Δεν είναι καν μέτρο σύγκρισης.
Οχι. Τα καλυτερο κουνελι στη ζωη μου το εχω φαει πολλακις στο Βελγιο. Απιστευτο. Κ στην Ολλανδια που εζησα λιγο θυμαμαι ολλανδοι κ μη περιμεναμε τη βελγιδα φιλη που ερχοταν τα ΣΚ να μαγειρεψει βελγικες νοστιμιες με δαμασκηνα , με μπυρα με με..τι συγκρινουμε τωρα..επειτα τα πιατα δεν εχουν σημαιες. Που τρως καλυτερα? Απειρως καλυτερα τρως στο Βελγιο, μη γελασουμε με ολλανδικη κουζινα κ ολλανδικα εστιατορια..κ η μπυρα τους ειναι νερο μπροστα στις βελγικες, απο τις καλυτερες του πλανητη.
Βελγιο για φαι, μπυρα κ Αρδεννες, ολ δε μανει.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Που τρως καλυτερα? Απειρως καλυτερα τρως στο Βελγιο, μη γελασουμε με ολλανδικη κουζινα κ ολλανδικα εστιατορια..
Και στις δυο τρώς εξαιρετικά. Απλά αποφεύγεις τις τοπικές κουζίνες. Έχω εξαιρετικά μπριζολάδικα/μπεργεράδικα και στις δυο… Και ένα σωρό εξαιρετικά Γαλλικά εστιατόρια, δίπλα είναι άλλωστε. Και είμαι βέβαιος πως έχει κι ένα σκασμό μέτρια Ιταλικά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό δεν το έχω δει! Όχι ότι εκπλήσσομαι και το μεσημεριανό σάντουιτς ζαμπόν τυρί το συνοδεύουν με γάλα.
Kαι το γάλα σε ποτήρι μπύρας περικαλώ. Επίσης εντυπωσιακή είναι και η "γενναιοδωρία" των Ολλανδών σε οτιδήποτε. Οι Σκωτσέζοι έχουν το όνομα (εντελώς άδικα), οι γαλατάδες έχουν τη χάρη.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα