Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Πάντως σαν το προβατάκι στη φύση, δεν έχει!!!! Πολύ τα γουστάρω τα άτιμα...
Πάντως σαν το προβατάκι στη φύση, δεν έχει!!!! Πολύ τα γουστάρω τα άτιμα...
Ισχυει οτι μπορει να ειναι και κολληματα. Απλα μου κανει εντυπωση πως ειναι τοσο εντονο το ρευμα για πανελλαδικες εδω (ενταξει με προνομιακες εξετασεις) και δεν ειναι τοσο εντονο απο αλλες χωρες. Και το κρατος το χρυσοπληρωνει (εναν μισθο ελληνικο και ενα γερμανικο επιμισθιο για μερικους τυχερους συν γραφεια εκπαιδευσης κλπ.)Εν μέρει λάθος...οι πόρτες των ΑΕΙ είναι ανοικτές γι όλους...Υπάρχει όμως μια ιδιομορφία...
Τα ελληνικά λύκεια στην Γερμανία δεν αναγνωρίζονται ως λύκεια. Δηλαδή αν τελειώσεις το ελλ.λυκειο στην Γερμανία μπορείς:
1. Να πας να δώσεις πανελλήνιες στην Ελλάδα
2. Να δώσεις πανελλήνιες στην Ελλάδα κ αν περάσεις στην Χ σχολή μπορείς να γίνεις δεκτός στην Χ αντίστοιχη σχολή της Γερμανίας
Εναλλάκτικα μπορείς να πας στο γερμανικό Λύκειο κ απλά να περάσεις όπου καταφέρεις
Φυσικά όμως το 90% από τους Έλληνες εδώ στέλνουν τα παιδιά τους ελληνικό Λύκειο...αν δεν τα κατάφεραν στις πανελλήνιες τότε άντε γεια...στην Γερμανία θα είσαι το αντίστοιχο σαν να τελείωσες ένα γυμνάσιο...Δηλαδή το καλύτερο που θα κάνεις είναι να πας σε κάνα εργοστάσιο για ψίχουλα. Η να ξαναδώσεις κ να πας τρία χρόνια από την αρχή στο γερμ.λυκειο κλπ...το γιατί το κάνουν αυτό δεν ξέρω κ δεν ξέρω αν είναι σωστο...Κ γιατί οι κολλημένοι Έλληνες θάβουν τα παιδιά τους επίσης δεν μπορώ να το καταλάβω
Αλλά ότι οι πόρτες των ΑΕΙ είναι κλειστές για παιδιά μεταναστών δν ξέρω ποιος το λέει Αλλά είναι ψέμα
Κ σου μιλάει ένας νεομεταναστης που έγινε δεκτός στα 39 στο ΕΑΠ της Γερμανίας κ μετά στα 41 ξαναδοκιμάσει κ έγινα πάλι δεκτός σε άλλη σχολή...άσχετα αν δεν τα κατάφερα λόγω έλλειψης χρόνου κλπ
δεν ξερω τι να σου πω...Ισχυει οτι μπορει να ειναι και κολληματα. Απλα μου κανει εντυπωση πως ειναι τοσο εντονο το ρευμα για πανελλαδικες εδω (ενταξει με προνομιακες εξετασεις) και δεν ειναι τοσο εντονο απο αλλες χωρες. Και το κρατος το χρυσοπληρωνει (εναν μισθο ελληνικο και ενα γερμανικο επιμισθιο για μερικους τυχερους συν γραφεια εκπαιδευσης κλπ.)
Καλά εγώ είμαι τελείως άχρηστη στη γευσιγνωσία....απλά τρώω!Όντως η ποιότητα του κρέατος των βρετανικών προβάτων είναι απαιχτη.
Τα γερμανικά είναι πιο πολύ γαλακτοφορα.