• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

paefstra

Member
Στην πραγματική Αγγλία. Αν πήγες στο Κέμπριτζ και νομίζεις ότι αυτό είναι το ΗΒ ωχ καημένη τι σε περιμένει.
[/QUOTE]
Εχω μεινει πολλες ημερες σε 3 περιοχες απο Βορρα ως τερμα Νοτο, εκτος απο Λονδινο.
Απο Midlands δεν ξερω, αλλα απορω, δεν ειδα τετοιο πραγμα.

alma

Member
Που εχεις μπλεξει μωρε @Yorgos ? Εγω μετα απο επανειλημμενα πολυημερα ταξιδια στο Cambridge ποτε δεν ειδα τετοιες συμπεριφορες :)

Ούτε κι εγώ ποτέ με αμέτρητες επισκέψεις στο Λονδίνο, στο Μπαθ, στο Сanterbury, σε Dover,Βόρεια Ιρλανδία κλπ.μην απαριθμήσω όλα τα μέρη πουθενά, ούτε κι ο άντρας μου που έχει ζήσει χρόνια Αγγλία και πάρα πολλοί φίλοι που ακόμα εκεί ζουν.

Αυτά που λέει ο Γιώργος πιο πολύ το έχω δει σε 18ρηδες Άγγλους σε χώρες εκτός HB παρά εκεί.
Οκ είπαμε να υπερβάλλουν οι γερμανόφιλοι αλλά όχι κι έτσι.
Μιλώ για το μεθύσι πάντα. Εγκληματικότητα εννοείται πως έχει σε πολλές περιοχές ειδικά σε κάποιες που ζουν ξένοι είναι σαν γκέτο.

Last edited:

paefstra

Member
11 ταξιδια Αγγλια, απο τα οποια τα 9 ηταν εβδομαδιαια σε περιοχες εκτος Λονδινου σε 3 διαφορετικες περιοχες. Ουτε καμια τρελη εγκληματικοτητα ειδα ουτε αυτη την εικονα γενικα. Τοσο καλα κρυβονται πια?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
11 ταξιδια Αγγλια, απο τα οποια τα 9 ηταν εβδομαδιαια σε περιοχες εκτος Λονδινου σε 3 διαφορετικες περιοχες. Ουτε καμια τρελη εγκληματικοτητα ειδα ουτε αυτη την εικονα γενικα. Τοσο καλα κρυβονται πια?
2 ώρες να περνούσες στην κανονική Αγγλία, στα East Midlands, West Midlands, στο φανταστικό Yorkshire που ήμουν εγώ, θα έβλεπες τη γλύκα. To Northeast είναι ακόμη χειρότερο, ο απόλυτος πάτος σε επίπεδα εγκληματικότητας, μόρφωσης, ευκαιριών και ποιότητας ζωής, ενώ και η περιφέρεια του Λονδίνου είναι ένα πραγματικό δράμα.

Τώρα αν κινείσαι από το Southwest στο East και στο κέντρο του Λονδίνου, άντε στο Εδιμβούργο ε ντάξ, φαίνεται ως κανονική χώρα. Κι εμένα έτσι μου φαινόταν όταν την πρωτοειδα ως επισκέπτης.

paefstra

Member
Ειπα 9 εβδομαδες συνολικα πλην Λονδινου σε 3 διαφορετικες περιοχες απο Βορρα ως Νοτο, απο Lancashire ως Kent. Το Λονδινο δεν το εβαλα μεσα. Μην το περιλαμβανεις στην εμπειρια των 9 εβδομαδων παλι για συμπερασματα.

Nikos86

Member
2 ώρες να περνούσες στην κανονική Αγγλία, στα East Midlands, West Midlands, στο φανταστικό Yorkshire που ήμουν εγώ, θα έβλεπες τη γλύκα. To Northeast είναι ακόμη χειρότερο, ο απόλυτος πάτος σε επίπεδα εγκληματικότητας, μόρφωσης, ευκαιριών και ποιότητας ζωής, ενώ και η περιφέρεια του Λονδίνου είναι ένα πραγματικό δράμα.

Τώρα αν κινείσαι από το Southwest στο East και στο κέντρο του Λονδίνου, άντε στο Εδιμβούργο ε ντάξ, φαίνεται ως κανονική χώρα. Κι εμένα έτσι μου φαινόταν ως επισκέπτης.

Εχω συναναστραφει πραγματικα παρα πολλους Εγγλεζους, δεν μπορεις να φανταστεις ποσους, που βιοποριζονται απο επιδοματα και ντιλια. Τα καλοκαιρια τους στην Ροδο, στην Κυπρο, στην Ιμπιζα, στην Μαγιορκα κανοντας working holidays και καποιοι απο αυτους τους χειμωνες τους στην Ταυλανδη. Εχω πετυχει και στο Βερολινο ακομα αλλα και σε αλλες χωρες Εγγλεζους chavs. Δεν ξερω καν αν θεωρουνται εργατικη ταξη μαλλον πιο πολυ προς το λουμπεν προλεταριατο κλεινουν και ομως κατακλυζουν ολα τα νησια και γενικοτερα τα τουριστικα θερετρα της Μεσογειου. Σιγουρα θα υπαρχουν και πολλοι που δεν εχουν την δυνατοτητα να φυγουν απο το γκετο τους αλλα και μονο που ενα μεγαλο ποσοστο τους ξεκαλοκαιριαζει σημαινει οτι μαλλον δεν τους εχουν ξεχασει και τοσο οσο λες. Αντιθετως δεν εχω πετυχει ποτε Γερμανο τοσο λουμπεν να ταξιδευει πουθενα. Μαλιστα πριν μερικα χρονια διαβαζα και ενα αρθρο του ποσο ασχημα φιγουραρει η Γερμανια στην αναδιανομη του πλουτου. Αν το βρω θα το ποσταρω. Αν θυμαμαι καλα πιο κατω και απο την Ελλαδα, το τελευταιο το λεω με μεγαλη επιφυλαξη.

Υ.Γ.: Οτι δεν εχουν ιδεα για το τι συμβαινει εξω απο την Αγγλια τουλαχιστον οι chavs με τους οποιους εχω ερθει πιο πολυ σε επαφη συμφωνω. Δεν εχω δει τοσο ανενημερωτη και αδιαφορη εργατικη ταξη, αλλα γιατι να αγχωθουν αφου ζωντας με επιδοματα και ντιλια μπορουν οχι απλα να επιβιωνουν αλλα και να διακοπαρουν 4-5 μηνες τον χρονο. Και για να σε προλαβω γιατι εχουμε ξανακανει παρομοια συζητηση νομιζω ναι δεν ειναι ολοι αλλα ειναι αρκετοι, Γερμανο λουμπεν σε διακοπες ακομα ψαχνω να βρω. Κατι σαν τον Αλβανο τουριστα που λεγαμε παλια...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ούτε εγώ είμαι φαν του Βρετανικού χιούμορ. John Oliver πχ θα πω α ωραίο αυτό, α έξυπνο αυτό, αλλά δεν θα γελάσω ιδιαίτερα. Βέβαια ο Sacha Baron Cohen που είναι με διαφορά ο αγαπημένος μου κωμικός είναι Βρετανός.

Από Γερμανία δεν έχω δει κάτι άστειο είναι η αλήθεια. Εκτός απ΄τα μεταγλωτισμένα φιλαράκια που μου είχε στείλει φίλος Γερμανός για να γελάσω με το πόσο κακό είναι. Απολαύστε!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευρωπαίοι πρωταθλητές στο βίαιο έγκλημα.

https://www.telegraph.co.uk/news/uk...73/UK-is-violent-crime-capital-of-Europe.html
Σκίζουν και σε ληστείες (σύγκρινε με Γερμανία). Ειδικά στην Αγγλία πλην της νότιας, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να σε ληστέψουν από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη (η Νότια Αγγλία είναι αυτή που της ρίχνει τα ποσοστά και τη φέρνει 4η).
robbery UK.jpg

Το 39% των εγκλημάτων γίνεται από μεθύστακες
https://alcoholchange.org.uk/alcohol-facts/fact-sheets/alcohol-statisticsτο δε 82% των αλκοολικών δε λαμβάνει θεραπεία.

Δεν ξερω καν αν θεωρουνται εργατικη ταξη μαλλον πιο πολυ προς το λουμπεν προλεταριατο κλεινουν και ομως κατακλυζουν ολα τα νησια και γενικοτερα τα τουριστικα θερετρα της Μεσογειου. Σιγουρα θα υπαρχουν και πολλοι που δεν εχουν την δυνατοτητα να φυγουν απο το γκετο τους αλλα και μονο που ενα μεγαλο ποσοστο τους ξεκαλοκαιριαζει
Κατι έχεις καταλάβει λάθος, αυτοί που γνωρίζεις στα νησιά δεν ανήκουν καν στους πιο φτωχούς Άγγλους. Το 1/4 των ενηλίκων κατοίκων του ΗΒ δεν έχει βγάλει ποτέ διαβατήριο και πολλοί δεν έχουν βγει ποτέ από την πόλη τους. Δεν είναι ότι οι φτωχότεροι είναι αυτοί που γνώρισες, δε συγκαταλέγονται καν σε αυτούς. Επειδή έτυχε να δουλέψω σε κοινωνικές υπηρεσίες στην Αγγλία, το επίπεδο είναι τραγικό, μιλάμε για ανθρώπους 30 χρονών που δεν έχουν ρεύμα επί χρόνια, που δεν έχουν βγάλει το σχολείο, μας έδιναν στατιστικά για την παιδική φτωχεια στις περιοχές που δουλεύαμε και ήταν πάντα στο bottom-5 της Ευρώπης. Από midlands και πάνω ξαφνικά οι δείκτες καταποντίζονταν, όλο το ΗΒ ήταν λίγο χειρότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όρο (καμία σχέση με τη Γερμανία, σταθερά στις τοπ-5) και μόλις έβγαζες τη νότιο Αγγλία έπεφτε στις 3 τελευταίες μαζί με κάτι Ρουμανίες και Βουλγαρίες (κάπου εκεί ήταν και η Ελλάδα).

Εδώ για το 2018 και υπόψιν ότι είναι όλο το UK, αν βγάλεις τις πλούσιες επαρχίες του, οι περιοχές της Αγγλίας που λέω είναι οι χειρότερες στην Ευρώπη.

Children_AROPE_2018data-01.jpg

Άμα κάτσω τώρα και ρωτήσω συμφοιτητές θα βρω και πίνακες, αλλά ούτε το θέμα του war είναι, ούτε μου κάνει κέφι. Όποιος θέλει ας κάτσει να το ψάξει, μιλάμε για ένα τεράστιο κομμάτι της βρετανικής κοινωνίας, που "κρύβεται" στα συνολικά στατιστικά λόγω της ανισότητας, τους ανεβάζουν Ουαλίες, Σκωτίες και η νότια Αγγλία, που έχει άλλο επίπεδο.

edith: μου είχε κάνει εντύπωση ας πούμε το πόσοι Βρετανοί πρακτικά δεν μπορούν να γράψουν και να διαβάσουν και το ότι οι περισσότεροι ήταν native speakers, όχι παιδιά μεταναστών. Τώρα που το κοίταξα στα γρήγορα, είναι το 20%, στη Γερμανία μόλις το 9% το ποσοστό των λειτουργικά αναλφάβητων (σύμφωνα με άλλη μελέτη το 14% αλλά με υψηλότερα στάνταρ)
https://fullfact.org/news/are-one-five-british-adults-illiterate/

Last edited:

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Από Γερμανία δεν έχω δει κάτι άστειο είναι η αλήθεια. Εκτός απ΄τα μεταγλωτισμένα φιλαράκια που μου είχε στείλει φίλος Γερμανός για να γελάσω με το πόσο κακό είναι. Απολαύστε!
Με τα φιλαράκια θέλει προσπάθεια να γελάσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα. Έχω αντέξει να δω 5 λεπτά συνολικά.
Γενικά καλή κωμική σειρά ή ταινία δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα (μου είχε φανεί πολύ καλή προσπάθεια το grand budapest hotel).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom