• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

paefstra

Member
Σημείωσε δύο ταινίες που σου προτείνω
-The lives of others (Das Leben der Anderen)
-The Wave (Die Welle)

Δες επίσης και το Dark από σειρές.Όσον αφορά τον κινηματογράφο τους και την κωμωδία,εδώ στην Γερμανία παίζονται πολλές κωμωδίες μιας που η κάθε πόλη (σχεδόν) έχει πολλά στούντιο που αναλαμβάνουν να γυρίσουν διάφορες παραγωγές,οι οποίες σαφώς δεν έχουν στόχο να βγούν απ τη χώρα και να γίνουν γνωστές.

ps.δεν είναι κωμωδίες οι προτάσεις μου αλλά δράμα.
Κωμωδιες ομως εχουμε? Μπορει η συνδεσιμοτητα του εγκεφαλου τους να παραγει κατι αστειο που θα κατανοησει και ο υπολοιπος πλανητης?

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Θα πω και εγώ την άποψή μου για τους λαούς των δύο χωρών, μέσα από τις εμπειρίες μου.

Γερμανία
Έχω γνωρίσει και έχω κάνει παρέα με άπειρους γερμανούς στη ζωή μου, από το πρόγραμμα ανταλλαγής που είχα κάνει όταν ήμουν γυμνάσιο μέχρι τους συγκατοίκους που είχα στο Εκουαδόρ και πολλούς επίσης στη Βαλένθια. Χωρίς σχεδόν καμία απόκλιση μπορώ να πω πως οι γερμανοί είναι για μένα
+ ευθύς λαός, θα σου πει το ο,τιδήποτε έχει να σου πει μπροστά σου, δεν το θεωρώ αγένεια, το θεωρώ ειλικρίνεια
+ ακριβής, θα νευριάσουν αν πείτε στις 10 και πας στις 10 και τέταρτο, το θεωρώ προσόν, όχι σαν τη δική μας ελαστική έννοια της ώρας (δεν υπάρχει άνθρωπος που να στήνει περισσότερο από μένα αλλά δεν έχει να κάνει :p)
+ κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ στους γερμανούς, είναι ότι μπορεί να είναι σε μία παρέα 15 γερμανοί και ένας ακόμη από άλλη χώρα που δε ξέρει γερμανικά, θα μιλήσουν αγγλικά ή σε κάποια κοινή γλώσσα για όλους

- όταν τους δοθεί από το κράτος ή από κάποιον φορέα με εξουσία μια οδηγία ή εντολή, θα την τηρήσουν, επειδή τη θεωρούνε σχεδόν αυτόματα σωστή
- ιδιαίτερα κριτικοί απέναντι στις πολιτικές άλλων χωρών αλλά καθόλου στη δική τους (καλά δεν είναι και ολλανδοί, αλλά ολλανδίζουν)
- πάρα, μα πάρα, μα πάρα πολύ τσιγκούνηδες και έχω πολλά παραδείγματα να δώσω

Αγγλία
Δεν έχω γνωρίσει ιδιαίτερα πολλούς άγγλους (εννοώ όλους τους ηνωμενοβασιλειώτες) και δεν έκανα ποτέ παρέα με δαύτους. Σε ένα ταξίδι υπήρχαν κάποιοι σκωτσέζοι και άγγλοι που χλεύαζαν ο,τιδήποτε ελληνικό, από το πόση ώρα έκανα να πιώ τον καφέ μου μέχρι το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα. Το και καλά χιούμορ τους μου φαίνεται κακό και πολλές φορές προσβλητικό, επίσης δεν είδα πουθενά αυτοσαρκασμό, μόνο κριτική με αυτό το άθλιο passive agressive στυλ τους.

Την άποψή μου αυτή ήρθε να ανατρέψει ένας ουαλός που γνώρισα σε ένα άλλο ταξίδι μου, ο οποίος ήταν πάρα πολύ ευγενικός, γενναιόδωρος, πάντα πρόθυμος για εξερεύνηση και με απίστευτο χιούμορ. Μετά από αυτόν, λίγο αναθεώρησα οπότε δεν έχω συμπαγή άποψη για τους άγγλους, όπως έχω για τους γερμανούς.

paefstra

Member
Θα ειμαι δικαιη. Εχουν βγαλει τεραστιους μουσικους.
Ομως με προβληματισε ο Haendel που οχι απλα μετακομισε στην Αγγλια, αλλα πολιτογραφηθηκε ως Αγγλος και αλλαξε και το ονομα του σε Hendel για να αποσυνδεθει απο καθε τι γερμανικο η υπαρξη του :p

GTS

Member
Οι Ζωές των άλλων είναι αριστούργημα, αλλά εφόσον μιλάμε για ταξίδια και εφόσον δε πρόκειται να πάμε στην Αγγλία να δούμε τους Monty Python ή να ακούσουμε τους Led Zepellin, δεν έχουν τόσο νόημα αυτά. Σε αυτή τη ζυγαριά βεβαίως δεν υπάρχει καμία σύγκριση, η Βρετανία μας έχει δώσει όλη τη ροκ μουσική και αριστουργηματικές κωμωδίες . Αλλά προτιμώ το Βερολίνο από το Λονδίνο, προτιμώ να γυρίσω μια εξοχή Γερμανίας παρά Αγγλίας, να πάω στο Αμβούργο και όχι σε κάποια άλλη μοντέρνα πόλη της Βρετανίας και φυσικά να δω σοβιετική αρχιτεκτονική - αγαπάμε DDR και ταυτόχρονα να ακούω Led Zepellin, Deep Purple, Black Sabbath κτλ κτλ κτλ

paefstra

Member
@mikrh tsopana αυτο που λες, οτι αν καποιος δεν ξερει γερμανικα τον διευκολυνουν μιλωντας αγγλικα, εχω τοσο διαφορετικη εικονα: σε ομαδα συναδελφων απο Δυτικη και Ανατολικη Γερμανια, μιλουσαν αγγλικα επιτηδες οι Δυτικογερμανοι επειδη οι Ανατολικογερμανοι κομπιαζαν, ωστε να τους προσβαλλουν πιο ανετα για την "κατωτεροτητα" τους και να το πιανουμε εμεις αλλα οχι αυτοι, παρουσια τους. Απο τις πιο αμηχανες στιγμες που εχω ζησει.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δεν έχω τέτοια εμπειρία, τι να σου πω. Σε κάθε περίπτωση δε θα μάθουμε ποτέ τι θα έκαναν αντίστοιχα οι άγγλοι, γιατί δε ξέρουν άλλη γλώσσα πέρα από τα αγγλικά :p

paefstra

Member
Οι Ζωές των άλλων είναι αριστούργημα, αλλά εφόσον μιλάμε για ταξίδια και εφόσον δε πρόκειται να πάμε στην Αγγλία να δούμε τους Monty Python ή να ακούσουμε τους Led Zepellin, δεν έχουν τόσο νόημα
Η συζητηση εχει ανοιξει μεχρι και στα συστηματα υγειας απο αλλους.
Πχ αποφευγω να αναφερω το εκπαιδευτικο τους συστημα που στην ηλικια 10 ετων κατατασσει τα παιδια μετα απο εξετασεις σε 2 κατηγοριες μια κι εξω: αυτους που θα ασχοληθουν με τα τεχνικα επαγγελματα και ΠΟΤΕ δεν θα εχουν προσβαση στην ανωτατη εκπσιδευση και τους υποψηφιους για ανωτατες σπουδες. Και αυτο ειναι μη αναστρεψιμο. Τοσο γερμανικο ομως ε?

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Σε σχέση με τον αγγλικό είναι πολύ πίσω, σε κάθε επίπεδο.

Στην σημερινή εποχή όποια χώρα και να συγκρίνεις με Αγγλία και Αμερική είναι πολύ πίσω. Οι 9 στις 10 ταινίες που βγαίνουν είναι Αγγλόφωνες. Ακόμα και οι Γερμανοί σκηνοθέτες γυρνάνε Αγγλόφωνες ταινίες πλέον και μην πάμε μακριά και Έλληνες σκηνοθέτες κάνουν το ίδιο. Οι Αγγλόφωνες ταινίες πωλούνται πιο εύκολα.

Οι Γερμανοί όμως έχουν καθορίσει ολόκληρα είδη στον κινηματογράφο από την δεκαετία του '20. Υπήρχε scifi ταινία πριν το Metropolis; Υπήρχε ταινία τρόμου πριν το cabinet of dr caligari; Μέχρι σήμερα αντιγράφουν σκηνές απ΄το nosferatu.

Das experiment και πουθενά στην Αφρική είναι επίσης καλές σύγχρονες Γερμανικές ταινίες.

8avos

Member
Οι γερμανικές σειρές και ταινίες που λες δεν βγαίνουν παραέξω γιατί θα πατώσουν, αν έχουν ως αρχικό κοινό ... τους γερμανούς.
Στην Ελλάδα για να μπορεί ένα στουντιακι να βγάλει οποιαδήποτε παραγωγή,εννοώντας ακόμη κ ραδιοφωνικό σποτακι,εάν δεν είσαι ο Κανακης για να σε παίξουν το ξεχνάς.

Εδώ όμως στην Γερμανία,εγω (ο χωριάτης) θεωρώ εκπληκτικό,το να πηγαίνω ένα ταξιδάκι όπου γουστάρω και λίγο πριν να μπαίνω σ ένα στούντιο ,όπως ο Έλληνας σε φωτογραφείο,να μ ακολουθεί όλη η ομάδα και το αποτέλεσμα αυτό να παίζει στους μεγαλύτερους,αλλά και σε πολύ μικρούς,κινηματογράφους της χώρας.Κατι σαν προσωπικό ημερολόγιο παρουσιάζεται.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορούν να βγουν έξω απ τη χώρα και να ψάχνουν να βρουν τη θέση τους δίπλα απ τον Ράμπο-The last blood

8avos

Member
@mikrh tsopana αυτο που λες, οτι αν καποιος δεν ξερει γερμανικα τον διευκολυνουν μιλωντας αγγλικα, εχω τοσο διαφορετικη εικονα: σε ομαδα συναδελφων απο Δυτικη και Ανατολικη Γερμανια, μιλουσαν αγγλικα επιτηδες οι Δυτικογερμανοι επειδη οι Ανατολικογερμανοι κομπιαζαν, ωστε να τους προσβαλλουν πιο ανετα για την "κατωτεροτητα" τους και να το πιανουμε εμεις αλλα οχι αυτοι, παρουσια τους. Απο τις πιο αμηχανες στιγμες που εχω ζησει.
Μας λες δλδ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παντού τα ίδια χάλια είναι:bleh:

paefstra

Member
Μας λες δλδ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παντού τα ίδια χάλια είναι:bleh:
Που ειδες οι συναδελφοι να προσβαλλονται μεταξυ τους εδω για κατι που δεν ευθυνονται ? Ποτε βρεθηκες σε τετοια επαγγελματικη συναντηση? Εδω πεφτει πελεκυς για τετοιες συμπεριφορες.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στην σημερινή εποχή όποια χώρα και να συγκρίνεις με Αγγλία και Αμερική είναι πολύ πίσω. Οι 9 στις 10 ταινίες που βγαίνουν είναι Αγγλόφωνες. Ακόμα και οι Γερμανοί σκηνοθέτες γυρνάνε Αγγλόφωνες ταινίες πλέον και μην πάμε μακριά και Έλληνες σκηνοθέτες κάνουν το ίδιο. Οι Αγγλόφωνες ταινίες πωλούνται πιο εύκολα.

Οι Γερμανοί όμως έχουν καθορίσει ολόκληρα είδη στον κινηματογράφο από την δεκαετία του '20. Υπήρχε scifi ταινία πριν το Metropolis; Υπήρχε ταινία τρόμου πριν το cabinet of dr caligari; Μέχρι σήμερα αντιγράφουν σκηνές απ΄το nosferatu.

Das experiment και πουθενά στην Αφρική είναι επίσης καλές σύγχρονες Γερμανικές ταινίες.
Επειδ

Επειδή ξέρεις από ροκ....οκ η βρετανική μουσική είναι άφταστη αλλά....και οι Rammstein λένε ρε παιδί μου! Εχω δει συναυλία τους και έχω μείνει άλαλη και ακούνητη από το σοκ και δέος :clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom