• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

Travel War: Γερμανία vs Ηνωμένο Βασίλειο

• Total voters
    95

escursione

Member
Είναι λίγες οι ψήφοι ακόμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να είναι μπροστά η Γερμανία. Με δεδομένη τη γλώσσα, το πόσοι Έλληνες σπουδάζουν, τα ψώνια και τα μνημόνια, περίμενα τη Γερμανία να μη βρει την ψήφο της.
Εγώ πάλι δεν πίστευα ότι το ΗΒ θα πάρει τόσους ψήφους. Στο ΗΒ αν δεν είσαι ετοιμοθάνατος δεν σου δίνουν παραπεμπτικο για να πας για εξέταση. Μπορεί να έχεις καποιο σοβαρό πρόβλημα κ να σου πουν να πας για ακτινογραφία σε 2 μήνες. Άσε που δεν μπορεις να αγοράσεις χωρίς συνταγή ούτε ένα σπρέι για να ξεβουλωσεις την μύτη σου!

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
οφφ-τόπικ, αλλά με προκάλεσαν

Εντάξει, πολύ καλό, το έχω ξαναδεί:haha: :haha: :haha:
Αλλά γνωρίζεις κατά βάθος κι εσύ ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα αντίστοιχα για τα γερμανικα:lol:

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, ξεκινώντας με το πως βλέπω την ιστορία των δύο χωρών, όπως την έχω κουτσοδιαβάσει.

Γερμανία = Γερμανία. Η.Β. = Γερμανία + λίγη Γαλλία. Όπως και να το κάνουμε τα 300 χρόνια κυριαρχίας της Γαλλικής αριστοκρατίας επί των Αγγλοσαξόνων στο νησί έχουν δημιουργίσει μεγαλύτερη πολιτιστική ποικολομορφία που αντικατοπτρίζεται στην γλώσσα, αρχιτεκτονική κτλ.. ‘We are not amused’ έλεγε η Βασίλισσα Βικτώρια, όπου το amused προέρχεται από το Γαλλικό amuser που σημαίνει διασκεδάζω, αλλά και ξεγελάω. Οι Άγγλοι έχουν βέβαια την ειρωνία και την υποκρισία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά σε συνδιασμό με έναν Αγγλοσαξονικό πραγματισμό. Kαι αυτοσαρκασμό, που τους κάνει σε εμένα πιο ελκυστικούς από τους πιο στεγνούς Γερμανούς. Από τους πιο προσεκτικούς, ουδέτερους, πολιτικά ευαισθητοποιημένους άνθρωπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου είναι Γερμανοί και Βρετανοί. Σε βαθμό που ντρέπεσαι να βάλεις άλλους λαούς στην ζυγαριά. Αλλά… και οι δύο χώρες έχουν πάρα πολλούς αιώνες πολιτικής σταθερότητας που τους κάνει να είναι υπεράνω προβλημάτων και να μιλάνε έυκολα για πράγματα που δεν τους αγγίζουν (βέβαια στους Γερμανούς μην αναφέρετε τον πόλεμο!). Αλλά οι Βρετανοί, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, των συνεχών εισβολών από άλλους λαούς, των περισσότερων αποικιών νομίζω υπάρχει λιγότερο το ένστικτο του έθνους και θρησκείας υπέρ πάντων (53% μη θρησκευόμενοι στην Βρετανία έναντι 34% στην Γερμανία), και λιγότερος μιλιταρισμός από τους Γερμανούς. Ο Άγγλος Βασιλιάς Ενρίκος ο 8ος επειδή ήθελε να έχει πολλές γυναίκες και ο Πάπας δεν τον άφηνε, έφερε με fast track τον Προτεσταντισμό και διέλυσε τα μοναστήρια επιτρέποντας την χώρα να προχωρίσει γρήγορα σε πολιτικό νεωτερισμό (γιατί ο Προτεσταντισμός, που βέβαια ξεκίνησε από τον Γερμανό Μαρτίνο Λούθηρο, είχε και ριζοσπαστική πολιτική ιδεολογία). Ενώ η Γερμανία αναλωνόταν σε τριακονταετείς πολέμους. Η γεωραφική απομόνωση της Βρετανίας έκανε την δουλειά της. Στον Βρετανικό πολιτισμό που δημιουργήθηκε από τον 18ο αιώνα το Εδιμβούργο (ή αλλιώς Αθήνα του Βορρά) ήταν ο βασικός πυλώνας (Χιούμ, Μάξγουελ, Σμιθ κτλ). Νεύτωνας – Λάιμπνιτς 1-0 (αν και ο δεύτερος πρέπει να ήταν καλύτερος σαν άνθρωπος). Για μένα ο Βρετανικός πολιτισμός είναι πιο γήινος και ζεστός από τον Γερμανικό, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Σίγουρα πιο αποτελεσματικός στο να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Αμερικάνικες αποικίες, η κυριαχία των Αγγλικών σαν παγκόσμια γλώσσα και η έκβαση των πολέμων έκανε σίγουρα τους Γερμανούς χαμένους τουλάχιστον στις εντυπώσεις. Και τα 10 χρόνια Θατσερισμού και τα κολλητιλίκια με τους Αμερικάνους έχουν βέβαια μεγάλη επίδραση στην χώρα αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξει ριζικά τους ανρθρώπους. Για να συνοψήσω, λόγω της πιο σύνθετης ιστορίας τους και γεωργαφικής θέσης πιστεύω ότι οι Βρετανοί έχουν κάτι που δεν έχουν οι Γερμανοί, την ευελιξία. Αν και έχω μεγάλο θαυμασμό για το όσα έχει καραφέρει η Γερμανία, τα παραπάνω κάνουν την Βρετανία στα μάτια μου πιο ενδιαφέρουσα
κουλτούρα γενικότερα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω διαβάσει την Γερμανική ιστορία τόσο διεξοδικά όσο την Βρετανική.

8avos

Member
Έχω πάει μόνο Λονδίνο στο ΗΒ ενώ Γερμανία 2 φορές Αμβουργο, 2 Βερολίνο και Ντυσελντορφ κ ολίγον από επαρχία στα βόρεια έχω κ καλούς φίλους Γερμανούς εκεί...ωστόσο το ρίχνω στο Ηνωμένο Βασίλειο...γιατί; Επειδή το Λονδίνο έχει μια all time classic αίγλη κ είναι ασύγκριτη μητρόπολη του κόσμου...Επειδή έχει τη Λίβερπουλ κ τη Σκωτία που θα θελα να δω....a)επειδή τα Αγγλακια είναι παλαβά κ βλαμμένα κ δίχως να γνωρίζω κανέναν Άγγλο προσωπικά δεν μπορώ να β)φανταστώ κανένα που να ξεπερνάει τη μονοχνωτιαση των Γερμανών. Τις εμμονές τους την αδυναμία τους να ξεκολλήσει το μυαλό τους να δείξουν κάποια μορφή φαντασίας!
Έχω πολλά παραδείγματα στο μου αλλά θα πω ένα πρόσφατο όταν το καλοκαίρι ήμουν διακοπές στην Κέρκυρα κ με φιλοξενούσε καλός μου φίλος ο οποίος νοίκιαζε το μισό σπίτι μέσω airbnb κ κάποια στιγμή αφίχθησαν 2 Γερμανίδες μάνα κ κόρη ηλικίας 58 κ 22 αντιστοίχως. Τις παραλάβαμε από το αεροδρόμιο και πήγαμε όλοι μαζι παρέα στο κανόνι όπου είχε πανηγύρι με ψησταριές ,μπύρες κ χορούς ελληνικό νταβαντουρι. Την επόμενη το πρωί πήρα την μάνα με το αυτοκίνητο να πάμε στην πόλη να βγάλουμε κάτι εισητηρια κ ρωτώντας την πώς της φάνηκε η προηγούμενη βραδιά μου είπε από χθες είμαι σοκαρισμένη κ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ καλά....στην απορία μου για το λόγο (και σκεφτομενη ότι μάλλον της ήρθε απότομη η πολυκοσμία κ ο θόρυβος) μου απάντησε ότι είμαστε απαράδεκτοι που χρησιμοποιούμε τόσο πολύ αλουμίνιο κ πλαστικό ποτήρι ενώ αυτοί στο οκτομπερφεστ έχουν γυάλινα ποτήρια κ ανακυκλώνουν τα υπόλοιπα!
Βεβαίως είχε δίκιο....αλλά ρε φίλε πρώτο βράδυ Ελλάδα κ δεν κοιμήθηκε για αυτό; :bash:
a) όταν θα τύχει και συνταξιδέψεις με κάποιον τους εκεί να δεις χαριτωμενιές και πόσο θα απολαμβάνεις αυτά τα δύο χαρακτηριστικά τους,έως τότε εσύ απ τον καναπέ σου και γω εδώ στον δικό μου,χαχαχα τι παλαβιάρικα αυτά τα αγγλάκια

β )αρκεί να σ πω ότι όταν συνταξιδεύαμε δυο έλληνες με βέσπες και ένας άγγλος με παπάκι στην αφρική,ο άγγλος έφυγε απ το δρόμο και έπεσε με το παπί του σ ένα ποτάμι,κάπου στην Γκάνα αν δεν απατώμαι.Στην φαντασία όντως,τους το δίνω στους Άγγλους.

Εάν σ κανε εντύπωση η γερμανίδα στην κέρκυρα,δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έσουρνες για τους Άγγλους εάν συνταξίδευες με έναν τους σε άλλη ήπειρο,υπό ιδιαίτερες συνθήκες μιας που ταξιδεύαμε με τα προαναφερθέντα οχήματα και σ λεγε "έχεις να πληρώσεις τον δικό μ λογαριασμό γιατί εγώ τα χρειάζομαι τα χρήματά μου" σε άτομο που γνώριζες μόλις λίγες μέρες.Κάτι τέτοιο ένας γερμανός ούτε να το φανταστεί,ακόμη και 2000 χρόνια να περάσουν,δεν διανοείται.

chrisbd

Member
Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, ξεκινώντας με το πως βλέπω την ιστορία των δύο χωρών, όπως την έχω κουτσοδιαβάσει.

Γερμανία = Γερμανία. Η.Β. = Γερμανία + λίγη Γαλλία. Όπως και να το κάνουμε τα 300 χρόνια κυριαρχίας της Γαλλικής αριστοκρατίας επί των Αγγλοσαξόνων στο νησί έχουν δημιουργίσει μεγαλύτερη πολιτιστική ποικολομορφία που αντικατοπτρίζεται στην γλώσσα, αρχιτεκτονική κτλ.. ‘We are not amused’ έλεγε η Βασίλισσα Βικτώρια, όπου το amused προέρχεται από το Γαλλικό amuser που σημαίνει διασκεδάζω, αλλά και ξεγελάω. Οι Άγγλοι έχουν βέβαια την ειρωνία και την υποκρισία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά σε συνδιασμό με έναν Αγγλοσαξονικό πραγματισμό. Kαι αυτοσαρκασμό, που τους κάνει σε εμένα πιο ελκυστικούς από τους πιο στεγνούς Γερμανούς. Από τους πιο προσεκτικούς, ουδέτερους, πολιτικά ευαισθητοποιημένους άνθρωπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου είναι Γερμανοί και Βρετανοί. Σε βαθμό που ντρέπεσαι να βάλεις άλλους λαούς στην ζυγαριά. Αλλά… και οι δύο χώρες έχουν πάρα πολλούς αιώνες πολιτικής σταθερότητας που τους κάνει να είναι υπεράνω προβλημάτων και να μιλάνε έυκολα για πράγματα που δεν τους αγγίζουν (βέβαια στους Γερμανούς μην αναφέρετε τον πόλεμο!). Αλλά οι Βρετανοί, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, των συνεχών εισβολών από άλλους λαούς, των περισσότερων αποικιών νομίζω υπάρχει λιγότερο το ένστικτο του έθνους και θρησκείας υπέρ πάντων (53% μη θρησκευόμενοι στην Βρετανία έναντι 34% στην Γερμανία), και λιγότερος μιλιταρισμός από τους Γερμανούς. Ο Άγγλος Βασιλιάς Ενρίκος ο 8ος επειδή ήθελε να έχει πολλές γυναίκες και ο Πάπας δεν τον άφηνε, έφερε με fast track τον Προτεσταντισμό και διέλυσε τα μοναστήρια επιτρέποντας την χώρα να προχωρίσει γρήγορα σε πολιτικό νεωτερισμό (γιατί ο Προτεσταντισμός, που βέβαια ξεκίνησε από τον Γερμανό Μαρτίνο Λούθηρο, είχε και ριζοσπαστική πολιτική ιδεολογία). Ενώ η Γερμανία αναλωνόταν σε τριακονταετείς πολέμους. Η γεωραφική απομόνωση της Βρετανίας έκανε την δουλειά της. Στον Βρετανικό πολιτισμό που δημιουργήθηκε από τον 18ο αιώνα το Εδιμβούργο (ή αλλιώς Αθήνα του Βορρά) ήταν ο βασικός πυλώνας (Χιούμ, Μάξγουελ, Σμιθ κτλ). Νεύτωνας – Λάιμπνιτς 1-0 (αν και ο δεύτερος πρέπει να ήταν καλύτερος σαν άνθρωπος). Για μένα ο Βρετανικός πολιτισμός είναι πιο γήινος και ζεστός από τον Γερμανικό, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Σίγουρα πιο αποτελεσματικός στο να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Αμερικάνικες αποικίες, η κυριαχία των Αγγλικών σαν παγκόσμια γλώσσα και η έκβαση των πολέμων έκανε σίγουρα τους Γερμανούς χαμένους τουλάχιστον στις εντυπώσεις. Και τα 10 χρόνια Θατσερισμού και τα κολλητιλίκια με τους Αμερικάνους έχουν βέβαια μεγάλη επίδραση στην χώρα αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξει ριζικά τους ανρθρώπους. Για να συνοψήσω, λόγω της πιο σύνθετης ιστορίας τους και γεωργαφικής θέσης πιστεύω ότι οι Βρετανοί έχουν κάτι που δεν έχουν οι Γερμανοί, την ευελιξία. Αν και έχω μεγάλο θαυμασμό για το όσα έχει καραφέρει η Γερμανία, τα παραπάνω κάνουν την Βρετανία στα μάτια μου πιο ενδιαφέρουσα
κουλτούρα γενικότερα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω διαβάσει την Γερμανική ιστορία τόσο διεξοδικά όσο την Βρετανική.

Καλά όλα αυτά τα ιστορικά της πάλαι ποτε κραταιάς αυτοκρατορίας, μέχρι και τις πρωτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, Αγγλίας αλλά η απο κει και περα συρρίκνωσή της την κάνει όλο και περισσότερο ίσως αλαζονική απέναντι στους ευρωπαίους που ανέκαθεν θεωρούσε overseas πιθανόν και λογω του γεγονότος ότι αδυνατεί πλεον να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτην μετά τον 2ΠΠ.. Και παρά το γεγονός οτι ηταν νικήτρια και αδουλωτη, ενω αντιθετα η Γερμανία ηττημενη, κατεστραμμένη διηρημένη και ελεγχόμενη, δεν καταφερε να παίξει σημαντικό ρόλο, που θα έπρεπε λογικά, και άρπαξε τον ρόλο αυτο σιγά σιγά η Γερμανία και έφτασε να είναι αυτη τη στιγμή ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης και να παίζει τον καθοριστικότερο ρόλο. Αυτό δεν πρέπει να το είδε ποτέ με καλό μάτι η Αγγλία. Τώρα πλέον και μετα το επισημο Brexit η Ευρώπη πλέον βλέπει overseas την Αγγλία πράγμα που διχάζει πολλούς Άγγλους για τις οικονομικές κυρίως επιπτώσεις ..

Τώρα πόσο σχέση έχουν όλα αυτά με το war μας;; πιθανόν καμία, αλλά σίγουρα όλα, αυτά τα γεγονότα επηρεάζουν την κουλτούρα των 2 λαών αυτών σε ένα βαθμό και κάνει τους Άγγλους λιγότερο Ευρωπαίους με ότι αυτό συνεπάγεται και τους Γερμανούς πλέον πιο συνειδητοποιημένους μετά απο τους 2 ΠΠ..

Προσωπικά σε ένα war δεν μετράω τους ανθρώπους τόσο πολύ γιατί από τη μια θεωρώ ότι οι άνθρωποι πάνω κάτω είναι ίδιοι παντου απλά η κουλτούρα και η ιστορία τους τους διαμορφώνει και τους χαρακτηρίζει και απο την άλλη ταξιδιωτικά είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσεις μια εικόνα σαφή απο 10 άντε 20 άτομα που θα γνωρίσεις.. Ακόμα και να μείνει κάποιος για καιρό κάπου πάλι είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα που θα ίσχυε για ένα ολόκληρο λαό..
Ο καθένας μας αποσπασματικά αναφέρει κάποιες καταστάσεις που έχει ζήσει αλλά κάποιος άλλος για το ίδιο μέρος πιθανόν να πει το αντίθετο.. Οπότε πως να πω ότι οι Άγγλοι είναι μεθύστακες;; Έχω γνωρίσει και γω αλλά υπάρχουν και Άγγλοι που δεν πίνουν καθόλου.. Έρχονται κανα 2 με 3 εκατ. Άγγλοι και Γερμανοί εδώ για διακοπές.. Ε όλο και θα υπάρχουν κάποιοι που θα μεθύσουν... σε διακοπές είναι, τι περιμένετε;;

alma

Member
Εννοείς ότι αυτό το είδος συναντάται αποκλειστικά σε ελληνικά νησιά (ή σε άλλες ατυχες χώρες) και μόνο τους καλοκαιρινους μήνες;
Όχι συναντάται και σε πολλούς άλλους προορισμούς.Και στο Δουβλίνο μεθυσμένοι Άγγλοι που συχνά ξερνάνε υπάρχουν και σε άλλα μέρη. Αλλά ΔΕΝ είναι το σύνολο.Συνήθως είναι άνθρωποι συγκεκριμένης ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κλπ...Αν πας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα κλπ...
Και ναι θα δεις πολλούς που ανταποκρίνονται στο πρότυπο του gentleman. Αυτό δεν σημαίνει πως γενικά με το ποτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει όπως δυστυχώς και σε άλλες βόρειες χώρες.

Έχω πάει αμέτρητες φορές Λονδίνο(και μερικές σε άλλα μέρη στο ΗΒ) και πιο πολλούς μεθυσμένους Άγγλους έχω συναντήσει στο εξωτερικό παρά στο ΗΒ...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Όχι συναντάται και σε πολλούς άλλους προορισμούς.Και στο Δουβλίνο μεθυσμένοι Άγγλοι που συχνά ξερνάνε υπάρχουν και σε άλλα μέρη. Αλλά ΔΕΝ είναι το σύνολο.Συνήθως είναι άνθρωποι συγκεκριμένης ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κλπ...Αν πας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα κλπ...
Και ναι θα δεις πολλούς που ανταποκρίνονται στο πρότυπο του gentleman. Αυτό δεν σημαίνει πως γενικά με το ποτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει όπως δυστυχώς και σε άλλες βόρειες χώρες.

Έχω πάει αμέτρητες φορές Λονδίνο(και μερικές σε άλλα μέρη στο ΗΒ) και πιο πολλούς μεθυσμένους Άγγλους έχω συναντήσει στο εξωτερικό παρά στο ΗΒ...

Εννοείται πως δεν είναι το σύνολο. Γενικά έχω καλή εικόνα για τους Άγγλους. Αυτή όμως η έστω μικρή αν θες μερίδα είναι κομμάτι του πληθυσμού της Αγγλίας. Ειλικρινά δεν έχω δει τέτοιες συμπεριφορές από άλλους λαούς ακόμα και όταν μεθάνε. Ακόμα και νηφάλιοι είναι ενοχλητικοί.

paefstra

Member
Το αγγλικο χιουμορ το ξερω καλα.
Επειδη δεν ειμαι εξοικειωμενη με το γερμανικο, υπαρχει καμια πολυ καλη γερμανικη κωμωδια να δω? Ταινια η σειρα?

• Like
Reactions: GTS

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh