panpan
Member
Ρίξε το.Μην το σκέφτεσαι.Προς Γερμανία κλίνω αλλά θα το σκεφτώ κι εγώ λίγο, πριν ρίξω ψήφο.
Ρίξε το.Μην το σκέφτεσαι.Προς Γερμανία κλίνω αλλά θα το σκεφτώ κι εγώ λίγο, πριν ρίξω ψήφο.
Εγώ πάλι δεν πίστευα ότι το ΗΒ θα πάρει τόσους ψήφους. Στο ΗΒ αν δεν είσαι ετοιμοθάνατος δεν σου δίνουν παραπεμπτικο για να πας για εξέταση. Μπορεί να έχεις καποιο σοβαρό πρόβλημα κ να σου πουν να πας για ακτινογραφία σε 2 μήνες. Άσε που δεν μπορεις να αγοράσεις χωρίς συνταγή ούτε ένα σπρέι για να ξεβουλωσεις την μύτη σου!Είναι λίγες οι ψήφοι ακόμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να είναι μπροστά η Γερμανία. Με δεδομένη τη γλώσσα, το πόσοι Έλληνες σπουδάζουν, τα ψώνια και τα μνημόνια, περίμενα τη Γερμανία να μη βρει την ψήφο της.
Δε μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι αυτό!Καλά κι εγώ. Είμαστε πολλοί.
Στο μεταξύ η διαφορά ροκανίστηκε στις 3 ψήφους.
Εντάξει, πολύ καλό, το έχω ξαναδείοφφ-τόπικ, αλλά με προκάλεσαν
a) όταν θα τύχει και συνταξιδέψεις με κάποιον τους εκεί να δεις χαριτωμενιές και πόσο θα απολαμβάνεις αυτά τα δύο χαρακτηριστικά τους,έως τότε εσύ απ τον καναπέ σου και γω εδώ στον δικό μου,χαχαχα τι παλαβιάρικα αυτά τα αγγλάκιαΈχω πάει μόνο Λονδίνο στο ΗΒ ενώ Γερμανία 2 φορές Αμβουργο, 2 Βερολίνο και Ντυσελντορφ κ ολίγον από επαρχία στα βόρεια έχω κ καλούς φίλους Γερμανούς εκεί...ωστόσο το ρίχνω στο Ηνωμένο Βασίλειο...γιατί; Επειδή το Λονδίνο έχει μια all time classic αίγλη κ είναι ασύγκριτη μητρόπολη του κόσμου...Επειδή έχει τη Λίβερπουλ κ τη Σκωτία που θα θελα να δω....a)επειδή τα Αγγλακια είναι παλαβά κ βλαμμένα κ δίχως να γνωρίζω κανέναν Άγγλο προσωπικά δεν μπορώ να β)φανταστώ κανένα που να ξεπερνάει τη μονοχνωτιαση των Γερμανών. Τις εμμονές τους την αδυναμία τους να ξεκολλήσει το μυαλό τους να δείξουν κάποια μορφή φαντασίας!
Έχω πολλά παραδείγματα στο μου αλλά θα πω ένα πρόσφατο όταν το καλοκαίρι ήμουν διακοπές στην Κέρκυρα κ με φιλοξενούσε καλός μου φίλος ο οποίος νοίκιαζε το μισό σπίτι μέσω airbnb κ κάποια στιγμή αφίχθησαν 2 Γερμανίδες μάνα κ κόρη ηλικίας 58 κ 22 αντιστοίχως. Τις παραλάβαμε από το αεροδρόμιο και πήγαμε όλοι μαζι παρέα στο κανόνι όπου είχε πανηγύρι με ψησταριές ,μπύρες κ χορούς ελληνικό νταβαντουρι. Την επόμενη το πρωί πήρα την μάνα με το αυτοκίνητο να πάμε στην πόλη να βγάλουμε κάτι εισητηρια κ ρωτώντας την πώς της φάνηκε η προηγούμενη βραδιά μου είπε από χθες είμαι σοκαρισμένη κ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ καλά....στην απορία μου για το λόγο (και σκεφτομενη ότι μάλλον της ήρθε απότομη η πολυκοσμία κ ο θόρυβος) μου απάντησε ότι είμαστε απαράδεκτοι που χρησιμοποιούμε τόσο πολύ αλουμίνιο κ πλαστικό ποτήρι ενώ αυτοί στο οκτομπερφεστ έχουν γυάλινα ποτήρια κ ανακυκλώνουν τα υπόλοιπα!
Βεβαίως είχε δίκιο....αλλά ρε φίλε πρώτο βράδυ Ελλάδα κ δεν κοιμήθηκε για αυτό;
Να γράψω κι εγώ την άποψή μου, ξεκινώντας με το πως βλέπω την ιστορία των δύο χωρών, όπως την έχω κουτσοδιαβάσει.
Γερμανία = Γερμανία. Η.Β. = Γερμανία + λίγη Γαλλία. Όπως και να το κάνουμε τα 300 χρόνια κυριαρχίας της Γαλλικής αριστοκρατίας επί των Αγγλοσαξόνων στο νησί έχουν δημιουργίσει μεγαλύτερη πολιτιστική ποικολομορφία που αντικατοπτρίζεται στην γλώσσα, αρχιτεκτονική κτλ.. ‘We are not amused’ έλεγε η Βασίλισσα Βικτώρια, όπου το amused προέρχεται από το Γαλλικό amuser που σημαίνει διασκεδάζω, αλλά και ξεγελάω. Οι Άγγλοι έχουν βέβαια την ειρωνία και την υποκρισία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά σε συνδιασμό με έναν Αγγλοσαξονικό πραγματισμό. Kαι αυτοσαρκασμό, που τους κάνει σε εμένα πιο ελκυστικούς από τους πιο στεγνούς Γερμανούς. Από τους πιο προσεκτικούς, ουδέτερους, πολιτικά ευαισθητοποιημένους άνθρωπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου είναι Γερμανοί και Βρετανοί. Σε βαθμό που ντρέπεσαι να βάλεις άλλους λαούς στην ζυγαριά. Αλλά… και οι δύο χώρες έχουν πάρα πολλούς αιώνες πολιτικής σταθερότητας που τους κάνει να είναι υπεράνω προβλημάτων και να μιλάνε έυκολα για πράγματα που δεν τους αγγίζουν (βέβαια στους Γερμανούς μην αναφέρετε τον πόλεμο!). Αλλά οι Βρετανοί, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας, των συνεχών εισβολών από άλλους λαούς, των περισσότερων αποικιών νομίζω υπάρχει λιγότερο το ένστικτο του έθνους και θρησκείας υπέρ πάντων (53% μη θρησκευόμενοι στην Βρετανία έναντι 34% στην Γερμανία), και λιγότερος μιλιταρισμός από τους Γερμανούς. Ο Άγγλος Βασιλιάς Ενρίκος ο 8ος επειδή ήθελε να έχει πολλές γυναίκες και ο Πάπας δεν τον άφηνε, έφερε με fast track τον Προτεσταντισμό και διέλυσε τα μοναστήρια επιτρέποντας την χώρα να προχωρίσει γρήγορα σε πολιτικό νεωτερισμό (γιατί ο Προτεσταντισμός, που βέβαια ξεκίνησε από τον Γερμανό Μαρτίνο Λούθηρο, είχε και ριζοσπαστική πολιτική ιδεολογία). Ενώ η Γερμανία αναλωνόταν σε τριακονταετείς πολέμους. Η γεωραφική απομόνωση της Βρετανίας έκανε την δουλειά της. Στον Βρετανικό πολιτισμό που δημιουργήθηκε από τον 18ο αιώνα το Εδιμβούργο (ή αλλιώς Αθήνα του Βορρά) ήταν ο βασικός πυλώνας (Χιούμ, Μάξγουελ, Σμιθ κτλ). Νεύτωνας – Λάιμπνιτς 1-0 (αν και ο δεύτερος πρέπει να ήταν καλύτερος σαν άνθρωπος). Για μένα ο Βρετανικός πολιτισμός είναι πιο γήινος και ζεστός από τον Γερμανικό, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου. Σίγουρα πιο αποτελεσματικός στο να επιβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Αμερικάνικες αποικίες, η κυριαχία των Αγγλικών σαν παγκόσμια γλώσσα και η έκβαση των πολέμων έκανε σίγουρα τους Γερμανούς χαμένους τουλάχιστον στις εντυπώσεις. Και τα 10 χρόνια Θατσερισμού και τα κολλητιλίκια με τους Αμερικάνους έχουν βέβαια μεγάλη επίδραση στην χώρα αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξει ριζικά τους ανρθρώπους. Για να συνοψήσω, λόγω της πιο σύνθετης ιστορίας τους και γεωργαφικής θέσης πιστεύω ότι οι Βρετανοί έχουν κάτι που δεν έχουν οι Γερμανοί, την ευελιξία. Αν και έχω μεγάλο θαυμασμό για το όσα έχει καραφέρει η Γερμανία, τα παραπάνω κάνουν την Βρετανία στα μάτια μου πιο ενδιαφέρουσα
κουλτούρα γενικότερα. Να διευκρινίσω ότι δεν έχω διαβάσει την Γερμανική ιστορία τόσο διεξοδικά όσο την Βρετανική.
Όχι συναντάται και σε πολλούς άλλους προορισμούς.Και στο Δουβλίνο μεθυσμένοι Άγγλοι που συχνά ξερνάνε υπάρχουν και σε άλλα μέρη. Αλλά ΔΕΝ είναι το σύνολο.Συνήθως είναι άνθρωποι συγκεκριμένης ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κλπ...Αν πας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα κλπ...Εννοείς ότι αυτό το είδος συναντάται αποκλειστικά σε ελληνικά νησιά (ή σε άλλες ατυχες χώρες) και μόνο τους καλοκαιρινους μήνες;
Όχι συναντάται και σε πολλούς άλλους προορισμούς.Και στο Δουβλίνο μεθυσμένοι Άγγλοι που συχνά ξερνάνε υπάρχουν και σε άλλα μέρη. Αλλά ΔΕΝ είναι το σύνολο.Συνήθως είναι άνθρωποι συγκεκριμένης ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κλπ...Αν πας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα κλπ...
Και ναι θα δεις πολλούς που ανταποκρίνονται στο πρότυπο του gentleman. Αυτό δεν σημαίνει πως γενικά με το ποτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει όπως δυστυχώς και σε άλλες βόρειες χώρες.
Έχω πάει αμέτρητες φορές Λονδίνο(και μερικές σε άλλα μέρη στο ΗΒ) και πιο πολλούς μεθυσμένους Άγγλους έχω συναντήσει στο εξωτερικό παρά στο ΗΒ...