• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρκία Top προτασεις για Κωνσταντινουπολη!

thessaris

Member
Μηνύματα
619
Likes
931
Να προσθέσω κι εγώ μερικά σκόρπια από τις αρκετές εμπειρίες μου τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη:

-Θεωρώ ότι το Saray Muhallebicisi το οποίο αναφέρετε αρκετοί όσον αφορά τα γλυκά του είναι αρκετά υπερεκτιμημένο.

-Φοβερό kazan dibi κατά τη γνώμη μου έχει στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Özsüt με πολλά καταστήματα σε όλη την Τουρκία και δύο στην Istiklal. Επίσης πολύ καλό έχω φάει και στην αλυσίδα Bolulu Hasan Usta με ειδίκευση σε γλυκά από γάλα. Παντού θα βρείτε kazan dibi ΚΑΙ με κοτόπουλο ΚΑΙ χωρίς κοτόπουλο. (και τα δύο ΤΕΛΕΙΑ)

-Κλασικά κορυφαίος παραμένει ο μπακλαβάς του Karaköy güllüoğlu. Προσοχή γιατί με το όνομα αυτό πουλάνε μπακλαβάδες (αμφίβολης ποιότητας) χιλιάδες μαγαζιά σε όλη την Τουρκία!

-Επίσης ένας πολύ ωραίος μπακλαβάς είναι ο cevizli ev baklavasi (σπιτικός μπακλαβάς με καρύδια) που πουλάει η αλυσίδα Pelit με αρκετά καταστήματα. Το πιο κοντινό στο κέντρο βρίσκεται στο Ortaköy.

-Όσον αφορά τα εστιατόρια. Φυσικά και κυριαρχεί ο τύπος εστιατορίου με σερβιτόρους. Τα self service είναι ελάχιστα και εντοπίζονται κυρίως στην Istiklal caddesi.

-Για μένα μία από τις κορυφαίες αλυσίδες kebap είναι το Kosebasi. Το πιο κοντινό κατάστημα στο κέντρο είναι αυτό του Nişantaşı (μια από τις ωραιότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης κατά την άποψή μου). Πολύ ωραίο φαγητό, καταπληκτική ατμόσφαιρα και τιμές οκ γι' αυτό που προσφέρει, σχετικά τσιμπημένες από τον μέσο όρο των εστιατορίων της Πόλης.

-Όπως πολλοί επεσήμαναν σε άλλα posts το Asitane είναι μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία οθωμανικού φαγητού. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

-Επίσης ένα πολυσυζητημένο εστιατόριο στο forum είναι και το Çiya Sofrası στο Kadıköy στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει 100% μια επίσκεψη, έχει πραγματικά διαφορετικού ύφους φαγητά (και στα kebap αλλά και στα μαγειρευτά) με πολύ ωραίες συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι η υπερπροβολή του μαγαζιού μαζεύει αρκετή τουριστίλα αλλά η ποιότητα μέχρι στιγμής παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο όπως φυσικά και οι τιμές.

-Υπάρχει ένα εστιατόριο σε στυλ "νεοταβέρνας" με αρκετά ψαγμένες γεύσεις που το δοκίμασα και με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Είναι το Abracadabra και βρίσκεται στο Arnavutköy, μια παραθάλασσια περιοχή στον Βόσπορο ανάμεσα στις δύο γέφυρες στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Οι τιμές τσιμπημένες.

-Δεν ξέρω πόσοι έχετε δοκιμάσει μαντί και δεν ξέρω σε πόσους άρεσε αν το έχετε δοκιμάσει. Το μαντί είναι το γνωστό τούρκικο ραβιόλι γεμισμένο με κιμά και σερβιρισμένο με γιαούρτι, λίγη σάλτσα ντομάτας και δυόσμο. Πολύ διαδεδομένο στην περιοχή του Πόντου και πολύ γνωστό στους Έλληνες Πόντιους που έφεραν τη συνταγή και στην Ελλάδα. (παρ' όλα αυτά πουθενά στην Ελλάδα δεν μπόρεσα να βρω αυθεντικό μαντί). Εν πάσει περιπτώσει προσωπικά πεθαίνω για το μαντί και νομίζω ότι ένα εκπληκτικό μέρος στην Πόλη για μαντί είναι το μαγαζί της Gönül Abla (αδερφή Γκιονούλ) στην περιοχή Moda του Kadıköy, στην Ασιατική πλευρά. Αξίζει μια επίσκεψη διότι το μαντί είναι αυθεντικότατο, από την άλλη η γειτονιά της Moda είναι γοητευτικότατη, μπροστά στη θάλασσα και με πολλά παγωτατζήδικα τριγύρω για μετά το φαγητό! Δεν έχει site το μαγαζί, αυτή είναι η διεύθυνση: Caferağa Mh. Moda Bostanı Sk. 34710, Kadıköy, İstanbul

-Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Τούρκων τα σαββατοκύριακα είναι το πρωινό ή αλλιώς brunch (πρωινό που επεκτείνεται και προς το μεσημέρι) Υπάρχουν πολλά μαγαζιά για brunch κυρίως κατά μήκος των ακτών του Βοσπόρου και από τις δύο πλευρές. Ένα μαγαζί που μου άρεζε πάντα ήταν το Sütiş στην περιοχή Emirgan στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου μετά τη δεύτερη γέφυρα προς βορρά και πολύ κοντά στο Sabanci Museum (Μουσείο με κατά καιρούς πολύ αξιόλογες εκθέσεις). Κυριακή πρωί γίνεται κόλαση από ντόπιους καθώς και το παρκάρισμα είναι αδύνατο και η εύρεση τραπεζιού επίσης. Το πρωινό τέλειο, αυγά μαγειρεμένα με τούρκικους τρόπους με παστουρμάδες, σουτζούκ κλπ κλπ, μπουρέκια, γλυκά, καϊμάκι με μέλι, μαρμελάδες, τέλεια όλα.

Αυτά προς το παρόν, αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω!
 

Kafkasios

Member
Μηνύματα
144
Likes
79
Στην Πόλη πήγαμε Οκτώβριο. Για γλυκό δοκίμασε προφιτερόλ στο Inci Paranesti στο πεζόδρομο Istiklal. Είναι πολύ μικρό και παραδοσιακό παλιό ζαχαροπλαστείο, δίπλα σχεδόν στο ελληνικό προξενείο. Εγώ τρελάθηκα με το προφιτερόλ του. Στο Σαράι μ'άρεσε το γλυκό κιουνεφέ (αλμυρή κ γλυκιά γεύση ταυτόχρονα).
Εγώ μετά από την επίσκεψη στα εστιατόρια της Πόλης, προτιμώ αυτά που ειναι self service, γιατί ξέρεις τι πληρώνεις....Φάγαμε στην Istiklal κοντά στη Ταξίμ στο Μπερεκετ και ήταν πολύ καλό και οικονομικό. Φάγαμε και στο Konak με την ωραία διακόσμηση και ακόμα πιάνουνε τον ποπό μας.....Επίσης όταν περάσεις τη γέφυρα του Γαλατά και πας προς την αγορά με τα μπαχάρια, θα δεις δυο-τρία καραβάκια με "εντυπωσιακή" διακόσμηση να πουλάνε σάντουιτς με ψάρι (πέρκα νομίζω). Απλά απίστευτη γεύση...
Αν πας στο πύργο του Γαλατά και σ'αρέσει ο ελληνικός (τούρκικος εκει ) καφές παρήγγειλε. Έχει πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση.
Εμείς πήγαμε με γκρουπ για 1η φορά γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε. Δε το μετάνιωσα γιατί πήραμε μια γεύση της Πόλης. Πάντως εγώ θα πήγαινα στα Πριγκιποννήσια (τρομερές βίλες αλλά και παρατημένα ελληνικά σπίτια καθώς και εκκλησία Αγ.Δημητρίου αλλά και μοναστήρι Αγ.Γεωργίου) αλλά μη φας σε καμιά ταβέρνα μπροστά στη παραλία!!ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Αξίζει επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά, στη Βλαχερνών και στη μονή της Χώρας με τα τρομερά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Για βραδινή διασκέδαση, μη διστάσεις να μπαίνεις στα στενά κάθετα σοκάκια της Istiklal, έχει πολύ ωραίες μπυραρίες, κάποιες με live μουσική. Επίσης υπάρχει ένα αρκετά κυριλέ μπαράκι με καλό κόσμο το Mikla Restaurant στο Marmara Pera Hotel και έχει τρομερή θέα σε Βόσπορο και την Πόλη γενικώς. Είναι κοντά στην Istiklal.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
619
Likes
931
Συνεχίζω!

-Ένα καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου εστιατόριο με θαλασσινά είναι το Set balik lokantasi. Βρίσκεται στην περιοχή Tarabya (ελλ. Θεραπειά) στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου μετά τη δεύτερη γέφυρα και μετά την περιοχή του Emirgan που ανέφερα προηγουμένως. Πολύ καλό φαγητό με ψάρι, όχι μόνο κλασικό αλλά και με αρκετές διαφορετικές συνταγές, άφθονο ρακί ή κρασί και φοβερή θέα στο Βόσπορο εγγυούνται ένα πολύ ωραίο γεύμα. Αν έχετε τρόπο μετάβασης (θέλει αυτοκίνητο ή αρκετά λεφτά για ταξί αφού είναι μακριούτσικα) θα περάσετε πολύ καλά.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.664
Likes
14.998
να ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια μιας και ξερετε τα παντα για την πολη...εχω βρει 2 υποψηφια ξενοδοχεια..το ενα ειναι διπλα στην ταξιμ 2 λεπτα με τα ποδια και το αλλο σχεδον στη μεση στην ιστικλαλ στο γυπεδο της γαλατα σαραι που ειναι προτιμοτερο να μεινουμε?
Φυσικά δεν είναι το γήπεδο εκεί αλλά το σχολείο/λύκειο Galatasaray.Πάντως πιστεύω οτι ειναι καλή τοποθεσία.

Την περασμένη εβδομάδα έμεινα στο τέλος της Ιστικλάλ(πρός το τούνελ) στο Αu Pera.Ειναι στον ίδιο δρόμο με το Πέρα Παλλάς.Μικρό ξενοδοχείο,καθαρό αλλά δέν είχε καλή μόνωση και το πρωϊνό ήταν απαράδεκτα φτωχό.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
-Κλασικά κορυφαίος παραμένει ο μπακλαβάς του Karaköy güllüoğlu. Προσοχή γιατί με το όνομα αυτό πουλάνε μπακλαβάδες (αμφίβολης ποιότητας) χιλιάδες μαγαζιά σε όλη την Τουρκία!
Ο ακριβότερος αλλά μοναδική γευστική εμπειρία.

-Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Τούρκων τα σαββατοκύριακα είναι το πρωινό ή αλλιώς brunch (πρωινό που επεκτείνεται και προς το μεσημέρι) Υπάρχουν πολλά μαγαζιά για brunch κυρίως κατά μήκος των ακτών του Βοσπόρου και από τις δύο πλευρές. Ένα μαγαζί που μου άρεζε πάντα ήταν το Sütiş στην περιοχή Emirgan στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου μετά τη δεύτερη γέφυρα προς βορρά και πολύ κοντά στο Sabanci Museum (Μουσείο με κατά καιρούς πολύ αξιόλογες εκθέσεις). Κυριακή πρωί γίνεται κόλαση από ντόπιους καθώς και το παρκάρισμα είναι αδύνατο και η εύρεση τραπεζιού επίσης. Το πρωινό τέλειο, αυγά μαγειρεμένα με τούρκικους τρόπους με παστουρμάδες, σουτζούκ κλπ κλπ, μπουρέκια, γλυκά, καϊμάκι με μέλι, μαρμελάδες, τέλεια όλα.
Να προσθέσω και το House Cafe στο Ortakoy. TimeOut Istanbul in English
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Αν πας στο πύργο του Γαλατά και σ'αρέσει ο ελληνικός (τούρκικος εκει ) καφές παρήγγειλε. Έχει πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση.
Αν και ακριβό, το ωραιότερο σαλέπι στην Πόλη, το ήπια εκεί.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.497
Likes
11.811
Επόμενο Ταξίδι
?
να ειστε καλα ρε παιδια..απλα οι πληροφοριες που μαζεψα ειναι παρα παρα πολλες..μιας και υπαρχουν αμετρητα ποστ για κωσταντινουπολη..σιγουρα δεν φτανουν για 5 μερες ομως θα εχω επιλογες..καποια εστιατορια θα τα προτιμησω στανταρ και καποια για τη νυχτερινη διασκεδαση..οσο για τα αξιοθεατα θα τα βολεψω πιστευω καλα στο προγραμμα..ειμαι αρκετα οργανωτικος..παντως νομιζω για να δω με ανεση αυτα που θελω χρειαζομαι σιγουρα 10 μερες...γιαυτο οι περισσοτεροι εχετε παει πολλες φορες..
φανταζομαι δεν χορταινεται η πολη!
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
φανταζομαι δεν χορταινεται η πολη!
Ακριβώς έτσι. Μην αγχώνεσαι. Η Πόλη είναι όχι για μια, αλλά για πολλές φορές. Κι αν δε τα προλάβεις όλα σε 5 ημέρες, την επόμενη φορά θα κάνεις τα υπόλοιπα ;)
 

Ameli

Member
Μηνύματα
71
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Κέρκυρα
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
[
-Φοβερό kazan dibi κατά τη γνώμη μου έχει στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων & Özsüt με πολλά καταστήματα σε όλη την Τουρκία και δύο στην Istiklal. -.-Αυτά προς το παρόν, αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω![/quote]

Προσωπικά ο τούρκικος μπακλαβλάς δεν με ενθουσίασε αυτο το βούτυρο ήταν βαρύ, προτιμώ της μαμάς μου. :D
Παντως μια ψήφος και από εμένα για το Ozsut δεν δοκίμασα παραδοσιακά γλύκα αλλά πάστες που έχει σε πολύ μεγαλή ποικιλία ειδικα αυτή η προφιτερόλ ήταν άλλο πράγμα. Τι το θυμήθηκα τώρα.
Επίσης στο ένα που πήγαμε εμεις στη Ιστικλάλ είχε πατάρι που καθόσουν και για καφέ ο οποίος ήταν εξαιρετικός τόσο ο ντόπιος όσο και ο καπουτσίνο και πάρα πολύ οικονομικός.
 

MAriaORF

Member
Μηνύματα
177
Likes
19
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη!!!!!!
Να προσθέσω κι εγώ μερικά σκόρπια από τις αρκετές εμπειρίες μου τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη:

-Θεωρώ ότι το Saray Muhallebicisi το οποίο αναφέρετε αρκετοί όσον αφορά τα γλυκά του είναι αρκετά υπερεκτιμημένο.

-Φοβερό kazan dibi κατά τη γνώμη μου έχει στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Özsüt με πολλά καταστήματα σε όλη την Τουρκία και δύο στην Istiklal. Επίσης πολύ καλό έχω φάει και στην αλυσίδα Bolulu Hasan Usta με ειδίκευση σε γλυκά από γάλα. Παντού θα βρείτε kazan dibi ΚΑΙ με κοτόπουλο ΚΑΙ χωρίς κοτόπουλο. (και τα δύο ΤΕΛΕΙΑ)

-Κλασικά κορυφαίος παραμένει ο μπακλαβάς του Karaköy güllüoğlu. Προσοχή γιατί με το όνομα αυτό πουλάνε μπακλαβάδες (αμφίβολης ποιότητας) χιλιάδες μαγαζιά σε όλη την Τουρκία!

-Επίσης ένας πολύ ωραίος μπακλαβάς είναι ο cevizli ev baklavasi (σπιτικός μπακλαβάς με καρύδια) που πουλάει η αλυσίδα Pelit με αρκετά καταστήματα. Το πιο κοντινό στο κέντρο βρίσκεται στο Ortaköy.

-Όσον αφορά τα εστιατόρια. Φυσικά και κυριαρχεί ο τύπος εστιατορίου με σερβιτόρους. Τα self service είναι ελάχιστα και εντοπίζονται κυρίως στην Istiklal caddesi.

-Για μένα μία από τις κορυφαίες αλυσίδες kebap είναι το Kosebasi. Το πιο κοντινό κατάστημα στο κέντρο είναι αυτό του Nişantaşı (μια από τις ωραιότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης κατά την άποψή μου). Πολύ ωραίο φαγητό, καταπληκτική ατμόσφαιρα και τιμές οκ γι' αυτό που προσφέρει, σχετικά τσιμπημένες από τον μέσο όρο των εστιατορίων της Πόλης.

-Όπως πολλοί επεσήμαναν σε άλλα posts το Asitane είναι μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία οθωμανικού φαγητού. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

-Επίσης ένα πολυσυζητημένο εστιατόριο στο forum είναι και το Çiya Sofrası στο Kadıköy στην ασιατική πλευρά της Πόλης. Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει 100% μια επίσκεψη, έχει πραγματικά διαφορετικού ύφους φαγητά (και στα kebap αλλά και στα μαγειρευτά) με πολύ ωραίες συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι η υπερπροβολή του μαγαζιού μαζεύει αρκετή τουριστίλα αλλά η ποιότητα μέχρι στιγμής παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο όπως φυσικά και οι τιμές.

-Υπάρχει ένα εστιατόριο σε στυλ "νεοταβέρνας" με αρκετά ψαγμένες γεύσεις που το δοκίμασα και με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Είναι το Abracadabra και βρίσκεται στο Arnavutköy, μια παραθάλασσια περιοχή στον Βόσπορο ανάμεσα στις δύο γέφυρες στην Ευρωπαϊκή πλευρά. Οι τιμές τσιμπημένες.

-Δεν ξέρω πόσοι έχετε δοκιμάσει μαντί και δεν ξέρω σε πόσους άρεσε αν το έχετε δοκιμάσει. Το μαντί είναι το γνωστό τούρκικο ραβιόλι γεμισμένο με κιμά και σερβιρισμένο με γιαούρτι, λίγη σάλτσα ντομάτας και δυόσμο. Πολύ διαδεδομένο στην περιοχή του Πόντου και πολύ γνωστό στους Έλληνες Πόντιους που έφεραν τη συνταγή και στην Ελλάδα. (παρ' όλα αυτά πουθενά στην Ελλάδα δεν μπόρεσα να βρω αυθεντικό μαντί). Εν πάσει περιπτώσει προσωπικά πεθαίνω για το μαντί και νομίζω ότι ένα εκπληκτικό μέρος στην Πόλη για μαντί είναι το μαγαζί της Gönül Abla (αδερφή Γκιονούλ) στην περιοχή Moda του Kadıköy, στην Ασιατική πλευρά. Αξίζει μια επίσκεψη διότι το μαντί είναι αυθεντικότατο, από την άλλη η γειτονιά της Moda είναι γοητευτικότατη, μπροστά στη θάλασσα και με πολλά παγωτατζήδικα τριγύρω για μετά το φαγητό! Δεν έχει site το μαγαζί, αυτή είναι η διεύθυνση: Caferağa Mh. Moda Bostanı Sk. 34710, Kadıköy, İstanbul

-Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Τούρκων τα σαββατοκύριακα είναι το πρωινό ή αλλιώς brunch (πρωινό που επεκτείνεται και προς το μεσημέρι) Υπάρχουν πολλά μαγαζιά για brunch κυρίως κατά μήκος των ακτών του Βοσπόρου και από τις δύο πλευρές. Ένα μαγαζί που μου άρεζε πάντα ήταν το Sütiş στην περιοχή Emirgan στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου μετά τη δεύτερη γέφυρα προς βορρά και πολύ κοντά στο Sabanci Museum (Μουσείο με κατά καιρούς πολύ αξιόλογες εκθέσεις). Κυριακή πρωί γίνεται κόλαση από ντόπιους καθώς και το παρκάρισμα είναι αδύνατο και η εύρεση τραπεζιού επίσης. Το πρωινό τέλειο, αυγά μαγειρεμένα με τούρκικους τρόπους με παστουρμάδες, σουτζούκ κλπ κλπ, μπουρέκια, γλυκά, καϊμάκι με μέλι, μαρμελάδες, τέλεια όλα.

Αυτά προς το παρόν, αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω!


Η μαμα μου το φτιαχνει το μαντι ..ελα να σε φιλεψουμε!!:)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.497
Likes
11.811
Επόμενο Ταξίδι
?
-Όπως πολλοί επεσήμαναν σε άλλα posts το Asitane είναι μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία οθωμανικού φαγητού. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
ισως η μονη εξαιρεση να ειμαι εγω και ολη η παρεα μου φυσικα,καθως το βρηκαμε μετριο εως κακο και απο φαγητα και απο ατμοσφαιρα:roll:αν διαβασεις την ιστορια μου θα καταλαβεις.

οπως επισης και το ζαχαροπλαστειο saray υπερτιμιμενο και μετριο..ονειρεμενο ηταν το ζαχαροπλαστειο-καφε ozsut πανω στην ιστικλαλ οπου ακομα δεν μπορω να ξεχασω τις παστες που φαγαμε..

σ'ευχαριστουμε και για τις εξτρα πληροφοριες.χρησιμες για την δευτερη φορα που θα παω στην πολη:)
 

thessaris

Member
Μηνύματα
619
Likes
931
Το Saray θεωρώ κι εγώ ότι είναι υπερεκτιμημένο, όσο για το Asitane... μπορεί να έχεις και δίκιο διότι η δική μου εμπειρία εκεί είναι από το καλοκαίρι του 2005 που πήγα τελευταία φορά. Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε, πολύ λογικό να έχουν αλλάξει πολλά. Να 'σαι καλά, εύχομαι να πας πολλές πολλές ακόμα φορές στην Πόλη, όσες και να πας δεν χορταίνεται!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.172
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom