Φαντάζομαι ότι κανένας δεν κατακρίνει κάποιον που βρίσκει έντιμους τρόπους να χρηματοδοτούνται τα ταξίδια του.Το πράγμα αρχίζει να χαλαέι από τη στιγμή που στόχος γίνεται το κέρδος ή η διασημότητα.
Νομίζω αυτά με τις υποχρεώσεις κτλ τα έχουμε ξανασυζητήσει. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, όποιος έχει το θάρρος τολμάει και παίρνει αποφάσεις που μπορεί τον ανταμείψουν αλλά μπορεί και να του στοιχίσουν πολύ.
Όποιος θέλει να ταξιδεύει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, αφήνει τα πάντα πίσω, ξεχνάει την εξασφάλιση εργασίας, πουλάει όλα του τα υπάρχοντα και είναι διατεθειμένος να ζει οικονομικά και να εργάζεται όπου μπορεί για μικρά χρονικά διαστήματα και μετά να συνεχίζει. Δεν είναι πολλοί αυτοί που είναι διατεθειμένοι να το κάνουν όμως.
Για τα χρήματα και εγώ και ο Yorgos είχαμε γράψει αρκετά πράγματα εδώ.
Για τα υπόλοιπα που λες driver η θέση μου παραπάνω ήταν σαφής πιστεύω. Σίγουρα ο καθένας κρίνει διαφορετικά. Αλλά ναι, όταν ένα ταξίδι δημιουργεί τέτοιο hype σε μια ολόκληρη χώρα, δείχνει ανώριμη ταξιδιωτική αντίληψη.
Φίλε mpiftex, έτσι είναι όπως τα λες....τυχεροί και γενναίοι αυτοί που το κάνουν, αφήνοντας όλα τ'άλλα πίσω.
Δεν είναι τα χρήματα το βασικό πρόβλημα όμως....αν είχα εγώ π.χ. διακοπές 2 μήνες το καλοκαίρι όπως οι καθηγητές, ίσως να ήμουν στη γύρα τουλάχιστον τον 1.5 μήνα....αλλά από την άλλη, δε μου αρέσει το μοναχικό ταξίδι, θέλω τη σύντροφό μου μαζί. Ξεφύγαμε όμως, αυτό είναι άλλο τόπικ.
Δε γνωριζα για την προσπαθεια του συγκεκριμενου ζευγαριου και η αληθεια ειναι πως κι εγω βλεπω με ενδιαφερον καθε τετοια αποπειρα , οποτε μπηκα να διαβασω. Κατα τυχη επεσα πανω στην Ταυλανδη και συγκεκριμενα στο αρθρο για Πουκετ το οποιο με χαλασε και σταματησα το διαβασμα..
Γνωριζετε οι περισσοτεροι τις αποψεις μου και ποια μερη προτιμω , κι εγω η ιδια δεν βρηκα την Πατονγκ ανεγγιχτο παραδεισο. Αλλα χαρακτηρισμοι του στυλ 'χοντροι ηλιθιοι Αμερικανοι , ολοι ειναι ανωμαλοι εδω κλπ..΄ με εντυπωσιασαν με την ευκολια που διατυπωθηκαν χαρακτηριζοντας ενα μεγαλο νησι απο τη διαμονη μιας και μονο μερας! Ακομα κι αν ο χαρακτηρισμος απευθυνοταν αποκλειστικα και μονο στην Πατονγκ και παλι εχω τις ενστασεις μου..κι εγω πηγα στην Πατονγκ , και οι ιδιοι που εγραψαν το αρθρο..αρα εμπιπτουμε στην κατηγορια?
Αν εβγαιναν λιγο παραεξω απο την Πατονγκ , ισως εβλεπαν αυτα που ειδαμε οσοι ταξιδευουμε πραγματικα off road.
Κατα τα αλλα ειναι πραγματικα τυχεροι που μπορουν να κανουν αυτο το ταξιδι , μακαρι να μπορουσα κι εγω.
Γενικότερα το όλο εγχείρημα αν και σε πρώτη εντύπωση, μπορώ να πώ, με εντυπωσίασε, βλέποντάς το πιο λεπτομερώς μου μοιάζει πιο πολύ με αγώνα δρόμου...... Δηλαδή ναι μεν είναι ενδιαφέρον να γεμίσεις σφραγίδες το διαβατήριό σου από τόσες πολλές χώρες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τελικά παίρνεις "πραγματική" γεύση της κάθε χώρας που επισκέπτεσαι όταν αφιερώνεις τόσο λίγο χρόνο σε κάθε περιοχή.....