• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

alma

Member
Δεν σου έχω απάντηση εδώ. Πήγα να ρωτήσω και μου είπαν θα μας ειδοποιήσουν.
Οκ, απλώς μου φάνηκε πολύ αλλοπρόσαλλη κατάσταση. Αν δεν υπήρχε κάποιος λόγος(π.χ.σοβαρό υποκείμενο νόσημα) το να βάζεις έναν τόσο νεότερο άνθρωπο σε πρόγραμμα και κάποιος υψηλού κινδύνου να μένει εκτός, με ξένισε.
Ειδικά σε μια χώρα σαν την Ισπανία που έχει πάει πολύ άσχημα και έχει χάσει πολύ κόσμο από τον ιό, τέτοια ανοργανωσιά δεν την περίμενα. Σε εμάς οι άνω των 85 (όσοι ήθελαν τουλάχιστον και το δήλωσαν έγκαιρα), έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις.

panpan

Member
Σε εμάς οι άνω των 85 (όσοι ήθελαν τουλάχιστον και το δήλωσαν έγκαιρα), έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι μήπως το διάστημα που έπρεπε να κάνει, συνέπεσε με το διάστημα που είχαν πει ότι το ΑΖ θα το κάνουν σε νεότερες ηλικίες και βγήκε από τον προγραμματισμό. Αυτήν την εβδομάδα που πέρασε άνοιξε το πρόγραμμα 60-69 και την ημέρα
που άνοιξε ήρθε ειδοποίηση στην γυναίκα μου. Εμένα με σύνδεσαν. Οι διπλανοί μου που είναι 70-79
το Σάββατο έκαναν την δεύτερη δόση. Εμείς δεν δηλώνουμε αν θέλουμε ή δεν θέλουμε. Σε όλους έρχεται ειδοποίηση και την αποδέχεσαι ή όχι. Είτε με sms είτε με μειλ.

alma

Member
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι μήπως το διάστημα που έπρεπε να κάνει, συνέπεσε με το διάστημα που είχαν πει ότι το ΑΖ θα το κάνουν σε νεότερες ηλικίες και βγήκε από τον προγραμματισμό.
Κι εμάς στην αρχή το έκαναν σε 60-64 το ΑΖ και μετά είπαν θα το κάνουν και σε μεγαλύτερους.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Eυτυχώς έπεσε η διαφορά στο 12% γιατί δε θα μου έκανε εντύπωση αν κρατούσαν τα μέτρα μέχρι το καλοκαίρι του '23.

panpan

Member
Κι εμάς στην αρχή το έκαναν σε 60-64 το ΑΖ και μετά είπαν θα το κάνουν και σε μεγαλύτερους.
Λοιπόν, έμαθα το σχέδιο που έχει η Καταλονία. Κάθε περιοχή εδώ δέχεται τις γενικές οδηγίες του
υπουργείου υγείας, αλλά εφαρμόζει τα δικά της.
Εδώ έδωσαν προτεραιότητα όχι μεμονωμένα στους πάνω από 80 αλλά σε όλες τις δομές που έχει
εξαρτώμενα άτομα. Είτε είναι 80+ ,είτε 80-,όλο το προσωπικό, από μάγειρα έως γιατρούς και νοσοκόμες, γραμματεία κλπ ανεξαρτήτως ηλικίας. Θέλουν να δημιουργήσουν 'μικροκόσμους΄
εμβολιασμένων για να ξενοιάσουν από αυτούς. Επίσης σε αντίθεση από τις οδηγίες του υπουργείου
αποφάσισαν να βάλουν σε προτεραιότητα ευπαθείς ομάδες , καρκινοπαθείς με χημειοθεραπείες, σε
μεταμοσχευμένους ,με αιμοκάθαρση, διαβητικούς κλπ. Επίσης άρχισαν και τους εκπαιδευτικούς.
Τους χάλασε το πρόγραμμα με την ΑΖ. αν πρέπει να γίνει η όχι στις μεγάλες ηλικίες και παρ΄όλο
που πήραν την άδεια για τις μεγάλες ηλικίες, εδώ αποφάσισαν οι πάνω των 80 μόνο pfizer η moderna.
Προς το παρόν το δίνουν σε ευπαθείς ομάδες κάτω των 55. Σιγά σιγά θα ανεβάσουν την ηλικία,
αλλά μέχρι τα 80 την ΑΖ. Μια άλλη ιδιαιτερότητα που δεν την ήξερα είναι όταν υπάρχει στην οικογένεια κάποιος με πρόβλημα, εμβολιάζετε όλη η οικογένεια ανεξαρτήτως ηλικίας.
Για την ηλικία 60-69 που άνοιξε, δίνουν προτεραιότητα στους εργαζόμενους και μετά στους άεργους,
γιατί οι εργαζόμενοι εκτίθενται περισσότερο από έναν που κάθεται σπίτι. Γι αυτό στην περίπτωση μου ήρθε στην σύζυγο και όχι σε μένα. Αυτή δουλεύει κι εγώ το ξύνω.
Υπάρχει η υποδομή για 150.000 την ημέρα εμβολιασμών, αλλά δεν υπάρχει εμβόλιο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ειμαστε απλως το χειμερινο προσωπικο συντηρησεως των θερετρων της χωρας μας.
Εμένα η μεγάλη μου απορία (μία απ' όλες) είναι άλλη.
Θα δεχτούμε φέτος Ρώσους και Κινέζους τουρίστες; Αυτούς που χουν κάνει τα δικά τους εμβόλια τα οποία εμάς δε μας αρέσουν, γιατί η πατρίδα μας η ΕΕ κρατάει ανοιχτά σλοτ στην αγορά για τους φίλους της έκρινε ότι πρέπει να ψωνίσει τα καλύτερα.
Θα είναι ένα τρομερά ενδιαφέρον καλοκαίρι. Προβλέπω πολύ γέλιο (μαζί με κλάμα) και ίσως μεγαλύτερες δυσκολίες απ' το περυσινό.

paefstra

Member
Εμένα η μεγάλη μου απορία (μία απ' όλες) είναι άλλη.
Θα δεχτούμε φέτος Ρώσους και Κινέζους τουρίστες; Αυτούς που χουν κάνει τα δικά τους εμβόλια τα οποία εμάς δε μας αρέσουν, γιατί η πατρίδα μας η ΕΕ κρατάει ανοιχτά σλοτ στην αγορά για τους φίλους της έκρινε ότι πρέπει να ψωνίσει τα καλύτερα.
Θα είναι ένα τρομερά ενδιαφέρον καλοκαίρι. Προβλέπω πολύ γέλιο (μαζί με κλάμα) και ίσως μεγαλύτερες δυσκολίες απ' το περυσινό.
Επιτέλους 738 οι διασωληνωμένοι πανελλαδικά και τέλος οι ΜΕΘ στην Αττική, ανοίγουμε τον τουρισμό, όλα πάνε βάση σχεδίου. ΝΙΚΑΜΕ.

mourohavlos

Member

alma

Member
Τους χάλασε το πρόγραμμα με την ΑΖ. αν πρέπει να γίνει η όχι στις μεγάλες ηλικίες και παρ΄όλο
που πήραν την άδεια για τις μεγάλες ηλικίες, εδώ αποφάσισαν οι πάνω των 80 μόνο pfizer η moderna.
Προς το παρόν το δίνουν σε ευπαθείς ομάδες κάτω των 55.
Άλλοι τώρα σταματούν την χορήγηση στις νεότερες ηλικίες

Ο Καναδάς ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 55 ετών | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Γερμανία: Στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της Astrazeneca μετά το 'πάγωμα' των εμβολιασμών στο Βερολίνο

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Άλλοι τώρα σταματούν την χορήγηση στις νεότερες ηλικίες
Τι μπάχαλο γίνεται με αυτό το εμβόλιο πραγματικά κανείς δε ξέρει.
Το εντυπωσιακό είναι (αν ευσταθούν οι πηγές των άρθρων) οι αρκετά αυξημένες περιπτώσεις περιπλοκών σε κάποιες περιοχές και οι μηδαμινές σε κάποιες άλλες...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος