The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

GTS

Member
Το είδα και επειδή είχα περιέργεια να δω την εξέλιξη των διασωληνωμένων ανά ηλικία, έκανα την εξής σύγκριση:
Πίνακας 1 - Στοιχεία 19 Νοεμβρίου 2020
19nov.jpg

40-64 ετών, ποοστό διασωληνωμένων 45.2%.

Πίνακας 2 - Στοιχεία 02 Απριλίου 2021
2apr.jpg

40-64 ετών, ποοστό διασωληνωμένων 35.6%.

Νομίζω με αυτή τη σύγκριση, καταρρίπτεται οριστικά ο ισχυρισμός ότι οι νέοι βούλιαξαν τις ΜΕΘ τον τελευταίο καιρό. Το αντίθετο μάλιστα, οι διασωληνώσεις 40-64, μειώθηκαν ποσοστιαία κατά δέκα ολόκληρες μονάδες.

GTS

Member
Τωρα εμβολιαζονται ολοι >60, δεν ειναι κ λιγοι. Παντως η δικη σας σειρα (εσας των νεων εννοω..) ξεκινα τον Ιουνιο στο προγραμμα, δηλ εντος του καλοκαιριου θα εχεις τελειωσει. Ισως κ νωριτερα αν παραδωσουν παραπανω δοσεις, εγκριθει το σπουτνικ, κινεζικο κλπ.
Κάπτεν, αν στα μέσα Ιουνίου κάνει μία γυναίκα 67 ετών τη 2η δόση, βάλε και 15 μέρες για πλήρη δράση του εμβολίου, πάμε τέλος Ιουνίου. Εγώ που είμαι 44, πότε θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο; Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο; Με προκαλείς τώρα να βάλουμε ένα στοίχημα με κερασμένο από τον χαμένο γεύμα με ψαρομεζέδες σε γνωστό ταβερνείο στις Τζιτζιφιές με επιδόρπιο θεσπέσια λέμον πάι...

drDorothy

Member
Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς. Αν μη τι άλλο, κάποιος ειδικός επί των φόρουμ θα δει την απάντηση σεντόνι σου και χαρακτηρισμούς και θα σε απορρίψει με την μία και δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό, εγώ τρέμω μη μου συμβεί.

Πέρα από την πλάκα, επί της ουσίας.

Το ότι "έχεις αναφερθεί στα παιχνίδια" δε σημαίνει ότι επειδή παίζονται παιχνίδια αυτόματα καταρρίπτονται όλα και ξεκινάμε τα πάντα από το μηδέν. Παιχνίδια παίζουν όλες οι πλευρές και συμφέροντα υπάρχουν παντού. Χρειάζεται όμως πίστη σε παγκόσμιες συνωμοσίες για να απορρίψεις τα πάντα μαζικά (και συνήθως αυτό γίνεται φυσικά μόνο από την μία πλευρά γιατί η άλλη πλευρά ότι λέει είναι αυτόματα σωστό και ότι πιάνει μυρίζει γιασεμί). Με άτομα που "πιστεύουν" ή εκφέρουν τέτοιες μηδενιστικές αντιλήψεις δε γίνεται συζήτηση γιατί δεν υπάρχει καμία λογική βάση πάνω στην οποία μπορείς να στηριχτείς για να προχωρήσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχεις διαφοροποιηθεί από αυτή την κατηγορία αφού φαίνεται ότι συνεχίζεις να απορρίπτεις τους ειδικούς και τα επιστημονικά δεδομένα μαζικά, οπότε δε μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά, όπως δε θα το έκανα για τον φλατέρθερ, αυτόν που πιστεύει στους ερπετανθρώπους και σε άλλες βλακείες. Αλλά ας υποθέσω ότι έχω κάνει λάθος και απλά υπερβάλεις, οπότε πάμε στο επόμενο βήμα.

Δε ζυγίζονται όλα το ίδιο. Πχ, ο πολλαπλά επιστημονικά αποδεδειγμένος αυξημένος κίνδυνος καρκίνου από το κάπνισμα δεν παίρνει "1 πόντο" και η ανέκδοτη εμπειρία του κ. Λάκη στο καφενείο για έναν μπάρμπα στο χωριό που καπνίζει 80 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα "1 πόντο", άρα ισοπαλία και συμπέρασμα ότι "δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές, μην είμαστε δογματικοί". Δε μπορείς να λες ότι αναδεικνύεις διαφορετικές απόψεις σαν να κάνεις λειτούργημα όταν οι απόψεις αυτές είναι ρηχές, από άτομα που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, δεν έχουν το υπόβαθρο ή την διάθεση να κατανοήσουν πολύπλοκα ζητήματα, έχουν ιστορικό βλακεολογίας, συνωμοσιολογίας, ακραίων και αστήρικτων απόψεων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με καθιερωμένη γνώση, γίνονται σε κανάλια επικοινωνίας που έχουν στόχο τον εντυπωσιασμό και όχι την επιστημονική συζήτηση, καταρρίπτονται από άτομα που ξέρουν περισσότερα αλλά αυτό αγνοείται (γιατί είναι "πουλημένοι", κλπ), παραθέτονται αποσπασματικά, εκτός πλαισίου, με σχολιασμό που δεν αποδίδει το σωστό νόημα, κλπ.

Σε ατομικό επίπεδο, καλά κάνεις και θες να διαμορφώσεις άποψη, αλλά η άποψή σου δε σημαίνει ότι έχει ισοβαρή αξία όταν προσπαθείς να μιλήσεις για πράγματα που δε μπορείς να κατανοήσεις και ο τρόπος σκέψης σου περιλαμβάνει είτε παράλογες πεποιθήσεις είτε λογικές πλάνες. Όσο σκέφτεσαι έτσι, σε όποιο συμπέρασμά και να οδηγηθείς, μόνο κατά τύχη θα είναι έγκυρο και σίγουρα ο αποδεικτικός σου τρόπος δεν θα είναι καθόλου ισχυρός. Επίσης θα έχεις και κριτική. Σκληρή.

"Αγαπητέ" δε χρειάζεται να μου πεις ότι δεν είσαι ειδικός, φαίνεται. Παρόλα αυτά, ενώ είπες ότι είσαι μελετημένος και ξέρεις τι λες, πέταγες βλακείες. Εγώ ούτε είπα ότι είμαι ειδικός αλλά ούτε είπα και κάτι που δεν ίσχυε. Παρόλα αυτά αν το έκανα και θα ζήταγα συγνώμη και θα με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά γιατί είχα τόσο λάθος εικόνα και με ποιο τρόπο επηρεάστηκαν τα συμπεράσματά μου. Μη προσπαθείς να μας φέρεις ίσα και όμοια με τη λογική ότι είμαστε και οι δύο μη ειδικοί και μη προσπαθείς να στήσεις νοηματική παγίδα ότι δείχνω δογματικός ενώ εσύ διαλλακτικός και άρα αυτόματα "έχεις δίκιο".

Δεν είναι δογματικός αυτός που λέει ότι δε πετάει ο γάιδαρος και διαλλακτικός αυτός που λέει "μπορεί και να πετάει". Είναι λογικός ο πρώτος και παράλογος ο δεύτερος, ειδικά αν τα επιχειρήματα του δεύτερου είναι μπούρδες, συνωμοσιολογικά ή δεν δίνονται καν.

Επίσης δε φτάνει το συμπέρασμα να είναι το ίδιο όταν η σκέψη που οδήγησε σε αυτό είναι λαθεμένη. Για παράδειγμα (που νομίζω έχω ξαναπεί), αν κάποιος υποστήριζε το 1900 ότι μπορούμε να πάμε στο φεγγάρι πηδώντας από ένα πολύ ψηλό βουνό και του λέγανε ότι αυτό είναι βλακεία, δε μπορεί να βγει όταν πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι να πει "να εγώ τα έλεγα 60 χρόνια πριν ότι γίνεται".

Τέλος, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι η προσπάθεια να αντισταθμίσεις ένα λάθος επιχείρημα είναι τουλάχιστον μία τάξης μεγέθους μεγαλύτερη από ότι χρειάστηκε το αρχικό. Δε μπορώ λοιπόν να φάω όλη τη μέρα μου να σε πιάσω ένα ένα. Σε πολλά από αυτά που έχεις πει σου έχουν καταδειχθεί τα λάθη και απλά τα αγνόησες και πήγες αλλού. Οπότε επιγραμματικά και μόνο θα σου απαντήσω και άμα θες υποστήριξε αυτά που λες.

Έγιναν μαζικά με μερικές χιλιάδες εθελοντών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολίων τόσο γρήγορα ακριβώς επειδή είμαστε σε πανδημία. Εκτός αν εσύ, που δεν είσαι ειδικός, θα καθορίσεις ποιο είναι το όριο με βάση την δική σου (άσχετη) αντίληψη, χωρίς να έχεις καν εικόνα ποιος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές άλλων εμβολίων και τι απαιτείται.

Δεν έχουμε την δυνατότητα να περιμένουμε μερικά χρόνια εν μέσω πανδημίας, αλλά ούτε και υπάρχει ο λόγος γιατί είναι γνωστοί οι μηχανισμοί, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ανακαλύψουμε κάτι που θα αλλάξει την κατάσταση δραματικά (όπως και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής) και το όφελος στατιστικά από το εμβόλιο είναι πολύ μεγαλύτερο των όποιων στατιστικών ή μη διακυμάνσεων.

Αξιακή κρίση και όχι επιχείρημα. Πάμε παρακάτω.

Δε το καταλαβαίνεις καλά. Η άποψη των ειδικών είναι ότι όσο περιορίζεις την μετάδοση τόσο μειώνεις την πιθανότητα για μετάλλαξη, γιατί οι μεταλλάξεις συμβαίνουν όσο ο ιός αναπαράγεται εντός των οργανισμών μας κατά δισεκατομμύρια αντίγραφα και του επιτίθεται το ανοσοποιητικό μη ικανοποιητικά.

Αυτή η "ιδέα" αρχικά υποστηρίχθηκε στο... facebook από ένα κτηνίατρο (ο οποίος μάλιστα λέει να περιμένουμε και να μη κάνουμε τα άλλα εμβόλια γιατί ΑΥΤΟΣ φτιάχνει το μοναδικό εμβόλιο που θα σκοτώνει πραγματικά τον ιό) και έχει καταρριφθεί το σκεπτικό από ειδικούς. Άλλωστε, όπως είδες, ήδη έχουμε μεταλλάξεις πριν το εμβόλιο, αν το είχαμε κάνει το εμβόλιο άμεσα και αυτόματα όλοι πέρυσι είναι πολύ πιθανό ότι δε θα τις είχαμε.

Επίσης δεν ξέρω αν έφτασες στο συμπέρασμα αυτό μόνος σου ή κάπου το διάβασες, αλλά για σκέψου στα πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε κάποιον που λέει στο facebook ότι μόνο αυτός θα μας σώσει. Και πόσο στα σοβαρά αξίζει να πάρουμε αυτούς που το αναπαράγουν.

Γιατί υπάρχουν αυτά που λέγονται known unknowns και unknown unknowns. Στη δημιουργία του εμβολίου έχεις να κάνεις σχεδόν αποκλειστικά με τα πρώτα, γιατί είναι κάτι που κάνουμε ήδη πολύ επιτυχημένα δεκαετίες και άρα ξέρουμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Εν μέσω πανδημίας θα ρίξεις τα λεφτά σου σε αυτό που υπολογίζεις ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε ένα χρόνο (πάνω/κάτω) και όχι σε αυτό που δεν ξέρεις καν πόσο θα πάρει, πιθανώς και δεκαετίες. Αλλά ταυτόχρονα, όπως θα είδες, υπάρχει έρευνα και σε αυτό τον τομέα. Επίσης, όσο ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα, άνθρωποι πεθαίνουν, οικονομίες και άνθρωποι που εξαρτώνται από αυτές καταστρέφονται, μεταλλάξεις δημιουργούνται, συν του ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, θα πρέπει να περιμένουμε και ξέρω 'γω καμιά 50ρια χρόνια να δούμε μήπως το φάρμακο έχει μακροχρόνιες παρενέργειες πριν το δώσουμε.

Φάρμακα μετά από δεκαετίας έρευνας έχουμε και για το AIDS και πια ελάχιστοι πεθαίνουν από HIV αλλά μόνο ένας ηλίθιος θα έλεγε να πηδάτε ελεύθερα γιατί έχουμε φάρμακα.

Αντίστοιχα θα ήταν κουταμάρα να λέμε κολλάτε ένα σοβαρό ιό ελεύθερα γιατί έχουμε φάρμακα.

Όχι, αλλά τι σχέση έχει αυτό;

Διαβάζω και τις άλλες απόψεις (όπως βλέπεις) και απαντάω σε αυτές (με κόστος ως προς τον χρόνο μου). Τώρα από που προκύπτουν οι απειλές λογοκρισίας μα τον Δία δε καταλαβαίνω. Είναι απειλή το να λες στον άλλο ότι κανείς δεν σου έσβησε τα μηνύματα ή σου είπε να μη ξαναγράψεις; Είμαστε στα συγκαλά μας;

Και όπως και για το mRNΑ και τα άλλα πράγματα που κατ' ομολογία σου δεν καταλαβαίνεις, ad hominem σημαίνει επίθεση προς το πρόσωπο αντί για τις ιδέες. Όπως πχ να λες τον άλλο ευκολόπιστο, δογματικό, κακοπροαίρετο.
Χαράς στο κουράγιο σου.

Το είδα και επειδή είχα περιέργεια να δω την εξέλιξη των διασωληνωμένων ανά ηλικία, έκανα την εξής σύγκριση:
Πίνακας 1 - Στοιχεία 19 Νοεμβρίου 2020
View attachment 344750
40-64 ετών, ποοστό διασωληνωμένων 45.2%.

Πίνακας 2 - Στοιχεία 02 Απριλίου 2021
View attachment 344751
40-64 ετών, ποοστό διασωληνωμένων 35.6%.

Νομίζω με αυτή τη σύγκριση, καταρρίπτεται οριστικά ο ισχυρισμός ότι οι νέοι βούλιαξαν τις ΜΕΘ τον τελευταίο καιρό. Το αντίθετο μάλιστα, οι διασωληνώσεις 40-64, μειώθηκαν ποσοστιαία κατά δέκα ολόκληρες μονάδες.
Ετσι είναι. Έχουμε ακόμα πάρα πολλούς ανεμβολίαστους 65+. Οι 65-70 τωρα παιρνουν ραντεβου, οι 70-75 μόλις την προηγούμενη βδομαδα, και στους μεγαλύτερους η εμβολιαστική κάλυψη είναι γύρω στο 60-70% αν θυμαμαι καλα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κάπτεν, αν στα μέσα Ιουνίου κάνει μία γυναίκα 67 ετών τη 2η δόση, βάλε και 15 μέρες για πλήρη δράση του εμβολίου, πάμε τέλος Ιουνίου. Εγώ που είμαι 44, πότε θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο; Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο; Με προκαλείς τώρα να βάλουμε ένα στοίχημα με κερασμένο από τον χαμένο γεύμα με ψαρομεζέδες σε γνωστό ταβερνείο στις Τζιτζιφιές με επιδόρπιο θεσπέσια λέμον πάι...
Σωστα φιλε..τελος αυγουστου αργουρα σιγουρα εμβολιασμενοι..εξαλλου τα χουμε πει, το φθινοπωρο μας ενδιαφερει. Κ πιστευω λατιν θα πας ανετοτατα. Το πολυ να πας μπιζνες για να αποφυγεις τη μασκα..στο Αφρικα αντιθετα ακομα με προφυλαξεις. Η σαουθ υπολογιζει Χριστουγεννα να τελειωσουν.

• Like
Reactions: GTS

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Χαράς στο κουράγιο σου.

Ετσι είναι. Έχουμε ακόμα πάρα πολλούς ανεμβολίαστους 65+. Οι 65-70 τωρα παιρνουν ραντεβου, οι 70-75 μόλις την προηγούμενη βδομαδα, και στους μεγαλύτερους η εμβολιαστική κάλυψη είναι γύρω στο 60-70% αν θυμαμαι καλα.
Μακαρι να ηταν αυτα τα νουμερα..δεν χρειαζεται να θυμασαι, δες το τρακερ.
https://vaccinetracker.ecdc.europa..../vaccine-tracker-mobile.html#target-group-tab

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Μαζικές κλινικές δοκιμές των εμβολίων δεν έγιναν ποτέ. Ο μαζικός εμβολιασμός που επιχειρείται τώρα ενέχει θέση κλινικών δοκιμών - δηλαδή εκεί που σύμφωνα με τις πρακτικές των εταιριών, έκαναν τις δοκιμές σε ανθρώπους στην Αφρική, Νότια Αμερική, κτλ. πέθαιναν ορισμένοι και δεν παίρναμε χαμπάρι, αυτό τώρα γίνεται σε μαζική κλίμακα σε εμάς. Σε αυτή την κατάσταση είμαστε μάρτυρες.
Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη μαζικές,δηλαδή από ποιο νούμερο και πάνω θεωρείται κάτι μαζικό.Στην ιατρική για να γίνει μία μελέτη σε ανθρώπους αποδεκτή(είτε αφορά φάρμακα ή εμβόλια,είτε αφορά βιοχημικές/ορμονολογικές/ανοσολογικές κλπ παραμέτρους) υπάρχει ένα μίνιμουμ νούμερο ασθενών/μαρτύρων.Στην περίπτωση του εμβολίου καλύφτηκε.Οι δοκιμές δεν έγιναν μόνο στη Ν.Αφρική και στη Βραζιλία αλλά και αλλού,ο μεγαλύτερος μάλιστα αριθμός της πιο σημαντικής φάσης 3 ήταν στις ΗΠΑ.

Our phase 1 trial was conducted at two sites in Australia (Nucleus Network, Herston, Queensland, and Melbourne, Victoria)
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2026920

The trial was conducted at the Kaiser Permanente Washington Health Research Institute in Seattle and at the Emory University School of Medicine in Atlanta.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2022483

This randomised, double-blind, placebo-controlled, phase 2 trial of the Ad5-vectored COVID-19 vaccine was done in a single centre in Wuhan, China.
Immunogenicity and safety of a recombinant adenovirus type-5-vectored COVID-19 vaccine in healthy adults aged 18 years or older: a randomised, double-blind, placebo-controlled, phase 2 trial - PubMed

We did a phase 1/2, single-blind, randomised controlled trial in five trial sites in the UK
Safety and immunogenicity of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine against SARS-CoV-2: a preliminary report of a phase 1/2, single-blind, randomised controlled trial - PubMed

This phase 3 randomized, stratified, observer-blinded, placebo-controlled trial enrolled adults in medically stable condition at 99 U.S. sites.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2035389
(15210 εθελοντές σε 99 κέντρα των ΗΠΑ)

Οσον αφορά και το θέμα της γρήγορης κατασκευής του εμβολίου αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature στις 19/5/20 όπου περιγράφεται ο αγώνας δρόμου της επιστημονικής κοινότητας για να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο.

The sprint to solve coronavirus protein structures — and disarm them with drugs

Επειδή ίσως ορισμένοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία σας βάζω ορισμένα σημεία του:

Lying in bed on the night of 10 January, scrolling through news on his smartphone, Andrew Mesecar got an alert. He sat up. It was here. The complete genome of a coronavirus causing a cluster of pneumonia-like cases in Wuhan, China, had just been posted online.

Around the world, similar notifications appeared on the devices of scientists who first crossed swords with coronaviruses in the 2003 outbreak of SARS (severe acute respiratory syndrome) and then again with MERS (Middle East respiratory syndrome) in 2012.

Within 24 hours, a network of structural biologists around the world had redirected their labs towards a single goal — solving the protein structures of a deadly, rapidly spreading new contagion.

Luckily, many of the new coronavirus proteins were familiar, with 70–80% sequence similarity to SARS-CoV, the virus that caused the 2003 SARS outbreak.

Graham called Moderna Therapeutics, a drug-discovery company in Cambridge, Massachusetts, with which the Vaccine Research Center had been working on a pandemic-preparedness project. On 13 January — before any spike protein had been made — Moderna began preparing its manufacturing facilities to make a coronavirus vaccine based on that protein.

Graham tested the spike protein in mice, working to improve its expression levels and the strength of its effect on the immune system, and sent the sequence to Moderna, where the production line was ready and waiting. On 7 February, Moderna completed its first batch of the vaccine based on that protein.

On 16 March, just 65 days after the viral genome was released, clinicians gave the first dose of Moderna’s vaccine candidate to a patient in a clinical trial funded by the US National Institutes of Health.

It was a lot faster than even the fastest one we’d previously done,” says Graham. Because of research on SARS and MERS, coronaviruses were probably the only viral family for which that was possible, he adds. “If it was a bunyavirus or an arenavirus, we would have been lost for two to three years.”

Πολύ συνοπτικά, το γεγονός ότι υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια ενασχόληση με το θέμα αυτό,
(Antiviral Res. 2015 Mar; 115: 21–38.
The SARS-Coronavirus papain-like protease:Structure,function and inhibition by designed antiviral compounds
Yahira M Baez-Santos,Sarah E St John and Andrew D. Mesecar)
και η πολύπλευρη συνεργασία σε διαφορετικά επίπεδα της έρευνας είχε σαν αποτέλεσμα την γρήγορη παρασκευή του εμβολίου.Και όπως αναφέρεται αν ήταν άλλος τύπος ιού θα χρειαζόντουσαν 2-3 χρόνια.

Όλοι οι πόροι έχουν διοχετευθεί στην εμβολιαστική καμπάνια. Η ανάπτυξη/τελειοποίηση ενός φαρμάκου για αυτούς που νοσούν δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα. Γιατί;
Διάβασε το #1209

Συγγνώμη για το σεντονάκι μου,αν γίνομαι κουραστικός πείτε το για να σιωπήσω :)

Last edited:

drDorothy

Member

Nikos86

Member
Παντως εμενα μου κανει εντυπωση που οσοι ειναι εναντιον του οριζοντιου (αυστηροτατου κατ' εμε) μακροχρονιου λοκνταουν ειναι και εναντιον του εμβολιου. Δεν θα το εξετασω ιατρικα δεν ειμαι και αρμοδιος αλλα μαλλον τα οφελη ειναι μεγαλυτερα απο τους κινδυνους ετσι μου φαινεται εμενα. Αλλα το βασικο για μενα ειναι οτι αυτο φαινεται να ειναι η μονη λυση για να ξαναερθουμε σε κανονικοτητα. Αν εισαι εναντιον του οριζοντιου λοκνταουν (και εγω ειμαι ξεκαθαρα εναντιον) ενας λογος παραπανω να εισαι υπερ του εμβολιου να τελειωνουμε με αυτην την μαλακια! Χωρις λοκνταουν και χωρις εμβολιο ειναι κατι που θα κοστισει πολλες ζωες κατα πως φαινεται.

paefstra

Member
Η Λινου κανει πολιτικη καριερα. Δεν ξεκαθαριζει αν λεει πολιτικη η επιστημονικη αποψη
Την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υπαρχει τροπος να βρεις την πολιτικη αποψη που υπαρχει "κατω" απο ενα "στεγνο" επιστημονικο κειμενο. Οι κοινωνικες επιστημες το εχουν αναπτυξει ως context analysis η content analysis. Αλλα εδω ειναι απλα ενα φορουμ καφενειο, δεν θα καθησουμε να το κανουμε.

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος