GTS
Member
Άλλη μία μεγάλη στιγμή...Λίγα λόγια για τον Κύριο Υφυπουργό Μπουμπούκο.
Last edited by a moderator:
Άλλη μία μεγάλη στιγμή...Λίγα λόγια για τον Κύριο Υφυπουργό Μπουμπούκο.
(η παράθεση ενδεικτική)Αυτό που δεν έχει λογική είναι το κασέρι...
Εγώ πάντως θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, υπήρχαν τέτοιου τύπου σκευάσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν και μέσα σε σωληνάριο.@vario: Οι "αλοιφές" είναι καινούργια μόδα. Πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια κανείς δεν τις αποκαλούσε έτσι. Εγώ πρώτη φορά τον όρο τον άκουσα και τον είδα στην Αθήνα. Και μετά από καιρό τον είδα σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Από πού ξεκίνησε στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένος ακόμη (αν και, τελευταία, τον είδα να εμφανίζεται και σε καταλόγους εστιατορίων).
ΜILLE GRAZIE(η παράθεση ενδεικτική)
Κι όμως, κι εδώ κάνετε λάθος:
kaşar peynir στα τούρκικα σημαίνει κίτρινο τυρί ===> κασέρι (kaşar).
Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 100 και βάλε χρόνια το μόνο κίτρινο τύρί που κατασκευάζονταν και καταναλώνονταν ήταν το "κασέρι", λογικό είναι να έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα η ονομασία γι αυτόν τον τύπο τυριού. Όταν από τη δεκαετία του '60 άρχισαν οι εισαγωγές της "γραβιέρας" (συλλήβδην χαρακτηρισμός τότε για όλα τα εισαγόμενα κίτρινα τυριά) και των άλλων κίτρινων τυριών, σιγά-σιγά επήλθε η διαφοροποίηση και, σήμερα πλέον, το "κασέρι" προσδιορίζει μόνον τον συγκεκριμένο τύπο τυριού.
Άρα είστε τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω μου λες......Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 100 και βάλε χρόνια το μόνο κίτρινο τύρί που κατασκευάζονταν και καταναλώνονταν ήταν το "κασέρι"..
Εμεις τους λεμε πανωμεριτες ...Επανουτζηδες?Γεια σου ρε Β. λεξιπλαστρια
Ξεχασες και Ληξουρι VS Αργοστολι .....Α...και να μην ξεχάσουμε... στη λίστα με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πόλεων να προσθέσουμε και μερικές ακόμα όπως..Βόλος VS Λάρισα, Μεσολόγγι VS Αγρίνιο, Λιβαδειά VS Θήβα , Άρτα vs Ιωάννινα και βεβαίως βεβαίως Ιταλικός βορράς VS Ιταλικός νότος.
Οι απόψεις μας άλλωστε γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε.