• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ορμάτε Μακεδονομάχοι !

chrisbd

Member
Δύο νεαροί μιλάνε και λέει ο ένας θα γίνει χαμός αύριο...γιατί του λέει ο άλλος....
Είναι του αγίου κουκουλοφόρου βρε μ@@@κα.....

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αυτό είναι το κορυφαίο όλων
Συνουσιάζω την εταίρα μου, συνουσιάζω !

Last edited by a moderator:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα αναψυκτικά, εγώ τα ξέρω έτσι:

αναψυκτικά τύπου sprite, 7up (δηλαδή διάφανα αναψυκτικά με ανθρακικό και ελαφριά γεύση λεμονιού) = γκαζόζα

Θολά ανοιχτόχρωμα τυποποιημένα αναψυκτικά με ανθρακικό και έντονη γεύση λεμονιού = λεμονίτα

σπιτικά αναψυκτικά από φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς ανθρακικό = λεμονάδα

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πωπω λύσσα με Θεσσαλονίκη-Αθήνα!!! Τι είσαστε εσείς μωρεεεεεε!!!

Καλημερούδια!! :p

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Πραγματικά όμως... δεν με ενδιαφέρει καθόλου η καταγωγή κάποιου Έλληνα συμπατριώτη μου και όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ ...άν δεν υπήρχαν αυτές οι διαφορές μεταξύ μας δεν θα διασκεδάζαμε τόσο πολύ, αναπαράγοντας όλα αυτά κι΄άλλα τόσα στις παρέες μας...
Αναρωτιέμαι πάντως αν όντως υπάρχουν λόγοι για αυτή την "κόντρα" (?)

Α...και να μην ξεχάσουμε... στη λίστα με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πόλεων να προσθέσουμε και μερικές ακόμα όπως..Βόλος VS Λάρισα, Μεσολόγγι VS Αγρίνιο, Λιβαδειά VS Θήβα , Άρτα vs Ιωάννινα και βεβαίως βεβαίως Ιταλικός βορράς VS Ιταλικός νότος.

Οι απόψεις μας άλλωστε γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε.:p

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αυτό που δεν έχει λογική είναι το κασέρι...
(η παράθεση ενδεικτική)

Κι όμως, κι εδώ κάνετε λάθος:

kaşar peynir στα τούρκικα σημαίνει κίτρινο τυρί ===> κασέρι (kaşar).

Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 100 και βάλε χρόνια το μόνο κίτρινο τύρί που κατασκευάζονταν και καταναλώνονταν ήταν το "κασέρι", λογικό είναι να έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα η ονομασία γι αυτόν τον τύπο τυριού. Όταν από τη δεκαετία του '60 άρχισαν οι εισαγωγές της "γραβιέρας" (συλλήβδην χαρακτηρισμός τότε για όλα τα εισαγόμενα κίτρινα τυριά) και των άλλων κίτρινων τυριών, σιγά-σιγά επήλθε η διαφοροποίηση και, σήμερα πλέον, το "κασέρι" προσδιορίζει μόνον τον συγκεκριμένο τύπο τυριού.

@vario: Οι "αλοιφές" είναι καινούργια μόδα. Πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια κανείς δεν τις αποκαλούσε έτσι. Εγώ πρώτη φορά τον όρο τον άκουσα και τον είδα στην Αθήνα. Και μετά από καιρό τον είδα σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Από πού ξεκίνησε στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένος ακόμη (αν και, τελευταία, τον είδα να εμφανίζεται και σε καταλόγους εστιατορίων).

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
@vario: Οι "αλοιφές" είναι καινούργια μόδα. Πριν από καμμιά δεκαριά χρόνια κανείς δεν τις αποκαλούσε έτσι. Εγώ πρώτη φορά τον όρο τον άκουσα και τον είδα στην Αθήνα. Και μετά από καιρό τον είδα σιγά-σιγά να εμφανίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Από πού ξεκίνησε στην πραγματικότητα δεν ξέρω. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένος ακόμη (αν και, τελευταία, τον είδα να εμφανίζεται και σε καταλόγους εστιατορίων).
Εγώ πάντως θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, υπήρχαν τέτοιου τύπου σκευάσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν και μέσα σε σωληνάριο.
Εκτός από ρώσικη σαλάτα, ταραμοσαλάτα και κάποιες άλλες που ήταν σε κεσεδάκι, υπήρχαν ορισμένες ας πούμε "πιο προχωρημένες" όπως γαριδοσαλάτα, καβουροσαλάτα και άλλα τέτοια "εξωτικά", οι οποίες έβγαιναν από το σωληνάριο σαν αλοιφή. Λέτε να έχει σχέση?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
(η παράθεση ενδεικτική)

Κι όμως, κι εδώ κάνετε λάθος:

kaşar peynir στα τούρκικα σημαίνει κίτρινο τυρί ===> κασέρι (kaşar).

Αν σκεφθεί κανείς ότι πριν από 100 και βάλε χρόνια το μόνο κίτρινο τύρί που κατασκευάζονταν και καταναλώνονταν ήταν το "κασέρι", λογικό είναι να έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα η ονομασία γι αυτόν τον τύπο τυριού. Όταν από τη δεκαετία του '60 άρχισαν οι εισαγωγές της "γραβιέρας" (συλλήβδην χαρακτηρισμός τότε για όλα τα εισαγόμενα κίτρινα τυριά) και των άλλων κίτρινων τυριών, σιγά-σιγά επήλθε η διαφοροποίηση και, σήμερα πλέον, το "κασέρι" προσδιορίζει μόνον τον συγκεκριμένο τύπο τυριού.
:clap::clap::clap: :clap::clap::clap: :clap::clap::clap: ΜILLE GRAZIE :clap::clap::clap:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Επανουτζηδες?Γεια σου ρε Β. λεξιπλαστρια:haha::haha::haha::clap::clap::clap:
Εμεις τους λεμε πανωμεριτες ...

Α...και να μην ξεχάσουμε... στη λίστα με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των πόλεων να προσθέσουμε και μερικές ακόμα όπως..Βόλος VS Λάρισα, Μεσολόγγι VS Αγρίνιο, Λιβαδειά VS Θήβα , Άρτα vs Ιωάννινα και βεβαίως βεβαίως Ιταλικός βορράς VS Ιταλικός νότος.

Οι απόψεις μας άλλωστε γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε.:p
Ξεχασες και Ληξουρι VS Αργοστολι .....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος