taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Ειμαστε για ποτακι με samion και ευαγγελια,, και μες στην κοινωνικοτητα και οι δυο τους, γραφουν στο φορουμ.... Ε, ας γραψω κι εγω κατι.
Ξεφαντωνετε βλεπω.Ειμαστε για ποτακι με samion και ευαγγελια,, και μες στην κοινωνικοτητα και οι δυο τους, γραφουν στο φορουμ.... Ε, ας γραψω κι εγω κατι.
Ε τι να κάνουμε βρε παιδι μου οταν μας βαρανε οι ειδοποιήσεις ; Να τις αγνοησωμεν ;Ξεφαντωνετε βλεπω.
Πιο ξεφαντωμα πεθαινεις.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά δε γίνεται να αναλυθεί εδώ αυτό. Για ρώτα τους "οικολόγους" (ναι, με εισαγωγικά) να σου πουν πόσα σπυριά βγάζουν στις λέξεις άνθρακας, λιγνίτης....τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή, δυστυχώς.Ανωτέρου επιπέδου είναι οι συμφωνίες που έχει κάνει το κράτος με κάθε ιδιώτη που παράγει ρεύμα από ΑΠΕ και του αγοράζει το ρεύμα ακριβότερα από ότι το πληρώνεται.
Οι πρόσφατες αυξήσεις (κι αυτές που έρχονται, οι εισηγήσεις είναι για τετραπλασιασμό) στο τέλος ΑΠΕ για κάθε νοικοκυριό για να καλυφθούν τα ελλείμματα της μπίζνας με τους ιδιώτες είναι ένα ωραίο σκανδαλάκι για το πώς ο κάθε πολίτης κάνει με την τσέπη του τους διαπλεκόμενουτς "μεγαλοεπενδυτές".
Κόβω το κεφάλι μου ότι θα ακούν ΑΠΕ οι πολίτες και θα βγάζουν σπυριά (παγκόσμια πρωτοτυπία).
Αν όντως ισχύει ό,τι δαβάζω, ότι δηλαδή όσο αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, τόσο θα αυξάνεται το τέλος και ο λογαριασμός των νοικοκυριών, επιβεβαιώνεται;Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά δε γίνεται να αναλυθεί εδώ αυτό. Για ρώτα τους "οικολόγους" (ναι, με εισαγωγικά) να σου πουν πόσα σπυριά βγάζουν στις λέξεις άνθρακας, λιγνίτης....τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή, δυστυχώς.
Αυτό είναι σωστό. Το ερώτημα είναι "γιατί κοστίζει πολύ;" Για παράδειγμα, αναλογίσου, πόσο μπορεί να κοστίζει σε ένα παπά να ψάλλει πχ. σε ένα γάμο και πόσο τελικά πληρώνεται.(που κοστίζει πολλαπλά και δεν είναι καθόλου φθηνή όπως νομίζουν πολλοί)
Συγγνώμη αλλά δε βγάζει νόημα αυτό που λες.Αυτό είναι σωστό. Το ερώτημα είναι "γιατί κοστίζει πολύ;" Για παράδειγμα, αναλογίσου, πόσο μπορεί να κοστίζει σε ένα παπά να ψάλλει πχ. σε ένα γάμο και πόσο τελικά πληρώνεται.
Η αναλογία δεν είναι ακριβώς αυτή, αλλά δεν απέχει και πάαααρα πολύ. Εδώ βέβαια έδωσες την (επίσης) σωστή απάντηση, ότι παίζεται γερό παιχνίδι με τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ, τις οποίες στην Ελλάδα ευτυχώς δε τις παίρνουν οι Μπαρμπα Μήτσοι, οπότε σωθήκαμε!
Το κόστος όμως ( για να σοβαρέψουμε), ανεβαίνει και από το κόστος κατασκευής, για τον απλούστατο λόγο, ότι τα υλικά θα τα πάρεις από τους συνήθεις ύποπτους, οι οποίοι εμπλέκονται και στις "Παραδοσιακές" Πηγές Ενέργειας, οπότε.......φαύλος κύκλος!