The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.285
Likes
11.667
Kατσε piccolo να γυρισεις πρωτα και να αφομοιωσεις ολα οσα ειδες και μετα θα καταλαβεις τι γευση σου αφησε, θετικη ή αρνητικη...

Μετα απο αρκετα χρονια ειμαι Αυγουστο στην Αθηνα... ειχα ξεχασει τι ωραια που ειναι.....
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.793
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Συζήτηση έφηβης κόρης με το μπαμπά της σε διπλανό τραπέζι εστιατορίου.
-Μπαμπά πότε είπαμε πως έχεις γεννηθεί?
- Καλά, τόσες φορές σου το έχω πει. Δε το θυμάσαι?
- Ε...., με μπερδεύουν όλα αυτά που ξεκινούν από χίλια εννιακόσια....

:eek:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.524
Likes
9.556
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν κάποιος πάθει κάτι από ληγμένα τρόφιμα ποιος θα έχει την ευθύνη ?????
αυτος που τα πουλαει. οχι ο παραγωγός.
και οι μπουρδολογοι που κανουν φασαρια για το τιποτε. ελεος.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.524
Likes
9.556
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
"Μπουρδολογοι" είναι αυτοί που διαφωνούν με το μέτρο ???
αυτοί που διαφωνούν τώρα ναι. το 'μέτρο' υπάρχει κατι δεκαετίες σε όλη την ΕΕ. νομιζω στην Ιταλία ο σχετικός νομος είναι του 1962...αλλά οι ιταλοι, γερμανοί, άγγλοι που τα βλεπουν στα ραφια τους ειναι κουτοφραγκοι.
παντως δεν εννοούσα εσενα ή κανενα αλλο πλην των κιτρινων ανθρωπάκων που παρουσιάζουν μια "είδηση' λες και απευθυνονται σε πιθηκους.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.633
Δεν πρόλαβα να δώ πολλά, άρτι αφιχθείς στη χώρα, αλλά μόλις είδα το λινκ της καρφίτσας σκέφτηκα ότι ίσως, λέω ίσως, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να πωλούν ένα προϊόν, στο μικτό κέρδος του οποίου έχει ήδη συνυπολογισθεί το κόστος απόσυρσης, μεταφοράς κλπ, με ακόμη μεγαλύτερο κέρδος, ενώ η τιμή πώλησης του θα είναι όντως μικρότερη! ειδικά εάν τα κόστη αυτά, όπως απόσυρσης, καταστροφής ή επανατυποποίησης και άλλου τύπου διάθεσης καταγράφονται λογιστικά, δηλαδή έχουν πραγματοποιηθεί, για μεγάλο ποσοστό των προϊόντων, το καθαρό κέρδος μπορεί να βγει μεγαλύτερο, αφήνοντας το στο ράφι.
Η μετάβαση των ελληνικών εταιρειών από το καθεστώς «ημερομηνία λήξης», (υψηλές τιμές που συμπεριλαμβάνουν τα παραπάνω κόστη), στο «bestbefore» μπορεί να γίνει με το αζημίωτο, ειδικά σε περίοδο κρίσης, που το προϊόν δεν καταναλώνεται.
Στην Ευρώπη εφαρμόζεται για προϊόντα που η λήξη του bestbefore επίκειται άμεσα, λίγες μέρες όχι μήνες, δεν είναι μεμπτό και η κοστολόγηση μάλλον είναι διαφορετική.
Ο δικός μας όρος ημερομηνία λήξης υποχρεωτικά σηματοδοτούσε άλλη τιμολογιακή πολιτική, υψηλότερες τιμές, άρα ενδέχεται, με τη νέα εφαρμογή, όσο περισσότερο αντέχει ένα προϊόν να μείνει στο ράφι, τόσο μεγαλύτερο κέρδος να ...παράγει! Κίνδυνοι υγείας όντως δεν υπάρχουν.
Σαμιον, οι τιμές του καλαθιου της νοικοκυράς στο σούπερ μάρκετ στην πιατσάλε ρόμα στη Βενετία είναι καλύτερες από την Αθήνα, ένας λόγος και ο τρόπος κοστολόγησης από το 62, εδώ δεν είναι έτσι. Θεωρητικά όλες οι τιμές, όχι μόνο των ληγμένων, πρέπει να πέσουν με την εισαγωγή του μέτρου. Θα γίνει?Τέλος πάντων πρόχειρες σκέψεις είναι αυτές, υπάρχουν πιο ειδικοί αλλά να στοιχηματίσω ότι οι εταιρείες και τα σούπερμάρκετ το κάνουν για το καλό μας κυρίως ή για διασφάλιση των κερδών τους?
 
Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.736
Μηνύματα
910.430
Μέλη
39.472
Νεότερο μέλος
Στέλιος Μίκυ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom