• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Είδα και το ντοκιμαντέρ τελικά, ο Κανάκης δεν με ενθουσίασε ούτε και με χάλασε. Επίσης δεν με χάλασε η μοντέρνα εκδοχή του ντοκιμαντέρ, μπορεί να μην είχε την κλασσική παρουσίαση αλλά αισθητικά μου άρεσε. Και είχε πάρα πολύ ωραία φωτογραφία!!!

varioAthens

Member

Ωστοσο για να κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου (μιας και οπως προειπα δεν ειμαι απολυτως σιγουρη οτι τα χρηματα των αναδοχων πανε οντως εκει που πρεπει), θεωρω πως οποιος εχει την καλη διαθεση να βοηθησει μπορει καλλιστα να το κανει και για καποια οικογενεια εδω. Και δεν μιλαω εθνικιστικα...καμια σχεση... αλλα εδω εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις απευθειας κατι απο το περισσευμα σου ή το υστερημα σου σε καποια οικογενεια που χρηζει βοηθειας χωρις να εχεις αμφιβολια για το που πηγε η βοηθεια σου αυτη τελικα.

Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ωστοσο για να κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβολου (μιας και οπως προειπα δεν ειμαι απολυτως σιγουρη οτι τα χρηματα των αναδοχων πανε οντως εκει που πρεπει), θεωρω πως οποιος εχει την καλη διαθεση να βοηθησει μπορει καλλιστα να το κανει και για καποια οικογενεια εδω. Και δεν μιλαω εθνικιστικα...καμια σχεση... αλλα εδω εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις απευθειας κατι απο το περισσευμα σου ή το υστερημα σου σε καποια οικογενεια που χρηζει βοηθειας χωρις να εχεις αμφιβολια για το που πηγε η βοηθεια σου αυτη τελικα.
Και για να το επεκτεινουμε και να ξεφυγουμε απο την actionaid. Θυμαστε τη τρομακτικη παγκοσμια κινητοποιηση για το καταστροφικο τσουναμι στη ΝΑ Ασια.
Στην Ελλαδα ειχε συγκεντρωθει μια βοηθεια 35 εκατ. ευρω. Η βοηθεια αυτη συμφωνα με δηλωσεις αξιοματουχων της εκει περιοχης δεν εφτασε ποτε στις χωρες τους. Ενω οι ελληνικες κυβερνησεις δεν εδωσαν ουτε τοτε αλλα ουτε μεχρι σημερα σαφη απαντηση για το που πηγε η βοηθεια.

Το προβλημα δεν ειναι μονο ελληνικο αφου απο 8,5 δις δολλαρια που συγκεντρωθηκαν παγκοσμιως (7.100 δολλαρια για τον καθε πληγεντα) μολις 1,5 εκατ. δολλαρια εφτασε στα θυματα.

Κι αν η αποσταση και το τριτοκοσμικο του χαρακτηρα των εκει χωρων δικαιολογει (που δεν τα δικαιολογει) καπως τα πραγματα ας δουμε τι γινεται στη χωρα μας.

Οι πυροπληκτοι της Ηλειας δεν πηραν δεκαρα τσακιστη απο τα χρηματα που συγκεντρωθηκαν στον τηλεμαραθωνιο που εγινε γι αυτους. Ο πρωην υπουργος οικονομικων Γ. Παπακωνσταντινου παιρνει αποφαση κι ετσι 211 εκατ. ευρω περνουν απο λογαριασμο στην Τραπεζα της Ελλαδος σε λογαριασμο του υπουργειου. Εξι χρονια μετα δεν εχουν δοθει στα θυματα.

Ο Κωστας Βαξεβανης εγραψε στο Hoc Doc ενα πολυ κατατοπιστικο αρθρο για το που πανε τα χρηματα που προσφερει ο κοσμος στους πληγεντες.

"Την τελευταία δεκαετία μερικές δεκάδες ΜΚΟ ή οργανώσεις φιλανθρωπίας, οι Αγιοι Βασίληδες των φτωχών, έχουν ροκανίσει εκατοντάδες εκατομμύρια, στο όνομα πάντα της φιλανθρωπίας"
Του Κώστα Βαξεβάνη – «Hoc Doc»

Στον τηλεμαραθώνιο απάτης φοράνε στρινγκ | Βαθύ Κόκκινο

varioAthens

Member
Και για να το επεκτεινουμε και να ξεφυγουμε απο την actionaid. Θυμαστε τη τρομακτικη παγκοσμια κινητοποιηση για το καταστροφικο τσουναμι στη ΝΑ Ασια.
Στην Ελλαδα ειχε συγκεντρωθει μια βοηθεια 35 εκατ. ευρω. Η βοηθεια αυτη συμφωνα με δηλωσεις αξιοματουχων της εκει περιοχης δεν εφτασε ποτε στις χωρες τους. Ενω οι ελληνικες κυβερνησεις δεν εδωσαν ουτε τοτε αλλα ουτε μεχρι σημερα σαφη απαντηση για το που πηγε η βοηθεια.

Το προβλημα δεν ειναι μονο ελληνικο αφου απο 8,5 δις δολλαρια που συγκεντρωθηκαν παγκοσμιως (7.100 δολλαρια για τον καθε πληγεντα) μολις 1,5 εκατ. δολλαρια εφτασε στα θυματα.

Κι αν η αποσταση και το τριτοκοσμικο του χαρακτηρα των εκει χωρων δικαιολογει (που δεν τα δικαιολογει) καπως τα πραγματα ας δουμε τι γινεται στη χωρα μας.

Οι πυροπληκτοι της Ηλειας δεν πηραν δεκαρα τσακιστη απο τα χρηματα που συγκεντρωθηκαν στον τηλεμαραθωνιο που εγινε γι αυτους. Ο πρωην υπουργος οικονομικων Γ. Παπακωνσταντινου παιρνει αποφαση κι ετσι 211 εκατ. ευρω περνουν απο λογαριασμο στην Τραπεζα της Ελλαδος σε λογαριασμο του υπουργειου. Εξι χρονια μετα δεν εχουν δοθει στα θυματα.

Ο Κωστας Βαξεβανης εγραψε στο Hoc Doc ενα πολυ κατατοπιστικο αρθρο για το που πανε τα χρηματα που προσφερει ο κοσμος στους πληγεντες.

"Την τελευταία δεκαετία μερικές δεκάδες ΜΚΟ ή οργανώσεις φιλανθρωπίας, οι Αγιοι Βασίληδες των φτωχών, έχουν ροκανίσει εκατοντάδες εκατομμύρια, στο όνομα πάντα της φιλανθρωπίας"
Του Κώστα Βαξεβάνη – «Hoc Doc»

Στον τηλεμαραθώνιο απάτης φοράνε στρινγκ | Βαθύ Κόκκινο
Και κατι παρομοιο εχει γινει και με αρρωστα παιδακια που εγιναν τηλεμαραθωνιοι ή κατι τετοιο για να συγκεντρωθουν χρηματα ωστε να φυγουν εξωτερικο για εγχειρηση και τα χρηματα δεν "εφυγαν" ποτε απο την εθνικη γιατι δεν εδωσε εγκριση η τραπεζα!:mad:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ακριβως, πλεον δεν δινω ουτε ενα σεντς σε χερι μεσαζοντα. Απ' ευθειας στο θυμα. Καλλιο να παω στην Αφρικη και να δωσω σε καποιες οικογενειες αμεσα μερικα ευρω παρα να τα δωσω στην κορη του Δρακουλα και στον οποιονδηποτε να τους τα στειλει.

XRISTOS71

Member
tripakias said:
Ακριβως, πλεον δεν δινω ουτε ενα σεντς σε χερι μεσαζοντα. Απ' ευθειας στο θυμα. Καλλιο να παω στην Αφρικη και να δωσω σε καποιες οικογενειες αμεσα μερικα ευρω παρα να τα δωσω στην κορη του Δρακουλα και στον οποιονδηποτε να τους τα στειλει.
Και στην τελική η βοήθεια σε όσους
την χρειαζονται δεν χρειαζεται να ειναι χρηματα !!
Τόσα ιδρύματα με παιδια υπάρχουν γυρω μας και τόσα πράγματα που σε εμάς ειναι περιττά εκει θα ειναι
χρήσιμα .

Πραγματικά οποίος περάσει έστω και φορα την πόρτα ενός ορφανοτροφειου , είμαι σίγουρος ότι οταν βγει θα βλέπει με άλλο μάτι τους συνανθρώπους του

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ο Κανάκης στο τέλος του ντοκιμαντέρ στην πτήση επιστροφής κάθεται σε θέση business class ή κάνω λάθος;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ρωτάω γιατί το business class εισιτήριο για Σ. Λεόνε κοστίζει κανά τετραχίλιαρο το άτομο, όσο μερικές χιλιάδες μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό δηλαδή.

Μα για δουλειά πήγε ο άνθρωπος....
:haha:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στο φανάρι , νεα παλικάρια & αρτιμελή , με ταμπέλα "πεινάω" και αν τους δώσεις καμιά μπανάνα σε στραβοκοιτάνε.
Με το χρήμα μάλλον χορταίνουν μερικοί.
Δε ξέρεις ποιον να βοηθήσεις και ποιον όχι.
Τις προάλλες στο σούπερ μάρκετ ήρθε μια γιαγιά , στο χώρο του πάρκινγκ να μου πουλήσει σταυρούς. Είπα δυο φορές ευγενικά ότι δε θέλω. Αυτή επέμενε και ξαναεπέμενε,είπα αλλες δυο φορές δε θέλω. Την επόμενη μου λέει : πολλοί μας βοήθησαν σήμερα. Της λέω σε καλή μεριά και μου λέει :
"οχιά να σε φάει μωρή .... " .
Μου φάνηκε πολύ αστείο το όλο σκηνικό .

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378