• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

TGV- ισως το ταχυτερο επιγειο μεσο που θα ανεβουμε

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το TGV ειναι το τραινο-πυραυλος της Γαλλιας που τη συνδεει με τις γειτονες χωρες. Πολυ ωραιο σχεδιαστικα και με εισητηριο σχεδον ιδιο με αυτο ενος συμβατικου τραινου. Το πηραμε στο Στρασβουργο και ειμαστε στο Παρισι σε 2,5 ωρες!! Το παραδοξο ειναι πως δεν γινεται αντιληπτη η ταχυτητα οσο ταξιδευεις, ουτε καν ο θορυβος..! Ανοιξαμε το navigator και το ξανακλεισαμε νομιζοντας πως τα'παιξε.. Και τη δευτερη φορα ομως εδειχνε το ιδιο: 315-320km την ωρα, ενω εσυ κινεισαι στους χωρους του σαν να εισαι ακινητος! Το φανταζεστε να τρεχει στο Ελληνικο δικτυο..;:haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το TGV ειναι το τραινο-πυραυλος της Γαλλιας που τη συνδεει με τις γειτονες χωρες. Πολυ ωραιο σχεδιαστικα και με εισητηριο σχεδον ιδιο με αυτο ενος συμβατικου τραινου. Το πηραμε στο Στρασβουργο και ειμαστε στο Παρισι σε 2,5 ωρες!! Το παραδοξο ειναι πως δεν γινεται αντιληπτη η ταχυτητα οσο ταξιδευεις, ουτε καν ο θορυβος..! Ανοιξαμε το navigator και το ξανακλεισαμε νομιζοντας πως τα'παιξε.. Και τη δευτερη φορα ομως εδειχνε το ιδιο: 315-320km την ωρα, ενω εσυ κινεισαι στους χωρους του σαν να εισαι ακινητος! Το φανταζεστε να τρεχει στο Ελληνικο δικτυο..;:haha:
Δεν είναι το μόνο υπεργρήγορο τρένο στην Ευρώπη...:
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_9_9f_High_Speed_Railroad_Map_Europe_2009.gif

Για περισσότερες πληροφορίες,
High-speed rail - Wikipedia, the free encyclopedia

dmdoc

Member
Για την Ευρώπη όμως και σύμφωνα με τον χάρτη του taver,η coccobill έκανε την ταχύτερη διαδρομή

Traveller

Member
Και στην Πελοπόννησο την έκανα εγώ με τον μουτζούρη... ότι θυμάσαι χαίρεσαι....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχω μπει και σε γρηγορότερο... Japan my love...
Νομίζω ότι το TGV στη γραμμή του Στρασβούργου είναι γρηγορότερο από οποιοδήποτε Γιαπωνέζικο εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, τόσο σε μέγιστη όσο και σε μέση ταχύτητα (ειδικά στην τελευταία η διαφορά είναι μεγάλη):
http://en.wikipedia.org/wiki/High-speed_rail_by_country

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το TGV ειναι το τραινο-πυραυλος της Γαλλιας που τη συνδεει με τις γειτονες χωρες. Πολυ ωραιο σχεδιαστικα και με εισητηριο σχεδον ιδιο με αυτο ενος συμβατικου τραινου.
πόσο δηλαδή περίπου; έτσι να έχω μια ιδέα;

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το TGV ειναι το ταχυτερο συμβατικο τραινο που κινειται σε μεταλλικες ραγες με μεταλλικους τροχους. Το ρεκορ του ειναι 574.8km/h ενω του μη-συμβατικου Ιαπωνικου JR-Maglev 581km/h αλλα αυτο μαλλον αιωρειται...

Tita τα ψαχνω τα ρημαδοεισητηρια για να ειμαι ακριβης ως προς τις τιμες αλλα πουθενα.. Παντως δεν ειχαν μεγαλη διαφορα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom