• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

SOS Τυνησία vs Νησιά Λοφότεν & Νορβηγικά Φιορδ vs Ιορδανία

map

New Member
Τι θα επιλέγατε οεοο;; Ομαδικό - οργανωμένο ή ατομικό; Πρόκειται για γαμήλιο ταξίδι. Θέλουμε κάτι όσο το δυνατόν οικονομικό για 8 - 10 μέρες και όχι ιδιαίτερα συμβατικό. Το προγραμματίζουμε για μέσα Ιουλίου. Ποιά η γνώμη σας;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επειδή έχω κάνει και τα 3 και μπορώ να έχω άποψη.
Μέσα Ιουλίου δεν ξέρω τι θερμοκρασίες χτυπάνε στην Τυνησία και την Ιορδανία πάντως στα Λουφούτεν σίγουρα δεν θα ζεσταίνεστε.
Η Τυνησία έχει σίγουρα αρκετό ενδιαφέρον και αφού δεν το θέλετε συμβατικό μπορείτε να κινηθείτε με τοπικά ταξί και θα πρότεινα να βρεθείτε στο νότο που υπάρχουν τα Κsar που είναι πολύ ατμοσφαιρικά κι όχι μόνο στα τουριστικά μέρη. Η Τύνιδα δε λέει πολλά αλλά τα υπόλοιπα μέρη έχουν ενδιαφέρον (Kαϊρουάν, Ελ Τζεμ). Τις οάσεις τις βρήκα σκέτη τουριστική παγίδα.
Η Ιορδανία έχει μια απελπιστικά αδιάφορη πρωτεύουσα αλλά και μια Πέτρα, Wadi Rum, Jerasha που είναι υπέροχα. Βέβαια μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν ξέρω πόσο χτυπάει ο υδράργυρος για να αντέξει κανείς να περιφέρεται στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας και στις ερήμους.
Λουφούτεν, αρκούντως εξωτικά αλλά είναι μακράν η ακριβότερη λύση των 3. Για να τα ευχαριστηθείτε θα χρειαστείτε αμάξι οπωσδήποτε και θα προτεινα να το συνδυασετε και με το νησί Senja που μου άρεσε. Βεβαια εννοείται ότι θα χρειαστείτε πτήση προς Λουφούτεν από το Όσλο. Οπωσδήποτε θα νοικιάσετε rorbu και θα μαγειρεύετε μόνοι σας για να βγει το μπάτζετ (αυτό κάνουν σχεδόν όλοι στη Νορβηγία)
Μπορείτε να διαβάσετε τα τελευταία κεφάλαια που αφορούν Senja και λίγο Lofoten και να πάρετε μια ιδέα από τις φωτό (η ιστορία είναι ημιτελής)
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%F3%E5-%E5%EE%DD%EB%E9%EE%E7/30898-%F4%E9-%E1%E3%F7%FE%ED%E5%F3%E1%E9-%EC%F0%E1%F2-%EA%E1%E9-%F3%EA%EF%F4%E5%E9%ED%E9%DC%F3%E5%E9%3B-%E7-%ED%FD%F7%F4%E1-%F0%EF%F5-%DD%E3%E9%ED%E5-%EC%DD%F1%E1-%F3%F4%E1-%ED%EF%F1%E2%E7%E3%E9%EA%DC-%F6%E9%EF%F1%E4.html

Εννοείται ότι και τα 3 τα έχω κάνει ατομικά.
Στην Τυνησία κινηθήκαμε με ταξί, στην Ιορδανία και τη Νορβηγία νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Κρατήσεις μέσω ίντερνετ στην Νορβηγία για τα καταλύματα (για τα rorbuer χρειάζεται κράτηση νωρίς), στα υπόλοιπα σκάγαμε μύτη και όπου βρίσκαμε με τον LP υπό μάλης

map

New Member
Thanks, για τις χρήσιμες πληροφορίες. Βασικά για Τυνησία είχα διαβάσει περισσότερα για τη βόρεια πλευρά της και την τουριστική περιοχή Χαμαμέτ. Εννοείται ότι Ιορδανία ψηνόμαστε για Άκαμπα και από το λίγο που είδα υπάρχουν κ ξενοδοχεία που διοργανώνουν εκδρομές για Πέτρα και wabi rum. Για Νορβηγία μάλλον δεν το ψήνουμε αν και είναι δελεαστικές προορισμός.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε κάτι εκτός ΕυρωπαΪκού Πολιτισμού και λόγω της εποχής που επιλέξαμε να πάμε έχουμε αποκλείσει όλους τους εξωτικούς προορισμούς λόγω του καιρού που επικρατεί τότε. Λες, να μου έχει διαφύγει κάτι κ τσάμπα να ?χω αποκλείσει Κο Σαμούι και Μαλδίβες;;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Νομίζω ότι ο Ιούλιος δεν είναι άσχημος για Ko Samui...

GTS

Member
Άσχημος μηνας δεν ειναι ο Ιουλιος για Κο Σαμουι, ειναι απλα ασχημο το Κο Σαμουι.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Thanks, για τις χρήσιμες πληροφορίες. Βασικά για Τυνησία είχα διαβάσει περισσότερα για τη βόρεια πλευρά της και την τουριστική περιοχή Χαμαμέτ. Εννοείται ότι Ιορδανία ψηνόμαστε για Άκαμπα και από το λίγο που είδα υπάρχουν κ ξενοδοχεία που διοργανώνουν εκδρομές για Πέτρα και wabi rum. Για Νορβηγία μάλλον δεν το ψήνουμε αν και είναι δελεαστικές προορισμός.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε κάτι εκτός ΕυρωπαΪκού Πολιτισμού και λόγω της εποχής που επιλέξαμε να πάμε έχουμε αποκλείσει όλους τους εξωτικούς προορισμούς λόγω του καιρού που επικρατεί τότε.
Tα Λουφούτεν δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτ'αλλο από φύση.
Επειδή είναι γαμήλιο ταξίδι δεν ξέρω πόσο θέλετε να χαλαρώσετε ή να το ρίξετε στην περιπέτεια γιατί εγώ προσωπικά έχω τον ακάθιστο.
Πάντως να λάβεις υπόψιν σου θερμοκρασίες για κει τον Ιούλιο. Προτείνω να ζητήσετε πριβέ διανυκτέρευση σε σκηνή στο Wadi Rum, να σας μαγειρεψουν στην έρημο, να πιείτε το κρασί σας κάτω από τα αστέρια. Τρε ρομαντίκ τρε ρομαντίκ

villi

Member
Άσχημος μηνας δεν ειναι ο Ιουλιος για Κο Σαμουι, ειναι απλα ασχημο το Κο Σαμουι.
μια χαρά είναι το κο Σαμούι για γαμήλιο,εγώ πάντως είχα περάσει εκπληκτικά και δεν επηρρεάζεται από μουσώνες γιατί είναι μέσα στον κόλπο της Ταυλάνδης οπότε τον Ιούλιο που άλλα εξωτικά μέρη δεν πλησιάζονται εκεί δεν έχεις πρόβλημα!!!

Από τις τρεις επιλογές σου μόνο για Τυνησία έχω άποψη.Είχα κάνει με γκρούπ(δε το πολυσυνιστώ) τον κλασσικό 8ήμερο γύρο και πραγματικά αξίζει!Οικονομικότατος προορισμός,πολλές ωραίες εικόνες μη ευρωπαικές,γεύση από σαχάρα,οάσεις κλπ.Η Χαμαμέτ καλή όχι κάτι το εξαιρετικό,προσωπικά μου άρεσε πολύ η Τύνιδα που σε πολλούς δεν αρέσει.Το μόνο αρνητικό η εποχή που θα πάτε.Εμείς είχαμε πάει Μάρτη και οι θερμοκρασίες ήταν ιδανικές,τον Ιούλιο θα έχει πολύ ζέστη εκτός αν περιοριστείτε στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom