AlmaLydia
Member
Καλημέρα στην ομάδα!! Θα ταξιδέψω στην Πορτογαλία και θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Ξέρει κανείς τι ισχύει με τα διόδια? Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά
Ζητα απο το rent a car το πομπο για Via Verde. Θα χρεωνεσαι αυτοματα απο καμερες στις εθνικες και θα παιρνας απο τη λωριδα Via Verde στους σταθμους διοδιων.Καλημέρα στην ομάδα!! Θα ταξιδέψω στην Πορτογαλία και θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Ξέρει κανείς τι ισχύει με τα διόδια? Επειδή έχω μπερδευτεί αρκετά
Από πέρσυ είναι υποχρεωτικό τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα να διαθέτουν πομπό via verde. Δεσμεύεται ένα ποσό στην πιστωτική σας κάρτα, και όταν τους έρθει ο λογαριασμός, αφαιρείται η προστίθεται στη συγκεκριμένη χρέωση. Επέστρεψα την περασμένη Παρασκευή, νοίκιασα από την klasswagen, μου δέσμευσαν 150 ευρώ, δεν ξέρω τι χρεώνουν άλλες εταιρείες, θεωρώ οτι είναι στη διακριτική τους ευχέρεια, υπολογίζω χοντρικά 100 ευρώ, κάνει περίπου 2-3 εβδομάδες να εμφανιστεί συνολικά, οπότε τα υπόλοιπα τα επιστρέφουν στην πιστωτική κάρτα. 2 ειδών διόδια υπάρχουν, αυτά με τα γνωστά κιόσκια που κάποιες αριστερές λωρίδες είναι αποκλειστικά για τους πομποδέκτες, δεν έχουν μπάρες, περνάτε απο κει, και τα άλλα που ανά 5-10-15 km υπάρχουν μεταλλικά π ψηλά που έχουν ενσωματωμένες κάμερες και αναγνωρίζουν τον αρ. Κυκλοφορίας. Ευνόητο είναι ότι δεν σταματάτε. Οδηγείτε κανονικάΣε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θεωρείς ότι αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος?
Επειδή είδα κάτι για προπληρωμενη κάρτα αν δεν κάνω λάθος etools λέγεται
Όταν πας εκεί σε χρεώνουν, εφόσον είναι υποχρεωτικό το έχει στο παρμπρίζ το αυτοκίνητο, το ίδιο είναι σαν της αττικής οδού η τα αλλα αντίστοιχα.Οπότε όταν κάνεις την κράτηση ζητάς να σου βάλουν και πομποδέκτη? Λογικά σε χρεώνουν και την ενοικίαση του πομποδέκτη?
Κάτι τελευταίο αν γνωρίζεις. Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο εκτός από την άδεια οδήγησης που έχουμε στο χέρι θέλει τίποτα άλλο? Γιατί διάβασα σε κάποια site ότι θέλει ένα international driving licence... Τύπου μετάφραση της άδειας οδήγησης... Αλλά οι δικές μας έχουν ηδη τα στοιχεία στα αγγλικά
Το επιβεβαιώνω που έχω οδηγήσει 2 φορές στη χώρα, νοικιάζεις και με το Ελληνικό δίπλωμα (την κάρτα). Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.Κάτι τελευταίο αν γνωρίζεις. Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο εκτός από την άδεια οδήγησης που έχουμε στο χέρι θέλει τίποτα άλλο? Γιατί διάβασα σε κάποια site ότι θέλει ένα international driving licence... Τύπου μετάφραση της άδειας οδήγησης... Αλλά οι δικές μας έχουν ηδη τα στοιχεία στα αγγλικά