• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Road Trip

skulos

New Member
Καλησπερα παιδια..
σκεφτομαι να κανω ενα road trip στις παρακατω πολεις
Βουδαπεστη, Βελιγραδι, Ζαγκρεμπ και Λουμπλιανα
Αν γνωριζετε κατασταση δρομων, διοδια, οπως επισης και αν υπαρχει καποια ''αξιολογηση'' σχετικα με την αστυμονια σις χωρες αυτες..
θα ειμαστε 3-4 ατομα και το αυτοκινητο ειναι ενα Nissan Sunny 1400cc.

Αυτα λοιπον απο μενα σας χαιρετω..
Keep on riding

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Δρόμοι με την σειρά:

Σερβία- στην είσοδο και για περίπου 50 χμ καλός αλλά στενός δρόμος καθώς είναι κοιλάδα...από εκει μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία αυτοκινητόδρομος (καλυτερό κομμάτι μέχρι το Βελιγράδι και χειρότερος από εκεί-'οχι και κακός) σύνολο καλός χώρις προβλήματα.
Ουγγαρία- Καταπληκτηκός!! γύρο στις 2μιση ώρες οδήγησης από τα σύνορα.
Κροάτια- ίδια κατάσταση με την Σερβία (εκεί που μπαίνεις είτε από Σλοβενία, είτε από Ουγγαρία, είτε από Σερβία).... και να πω το άλλο....οι δρόμοι οι οποίοι οδηγούν από το Ζάγκρεμπ προς την θάλλασα είναι Δρομάρες!! καινούργοι και τέλειοι.
Σλοβενία-δεν έχω πάει μέχρι Λιουμπλιάνα, αλλά από το Γκράτς Αυστρίας μέσα του Μάριμπορ μέχρι το Ζάγκρεμπ..κλασικός αυτοκινητόδρομος, καλός επίσης.

Διόδια :
Σερβία- μέχρι το Βελιγράδι 2 φορές-μία γύρω στα 2 ευρώ Ντολίεβατς, μετά από λίγα χιλιόμετρα παιρνεις την κάρτα την οποία την πληρώνεις λίγο πρίν το Βελιγράδι 7,5 ευρώ. Υπάρχουν και σε ένα άλλο σημείο, αλλά δεν θυμάμαι πόσο (νομίζω μεχρί 5 ευρώ και όχι παραπάνω).
Ουγγαρία-μόλις περάσεις τα σύνορα αγοράζεις την Βιγνιέτα η οποία υσχύει νομίζω 15 μέρες και κοστίζει 7 ευρώ.
Κροάτια-τα έχουν τσιμπιμένα και αυτοί, πάλι δεν θυμάμαι πόσο, αλλά σημανδικό ποσό (μερικές φορές από 2-3 ευρώ νομίζω).
Σλοβενία-15 ευρώ βιγνιέτα, για κάποιο χρονικό διάστιμα, θα σε καλύψει σίγουρα.

Αστυνομία:

δεν τους βλέπεις πολύ σε καμία από τις χώρες, αρκεί να σέβεσαι τα όρια και αυτό είναι. Προσοχή-σε όλες χώρες πρέπει να έχεις αναμένα φώτα και την ημέρα.

Αν θες και κάτι άλλο ρώτα...αν μπορω να βοηθήσω.

Καλό δρόμο!

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Για Ljubljana ρίξε μια ματιά εδώ. Σε γενικές γραμμές, στη Σλοβενία οι δρόμοι είναι μια χαρά.Εμπειρία οδήγησης έχω και από την Ουγγαρία.Στη χώρα αυτή θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί ένα ειδικό αυτοκόλλητο σήμα για να κινηθείς στους εθνικούς δρόμους διαφορετικά μπορεί να πέσεις πάνω σε αστυνομία και να πληρώσεις πρόστιμο (εγώ αυτό ακριβώς έπαθα πριν από 5 χρόνια, δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα...)

skulos

New Member
Σ'ευχαριστω πολυ Ivana.. με καλυψες για την ωρα.. απλα ηθελα να ξερω στο περιπου την φαση για να ξερω τι με περιμενει..
το μονο που απομενει ειναι να μαζευτουν χρηματα εγκαιρα για να την κανουμε..
Σ'ευχαριστω και παλι

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Λογικά ναι. Αν το ήξερα θα το είχα πάρει νωρίτερα... ;)
το αυτοκόλλητο αυτό είναι ακριβώς Βιγνίετα που σου είπα (Viggnete έτσι νόμιζω ότι γράφεται). Το ίδιο και στη Σλοβενία.
Και στις δύο χώρες μόλις περάσεις τα σύνορα υπάρχει ξεχώριστό μέρος που τα πουλάει, αν το χάσεις και πόλλα βενζινάδικα τα έχουν.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Σλοβακία και Τσεχία και Αυστρία αν θα τύχει να πας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom