Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα Κόσοβο. Χρειάζεται διαβατήριο. Στα σύνορα πληρώνεις 15 ευρώ για την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου αφού η πράσινη κάρτα δεν εχει ισχυ στη χώρα. Οι δρόμοι του Κοσοβου ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνονται με της Αλβανίας που είναι χαλί μαύρο. Στο Κόσοβο εχει εθνική οδό.Το προξενείο μου ανέφερε ότι η επίδειξη ταυτότητας αρκεί για να περάσουμε τον έλεγχο και ότι για το αμάξι θα πρέπει να βγάλουμε από εκεί μια κάρτα (φαντάζομαι σαν τη βουλγάρικη βινιέτα). Κάτι πιο συγκεκριμένο δε βρήκα.
Για πόσο κρατάει η ασφάλεια αυτή; Έχω πάει Κόσοβο σαν kfor. Εχουν καλούς δρόμους, κακούς ΟΔΗΓΟΥΣ.Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα Κόσοβο. Χρειάζεται διαβατήριο. Στα σύνορα πληρώνεις 15 ευρώ για την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου αφού η πράσινη κάρτα δεν εχει ισχυ στη χώρα. Οι δρόμοι του Κοσοβου ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνονται με της Αλβανίας που είναι χαλί μαύρο. Στο Κόσοβο εχει εθνική οδό.
Για πόσο κρατάει η ασφάλεια αυτή; Έχω πάει Κόσοβο σαν kfor. Εχουν καλούς δρόμους, κακούς ΟΔΗΓΟΥΣ.
Καλησπερα! Βρεθηκα στην Cetinje πριν λιγες μερες. Ειναι η Old Royal Capital της χωρας. Δεν την ειχαμε καθολου στο προγραμμα, αλλα λογω αλλαγης πλανου μας προεκυψε μια μερα κενη στην περιοχη του Kotor, συναναστραφηκαμε με ντοπιους και μια κυρια μας προτεινε/επεισε να παμε εκει. Ανεβηκαμε απο Kotor μεσω του παλιου δρομου, panoramic route, οχι του καινουριου, φιδισιος δρομος, σε καποια σημεια στενος που οταν συναντας αλλο οχημα κανεις οπισθεν και την προσευχη σου! αλλα γενικα οκ! Και εντυπωσιακη θεα στο φιορδ του Kotor, υπεροχες εικονες. Η Cetinje ηταν εντελως ερημη, τα παντα κλειστα (ηταν Κυριακη του Ορθοδοξου Πασχα κ εχει πολλους ορθοδοξους, ισως γι αυτο), πολυ σουρεαλ το να περπαταμε σε μια ερημη μα προσεγμενη κ φροντισμενη πολη.. Σαν να ηταν σκηνικο ταινιας, περιεργα vibes! Συνολικα μου αφησε θετικη εντυπωση.Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Έχω ξεχωρίσει τα ακόλουθα σημεία επίσκεψης: Πάρκο Lovcen, Σπήλαιο Lipa Cave, Μοναστήρι Ostrog και πέρα από Budva, Kotor, Perast και Sveti Stefan μου κίνησε το ενδιαφέρον η "συμπρωτεύουσα" του Μαυροβουνίου το Τσετινιε και ίσως η παραλία στο Ulcinj λίγο νοτιότερα. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει? Επίσης κάποια πρόταση για την περιοχή των Τιράνων ή και σχετικά κοντά θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Από το ψάξιμο που κάνω για τον προγραμματισμό του ταξιδιού το μέρος φαντάζει πολύ γοητευτικό. Ελπίζω και ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Κάτι που συναντήσατε και αξίζει προσοχής/δοκιμής?? (Από παραλία μέχρι έδεσμα..)Καλησπερα! Βρεθηκα στην Cetinje πριν λιγες μερες. Ειναι η Old Royal Capital της χωρας. Δεν την ειχαμε καθολου στο προγραμμα, αλλα λογω αλλαγης πλανου μας προεκυψε μια μερα κενη στην περιοχη του Kotor, συναναστραφηκαμε με ντοπιους και μια κυρια μας προτεινε/επεισε να παμε εκει. Ανεβηκαμε απο Kotor μεσω του παλιου δρομου, panoramic route, οχι του καινουριου, φιδισιος δρομος, σε καποια σημεια στενος που οταν συναντας αλλο οχημα κανεις οπισθεν και την προσευχη σου! αλλα γενικα οκ! Και εντυπωσιακη θεα στο φιορδ του Kotor, υπεροχες εικονες. Η Cetinje ηταν εντελως ερημη, τα παντα κλειστα (ηταν Κυριακη του Ορθοδοξου Πασχα κ εχει πολλους ορθοδοξους, ισως γι αυτο), πολυ σουρεαλ το να περπαταμε σε μια ερημη μα προσεγμενη κ φροντισμενη πολη.. Σαν να ηταν σκηνικο ταινιας, περιεργα vibes! Συνολικα μου αφησε θετικη εντυπωση.
Η απάντηση που μας ήρθε σήμερα από το ελληνικό προξενείο στο Κόσοβο αναφορικά με τη χρήση ταυτότητας για την ελεύθερη είσοδο στη χώρα ήταν θετική. Δε θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου απλή ενημέρωση κάνω.Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα Κόσοβο. Χρειάζεται διαβατήριο. Στα σύνορα πληρώνεις 15 ευρώ για την ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου αφού η πράσινη κάρτα δεν εχει ισχυ στη χώρα. Οι δρόμοι του Κοσοβου ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνονται με της Αλβανίας που είναι χαλί μαύρο. Στο Κόσοβο εχει εθνική οδό.
Διαβασα οτι σχεδιαζετε για 2 διανυκτερευσεις στο Kotor, σωστα? Καπως ετσι βρεθηκαμε κ εμεις με μια κενη μερα εκει Μια μερα πιθανον αρκει για να τα δεις ολα στο Kotor bay και να πας και Cetinje την επομενη πρωι, απο τον παλιο δρομο. Κατεβαινοντας απο τον καινουριο θα πεσετε πανω στην Budva, που εγω θεωρουσα οτι δεν θα μου αρεσει καθολου λογω μεγαθηριων κτισματων ως την παραλια, αλλα τελικα την βρηκα ενδιαφερουσα, συνδυαζει ομορφη παλια πολη, αλλα και η καινουρια πολη σφιζει απο ζωη. Δειτε και το Porto Montenegro, ισως σας αρεσειΧαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Από το ψάξιμο που κάνω για τον προγραμματισμό του ταξιδιού το μέρος φαντάζει πολύ γοητευτικό. Ελπίζω και ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Κάτι που συναντήσατε και αξίζει προσοχής/δοκιμής?? (Από παραλία μέχρι έδεσμα..)
Όταν πας, αν καταφέρεις να μπεις με ταυτότητα, ρίξε μια ενημέρωση εδώ. Πολύ θα με ενδιέφερε για φέτος το καλοκαίρι.Η απάντηση που μας ήρθε σήμερα από το ελληνικό προξενείο στο Κόσοβο αναφορικά με τη χρήση ταυτότητας για την ελεύθερη είσοδο στη χώρα ήταν θετική. Δε θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου απλή ενημέρωση κάνω.
Διαβασα οτι σχεδιαζετε για 2 διανυκτερευσεις στο Kotor, σωστα? Καπως ετσι βρεθηκαμε κ εμεις με μια κενη μερα εκει Μια μερα πιθανον αρκει για να τα δεις ολα στο Kotor bay και να πας και Cetinje την επομενη πρωι, απο τον παλιο δρομο. Κατεβαινοντας απο τον καινουριο θα πεσετε πανω στην Budva, που εγω θεωρουσα οτι δεν θα μου αρεσει καθολου λογω μεγαθηριων κτισματων ως την παραλια, αλλα τελικα την βρηκα ενδιαφερουσα, συνδυαζει ομορφη παλια πολη, αλλα και η καινουρια πολη σφιζει απο ζωη. Δειτε και το Porto Montenegro, ισως σας αρεσει
Φυσικά!Όταν πας, αν καταφέρεις να μπεις με ταυτότητα, ρίξε μια ενημέρωση εδώ. Πολύ θα με ενδιέφερε για φέτος το καλοκαίρι.
Όταν πας, αν καταφέρεις να μπεις με ταυτότητα, ρίξε μια ενημέρωση εδώ. Πολύ θα με ενδιέφερε για φέτος το καλοκαίρι.