Βραζιλία Rio de janeiro

annoula

Member
Καλησπέρα
Αφού τελειώσαμε με τις καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουμε σιγά σιγά να ψάχνουμε τον επόμενο προορισμό μας ,μετά το τρομερό Μπαλί σκεφτόμαστε για ριο!εχεις κανένας άποψη για εκεί ;
Πολύ ομορφη πολη! Θα ξαναπηγαινα ανετα μονο και μονο για να βολταρω στην κοπα καμπανα κ να πινω καιπιρινιες στα μαγαζακια - σταντακια εκει πανω!

varioAthens

Member
Εχουμε αποψη και μαλιστα θετικη!
Οσον αφορα στο θεμα της ασφαλειας θα πρεπει να τηρησεις καποιους κανονες παραπανω απο μια αλλη πολη αλλα ΟΚ

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πιθανοτατα το καλυτερο φυσικό setting στο κοσμο, αρχιτεκτονικα μετρια, καθημερινότητα φοβερη, πολλα να δειτε και απειρα να κανετε σε λιγες ωρες αποστασης. Ε θα προσέχετε.

nikos19811

Member
Ψηφισα Βραζιλια.
Εχω επισκεφθει μονο την Βραζιλια, απο Αργεντινη μονο λιγο "πατησα" λογω Ιγκουασου, αλλα και σε καμια απο τις 2 να μην ειχα παει, παλι Βραζιλια θα ψηφιζα...

Δεν αμφιβαλλω οτι και η Αργεντινη ειναι ομορφη χωρα ΑΛΛΑ η Βραζιλια για μενα δεν ειναι απλα ομορφη, ειναι ξεχωριστη!
(1) Ναι οk η Αργεντινη εχει γεωγραφικη ποικιλομορφια αλλα η φυση της Βραζιλιας με τον Αμαζονιο, τα τροπικα δαση και τις απιθανες παραλιες της ειναι πιο κοντα στα γουστα μου.
Προσωπικα, εχοντας παει σε αρκετα επονομαζομενα "εξωτικα" νησια αλλα κυριως ζωντας στην Ελλαδα, δεν περιμενα οτι μπορει πια να με συνεπαρει αλλη θαλασσα. Αμ δε! Επαθα πλακα στην Βραζιλια με τα νησακια της και τις παραλιες της.
(2) Η Αργεντινη δεν εχει Ριο! Θεωρω οτι δεν υπαρχει πιο ομορφη και ζωντανη πολη απο το Ριο... κι ας ειναι και επικινδυνη.
(3) Η αφρικανικη κληρονομια της Βραζιλιας ειναι πολυ πιο εντονη κι ειναι κατι που μου αρεσει πολυ. Θεωρω οτι παιζει μεγαλο ρολο στο πώς εχει διαμορφωθει το βραζιλιανικο ταμπεραμεντο. Συγκριτικα, οι αργεντινοι μου φαινονται "αποστειρωμενοι".
(4) Οι ανθρωποι! Το ταμπεραμεντο των βραζιλιανων απλα δεν υπαρχει. Και δεν εννοω μονο τους χορους και τα πανηγυρια, εννοω σε επιπεδο ευγενειας, φιλικοτητας και της "ενεργειας" που εχουν.
(5) Η μουσικη. Και δεν αναφερομαι στην χορευτικη samba, αλλα στην υπεροχη bossa nova.
(6) Ο Ayrton Senna, το πρωτο μου crush.
(7) Tα acai και η caipirinha.
(8) Το Καρναβαλι.
Καλημέρα!!
Επειδή σκοπεύουμε να πάμε ΡΙΟ τον επόμενο Αύγουστο..έχουμε έναν φόβο με την εγκληματικότητα εκεί ..την μέρα στις περιοχές με κόσμος κυκλοφορείς άνετα;αν θες το βράδυ να πας για ένα ποτό ή φαγητό πρέπει να πηγαίνεις έξω από το μαγαζί με ταξί ;

tatooine

Member
Καλημέρα!!
Επειδή σκοπεύουμε να πάμε ΡΙΟ τον επόμενο Αύγουστο..έχουμε έναν φόβο με την εγκληματικότητα εκεί ..την μέρα στις περιοχές με κόσμος κυκλοφορείς άνετα;αν θες το βράδυ να πας για ένα ποτό ή φαγητό πρέπει να πηγαίνεις έξω από το μαγαζί με ταξί ;
Ποτέ κανένας μας δεν έπαθε τίποτε άλλα η πόλη δεν σου δίνει και την καλύτερη αίσθηση ασφάλειας.
Θέλει προσοχή όλες τις ώρες, όπως αλώστε σε κάθε μεγαλούπολη.
Μετακινήσεις το βράδυ μόνο με ουμπερ, ταξί, πόρτα πόρτα.

nikos19811

Member
Πιάνομαι από μερικά σχόλια για να γράψω και εγώ πέντε αράδες. Δεν λέει κανείς ότι η Βραζιλία είναι Λουξεμβούργο, αλλά νομίζω ότι γενικά ακούγονται υπερβολές στο θέμα εγκληματικότητας. Βρέθηκα 40 μέρες στη χώρα εκ των οποίων 25 στο Ρίο και δεν ένιωσα δευτερόλεπτο να απειλείται η ζωή μου ή να τρέμω να βγάλω το κινητό από την τσέπη ή να αισθάνομαι ότι πρέπει να πάω από τον Χ δρόμο γιατί αν πάω από τον Υ θα με κλαίει η μάνα μου.

Ταξίδεψα solo και γνωρίζοντας τη γλώσσα είχα συνεχώς το vibe πως οτιδήποτε και να συμβεί θα βρεθεί λύση. Πήγα σε μεγάλα πάρτι σε Oswaldo Cruz και Madureira (περιοχές πολύ μακριά από το κέντρο) που ζήτημα να υπήρχε άλλος ξένος, έμεινα έξι βράδια Lapa στα όρια με Santa Teresa και κάθε μέρα γυρνούσα χάραμα στις ανηφόρες, πήγα σε υπαίθριο πάρτι στο Centro που βράδυ θεωρείται γκέτο, πήγα Pedra do Sal σε μέρα που ήταν μόνο ντόπιοι (Δευτέρες πχ είναι καθιερωμένες για gringo-parties εκεί και είναι τίγκα στους αμερικάνους), δεν άφησα feira για feira, έμεινα αρκετές μέρες σε δρόμο που αν τον ανέβεις οδηγεί σε φαβέλα (Cantagalo), έβγαινα καθημερινά για τρέξιμο στις παραλίες, 3-4 φορές βγήκα για τρέξιμο 10 το βράδυ στις παραλίες όπως έκανε τόσος κόσμος, πήγα σε αγώνα της Vasco και γύρισα ολομόναχος 02:00 το βράδυ με λεωφορείο στο Centro, πήγα από Niteroi μέχρι Ilha de Guaratiba, πραγματικά περπάτησα πάρα πολύ, τόσο τραγικά πράγματα δεν είδα από άποψη επικινδυνότητας.

Είδα νεκρό πρώτη φορά στη ζωή μου στη συμβολή των οδών Otaviano και Peti μια ανάσα από την Ipanema μέρα μεσημέρι. Αμέτρητοι άστεγοι σε κάθε πιθανό σημείο. Αμέτρητοι ναρκομανείς ειδικά στο centro. Ναι, πολλοί δρόμοι δεν μυρίζουν λεβάντα και λε πετίτ μαρσεγιέ αλλά κατρουλίλα και δυσοσμία. Δεν λέει κανείς ότι το Ρίο ή το Σάο Πάολο είναι βόλτα στο πάρκο, υπάρχει εγκληματικότητα. Απλά δεν θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικός παράγοντας από το να κάνει κάποιος ένα ταξίδι εκεί. Προφανώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετική κρίση και βιώματα. Απλά καταθέτω την εμπειρία μου, ότι δεν με πείραξε κανείς και πουθενά. Παίζει ρόλο και η τύχη βέβαια, τι να πω.

Στις "τουριστικές" φαβέλες δε, αν δεν κάνεις μόνος σου μαλακία δηλαδή να φωτογραφίσεις κάτι/κάποιον που δεν πρέπει, τότε δε σ'αγγίζει ούτε ο ίδιος ο Θεός. Είναι ακραία επικερδής η μπίζνα με τους τουρίστες που θα πάνε στη Rocinha και θα δώσουν 40άρια για ένα δίωρο "τουρ" ή θα πάνε στη Vidigal και θα δώσουν 50άρια για να μάθουν να φτιάχνουν feijoada και caipirinha σε σπίτι ντόπιου. Ο τουρίστας αυτές τις φαβέλες θα δει, δεν θα δει τις φαβέλες στην Higienopolis στη Zona Norte που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και μιας και είπα για ευαγγέλια, στην Higienopolis υπάρχει και η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγ.Ανδρέα. Το περιβάλλον λοιπόν στις φαβέλες που θα δει ο τουρίστας είναι πολύ ελεγχόμενο και safe, ενώ έχει και εξαιρετική νυχτερινή ζωή με φοβερά πάρτι και μέρη, ειδικά Vidigal. Ακόμα και διαμερίσματα καινούρια με άπαιχτη θέα.

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να αποφύγεις την εγκληματικότητα. Ούτε θεωρώ σοφά τα "όπου πας μόνο uber, μην κάνεις βήμα περπατώντας μόνος σου" γιατί θα χάσεις στιγμές και εικόνες. Χρειάζεται απλά να κυκλοφορείς λιτά χωρίς φρου φρου ώστε αν πέσεις θύμα μικροκλοπής, να δώσεις ήρεμα κι ωραία τα λιγοστά μετρητά σου ή το κινητό σου και να μην τα βάψεις μαύρα λες και έχασες ένα μύριο στο χρηματιστήριο. Αν σε ρωτήσει πιτσιρικάς στην Copacabana τι ώρα είναι και εσύ αφελέστατα βγάλεις το κινητό από την τσέπη για να του πεις, μέχρι να προλάβεις να πεις 3 παρά τέταρτο το κινητό θα ναι ήδη εκατό μέτρα μακρυά. Αν στην πέσει όλο τσαχπινιά και σκέρτσο βραζιλιάνα καλλονή σε δρόμο στη Lapa, μην πιστέψεις ότι χτύπησες τζακ ποτ και πας μαζί της όπου σου πει, γιατί το πιο πιθανό είναι στο επόμενο στενό να σε αρμέξουν. Simple as that.

Αυτό που έχει ειπωθεί και πρέπει να λέγεται ξανά και ξανά είναι ότι εκεί δεν υπάρχει ασφαλής γειτονιά και μη ασφαλής. Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Στοιχειώδης λογική είπαμε και να μην κυκλοφορείτε με αντικείμενα που θα σας πονέσει αν τα χάσετε.

Συνοψίζοντας να πω ότι το Ρίο δεν είναι πόλη, δεν είναι ταξίδι, είναι συναίσθημα, είναι mood. Κι είναι αμαρτία που πολύς κοσμός το βλέπει κάπως αποστειρωμένα, χωρίς να το ζήσει. Προσωπικά πέρασα από τις ωραιότερες μέρες της ζωή μου και σύντομα με βλέπω προς τα εκεί ξανά, μιλάμε για μέρος σκέτο έπος. Ναι υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά δεν είναι και πίστα στο Call of Duty όπως παρουσιάζεται συχνά. Το άκουσα από το είδα και το είδα από το μου συνέβει, έχουν μεγάλες διαφορές.
Θα πάω τον επόμενο Αύγουστο για μερικές μέρες κοιτάω
Ποτέ κανένας μας δεν έπαθε τίποτε άλλα η πόλη δεν σου δίνει και την καλύτερη αίσθηση ασφάλειας.
Θέλει προσοχή όλες τις ώρες, όπως αλώστε σε κάθε μεγαλούπολη.
Μετακινήσεις το βράδυ μόνο με ουμπερ, ταξί, πόρτα πόρτα.
Από ξενοδοχεία;κοιτάω να βρω πάνω στην κοπα καμπάνα..είναι καλή περιοχή εκεί τριγύρω για φαγητό ψώνια κτλ ;

tatooine

Member
Από ξενοδοχεία;κοιτάω να βρω πάνω στην κοπα καμπάνα..είναι καλή περιοχή εκεί τριγύρω για φαγητό ψώνια κτλ ;
Ρίξε μια ματιά στο rio οthon palace αν ταιριάζει στο μπατζετ σου.
Περιοχή είναι η πλέον κατάλληλη πιστεύω.
Η ιπανεμα περπατώντας είναι 20 λεπτά με άνεση.
Κάλα να περάσεις.

nikos19811

Member
Ρίξε μια ματιά στο rio οthon palace αν ταιριάζει στο μπατζετ σου.
Περιοχή είναι η πλέον κατάλληλη πιστεύω.
Η ιπανεμα περπατώντας είναι 20 λεπτά με άνεση.
Κάλα να περάσεις.
Αυτό το ξενοδοχείο κοίταζα 😁
Ιπανεμα μέρα να πας με τα πόδια είναι ασφαλές;

tatooine

Member
Αυτό το ξενοδοχείο κοίταζα 😁
Ιπανεμα μέρα να πας με τα πόδια είναι ασφαλές;
Αν αντέχει το μπατζετ σας πάρτε δωμάτιο η σουίτα με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα.
Ναι το κάναμε αρκετές φορές. περπατώντας. Θέλει πάντα προσοχή. Στην γωνία ακριβώς πηγαίνοντας προς ιπανεμα στην πλευρά της κοπακαμπανα εχει κάτι σαν ναυτικό όμιλο (στρατώνας) με καφέ και εστιατόρια πολύ όμορφο μέρος απόγευμα προς βράδυ. Κόβεις υποχρεωτικά εισιτήριο άλλα είναι δωρεάν και μπαίνεις.

nikos19811

Member
Αν αντέχει το μπατζετ σας πάρτε δωμάτιο η σουίτα με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα.
Ναι το κάναμε αρκετές φορές. περπατώντας. Θέλει πάντα προσοχή. Στην γωνία ακριβώς πηγαίνοντας προς ιπανεμα στην πλευρά της κοπακαμπανα εχει κάτι σαν ναυτικό όμιλο (στρατώνας) με καφέ και εστιατόρια πολύ όμορφο μέρος απόγευμα προς βράδυ. Κόβεις υποχρεωτικά εισιτήριο άλλα είναι δωρεάν και μπαίνεις.
Τελεια αν έχεις κάτι άλλο sos πρότεινε μου!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom