• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Revolut

poised

Member
Χωρίς κακή πρόθεση γι αυτό που θα πω, αλλά εγώ δεν θα έβαζα το λογαριασμό της Revolut για τη μισθοδοσία μου. Με μία τράπεζα που ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις είναι με chat, όχι, δεν θα το έκανα. Σίγουρα έχεις τους λόγους σου που το έκανες, δεν αμφιβάλω.
Ελληνική τράπεζα για εργασία που διαφήμιζε πως γίνεται online αλλά το σύστημά τους έβγαζε σφάλμα στο τελευταίο βήμα μου ζήτησαν να πάω από κατάστημα:
- Βρε παιδιά είμαι στο εξωτερικό και όλα τα χαρτιά που ζητάτε είναι από gov και με ψηφιακές υπογραφές από δημόσια αρχή πιστοποίησης, πείτε μου ένα mail να τα στείλω στο κατάστημα που με εξυπηρετεί.
- Δυστυχώς πρέπει να πάτε αυτοπροσώπως όταν γυρίσετε.
- Σε 9 μήνες;
<Ησυχία>
- Θέλετε να σας κλείσω κάποιο ραντεβού ποιο κατάστημα σας εξυπηρετεί;
- Ναι φίλε μου, στο Βιετνάμ είμαι, τι βγάζει πιο κοντά;
<Ησυχία>

Αφού γύρισα στην Ελλάδα μου έβαλαν "επείγον" ραντεβού 3.5 βδομάδες μετά (λάθος μου που δεν έκλεισα ραντεβού πριν επιστρέψω, που να φανταστώ τι μπουρδέλο έχουν γίνει οι τράπεζες, πότε θα ιδιωτικοποιηθούν να λειτουργήσουν τα πράγματα; - oh wait).

pepakos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Εγώ πάλι πριν πολύ λίγες μέρες που χρειάστηκα την εξυπηρέτηση τους, την έλαβα πολύ άμεσα και γρήγορα.
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το οτι είχα το premioum πρόγραμμα (2 μήνες δωρεάν σαν promo), αλλά νομίζω έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και πόσο έυκολα/γρήγορα ανταποκρίνεται σε αυτούς και ο εκάστοτε έμπορος ή οτιδήποτε είναι αυτό που αμφισβητείς.
Τι θέλω πω και προσοχή ιδιαίτερη στα atm της Αμερικής ή και γενικότερα στα atm:
Είμαι στη Νέα Υόρκη σε γνωστή πιτσαρία Joe's Pizza στην 7 Carmine St, στο greenwich village.
Πάω να πληρώσω με revolut και με ενημερώνουν πως δέχονται μόνο μετρητά.
'Εξω από το κατάστημα υπάρχει ένα atm (της συμφοράς), λέω ας βγάλω 20$ (με 3,5$ προμήθεια) να τελειώνουμε. Βγάζω τα μετρητά, πληρώνω και φεύγω.
5 μέρες αργότερα και ενώ είμαι στο EWR αεροδρόμιο βλέπω notification από revolut για 82,50$ ανάληψη μετρητών από το συγκεκριμένο ATM στην Carmine street. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό, την καρτα την είχα πάνω μου προφανώς , δεν την είχα χάσει. Ενδεχομένως με κάποιο τρόπο να κράτησε το atm τα στοιχεία της κάρτας μου? Άγνωστο.
Επιτόπου κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής, και αφού απάντησα σε μια σειρά αυτοματοποιημένων ερωτήσεων , λαμβάνω email μετά από λίγες ώρες πως η τράπεζα έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον έμπορο και θα προχωρήσει σε επιστροφή των χρημάτων μου.
Μην τα πολυλογώ, 18 του μήνα συνέβη αυτό το περιστατικό, 20 του μήνα έλαβα τα χρήματα μου πίσω - έστω και προσωρινά όπως αναφέρουν.
Θα μου πείτε τώρα αν αντί για 80$ σήκωναν 800$ πχ και δεν είχα άλλα να περάσω τι θα γινόταν? Μην σου τύχει μάλλον είναι.
59fb747c-515b-4573-955e-942e4c03abbb.jpg

kabamarou

Member
Καλό είναι πιστεύω να μην έχουμε όλα τα χρήματα μας μέσα στην revolut. Aν για παράδειγμα έχω 500€ θα ήταν καλή ιδέα ίσως να τα μοιράσω. 250 στην revolut και 250 σε μια άλλη κάρτα και αν συμβεί η στραβή με τις λάθος συναλλαγές να φορτώσουμε από την μία κάρτα στην revolut. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν πάθει κάτι η κάρτα revolut και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου όπου εκεί θα χρησιμοποιηθεί η άλλη έστω και με χρέωση στις συναλλαγές. Υπάρχει το μειονέκτημα βέβαια της προμήθειας τα σαββατοκύριακα αλλά μπορούμε πάλι να φορτώσουμε χρήματα στο ξένο νόμισμα για τις ανάγκες μας για αυτές τις ημέρες μόνο

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ελληνική τράπεζα για εργασία που διαφήμιζε πως γίνεται online αλλά το σύστημά τους έβγαζε σφάλμα στο τελευταίο βήμα μου ζήτησαν να πάω από κατάστημα:
- Βρε παιδιά είμαι στο εξωτερικό και όλα τα χαρτιά που ζητάτε είναι από gov και με ψηφιακές υπογραφές από δημόσια αρχή πιστοποίησης, πείτε μου ένα mail να τα στείλω στο κατάστημα που με εξυπηρετεί.
- Δυστυχώς πρέπει να πάτε αυτοπροσώπως όταν γυρίσετε.
- Σε 9 μήνες;
<Ησυχία>
- Θέλετε να σας κλείσω κάποιο ραντεβού ποιο κατάστημα σας εξυπηρετεί;
- Ναι φίλε μου, στο Βιετνάμ είμαι, τι βγάζει πιο κοντά;
<Ησυχία>

Αφού γύρισα στην Ελλάδα μου έβαλαν "επείγον" ραντεβού 3.5 βδομάδες μετά (λάθος μου που δεν έκλεισα ραντεβού πριν επιστρέψω, που να φανταστώ τι μπουρδέλο έχουν γίνει οι τράπεζες, πότε θα ιδιωτικοποιηθούν να λειτουργήσουν τα πράγματα; - oh wait).
Βρε μαζί σου και εγώ! Άλλωστε στο είπα. Αλλά η Revolut είναι ένα νεοφυές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που αναπτύσσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο σχεδόν "τζογαδόρικο". Και δεν έχω ιδέα αν καλύπτεται απο κάποιο ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων στη Βρετανία, αν και ξέρω οτι είναι αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα απο την ΕΚΤ

Άλλο να χρησιμοποιώ έναν τραπεζικό λογαριασμό για να εισρέει το βασικό μου εισόδημα σε αυτόν και να αποταμιεύω και άλλο να τον χρησιμοποιώ για οποιαδήποτε είδους χρήση ή αν θες και επένδυση, καταθέτοντας συγκεκριμένα ποσά για κάποιο σκοπό. Κατα καιρούς γίνονται κάτι κινήσεις είτε απο την ίδια τη τράπεζα είτε απο εμπόρους και βλέπεις να μπαινοβγαίνουν χρήματα χωρίς να ξέρεις τι γίνεται. Επίσης οι όροι της είναι τραγικοί πολλές φορές και στη διατύπωση και στην εφαρμογή.

Πες με παράξενη ή όπως θέλεις, δεν θα σε παρεξηγήσω, αλλά εμένα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη η Revolut για τέτοιου είδους χρήση. Καλή είναι (ακόμα) για να κάνουμε συνάλλαγμα σε χώρες με διαφορετικό νόμισμα απο το €, αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και τα Revpoints έχω αρχίσω να μην τα συμπαθώ, ειδικά τους τρόπους απόκτησης τους και κατ επέκταση της χρήσης τους.

ΥΓ. Οι ελληνικές τράπεζες πάντα ήταν μπουρδέλο! Α, και είναι ήδη ιδιωτικές, στα χαρτιά! Γιατί απο τακτική και νοοτροπίες είναι δημόσιο με τα όλα του!

poised

Member
Η revolut εδώ και χρόνια είναι κανονική τράπεζα της ΕΕ με έδρα την Εσθονία (νομίζω) και οι καταθέσεις καλύπτονται από πτώχευση όπως και με τις άλλες τράπεζες. Τα άλλα προϊόντα (επενδυτικά, κρυπτονομίσματα, κλπ) έχουν άλλους όρους και νομικές οντότητες από πίσω αλλά δε με αφορούν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.004
Μέλη
39.716
Νεότερο μέλος
dimitrello

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom