marquis
Member
Εφόσον δεν αναγράφεται διαφορετικά, η πληρωμή του ξενοδοχείου γίνεται εκεί είτε με μετρητά είτε με κάποια πιστωτική ή prepaid. Συνήθως με τη άφιξη σου το ξενοδοχείο θα σου ζητήθει μία πιστωτική( με υπολοιπόμενο ποσό που να καλύπτει το συνολικό ποσό της διαμονής + κάποια έξτρα) για εγγύηση της κράτησης. Το ξενοδοχείο απλά προεγκρίνει το ποσό, αλλά δε χρεώνει την πιστωτική, και μπορεί να διαλέξεις το τρόπο πληρωμής κατά την αναχώρηση. Εάν δεν έχεις πιστωτική ή η πιστωτική που δώσεις δεν έχει το απαραίτητο υπόλοιπο, τότε μπορεί να σου ζητηθεί να προκαταβάλεις το κόστος της διαμονής σε μετρητά + κάποιο επιπλέον ποσό για έξτρα, το οποίο θα σου επιστραφεί κατά την αναχώρησηΧαίρεται και από μένα!
Έχω και γω κάνει κράτηση με prepaid VISA από Τράπεζα Κύπρου στο booking.com 2 ξενοδοχεία (Αμστερνταμ, Παρίσι) που μάλιστα έχουν και free cancellation. Μου έχουν έρθει κανονικά τα επιβαιβεωτικά e-mail. Δεν μου έχει γίνει κάποια δέσμευση ποσού στην κάρτα, αν και έχει όλο το ποσό των κρατήσεων. Μέχρι στιγμής λοιπόν απολύτως κανένα πρόβλημα.!
Άλλά θα ήθελα να ρωτήσω: Η τελική συνολική πληρωμή πως θα γίνει.? Θα την αναλάβει το booking.com (ή έστω το ξενοδοχείο μέσω του booking.com) και θα αφαιρεθεί αυτόματα το ποσό από την κάρτα, χωρίς να πληρώσω τίποτα στο ξενοδοχείο.? 'Η ο αριθμός της κάρτας που έδωσα είναι μόνο για ασφάλεια σε περίπτωση No show, και θα πρέπει να πληρώσω στο ξενοδοχείο? Στην τελευταία περίπτωση, θα δεχτούν prepaid VISA ή θα αναγκαστώ να πληρώσω σε μετρητά.?
Thanx..!!