• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Pre-Boarding?

piccolo_mondo

Member
Ταξιδεύοντας από Αράξo προς Bergamo (Orio al Serio) με Ryanair συνέβη το εξής:
Έχουμε κάνει online checkin, έχουμε εκτυπώσει τα boarding passes, έχουμε περάσει τον ελεγχo αποσκευών κανονικά και περιμένουμε στην πύλη για το boarding.. έρχεται η υπάλληλος, αρχίζει το boarding και εμείς δεν στηνόμαστε στην ουρα, περιμένουμε στις καρέκλες μας.. όταν πάμε να επιβιβαστούμε είμαστε οι τελευταίοι… με το που βλέπει η υπάλληλος τα boarding passes λέει: “τι είναι αυτά? Δεν πετάτε!”… έπρεπε να έχουμε κάνει preboarding λέει. Δεν υπήρχε πουθενά κάποια επιγραφή.. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της έβγαλαν φωνητική ανακοίνωση (??) Τις λέω κάλεσε τον υπεύθυνο τώρα (το αεροπλάνο ακόμα στον αεροδιάδρομο εντωμεταξύ, με την σκάλα επιβίβασης ακόμα στην θεση της και ανοιχτές πόρτες). Μου λέει να πας να διαμαρτυρηθείς στην ΥΠΑ, τις λέω θέλω να πετάξω, τι ειν` αυτά.. μου λεει παντου ετσι ειναι, της λεω τι λες κυρια μου, πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο.. Καλει καποιον μεσω ασυρματου, ρωτάει “μπορούν να επιβιβαστουν δυο χωρίς preboarding” καί ακούω την απάντηση “ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!” γίνομαι έξαλλη, αρχίζω να ξεστομίζω απειλές, προσπαθώ να βρω λύση, τις λέω βάλε αυτήν την κ@λ@σφραγιδα να μπούμε μέσα κλπ Το αεροπλάνο ακόμα εκεί… ξανακαλεί κάποιον καί αυτoς την ρωτάει αν είμαστε έλληνες!!!!! Αυτό το πολύ αντικειμενικό κριτήριο μάλλον έπαιξε ρολο στο να ακούσουμε τελικά “τρέξτε τρέξτε να μπειτε..” (χωρίς σφραγίδα φυσικά) ..σημειωτέον το αεροπλάνο απογειώθηκε σχεδόν μιση ώρα μετά από όλα αυτά.
Και ερωτώ: τι είναι το preboarding? Googlarontas το δεν βρίσκω κάτι σχετικό..Πριν στείλω email στην Ryanair (η οποια προφανώς δεν ευθύνεται για την ανευθυνη καί απαράδεκτη συμπεριφορά τον υπαλληλων εδάφους στον Αράξο) θα ήθελα να ξέρω..
Αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς έχει να κάνει με κάποιον έλεγχο λόγω ελλείψεως scanner ανάγνωσης bar code (ναι ναι) αλλα εγώ που θες να το ξέρω κυρια μου!! K πως τολμάς να μου ξεστομίζεις “δεν πετάς!!” χωρίς καν να προσπαθήσεις για λύση.. K αν δηλαδή δεν ήμουν ελληνίδα καί δεν μπορούσα να τσακωθώ μαζί σου θα με είχες αφήσει εκει?

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Preboarding = Επιβίβαση στο αεροσκάφος πριν την προκαθορισμένη ώρα. Προφανώς για κάποιο λόγο άλλαξε η ώρα αναχώρησης (νωρίτερα) και δεν ενημερωθήκατε.

piccolo_mondo

Member
Η επιβιβαση εγινε την κανονικη ωρα. Ειμασταν εκει πριν καν αρχισει η επιβιβαση. Κ αυτο που εννοουσαν ηταν μια στρογγυλη σφραγιδα που επρεπε να βαλουν πανω στο boarding pass.
Ειναι νομιμο αυτο? Προβλεπεται καπου?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η επιβιβαση εγινε την κανονικη ωρα. Ειμασταν εκει πριν καν αρχισει η επιβιβαση. Κ αυτο που εννοουσαν ηταν μια στρογγυλη σφραγιδα που επρεπε να βαλουν πανω στο boarding pass.
Ειναι νομιμο αυτο? Προβλεπεται καπου?
Επειδή το αεροδρόμιο βρίσκεται στο Νομό Αχαϊας, στον οποίο (όπως και στο νομό Θεσπρωτίας) επικρατεί ειδικό καθεστώς για την πρόσβαση των μεταναστών, φαίνεται πως οι Ελληνικές αρχές έχουν επιλέξει τη διεξαγωγή κάποιας μορφής άτυπων συνοριακών ελέγχων.

gp123

Member
Δεν νομιζω οτι αυτος ειναι ο λογος αφου η ιδια διαδικασια γινεται και στο αεροδρομιο Μακεδονια στις πυλες επιβιβασης των πτησεων της ryanair.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom