alice~
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iceland
Καλημερα! Λοιπόν, Δεκέμβριος στο Ποζναν σημαινει κρύο..!Καλησπέρα σας, θα παω τον Δεκεμβριο Ποζναν και ηθελα να μου δωσεται πληροφορίες. Τι να δω; εχω βρει κάποια που θα πας οπωσδήποτε απλα θελω και γνωμες (λιμνη Μαλτα, Ostrow Tumski, Brama Poznaqnia...) Επίσης εχετε να μου προτέινετει τίποτα για φαγητό, εστιατορια κ μαγαζια για πρωινα κτλ; Και τελος θα ήθελα όποιο κορίτσι εχει πάει και ξέρει να μου πει για μαγαζια με ψωνια. Που να πάω; σε τι τιμες ειναι κτλ.
Αρχικά,εννοείται πως θα πας στην κεντρική πλατεία. Από εκεί, μπορείς να πας και στην plac wolnosci για να δεις το συντριβάνι που οι Πολωνοί αποκαλούν διαμάντι,γιατί θυμίζει διαμάντι Συνηθως εκεί κάνουν διαφορες εκδηλώσεις, βεβαια τον Δεκέμβριο δεν ξέρω τι θα υπάρχει.
Φυσικά αξίζει να δεις τον καθεδρικό και να περάσεις απέναντι στο μουσείο. Προτείνω να κανεις και μια βόλτα στην περιοχή εκείνη κοντά στο μουσείο γιατί έχει αρκετά «hipster» ας πουμε μαγαζάκια για καφε και φαγητό.
Η λίμνη Μαλτα είναι πολύ ομορφη! Τον Δεκέμβρη όμως δεν θα έχει πράσινο και θα σου φαίνεται μουντή η περιοχή... Ίσως να είναι και παγωμένη αν έχει πολύ κρύο. Αλλά μπορείς να πας μια βόλτα από εκεί.
Για ψωνια τώρα Λοιπόν, δίπλα ακριβώς στην λίμνη Μαλτα έχει την Galleria Malta αλλά δεν χρειάζεται να πας εκεί... Μια στάση με το τραμ μακριά-κανένα 10λεπτο με τα πόδια είναι η Posnania. Είναι ένα πολύ μεγάλο εμπορικό και έχει τα πάντα μέσα! Οι τιμές είναι φυσιολογικές, μερικά προϊόντα ίσως είναι λίγο πιο φθηνά αλλά οι γνωστές μάρκες που υπάρχουν και στην Ελλάδα δεν έχουν μεγάλη διαφορα.
Όμορφο εμπορικό επίσης είναι το Stary Browar! Αν πάρεις όλο ευθεία τον πεζόδρομο (Polwiejska νομίζω τον λένε), ο οποιος έχει και γύρω του μαγαζιά, θα βγεις στο Stary browar. Τα κλειστά εμπορικά είναι ιδανικά για τον κρύο καιρό.
Για φαγητό προτείνω να δοκιμάσετε pancakes και κρέπες με κοτόπουλο στο Manekin (να πατε νωρίς γιατί,ειδικά το σκ γεμίζει), και πιάτα με βάση την πατάτα στο Pyra bar. Για καφε μπορείτε να πατε στο Weranda Cafe, κοντά στην κεντρική πλατεία. Για μπυρα και ποτό γενικοτερα, Kultowa, Dragon pub... Η ζωή του Ποζναν είναι στον δρόμο Wroclawska που καταλήγει στην κεντρική πλατεία. Περπατήστε εκεί και θα βρείτε πολλά μαγαζιά!
Ημουν 6 μηνες στο Ποζναν, όποτε ο,τι θες ρωτα!
Last edited: