• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Paris l'amour !!

liveloula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Greetings to all. Είμαι η Liveloula και σας προσκαλώ να γίνουμε νοεροί συνταξιδιώτες μέσα από τις ταξιδιωτικές μου αναμνήσεις. Παρακαλώ μην προσδεθείτε κι ελάτε να προσκρούσουμε με τους προορισμούς που θα επισκεπτόμαστε παρέα. Με την καλύτερη των προθέσεων θα σας βοηθήσω να αποφύγετε τις συνήθεις παγίδες του ανυποψίαστου και ενθουσιώδη τουρίστα και θα σας μεταφέρω εικόνες μέσα από τα δικά μου μάτια, μάτια τσακίρικα και μπιρμπιλωτά, για τα must to see!!
Σήμερα ταξιδεύουμε στην πόλη του φωτός , το Παρίσι. Et c’ est magnifique! :p
Για όσους συνοδεύεστε από τα πιτσιρίκια σας, στο λιγότερο γνωστό από την Disneyland, Asterixpark θα περάσετε πολλές ώρες nonstop διασκέδασης. Πολλές οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες με ή χωρίς την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών. Ενδεικτικά αναφέρω το υπέροχο show με τα δελφίνια και τους θαλάσσιους ελέφαντες, το τσίρκο με πρωταγωνιστές τους ήρωες του ομώνυμου κόμικς, αλλά και τις κλασσικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να διασκεδάσει κανείς όταν επισκέπτεται ένα ψυχαγωγικό πάρκο, όπως το τρενάκι του τρόμου κ.α.
Τα Ιλίσια πεδία προσφέρονται για μαραθώνιο shopping καθώς εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας και όχι μόνο. Γι αυτό αν δεν έχετε φροντίσει από τα πριν το κομπόδεμα σας και σας κατσικοδέθηκε να δείτε την Αψίδα του θριάμβου, είναι προτιμότερο να περάσετε από εκεί νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι.
Στον πύργο του Άιφελ αξίζει να ανεβεί κανείς μόνο για να λέει μετά στους φίλους του : «Ανέβηκα κι εγώ εκεί». Αν τελικά δεν αποφύγετε τον πειρασμό, θυμηθείτε ότι σε τόσο μεγάλο ύψος οι άνεμοι είναι ισχυροί και αν δεν τα έχετε τα κιλάκια σας, ένα πλούσιο γεύμα ή ακόμη και μερικά βαρίδια στις τσέπες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σταθεροί. Για εσάς που έχετε υψοφοβία προτείνεται να τον θαυμάστε από μακριά. Σίγουρα θα χτυπήσετε τα χέρια σας γεμάτοι ενθουσιασμό, αντικρίζοντας τον, όπως και η Carrie Bradshaw σε επεισόδιο του “sex and the city
Το ίδιο θα κάνετε κι όταν επισκεφτείτε το δάσος της Βουλώνης όπου μπορείτε να οργανώσετε πικ νικ, να ιππεύσετε συμπαθή τετράποδα, ή απλά να βολτάρετε σε ένα πράσινο και όμορφο περιβάλλον. Η γραφική Μονμάρτη με τα υπέροχα coffeeshops και τους πλανόδιους ζωγράφους που για ένα μικρό αντίτιμο θα σκιτσάρουν το πορτρέτο σας , θα σας μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές. Στις Βερσαλλίες με τα βασιλικά ανάκτορα, όταν χορτάσει το μάτι σας από την μεγαλειώδη ομορφιά των πλαισιωμένων με καταπράσινους περιποιημένους κήπους των ανακτόρων, μπορείτε να χορτάσετε και το στομάχι σας με την καλύτερη μηλόπιτα που έχω δοκιμάσει ever, στο restaurant που βρίσκεται εντός των κήπων.
Γαστριμαργικά θα ενθουσιαστείτε από την γαλλική κουζίνα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται κανείς να ξοδέψει μια περιουσία για να γευτεί νόστιμες ντόπιες συνταγές. Αποφύγετε τα μέρη που συρρέουν οι τουρίστες και προτιμήστε τα λιγότερο fancy μαγειρεία που βρίσκονται σε όλες τις περιοχές της πόλης. Ο ουρανίσκος αλλά κυρίως η τσέπη σας θα σας ευγνωμονούν γι αυτή σας την επιλογή. Σε πολλά εστιατόρια τα menu είναι γραμμένα μόνο στα γαλλικά και στο σημείο αυτό σας εφιστώ την προσοχή. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με γεύσεις εξωτικές μην επιλέξετε το πιάτο με την ονομασία tartar. Ο λόγος; Θα ταρταριγήσετε μόλις σας το σερβίρουν καθώς πρόκειται για συνδυασμό νωπού κιμά και ωμού αυγού. :shock: (Την πάτησα και μετά ντρεπόμουν να το επιστρέψω).
Στα πολυσύχναστα clubs της πόλης θα παρασυρθείτε στον ξέφρενο ρυθμό των συνδαιτυμόνων σας που όλη τη νύχτα κυριολεκτικά πηδούν πάνω κάτω. Θα το παρατηρήσετε ίσως πως μοιάζουν με ινδιάνικη φυλή που σε μια συντονισμένη προσπάθεια κάνουν επίκληση στις ανώτερες δυνάμεις για το θείο δώρο της βροχής. Παπούτσια με γερές σόλες ενδείκνυνται για την περίσταση. Μην περιμένετε ωστόσο πως αυτό το ξεφάντωμα δεν θα επιφέρει καμία επίπτωση στην όσφρησή σας
Τέλος, μην ξεχνάμε ότι όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι. Αν λοιπόν έχετε αρκετές μέρες στην διάθεσή σας, μη διστάσετε να κάνετε έστω μια διήμερη εκδρομούλα στην γαλλική ύπαιθρο. Η αφεντιά μου επέλεξε μία διαδρομή με καταπράσινα λιβάδια, δάση και μοναδικά παραμυθένια κάστρα κατά μήκος του ποταμού Leager και πραγματικά το ευχαριστήθηκε η ψυχούλα μου!!

Tips :
  • Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης σε κάθε πόλη είναι το ταξί. Το ραδιοταξί κατά προτίμηση που σε παραλαμβάνει ακριβώς έξω από την πόρτα σου. Επειδή σε αυτή την πόλη όμως τα ταξί κοστίζουν πολύ, το μετρό είναι η αμέσως καλύτερη λύση καθώς είναι φθηνό, λειτουργεί από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 01.00 το βράδυ και το σημαντικότερο, υπάρχει στάση ακόμη και για την κουτσή Μαρία. :D
  • Η αναμονή στις ουρές των δημοφιλών αξιοθέατων της πόλης είναι μεγάλη. Ένα έξυπνο τρικ για να μην ταλαιπωρηθείτε, είναι να μην τα επισκεφθείτε. Αν όμως είστε τόσο ξεροκέφαλοι καλά να πάθετε. Όσο λοιπόν θα περιμένετε εκμεταλλευθείτε τον χρόνο αυτό για κους κους μετά καφέ στα όρθια με την παρέα σας. It worked for me !
  • Όσο για εσάς κορίτσια, ξεχάστε τα highheels για λίγες μέρες. Τους κάλους τους έχετε εξασφαλισμένους από το περπάτημα που θα ρίξετε, γι αυτό μην επιβαρύνετε περισσότερο τις βελούδινες φτέρνες σας !
Bon sack-voyage :clap:

Attachments

DRIVER

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
δυναμικο ξεκινημα καλως ηρθες στην παρεα μας
μακαρι να βρεις παρεα για Πορτογαλια:p:welcome2:

liveloula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
δυναμικο ξεκινημα καλως ηρθες στην παρεα μας
μακαρι να βρεις παρεα για Πορτογαλια:p:welcome2:

Σε ευχαριστώ πολύ Driver, αν και το ταξιδάκι θα το κάνω όπως και να χει με ή άνευ παρέα, διότι όπως έγραψα σε προηγούμενο post, απο πέρισυ το "ζαχαρώνω" :lol:

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Καταρχην καλως ηρθες -ειμαι σιγουρη πως το Παρισι σου αρεσε πολυ! Δυο τρια πραματακια μονο, κι αυτο επειδη ημουν εκει πολυ προσφατα.

Το ταξι ειναι ο καλυτερος τροπος μετακινησης σε μια πολη??? Και μαλιστα το ραδιοταξι, που σε παραλαμβανει "ακριβως εξω απο την πορτα σου"? :shock::shock::shock: Αυτο το ακουω πρωτη φορα! ειδικα μαλιστα στο Παρισι, που διαθετει απειρες γραμμες μετρο, RER, κι εγω δεν ξερω ποσες λεωφορειογραμμες... μια πολη που ειναι σαν υπαιθριο μουσειο... και να πηγαινεις απο αξιοθεατο σε αξιοθεατο με ταξι??? δεν νομιζω... Το Παρισι -και καμια πολη δηλαδη- δεν ειναι αποσπασματικες εικονες πισω απο ενα τζαμι... Η λυση ειναι μια -ποδαρακια...

Αποφύγετε τα μέρη που συρρέουν οι τουρίστες και προτιμήστε τα λιγότερο fancy μαγειρεία που βρίσκονται σε όλες τις περιοχές της πόλης. Ο ουρανίσκος αλλά κυρίως η τσέπη σας θα σας ευγνωμονούν γι αυτή σας την επιλογή
Πολυ χρησιμοτερο σε αυτον που θα διαβασει το κειμενακι σου ειναι να πεις συγκεκριμενα tips οπως οτι εφαγες καλα στο ταδε εστιατοριο, στον ταδε δρομο η εστω στην ταδε περιοχη... Δεν μας λες που να παμε! οτι πρεπει να αποφευγουμε τα tourist traps το ξερουμε ολοι...

Τα Ιλίσια πεδία προσφέρονται για μαραθώνιο shopping
Δεν πηγα, αλλα απο το ρεπορταζ της υπολοιπης παρεας που πηγε, η συγκεκριμενη περιοχη προσφερεται για μαραθωνιο shoppin μονο αν εισαι ελληνας κροισος με νησι... για μας τους υπολοιπους, τα ψωνια εκει ισοδυναμουν με τα χρηματα για κανα δυο ταξιδια ακομα... μονο window-shopping, λοιπον, στην περιοχη!

Η αναμονή στις ουρές των δημοφιλών αξιοθέατων της πόλης είναι μεγάλη. Ένα έξυπνο τρικ για να μην ταλαιπωρηθείτε, είναι να μην τα επισκεφθείτε
:shock::shock: ενταξει τι να πω! Αποψεις κι αυτες...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το ταξι ειναι ο καλυτερος τροπος μετακινησης σε μια πολη??? Και μαλιστα το ραδιοταξι, που σε παραλαμβανει "ακριβως εξω απο την πορτα σου"? :shock::shock::shock: Αυτο το ακουω πρωτη φορα! ειδικα μαλιστα στο Παρισι, που διαθετει απειρες γραμμες μετρο, RER, κι εγω δεν ξερω ποσες λεωφορειογραμμες... μια πολη που ειναι σαν υπαιθριο μουσειο... και να πηγαινεις απο αξιοθεατο σε αξιοθεατο με ταξι??? δεν νομιζω... Το Παρισι -και καμια πολη δηλαδη- δεν ειναι αποσπασματικες εικονες πισω απο ενα τζαμι... Η λυση ειναι μια -ποδαρακια...
Δεν είναι μόνο αυτό - είναι κι ότι η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι γελλοιωδώς αργή. Ίσως, το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Ευρώπη (ίσως μόνο η Κωνσταντινούπολη να είναι χειρότερα).

Δεν πηγα, αλλα απο το ρεπορταζ της υπολοιπης παρεας που πηγε, η συγκεκριμενη περιοχη προσφερεται για μαραθωνιο shoppin μονο αν εισαι ελληνας κροισος με νησι... για μας τους υπολοιπους, τα ψωνια εκει ισοδυναμουν με τα χρηματα για κανα δυο ταξιδια ακομα... μονο window-shopping, λοιπον, στην περιοχη!
Είδα γυναικία τσάντα (μεγάλη βέβαια, για "ταξίδια"), με 17.000 ευρώ σε μια βιτρίνα [στο Hermes στη George V νομίζω], κι απο δίπλα ταγιεράκι με 12.000 ευρώ... Μάλλον οι μόνοι τους πελάτες που τα ψωνίζουν αυτά πρέπει να είναι κάτι τελειωμένοι Ρώσσοι.

liveloula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καραϊβική
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καταρχην καλως ηρθες -ειμαι σιγουρη πως το Παρισι σου αρεσε πολυ! Δυο τρια πραματακια μονο, κι αυτο επειδη ημουν εκει πολυ προσφατα.

Πολυ χρησιμοτερο σε αυτον που θα διαβασει το κειμενακι σου ειναι να πεις συγκεκριμενα tips οπως οτι εφαγες καλα στο ταδε εστιατοριο, στον ταδε δρομο η εστω στην ταδε περιοχη... Δεν μας λες που να παμε! οτι πρεπει να αποφευγουμε τα tourist traps το ξερουμε ολοι...

:shock::shock: ενταξει τι να πω! Αποψεις κι αυτες...
Κατ αρχάς σε ευχαριστώ για το καλοσώρισμα Dorotija :p

Το κειμενάκι αυτό, όπως είμαι βέβαιη ότι το κατάλαβες, είναι κατά κύριο λόγο χιουμοριστικά γραμμένο, και δεν αποσκοπούσε στο να παρέχει πληροφορίες σε μελλοντικούς ταξιδιώτες. Αυτή μου η επιλογή έγινε για δυο λόγους.
Ο πρώτος επειδή υπάρχουν ήδη άπειρεεεες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο προορισμό και ο δευτερος, επειδή το ταξίδι αυτό το έκανα λίγα χρόνια πίσω και όπως είναι κατανοητό δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ λεπτομέρειες αναφορικά με εστιατόρια κλπ.

Σε ευχαριστώ επίσης που μου έδωσες το έναυσμα για την αποσαφήνιση αυτή !

alexstef2

Member
Καλως όρισες κ σε ευχαριστουμε για την όμορφη ιστορία σου!!!

kabamarou

Member
Η αναμονή στις ουρές των δημοφιλών αξιοθέατων της πόλης είναι μεγάλη. Ένα έξυπνο τρικ για να μην ταλαιπωρηθείτε, είναι να μην τα επισκεφθείτε. Αν όμως είστε τόσο ξεροκέφαλοι καλά να πάθετε.
Μια πολύ καλή λύση από ότι έχω διαβάσει είναι να βγάλεις μια κάρτα για τα μουσεία αν σκοπεύεις να επισκεφτείς πολλά και να μπεις κατευθύαν έτσι η να βγάλεις εισιτήριο μέσω internet.

Προφανώς βέβαια αστειεύεσαι με αυτό που γράφεις αλλά κατά την γνώμη μου αυτή σου η πρόταση δεν είναι και πολύ χρήσιμη για κάποιον που ψάχνει απεγνωσμένα πληροφορίες την τελευταία στιγμή για το Παρίσι.Θα την βρει τελικά την άκρη αυτός που ψάχνει βέβαια αλλά αφού έχει διαθέσει κάποιο χρόνο άσκοπα σχετικά με αυτό που θέλει.Μια διευκρίνηση στην αρχή του άρθρου ότι είναι χιουμοριστικό νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη και θα γλίτωνε χρόνο σε κάποιους.Φιλικά πάντα όλα τα παραπάνω.

tentoura

Member
γεια σας παιδια! εγω δεν έχω να προτείνω κατι για φαγητό, γιατί ό,τι κι αν εφαγα στο Παρίσι ηταν ΑΗΔΙΑ!!! Επίσης, επιβεβαιώνω οτι η φημη ότι οι Γαλλοι είναι βρωμιαρηδες είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Πιανουν τα πάντα με τα βρωμο-χερα τους και μετά σου δίνουν την κρεπα, την πίτσα ή ο,τι αλλο έχεις ζητησει! Γυρισα πίσω με αναθεωρημένη απόψη για το "βρωμικο"!
Το μονο που εχω να προτείνω είναι το καφε Angelina στο Rue de Rivoli 226. Ειναι υπεροχο το περιβαλλον και η ζεστή σοκολατα.

kabamarou

Member
μάλιστα...
βασικά και οι δικοί μας σε πολλά νησιά φτιάχνουν σάντουίτς σουβλάκια όπως θέλετε πείτε τα και πιάνουν τις πατάτες και τον γύρο με τα χέρια και μετά με τα ίδια χέρια πιάνουν τα λεφτά που έχουν πάνω 1 εκατομμύριο μικρόβια για να σου δώσουν ρέστα:(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom