taksidiara psuxi
Member
Πολύ καλό ξενοδοχείο από πολλές απόψεις!!!ΥΓ. Στο ίδιο ξενοδοχείο είχαμε μείνει κι εμείς πριν από 3 χρόνια.
Όταν διαβάζω τα κείμενα μου καταλαβαίνω πόσο πολύ με γεμίζει το traveling.....
Πολύ καλό ξενοδοχείο από πολλές απόψεις!!!ΥΓ. Στο ίδιο ξενοδοχείο είχαμε μείνει κι εμείς πριν από 3 χρόνια.
Πολύ ωραία η αφήγηση σου,ξαναζώ κ εγώ το ταξίδι μας.Το ξενοδοχείο σας ήταν στις πρώτες επιλογές μας,αλλά μας φοβησε λίγο η απόσταση. Ζήλεψα λίγο που ήσασταν τόσο κοντά στην παραλία. Εμάς τις μισές μέρες είχε συννεφιά. Ούτε στο λόφο προλάβαμε να ανέβουμε,αλλά είδαμε το σόου του σιντριβανιού κ πίστεψε με δε χάσατε κάτι. Πιο πολύ πάθαμε πλάκα με το πόσο κόσμο είχε!Μέσα στις 6 μέρες που μείναμε 2 φορές ήπιαμε σωϊκό καφέ. Και τις 2 στο συγκεκριμένο μαγαζί. Αφού μετανιώσαμε πικρά που δεν βάλαμε κατευθείαν τα μαγιό μας να κάνουμε και καμιά βουτιά αρκεστήκαμε στο να
σε ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο μαγαζί . ( Το οποίο το βρίσκω στον χάρτη αλλά δεν έχει ονομασία δυστυχώς). Αχχχ με τέτοια ζέστη ένα freddo επιβάλλεται.....
Αμ δε! Ο κατάλογος έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα, κάπου έγραφε και frape αλλά το ψιλιαστήκαμε ότι δεν θα χει καμία σχέση με αυτό που ξέρουμε. Μετά από επική συζήτηση με την ευγενέστατη σερβιτόρα καταλήξαμε να πιούμε shakerato, όπου ήταν πολύ κοντά σε freddo espresso, σερβιρισμένο σε ποτήρι μαρτίνι χωρίς καλαμάκι. Τουλάχιστον άνοιξε το μάτι! Βγάλαμε χάρτη και σημειώσεις και τα βάλαμε κάτω.....
Το πλάνο ήταν να "πιεστούμε" για να δούμε τα αξιοθέατα στα οποία είχαμε καταλήξει έτσι ώστε να έχουμε και ελεύθερο χρόνο να πάμε για μπάνιο και να χαλαρώσουμε. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα πόδια και φτάσαμε χαλαρά villa olympica. Φυσικά και θαυμάζαμε για ακόμη μία φορά την εκπληκτική οργάνωση και την καθαριότητα. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι ακόμα και χρεοκοπημένη η Ισπανία έχει υποδομές. Δεν ξέρω τι γίνεται στην παιδεία και στην υγεία, το χάλι το δικό μας πάντως δεν πρέπει να το έχει. Επίσης μου έκανε εντύπωση πόσο πολύ μοιάζουμε φυσιογνωμικά σαν λαός. Πάνω που λέγαμε για κάποια παρέα ότι ίσως να είναι Έλληνες, κάναμε λάθος. Και πραγματικά κατά την διάρκεια της παραμονής μας δεν συναντήσαμε πουθενά πατριώτες πέρα από 3 κύριους στην Rampla που μάλλον έμεναν μόνιμα Βαρκελώνη.
Κατευθυνθήκαμε προς στο πάρκο ciutadella! Τι επίγειο παράδεισος είναι αυτός.... Πραγματικά σαν μία όαση μέσα στην πόλη... Θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους!!!! Μετά από τόσες ώρες περπάτημα καταλήξαμε στο ξενοδοχείο. Ευτυχώς το μετρό ακριβώς από δίπλα από το πάρκο ήταν σωτήριο! Αφού ξεκουραστήκαμε αλλάξαμε κτλ φύγαμε για Placa d'Espanya.
Σκοπός μας ήταν να δούμε το Συντριβάκι και το Ισπανικό χωριό. Στον πάνω λόφο Μontjuic και στο κάστρο δεν ανεβήκαμε καμία μέρα. Και παρόλο που είδαμε και τις άλλες μέρες το τελεφερίκ από το λιμάνι, αποφασίσαμε να είμαστε πιο χαλαροί και να απολαύσουμε τις βόλτες μας κ όχι να τρέχουμε σαν τον Βέγγο. Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος στα σκαλιά και ολόγυρα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης ήταν απερίγραπτος. Αργότερα καταλάβαμε ότι κατοχύρωναν θέση και περίμεναν να απολαύσουν το πρόγραμμα από το συντριβάνι.
Σε αντίθεση με όσα είχαμε δει έως τώρα, το Ισπανικό χωριό δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσίασε. Πληρώσαμε είσοδο περίπου 15€ τα δύο άτομα. Θεωρητικά είναι ένα μέρος με διαφορετικές γειτονιές οι οποίες αντιγράφουν το στυλ των σπιτιών και της αρχιτεκτονικής των διαφόρων περιοχών της Ισπανίας. Εντάξει ίσως αν έχεις ξεναγό να σου λέει και πέντε πράγματα ίσως να είναι πιο ωραία... Εμείς για αρχή καθίσαμε για φαγητό γιατί δεν αντέχαμε άλλο. Προφανώς και κάναμε μεγάλο λάθος γιατί πιο τουριστικές παγίδες από αυτά τα μαγαζιά δεν πρέπει να υπάρχουν!!!! Πήραμε ένα μενού που είδαμε και μετανιώσαμε την ώρα και την στιγμή! Τι πατατάκια, τι ελιές, τι κάτι σαν ωμός μπακαλιάρος! Σκέεετη αηδία! Ευτυχώς στο τέλος έφεραν ρυζομακάρονα με κάτι αλλαντικά μέσα και λουκάνικα και παέγια και μας έκοψε την πείνα! Αφού κλάψαμε τα 30€ που δώσαμε, φάγαμε την άθλια κρέμα καταλάνα και φύγαμε άρον άρον! Περιηγηθηκαμε στις γειτονιές και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Το μόνο ωραίο ήταν που μέσα στον χώρο είχε μία εκδήλωση και πετύχαμε χορευτικό... (τώρα τι ήταν ακριβώς δεν γνωρίζουμε).
Στον γυρισμό δυστυχώς δεν προλάβαμε τα συντριβάνια. Το πρόγραμμα που είχαμε βρει στο ίντερνετ έλεγε ότι το show τελειώνει στις 23:30 ενώ η ώρα ήταν ήδη 23:00. Αποφασίσουμε ότι κάπου στο ενδιάμεσο θα ξαναπεράσουμε και φύγαμε για το ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας είχε βόλτα στην πλατεία Καταλωνίας, την Ράμπλα και στα μαγαζιά. Για πρώτη μέρα πάντως δεν τα πήγαμε και άσχημα. Τόοοοοοσο περπάτημα δεν νομίζω ότι έχω ξανακάνει στην ζωή μου!