• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Off-topic - The Religion Section (Αυστηρά θρησκευτικό)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
το λινκ επι του οποιου συζητατε,ανεφερε κ την Ιταλια. κ στην απαντηση σου δεν ειπες χωρα. γενικα, στο οφ τοπικ ειμαστε..
Το λινκ ασφαλώς και αναφέρει και την Ιταλία και άλλες χώρες, ο North όμως αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Γερμανία και εγώ απάντησα για τη Γερμανία.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Γιατί κουράζεσαι; Νομίζω σου απέδειξα με την ύπαρξη αυτού του νόμου ότι δεν είμαστε λιγότερο ή περισσότερο θρησκόληπτοι απ' τους Ευρωπαίους... εκεί τους τα παίρνουν άμεσα (1% του εισοδήματος) εδώ μας τα παίρνουν έμμεσα...
Θέλω να δω τώρα ποιος θα γράψει ότι η Ιταλία ή η Γερμανία δεν έχει μεγάλη απόσταση απ' το Ιράν επειδή υπάρχουν θεσμοθετημένοι νόμοι-χαράτσια προς χρηματοδότηση των ντόπιων εκκλησιών...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
thessaris said:
Το λινκ ασφαλώς και αναφέρει και την Ιταλία και άλλες χώρες, ο North όμως αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Γερμανία και εγώ απάντησα για τη Γερμανία.
κι εγω που να το ξερω?μονο τη δικη σου απαντηση βλεπω. τεσπα μη μακρυγορουμε,οφ τοπικ ειμαστε κι ειπα ενα σχολιο παραπανω.

GTS

Member
Γιατί κουράζεσαι; Νομίζω σου απέδειξα με την ύπαρξη αυτού του νόμου ότι δεν είμαστε λιγότερο ή περισσότερο θρησκόληπτοι απ' τους Ευρωπαίους... εκεί τους τα παίρνουν άμεσα (1% του εισοδήματος) εδώ μας τα παίρνουν έμμεσα...
:harakiri::harakiri::harakiri::harakiri:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ελεύθερη δημοκρατική χώρα είμαστε... εδώ χθες κάνανε δημόσια συγκέντρωση άνθρωποι που δεν έχουν καν χαρτιά παραμονής στη χώρα, οι παπάδες σε πείραξαν που είναι φορολογούμενοι και νόμιμοι πολίτες της Ελλάδας και έχουν δικαίωμα απ' το Σύνταγμα στο συναθροίζειν;

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Δεν κάνω καμία πλάκα...Οι οπαδοί του Dawkins τον λατρεύουν με θρησκευτικό φανατισμό και ο ίδιος την έχει δει ο νεο-προφήτης του 21ου αιώνα...

Γι'αυτό και εγώ προτιμώ το παστίτσιο...

GTS

Member
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μεγ. Βρετανία: Επίσημη εκκλησία είναι η «Αγγλικανική» Εκκλησία της Αγγλίας με κεφαλή της τον μονάρχη. Ο όρκος του έχει θρησκευτικές αναφορές, τη στέψη του τελεί ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury. Προνόμια της εκκλησίας είναι η παραχώρηση ακαδημαϊκών εδρών σε κληρικούς στα Πανεπιστήμια του Oxford, Cambridge, Durham και η προστασία της με τον νόμο περί βλασφημίας (ισχύει από το 1676). Δεν υπάρχει οικονομική στήριξη της επίσημης εκκλησίας παρά μόνο συντήρηση εκκλησιών που θεωρούνται ιστορικά μνημεία.

Ιρλανδία: Το Σύνταγμα δεν προβλέπει επίσημη θρησκεία, διασφαλίζει την ελευθερία της συνείδησης και εμποδίζει το κράτος να θεσπίσει προνόμια υπέρ κάποιας θρησκείας. Ο κλήρος δεν μισθοδοτείται από το κράτος.

Γερμανία: Πλήρης διαχωρισμός. Κρατική εκκλησία δεν υφίσταται. Κάθε θρησκευτική κοινότητα έχει αυτονομία στη ρύθμιση των εσωτερικών της υποθέσεων και μπορεί να προσλάβει νομική προσωπικότητα, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί σωματείων. Κάθε φορολογούμενος δηλώνει στη φορολογική του δήλωση – αν θέλει – το θρήσκευμά του και πληρώνει εκκλησιαστικό φόρο, τον οποίον το κράτος αποδίδει στην αντίστοιχη εκκλησία.

Αυστρία: Ισχύει ό,τι και στη Γερμανία, από το 1867.

Γαλλία: Η κοιτίδα του λαϊκού κράτους. Στο άρθρο 1 του Συντάγματος ορίζεται: "Η Γαλλία είναι αβασίλευτη πολιτεία αδιαίρετη, χωρισμένη από την εκκλησία, δημοκρατική και κοινωνική". Η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Να συνεχίσω? Μη συνεχίσουμε με τις Σκανδιναβικές χώρες...

Μόνο στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο οι κληρικοί - όλων των αναγνωρισμένων θρησκευμάτων – μισθοδοτούνται από το Κράτος. Σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Και στο Ελλαδιστάν.

thessaris

Member
Θέλω να δω τώρα ποιος θα γράψει ότι η Ιταλία ή η Γερμανία δεν έχει μεγάλη απόσταση απ' το Ιράν επειδή υπάρχουν θεσμοθετημένοι νόμοι-χαράτσια προς χρηματοδότηση των ντόπιων εκκλησιών...
Γιατί κουράζομαι; Διότι συνεχίζεις να λες ανακρίβειες. Για τη Γερμανία εν προκειμένω, το χαράτσι του 1% το δίνεις μόνο εαν ΘΕΛΕΙΣ, δεν είναι υποχρεωτικό! Στην Ελλάδα δίνω λεφτά εαν θέλω για τους γιατρούς του κόσμου ή τη διεθνή αμνηστία αλλά για τους παπάδες δίνω ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ, δεν με ρωτάει κανείς. Ακόμη και το ιταλικό σύστημα που μας είπε ο samion είναι πολύ δικαιότερο της Ελλάδας. Αν δεν θέλεις να πάνε τα λεφτά σου σε εκκλησίες και τζαμιά πηγαίνουν σε κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικοπολιτιστικές δραστηριότητες.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν κάποιος Γερμανός καθολικός επιλέξει να μην πληρώνει το χαράτσι και υπογράψει τη σχετική δήλωση, τότε το Γερμανικό κράτος προωθεί αυτή τη δήλωση στην καθολική εκκλησία και το άτομο αυτό αποκηρύσσεται (excommunicated)... δηλαδή σου λένε ξεκάθαρα ή πληρώνεις ή δεν μπορείς να συμμετέχεις στην εκκλησία για οποιοδήποτε θέμα... οπότε πήγαινε διάβασε καλύτερα τις επιπτώσεις και όταν τα μάθεις καλά έλα πίσω να ξανασυζητήσουμε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όποιος Γερμανός καθολικός επιλέξει να μην πληρώνει το χαράτσι και υπογράψει τη σχετική δήλωση, τότε το Γερμανικό κράτος προωθεί αυτή τη δήλωση στην καθολική εκκλησία και το άτομο αυτό αποκηρύσσεται (excommunicated)... δηλαδή σου λένε ξεκάθαρα ή πληρώνεις ή δεν μπορείς να συμμετέχεις στην εκκλησία για οποιοδήποτε θέμα... οπότε πήγαινε διάβασε καλύτερα τις επιπτώσεις και όταν τα μάθεις καλά έλα πίσω να ξανασυζητήσουμε...
Κι αν επιλέξει να πληρώνει π.χ. τη διαμαρτυρόμενη εκκλησία? Ή την ορθόδοξη? Πάλι αποκηρύσσεται? Αν επιλέξει πρώτα τη διαμαρτυρόμενη και μετά με νέα δήλωση επιλέξει να μην πληρώνει?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills