Βιετνάμ O καιρός στο Βιετνάμ

Katerina Arno

Member
Μηνύματα
7
Likes
9
Οι λίγες βροχές δεν με ενοχλούν! Οι καταιγίδες που δεν καταφέρνεις να δεις τίποτα ειναι το ζήτημά μου. Και η ζέστη με την υγρασία που θα δυσκολεύουν το περπάτημα και την αντοχή για να αντέξεις να δεις και άλλα...
 

paykopete

Member
Μηνύματα
178
Likes
755
Δεν αντέχω ΚΑΘΟΛΟΥ την ζέστη.... Πιστεύεις ότι πρέπει να το ρισκάρω καθώς θα μαγευτώ από τις ομορφιές ή να πάω άλλη εποχή? Και αν ναι, ποια ειναι αυτή? Γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολες οι 15 μερες άδεια εκτός καλοκαιριού?
Αν δεν αντεχεις ΚΑΘΟΛΟΥ την ζεστη , τοτε θα ζοριστεις παρα πολυ τους μηνες που αναφερεις. Ειδικα Ιουλιο που ειναι ο πιο ζεστος μηνας ολου του χρονου. Η ζεστη σε συνδυασμο με την υγρασια ητανε πολυ ζορικη. Δεν εχει καμια σχεση με της Ελλαδας. Καλυτερα 45αρια και ξηρασια παρα 35-40 βαθμους και υγρασια πανω απο 90%. Το καλοκαιρι ειναι επισης βροχερη περιοδος με οτι αυτο συνεπαγεται.
Εγω πηγα μεσα Αυγουστου για 15 ημερες και εβρεξε για 2 φορες απο μιση ωρα. Οταν κατεθυνομουνα στο αεροδρομιο στο Ανοι για να γυρισω Ελλαδα εριξε κατακλυσμο!
Οταν γυρισα Ελλαδα μετα απο δεκα μερες περασε τυφωνας στον Βορρα και αφησε πανω απο 300 νεκρους.
Οποτε κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει σε βροχερη περιοδο σε τροπικο κλιμα αν θα ριχνει τουλουμια η αν θα εχεις ατυχια σε ενα πολυ ακραιο καιρικο φαινομενο! Ναι οκ συνηθως οι βροχες ειναι μιση με μια ωρα το απογευμα αλλα ολα σχετικα!
Εγω πηρα τα ρισκα μου, λογω επαγγελματος δεν μπορουσα να λειψω 15 ημερες αλλη περιοδο, οποτε οσο και να ζοριστηκα με ζεστη κ υγρασια, ο ενθουσιασμος του ταξιδιου τα νικησε ολα!
Τα θετικα ειναι οτι ειναι off season, οι τιμες ειναι πιο χαμηλες απο αλλες περιοδους, κανεις μπανιο ανετα Νοτιο κ Κεντρικο Βιετναμ, εβρισκα παντου σε οτι μαγαζι ειχα σταμπαρει χωρις κρατησεις μπλα μπλα και γενικα ευχαριστηθηκα απιστευτα οτι δεν γινοτανε της μουρλης!

Τελος, επειδη αναφερεις τις 10 μερες καλυτερα για μενα να πας Πασχα που κατι μπορει να γινει με αδειες!
 

poised

Member
Μηνύματα
976
Likes
7.808
Η χώρα έχει σημαντικές κλιματικές διαφορές μεταξύ νότου, κέντρου, βορρά. Η ζέστη στο Νότο έρχεται 2-3 μήνες νωρίτερα απ' ότι στον βορρά, το ίδιο και οι βροχές γι αυτό και ο μέσος όρος για όλη τη χώρα αλλά και την μέρα μπορεί να είναι παραπλανητικός.

Παρόλα αυτά κατά την άποψή μου για ένα ταξιδιώτη που θα περάσει 15 μέρες σε όλη τη χώρα, οι πιο ζεστές μέρες είναι Απρίλη με Ιούνη. Από Ιούνη ως Αύγουστο αυξάνει και η νυχτερινή θερμοκρασία αλλά πέφτει η πρωινή, κάτι που ναι μεν αυξάνει και τον μέσο όρο θερμοκρασίας που θα δεις σε διαγράμματα, αλλά για τον επισκέπτη είναι πιο υποφερτά και ο καιρός πιο σταθερός. Το βράδυ κοιμάσαι με aircondition έτσι και αλλιώς, οπότε άλλο να κυκλοφορείς μέρα στους 40 με ήλιο που όπου σε ακουμπήσει κάνει έγκαυμα και άλλο στους 33 με κάποια νεφοκάλυψη. Η υγρασία είναι πάντα πολύ πιο υψηλή από Ελλάδα.

Κοιτώντας όλη τη χώρα συνολικά κατά την άποψή μου ο Ιούνης και ο Ιούλης είναι οι δεύτεροι καλύτεροι μήνες από θέμα θερμοκρασίας και σταθερότητας καιρού μετά τον Φλεβάρη-Μάρτη. Χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει Δεκέμβρη-Ιανουάριο αλλά με μεγαλύτερο ρίσκο για βροχές και στον βορρά μόνιμες ομίχλες και μουντάδα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.691
Μέλη
39.256
Νεότερο μέλος
ntan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom