OΣΕ, το φαινόμενο :-(

PtK

Member
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Συγγνωμη αλλα δεν τρωγαμε εμεις προσωπικα 50 δις τον χρονο για να σκοτωνουμε παιδακια και να κρυβομαστε. Δεν τα τρωγαμε μαζι και δεν τα σκοτωναμε μαζι.
Ο υπουργος ανελαβε την ευθυνη, τελος νομιζω. Η παρουσια του ειναι αποτελεσμα συλλογικης, οχι προσωπικης ευθυνης.
το οτι ανελαβε την πολιτικη ευθυνη ο υπουργος εξισωνεται με το να βγει ενας μακελαρης, που ακουμε στην αμερικη απο καιρο σε καιρο ,και να πει" ναι, τους εφαγα" Ε , και? αυτο τι σημαινει? οτι θα μεινει ατιμωρητος? ενας δολοφονος οταν ζητησει συγνωμη στο δικαστηριο σημαινει οτι ο δικαστης θα τον αφησει να φυγει? το συγνωμη και η μεταμελεια δεν εχει σχεση με την τιμωρια που ειναι οι συνεπειες των πραξεων μας .δηλ διαλεγει την αυτοτιμωρια= παραιτηση σαν να λεει αυτο ειναι αρκετο για να μη χρειαστει να τιμωρηθει αλλος η εγω πιο βαρια. και βεβαια θα φορτωθουν ολα στο σταθμαρχη,λαθη δεκαδων ετων εκατονταδων ανθρωπων και οχι μονο για το δυστυχημα του ΟΣΕ .
πολιτικη ευθυνη στην ελλαδα σημαινει οτι παω σπιτι μου και αυτοτιμωρουμαι παιζοντας Play station αλλα ετσι επι της ουσιας δεν τιμωρειται κανενας. και μπορει στην επομενη τετραετια να ειμαι σε μια αλλη θεση και πιθανοτατα ανωτερη απο αυτη που ειχα. αυτα συμβαινουν στα προτεκτορατα 200 ετων.
αν ο εκαστοτε υπουργος ηξερε κατι για το οτιδηποτε συμβαινει στην επιστασια του,και ειναι υποχρεωμενος να το ρωτησει και να το μαθει οταν αναλαβει, πρεπει να αρχιζει να πεταει κοσμο εξω απο υψηλοβαθμους μεχρι χαμηλοβαθμους και εργατες που ομως ο ιδιος διοριζε η ο πατερας του η ο θειος του, και που αυτοι τον ψηφισαν για να βγει και για να τους διορισει. ειναι μια αεναη φαυλη σχεση δουναι και λαβειν. αλλα πριν παραιτηθει απο τη κυβερνηση ,πριν παει σπιτι του οπως ο μαυρογιαλουρος (που αντιπροσωπευει τελεια το συστημα και τη νοοτροπια στην ελλαδα) ,να βγει και να πει στον ελληνικο λαο τις βρωμιες της κυβενρησης του. αλλα αυτο δεν γινεται ποτε. γιατι θα του πει ο προισταμενος πρωθυπουργος του : κυριε,μαζι τα φαγαμε,οταν με παρακαλουσες για ενα υπουργειο κτλ κτλ.
οταν ο Παγκαλος ελεγε μαζι τα φαγαμε ειχε δικιο. μαζι τα φαγαμε. απλα αυτος σαν πιο μεγαλοσχημος (κυριολεκτικα και μεταφορικα) εφαγε το μεγαλυτερο κομματι της πιτας.
οταν ο παγκαλος(οπου παγκαλος =εκαστοτε κυβερνηση) μοιραζε λεφτα ή δικαιωματα ή εκανε εξυπηρετησεις στον απλο πολιτη ψηφοφορο τον εκανε συμμετοχο /συνενοχο ,γιαυτο ειχε και το θαρρος/θρασος να πει ¨μαζι τα φαγαμε,(τι θελετε και μιλατε γραικοι ). οταν ο ελληνας λαδωνει στο κτεο, λαδωνει στη πολεοδομια, λαδωνει τον ηλεκτρολογο για τη συνδεση στη κολωνα της δεη, λαδωνει το γιατρο, λαδωνει το νεκροθαφτη για μια καλυτερη θεση του νεκρου συγγενη του ,εχει ευθυνη. και τα λεφτα ,του ¨μαζι τα φαγαμε¨μοιραστηκανε σε μορφη χρηματων η σε μορφη χαρών και ρουσφετιων απο τους πανω προς τους κατω. αρα ναι μαζι τα φαγαμε. αμεσα η εμμεσα.
γιατι υπαρχει και το εμμεσο. ποσοι ελληνες δεν ¨γευτηκαν¨χαρη απευθειαν αλλα ξεπουλησαν τον εαυτο τους και τα πιστευω τους μεσω της ψηφο τους για το διορισμο καποιου συγγενη τους. (για να στον διορισω θα μου φερεις 30 ψηφους). αρα ,ναι ,μαζι τα φαγαμε.
γιαυτο μιλαμε και καταληγουμε στη προσωπικη ευθυνη.

θα κλεισω λεγοντας ενα ανεκδοτο (που δεν εχει εκδοθει δηλ) και οχι αστειο, και ειναι μια κουβεντα μεταξυ ενος λορδου φιλελληνα και του Στρατηγου Μακρυγιαννη οταν μετα την επανασταση αρχισαμε να σκεφτομαστε τη συσταση του νεου κρατους.
τον ρωτησε ο Μακρυγιαννης ,για πες μας εσυ που ερχεσαι απο τας Αγγλιας και εισαι μορφωμενος κτλ τι πρεπει να κανουμε για να γινουμε σωστο κρατος?
και του απανταει ο φιλελληνας, εγω θα σου πω πως θα κανεις κουμαντο στο σπιτι σου? που ξερω εγω αν εσυ βιαζεις τα παιδια σου το βραδυ δηλ απο τη στιγμη που τα εν οικω μη ενδημω δε μπορω να ξερω τις προυποθεσεις/συνθηκες που εχεις στο σπιτικο σου.
ομως εχω να σου κανω εγω μια αλλη ερωτηση στρατηγε μου.
α) στην αγγλια ειμαστε 40 εκατομυρια κοσμος, στη γαλλια ειναι 40 εκατομυρια και στη ρωσσια ( οι 3 προστατιδες δυναμεις ) 100 εκατομυρια λαος και εχουμε στη βουλη των λορδων και στα κοινοβουλια 300 αντιπροσωπους/βουλευτες. εσεις με νεοσυστατο κρατος γυρω απο την αθηνα και 200 χιλιαδες κοσμο γιατι εχετε 300 μεσα στη βουλη? (σχολιο δικο μου: αυτοι οι 300 αυτοδιοριστηκαν σωτηρες μας και στριμωχνονταν στην εισοδο ποιος θα πρωτομπει και να εξυπηρετησει τις 3 μεγαλες δυναμεις )
β) στην αγγλια το ποσοστο δημοσιων υπαλληλων ειναι 3/10 στη γαλλια 4/10 και στη ρωσσια 4.5/10 στα τοσα εκατομυρια. στην ελλαδα των 200 χιλιαδων γιατι ειστε διορισμενοι 9 στους 10 ?
(τα νουμερα ειναι τυχαια γιατι δε τα θυμαμαι ακριβως αλλα αντιπροσωπευτικα ωστε να δειξουν το προβλημα μας 200 χρονια τωρα).

* δεν εχω κατι προς τους δημοσιους υπαλληλους.και ο πατερας μους δημοσιος υπαλληλος ηταν , αλλα θελω να αναδειξω το προβλημα οτι δεν ειναι πολιτικο της εκαστοτε κυβερνησης αλλα της ελληνικης νοοτροπιας που ενιοτε εξαγοραζεται εναντι πινακιου φακης.

η διαφθορα στην ελλαδα και στα φτωχα κρατη οπως της αφρικης δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τη διαφθορα στη γερμανια. εκει ειναι μεγαλυτερη. απλα εκει ξερουν και να τη καλυπτουν σωστα και να δινουν χρημα οπου και οπως χρειαζεται χωρις να παιζουν με την ασφαλεια σε ολα τα επιπεδα.

Εκλογες Μαη τωρα. Να ξεφουσκωσει λιγο. Εχασε 3 μισθους, λιγο ειναι?
τιποτα δεν ειναι. εχει να φαει ακομη κι αν κατσει να παιζει Play station με το μπαρμπα του για 3 ζωες και αυτος και τα τρισεγγονα του.και ισως και να ηταν και ο μονος που πηγε η προσπαθησε να κανει κατι (δε το λεω επειδη ξερω.δε ξερω τιποτε ,αλλα συνηθως στο νομο του μερφυ ετσι γινεται, αυτος που προσπαθει να κανει κατι ,κατι γινεται και σκαει η καυτη πατατα στα χερια του )

Last edited:

PtK

Member
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
. και ναι, ίσως σοκάρεσαι αλλά τα έργα στην συντριπτική πλειοψηφία τον χωρών του κόσμου τα αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες... στο χέρι του κάθε κράτους είναι να τηρούνται οι συμφωνίες...
απολυτως σωστο και το ειδαμε να αποτυπωνεται στη σειρα του εσκομπαρ και των ναρκος.. τοκρατος ειναι συμμετοχος και συνενοχος και ηθικος αυτουργος ιδιως στις πιο φτωχες χωρες και προτεκτορατα.

paefstra

Member
και ισως και να ηταν και ο μονος που πηγε η προσπαθησε να κανει κατι (δε το λεω επειδη ξερω.δε ξερω τιποτε ,αλλα συνηθως στο νομο του μερφυ ετσι γινεται, αυτος που προσπαθει να κανει κατι ,κατι γινεται και σκαει η καυτη πατατα στα χερια του )
Οριστε ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο ανικανος κλαψας:
New York Times
Η Ελλάδα είχε ήδη ξεχωρίσει στην Ευρώπη για την έλλειψη ασφάλειας στο σιδηροδρομικό της δίκτυο. Από το 2018 έως το 2020, η χώρα είχε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τους σιδηροδρόμους μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών ανά εκατομμύριο σιδηροδρομικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με έκθεση του 2022 του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
FB_IMG_1677736085771.jpg

.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
το οτι ανελαβε την πολιτικη ευθυνη ο υπουργος εξισωνεται με το να βγει ενας μακελαρης, που ακουμε στην αμερικη απο καιρο σε καιρο ,και να πει" ναι, τους εφαγα" Ε , και? αυτο τι σημαινει? οτι θα μεινει ατιμωρητος? ενας δολοφονος οταν ζητησει συγνωμη στο δικαστηριο σημαινει οτι ο δικαστης θα τον αφησει να φυγει? το συγνωμη και η μεταμελεια δεν εχει σχεση με την τιμωρια που ειναι οι συνεπειες των πραξεων μας .δηλ διαλεγει την αυτοτιμωρια= παραιτηση σαν να λεει αυτο ειναι αρκετο για να μη χρειαστει να τιμωρηθει αλλος η εγω πιο βαρια. και βεβαια θα φορτωθουν ολα στο σταθμαρχη,λαθη δεκαδων ετων εκατονταδων ανθρωπων και οχι μονο για το δυστυχημα του ΟΣΕ .
πολιτικη ευθυνη στην ελλαδα σημαινει οτι παω σπιτι μου και αυτοτιμωρουμαι παιζοντας Play station αλλα ετσι επι της ουσιας δεν τιμωρειται κανενας. και μπορει στην επομενη τετραετια να ειμαι σε μια αλλη θεση και πιθανοτατα ανωτερη απο αυτη που ειχα. αυτα συμβαινουν στα προτεκτορατα 200 ετων.
αν ο εκαστοτε υπουργος ηξερε κατι για το οτιδηποτε συμβαινει στην επιστασια του,και ειναι υποχρεωμενος να το ρωτησει και να το μαθει οταν αναλαβει, πρεπει να αρχιζει να πεταει κοσμο εξω απο υψηλοβαθμους μεχρι χαμηλοβαθμους και εργατες που ομως ο ιδιος διοριζε η ο πατερας του η ο θειος του, και που αυτοι τον ψηφισαν για να βγει και για να τους διορισει. ειναι μια αεναη φαυλη σχεση δουναι και λαβειν. αλλα πριν παραιτηθει απο τη κυβερνηση ,πριν παει σπιτι του οπως ο μαυρογιαλουρος (που αντιπροσωπευει τελεια το συστημα και τη νοοτροπια στην ελλαδα) ,να βγει και να πει στον ελληνικο λαο τις βρωμιες της κυβενρησης του. αλλα αυτο δεν γινεται ποτε. γιατι θα του πει ο προισταμενος πρωθυπουργος του : κυριε,μαζι τα φαγαμε,οταν με παρακαλουσες για ενα υπουργειο κτλ κτλ.
οταν ο Παγκαλος ελεγε μαζι τα φαγαμε ειχε δικιο. μαζι τα φαγαμε. απλα αυτος σαν πιο μεγαλοσχημος (κυριολεκτικα και μεταφορικα) εφαγε το μεγαλυτερο κομματι της πιτας.
οταν ο παγκαλος(οπου παγκαλος =εκαστοτε κυβερνηση) μοιραζε λεφτα ή δικαιωματα ή εκανε εξυπηρετησεις στον απλο πολιτη ψηφοφορο τον εκανε συμμετοχο /συνενοχο ,γιαυτο ειχε και το θαρρος/θρασος να πει ¨μαζι τα φαγαμε,(τι θελετε και μιλατε γραικοι ). οταν ο ελληνας λαδωνει στο κτεο, λαδωνει στη πολεοδομια, λαδωνει τον ηλεκτρολογο για τη συνδεση στη κολωνα της δεη, λαδωνει το γιατρο, λαδωνει το νεκροθαφτη για μια καλυτερη θεση του νεκρου συγγενη του ,εχει ευθυνη. και τα λεφτα ,του ¨μαζι τα φαγαμε¨μοιραστηκανε σε μορφη χρηματων η σε μορφη χαρών και ρουσφετιων απο τους πανω προς τους κατω. αρα ναι μαζι τα φαγαμε. αμεσα η εμμεσα.
γιατι υπαρχει και το εμμεσο. ποσοι ελληνες δεν ¨γευτηκαν¨χαρη απευθειαν αλλα ξεπουλησαν τον εαυτο τους και τα πιστευω τους μεσω της ψηφο τους για το διορισμο καποιου συγγενη τους. (για να στον διορισω θα μου φερεις 30 ψηφους). αρα ,ναι ,μαζι τα φαγαμε.
γιαυτο μιλαμε και καταληγουμε στη προσωπικη ευθυνη.

θα κλεισω λεγοντας ενα ανεκδοτο (που δεν εχει εκδοθει δηλ) και οχι αστειο, και ειναι μια κουβεντα μεταξυ ενος λορδου φιλελληνα και του Στρατηγου Μακρυγιαννη οταν μετα την επανασταση αρχισαμε να σκεφτομαστε τη συσταση του νεου κρατους.
τον ρωτησε ο Μακρυγιαννης ,για πες μας εσυ που ερχεσαι απο τας Αγγλιας και εισαι μορφωμενος κτλ τι πρεπει να κανουμε για να γινουμε σωστο κρατος?
και του απανταει ο φιλελληνας, εγω θα σου πω πως θα κανεις κουμαντο στο σπιτι σου? που ξερω εγω αν εσυ βιαζεις τα παιδια σου το βραδυ δηλ απο τη στιγμη που τα εν οικω μη ενδημω δε μπορω να ξερω τις προυποθεσεις/συνθηκες που εχεις στο σπιτικο σου.
ομως εχω να σου κανω εγω μια αλλη ερωτηση στρατηγε μου.
α) στην αγγλια ειμαστε 40 εκατομυρια κοσμος, στη γαλλια ειναι 40 εκατομυρια και στη ρωσσια ( οι 3 προστατιδες δυναμεις ) 100 εκατομυρια λαος και εχουμε στη βουλη των λορδων και στα κοινοβουλια 300 αντιπροσωπους/βουλευτες. εσεις με νεοσυστατο κρατος γυρω απο την αθηνα και 200 χιλιαδες κοσμο γιατι εχετε 300 μεσα στη βουλη? (σχολιο δικο μου: αυτοι οι 300 αυτοδιοριστηκαν σωτηρες μας και στριμωχνονταν στην εισοδο ποιος θα πρωτομπει και να εξυπηρετησει τις 3 μεγαλες δυναμεις )
β) στην αγγλια το ποσοστο δημοσιων υπαλληλων ειναι 3/10 στη γαλλια 4/10 και στη ρωσσια 4.5/10 στα τοσα εκατομυρια. στην ελλαδα των 200 χιλιαδων γιατι ειστε διορισμενοι 9 στους 10 ?
(τα νουμερα ειναι τυχαια γιατι δε τα θυμαμαι ακριβως αλλα αντιπροσωπευτικα ωστε να δειξουν το προβλημα μας 200 χρονια τωρα).

* δεν εχω κατι προς τους δημοσιους υπαλληλους.και ο πατερας μους δημοσιος υπαλληλος ηταν , αλλα θελω να αναδειξω το προβλημα οτι δεν ειναι πολιτικο της εκαστοτε κυβερνησης αλλα της ελληνικης νοοτροπιας που ενιοτε εξαγοραζεται εναντι πινακιου φακης.

η διαφθορα στην ελλαδα και στα φτωχα κρατη οπως της αφρικης δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τη διαφθορα στη γερμανια. εκει ειναι μεγαλυτερη. απλα εκει ξερουν και να τη καλυπτουν σωστα και να δινουν χρημα οπου και οπως χρειαζεται χωρις να παιζουν με την ασφαλεια σε ολα τα επιπεδα.
Είσαι πολύ "ρομαντικός" για να σε καταλάβουν εδώ μέσα....

• Like
Reactions: PtK

PtK

Member
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Οριστε ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο ανικανος κλαψας:
New York Times
Η Ελλάδα είχε ήδη ξεχωρίσει στην Ευρώπη για την έλλειψη ασφάλειας στο σιδηροδρομικό της δίκτυο. Από το 2018 έως το 2020, η χώρα είχε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τους σιδηροδρόμους μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών ανά εκατομμύριο σιδηροδρομικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με έκθεση του 2022 του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης View attachment 423836
.
χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου και καλα εκανες και εβαλες αυτο το διαγραμμα, θα ηθελα να πω ενα παραδειγμα χωρις να θελω να τον υποστηριξω σε καμια περιπτωση.. αν ενας ανθρωπος εχει διαλυσει το σωμα του και τον οργανισμο του με καταχρησεις και με το να κανει ο,τι γουσταρει και οχι αυτο που πρεπει για να διατηρησει το σωμα του σε υγεια και ψυχικη και σωματικη (γιατι τα πρεπει ειναι δυσκολα και τους βαφτιζουμε στη νεα εποχη ψυχαναγκαστικους αυτους που πανε με τα πρεπει και οχι με τα θελω ) και επειδη ειτε δεν τον ενδιαφερει ειτε δεν εχει λεφτα να παει σε σωστους γιατρους ,αρα παλι οδηγουμαστε στη προσωπικη ευθυνη αυτου του ανθρωπου, οι γιατροι αυτοι του διελυσαν το σωμα με τις συνταγες τους.. και τελος βρεθηκε ενας καλος γιατρος να τον βοηθησει. ναι ,μπορει να ισχυριστει οτι βρηκα χαος απο τους προηγουμενους γιατρους,ναι φταις που καπνιζες και δε γυμναζοσουν που εκανες καταχρησεις κτλ και τωρα μου ζητας μεσα σε ενα μηνα η σε ενα χρονο η σε 4 χρονια να φτιαξω το σωμα σου οπως ηταν πριν? ακομη κι αν εγω σου πω τι πρεπει να κανεις παρα παρα πολυ αργα ομως γιατι ο οργανισμος σου δε θα το αντεξει αυτες τις αποτομες αλλαγες ,εσυ εισαι διατεθειμενος να αλλαξεις τροπο ζωης και να σταματησεις το καπνισμα το αλκοολ να τρως αυτα που θα σου πω και δε θα σου αρεσουν αλλα θα φτιαξουν το σωμα σου η δεν θελεις και πλεον εχεις εγκαταλειψει η θελεις να κανω θαυματα και να σε κανω σα καινουριο 18 χρονων χωρις να κανεις τιποτε εσυ ,χωρις να κοπιασεις εσυ καθολου και κυριως χωρις να υποστεις τις συνεπειες του προηγουμενου τροπου ζωης σου? αυτο το ανωνυμο σωμα ειναι η ελλαδα ,ειναι ΕΜΕΙΣ και η προσωπικη μας ευθυνη

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;
- Το 2017 ο ΟΣΕ ξεπουλήθηκε στους Ιταλούς.
- Τα συστήματα ασφαλείας έχουν αγοραστεί εδώ και πάνω από μια 10ετία.
Δεν τοποθετήθηκαν για 2 λόγους:
- Γιατί οι Ρομά έκλεβαν (και κλέβουν) συστηματικά τα καλώδια.
- Γιατί οι συνδικαλιστές δεν επέτρεπαν γιατί ισχυρίζονταν πως θα χαθούν θέσεις εργασίας.
"Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.."

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
γιατι καλε? ξερεις καποια χωρα που δεν κλεβουν?ισα ισα εδω κλεβουν λιγο κιολας. ( οχι οι ρομα, γενικα κλεφτες). δεν παν να βαλουν εκατομμυρια καμερες στο UK και οπου ναναι, παλι κλεβουν.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;
- Το 2017 ο ΟΣΕ ξεπουλήθηκε στους Ιταλούς.
Να κάνω μία διόρθωση, δεν ξεπουλήθηκε ο ΟΣΕ στους Ιταλούς αλλά παραχωρήθηκε μόνο το μεταφορικό μέρος του συγκεκριμένου δρομολογίου. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εμπορικά και επιβατικά καθώς και όλη η υποδομή του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας γραμμές, σταθμοί η συντήρηση και ο έλεγχός τους καθώς και όλο το προσωπικό σταθμάρχες, κλειδούχοι, συντηρητές γραμμής κλπ ανήκουν στον ΟΣΕ ο οποίος έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του. Στο δίκτυο κυκλοφορούν και εμπορικοί συρμοί άλλων κρατών όπως Βουλγάρικοι (Αλεξανδρούπολη-Βουλγαρία), Ρουμάνικοι (Αλεξανδρούπολη-Ρουμανία)

γιατι καλε? ξερεις καποια χωρα που δεν κλεβουν?ισα ισα εδω κλεβουν λιγο κιολας. ( οχι οι ρομα, γενικα κλεφτες). δεν παν να βαλουν εκατομμυρια καμερες στο UK και οπου ναναι, παλι κλεβουν.
Προφανως κλέβουν, και προφανως γνωρίζουμε πού γίνεται και η ανακύκλωση υλικών και χρήματος. Μετρημένες είναι οι εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο στη χώρα.
Δε νομίζω ότι κανείς θα ασχοληθεί σοβαρά όμως με τον κλεπταποδόχο, όπως κι αν λέγεται σε κάθε νομό.
Το πολύ πολύ να σκοτώνεται και κανένας στην υψηλή τάση, τον αφήνουν στο δρόμο μπροστά στο νοσοκομείο και η ζωή συνεχίζεται.

tatooine

Member
Να κάνω μία διόρθωση, δεν ξεπουλήθηκε ο ΟΣΕ στους Ιταλούς αλλά παραχωρήθηκε μόνο το μεταφορικό μέρος του συγκεκριμένου δρομολογίου. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εμπορικά και επιβατικά καθώς και όλη η υποδομή του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας γραμμές, σταθμοί η συντήρηση και ο έλεγχός τους καθώς και όλο το προσωπικό σταθμάρχες, κλειδούχοι, συντηρητές γραμμής κλπ ανήκουν στον ΟΣΕ ο οποίος έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του. Στο δίκτυο κυκλοφορούν και εμπορικοί συρμοί άλλων κρατών όπως Βουλγάρικοι (Αλεξανδρούπολη-Βουλγαρία), Ρουμάνικοι (Αλεξανδρούπολη-Ρουμανία)
Αυτό είναι μια απάντηση έστω και πλαγιά στην ερώτηση που έθεσα πιο πάνω. Γιατί η trenitalia δεν πρόκοψε.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Θα το δεχτώ με επιφύλαξη, δεν γνωρίζω ακριβώς την συμφωνία και η πληροφόρηση προέρχεται από τα ΜΜΕ (όσο μπορεί να τα εμπιστευτεί κανείς...).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.387
Νεότερο μέλος
DaisyAkrita

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom