• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Newbie: online check in ή οχι ?

nodas

Member
Γεια σας φιλοι. Σας χαιρετω. Σαν τελειως πρωταρης στον κοσμο των αεροπορικων ταξιδιων ( ναι υπαρχουν και τετοιοι ;) ηθελα να λυσω τις αποριες μου για τον κοσμο του αεροδρομιου. Και η ερωτηση ειναι , ειμαστε μια οικογενεια τεσσαρων ατομων , φυσικα με αποσκευες. Συμφερει το ηλεκτρονικο check in ή οχι ? Σκεφτομουν οτι κανοντας μια μερα πριν check in εχεις το πλεονεκτημα να επιλεξεις τις θεσεις της οικογενειας , ισχυει ?
Και κατι τελευταιο. Ποση ωρη πριν τη πτηση πρεπει να εισαι στο αεροδρομιο , αν εχεις κανει ηλεκτρονικο check in ή αν δεν εχεις κανει ?
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σε εναν ασχετο που τρελλαινεται στην ιδεα οτι θα κανει το πρωτο του αεροπορικο ταξιδι :xmas_mrgreen:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ειμαστε μια οικογενεια τεσσαρων ατομων , φυσικα με αποσκευες. Συμφερει το ηλεκτρονικο check in ή οχι ?
Ναι

Σκεφτομουν οτι κανοντας μια μερα πριν check in εχεις το πλεονεκτημα να επιλεξεις τις θεσεις της οικογενειας , ισχυει ?
Ναι

Ποση ωρη πριν τη πτηση πρεπει να εισαι στο αεροδρομιο , αν εχεις κανει ηλεκτρονικο check in ή αν δεν εχεις κανει ?
Και στις δύο περιπτώσεις προσωπικά βρίσκομαι στο αεροδρόμιο μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα πτήσης. Αυτό που ενδεχομένως έχεις ακούσει ("κάντε online check in και ελάτε μισή ώρα πριν την πτήση") αφορά επιβάτες που δεν έχουν να τσεκάρουν βαλίτσες.

Από ποιο αεροδρόμιο φεύγεις; Αν φεύγεις από Ελ. Βενιζέλο, υπάρχουν αεροπορικές που έχουν ειδικά γκισέ για όσους έχουν κάνει on line check in (ειδικότερα οι μεγάλες εταιρίες που έχουν και πολύ κόσμο). Κάνοντας online checkin εκτός από το να εξασφαλίζεις κοντινές θέσεις για την οικογένειά σου, γλυτώνεις και τις ουρές της οικονομικής θέσης. Πας κατευθείαν στο γκισέ που σου είπα, σου βάζουν tag στις αποσκευές και τέλος.

ΥΓ δεν έχει μόνο το Ελ.Βεν τα ειδικά γκισέ, υπάρχουν κι άλλα αεροδρόμια τα οποία δεν τα ξέρω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν φεύγεις από Ελ. Βενιζέλο, υπάρχουν αεροπορικές που έχουν ειδικά γκισέ για όσους έχουν κάνει on line check in (ειδικότερα οι μεγάλες εταιρίες που έχουν και πολύ κόσμο)........................................

ΥΓ δεν έχει μόνο το Ελ.Βεν τα ειδικά γκισέ, υπάρχουν κι άλλα αεροδρόμια τα οποία δεν τα ξέρω.
Εχει και στο Μακεδονια τετοια γκισε; ξερει κανεις; Γιατι εγω οταν εχω αποσκευες, παω στα κανονικα γκισε δινω τα διαβατηρια κι αν ειμαστε 4 ατομα ζηταω 2 και 2 θεσεις. Δεν μου 'χει τυχει ποτε να μην μου δωσουν αυτο που τους ζητησα (βεβαια παω απο τους πρωτους). Δεν ειχα σκεφτει ποτε το online check in οταν ειμαι με αποσκευες αλλα, στην τελευταια πτηση μου με την ΟΑ εγινε το ελα να δεις με τις θεσεις στο αεροπλανο. Σχεδον ολους τους ειχαν χωριστα απο την παρεα τους (ακομα και μανες απο τα μικρα παιδια τους!!!) και ο ενας αλλαζε θεση με τον αλλον.

@nodas καλως ηρθες φιλαρακι και καλα ταξιδια. Ολοι πριν κανουμε το πρωτο μας αεροπορικο ταξιδι ημαστε πρωταρηδες. Εγω ειδικα μετα απο αρκετα αεροπορικα ταξιδια ακομα n00bas δηλωνω.

nodas

Member
Από ποιο αεροδρόμιο φεύγεις; Αν φεύγεις από Ελ. Βενιζέλο, υπάρχουν αεροπορικές που έχουν ειδικά γκισέ για όσους έχουν κάνει on line check in (ειδικότερα οι μεγάλες εταιρίες που έχουν και πολύ κόσμο). Κάνοντας online checkin εκτός από το να εξασφαλίζεις κοντινές θέσεις για την οικογένειά σου, γλυτώνεις και τις ουρές της οικονομικής θέσης.
Παιδια πολλα ευχαριστω για τις απαντησεις και τη γρηγορη ενημερωση.Ναι , απο το Ελ Βενιζελος φευγω με την Aegean οποτε προφανως με συμφερει το ηλ. check in. Να ρωτησω ακομα που βρισκω τον αρθμο της πτησης μου ? στο ηλεκτρονικο εισιτηριο δεν βλεπω αριθμο πτησης. Υπαρχει αυτος απο τωρα η πρεπει να περιμενω τελευταια στιγμη για να το βρω ?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Στην ουσία τον κωδικό κράτησης χρειάζεσαι ο οποίος είναι εξαψήφιος αλφαριθμητικός.
ο αριθμός εισιτηρίου έχει δεκατρία νούμερα και ξεκινάει με 390 (κωδικός aegean)

XRISTOS71

Member
Στην ουσία τον κωδικό κράτησης χρειάζεσαι ο οποίος είναι εξαψήφιος αλφαριθμητικός.

Ουτε ο taver δεν τα λέει τόσο αναλυτικά :xmas_cheesygrin:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ουτε ο taver δεν τα λέει τόσο αναλυτικά :xmas_cheesygrin:
Μη τον προκαλείς! Ό,τι στοίχημα πως κι εδώ κάτι θα βρει για διόρθωση( συμπεριλαμβανομένων και των ορθογραφικών:xmas_lol:)

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εχει και στο Μακεδονια τετοια γκισε; ξερει κανεις; Γιατι εγω οταν εχω αποσκευες, παω στα κανονικα γκισε δινω τα διαβατηρια κι αν ειμαστε 4 ατομα ζηταω 2 και 2 θεσεις. Δεν μου 'χει τυχει ποτε να μην μου δωσουν αυτο που τους ζητησα (βεβαια παω απο τους πρωτους). Δεν ειχα σκεφτει ποτε το online check in οταν ειμαι με αποσκευες αλλα, στην τελευταια πτηση μου με την ΟΑ εγινε το ελα να δεις με τις θεσεις στο αεροπλανο. Σχεδον ολους τους ειχαν χωριστα απο την παρεα τους (ακομα και μανες απο τα μικρα παιδια τους!!!) και ο ενας αλλαζε θεση με τον αλλον.
Olympic Air - Web Check In - Διαδικτυακό check in - Άμεση μετάβαση στην πύλη αναχώρησης

* Για το αεροδρόμιο Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λονδίνο/Χίθρoου (Terminal 4) δίδεται η δυνατότητα διαδικτυακού check-in και σε επιβάτες που έχουν αποσκευές, καθώς υπάρχει η επιλογή άμεσης παράδοσής τους στο drop off check-in counter της Olympic Air. Σε αυτή την περίπτωση οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο πριν το κλείσιμο του check-in της πτήσης τους.

Aegean Airlines - Χρήσιμες Πληροφορίες - Check - in - Web Check-in

Επιβάτες που ταξιδεύουν με αποσκευές πρέπει να περάσουν από το check-in counter των αεροδρομίων για να τις παραδώσουν. Επιβάτες με αποσκευές που αναχωρούν από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να παραδώσουν τις αποσκευές τους στα ειδικά σημεία παράδοσης αποσκευών της Aegean (baggage drop-off point).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μη τον προκαλείς! Ό.τι στοίχημα πως κι εδώ κάτι θα βρει για διόρθωση( συμπεριλαμβανομένων και των ορθογραφικών:xmas_lol:)
Ναι την ( . )στο ο,τι θα την κανει ( , )

@fitziano ευχαριστω.

Last edited by a moderator:

nodas

Member
Εννουσα πραγματικα τον αριθμο πτησης (πτηση ... της ... αναχωρει σε λιγο :xmas_lol:) Αυτος υπαρχει πουθενα ή βγαινει τελευταια στιγμη ? Γιατι μου τον ζητησαν απο το ξενοδοχειο για να με παραλαβουν απο το αεροδρομιο .

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
αυτός ο κωδικός βρίσκεται ... παντού!! παράδειγμα τέτοιου κωδικού Α3906 (το Α3 για Aegean)

ΥΓ σωστός ο tripakias,,, πάω να το φτιάξω!!!

fotast

Member
Εννουσα πραγματικα τον αριθμο πτησης (πτηση ... της ... αναχωρει σε λιγο :xmas_lol:) Αυτος υπαρχει πουθενα ή βγαινει τελευταια στιγμη ? Γιατι μου τον ζητησαν απο το ξενοδοχειο για να με παραλαβουν απο το αεροδρομιο .
Φαντάζομαι θα πηρες το ηλεκτρονικό booking confirmation της Aegean.

Η πρωτη ενότητα αφορά τα στοιχεία της κράτησης.Η δεύτερη ενότητα αφορά πληροφορίες αναχώρησης και επιστροφής.Και στίς δυο ενότητες πρώτος ειναι ο αριθμός της πτήσης(Α..).

Πιστεύω οτι δεν το έχουν αλλάξει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα