• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Newbie - Αποριες

YellowLab

New Member
Καλησπερα.
Αν και δεν φημιζομαι για την αγαπη μου ως προς τα ταξιδια (μαλλον το αντιθετο θα ελεγα) μαγευτικα απο τις ταξιδιωτικες ιστοριες μελών απο 'δω μεσα.
Επειδη καπου πισω στο μυαλο μου υπαρχει η σκεψη-ονειρο να ταξιδεψω καποια στιγμη στην California και γενικοτερα στην ευρυτερη περιοχη , μπηκα στο trip-ακι και αρχισα να ψαχνω ,μερη , εισιτηρια ,διαμονη κλπ κλπ.

Αν και εχω πεταξει αρκετες φορες για Γερμανια και μερικες εσωτερικες πτησεις εδω , αγνοουσα παντελως τα δεδομενα για υπερατλαντικα ταξιδια.
Αποκαρδιώθηκα απο το γεγονος των ωρών πτησης :(
12 - 15 -18 ωρες πτησεις :shock:
Μιλαμε δλδ. για συνεχομενες ωρες πτησεις καθισμενος σε μια καρεκλα ?
Μα καλα ?
Πως γινεται αυτο ?
Ειστε super -heroes ?
Και μονο στην ιδεα οτι θα πρεπει να ειμαι καθισμενος τοσες ωρες σε ενα καθισμα , σε εναν τοσο περιορισμενο χωρο μου χαλασε την διαθεση.
Θα ηθελα απο εσας τους εμπειρους να μου πειτε :
Πως παλευονται οι τοσες ωρες πτήσεις ?

Υ.Γ.
Εγω ειχα μεινει στο Concorde που ακουγα οτι εκανε Παρισι - Νεα Υορκη σε 6 ωρες και ελεγα , μα καλά καθολου δεν εχει προχωρησει η αεροναυπηγική ? :haha: Τοσες ωρες μεσα σε ενα κουτι ?

Για βοηθηστε please na ξεκολλήσω.
:roll:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καλώς ήρθες στο travelstories και ελπίζω να μαγευτείς και από τα ταξίδια τόσο ώστε να μην σταματάς να ταξιδεύεις.

Αν και δεν έχω κάνει πολλά μακρινά ταξίδια, οι ατελείωτες ώρες στο αεροπλάνο (όπως και στο λεωφορείο- τρένο) περνούν πολύ πολύ γρήγορα αν επιλέξεις ένα καλό βιβλίο να διαβάσεις όσο θα πετάς ή αν είσαι πτώμα στην κούραση και ξεραθείς στον ύπνο με το που κάτσεις στη θέση σου.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ προσωπικά είναι γνωστό ότι είμαι γόνος Jedi από τη γενιά του Darth Vader, οπότε τον Απρίλη που πήγα California μια χαρά την έβγαλα με ένα βιβλίο και καναδυό ταινίες (και δεν είχα και το lightsaber μου μαζί, μου το πήραν στον έλεγχο)

Μη σε τρομάζουν οι ώρες. Αράζεις και βλέπεις εκατό ταινίες που έχει το σύστημα, ή την πέφτεις για ύπνο. Άλλοι το ρίχνουν στο φαί :haha: ενώ είναι καλή περίπτωση να ρίξεις διάβασμα αναλυτικό για το μέρος που πας.

Blondeamon

Member
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι τοσο αβολα παντως, μη το μπερδευεις με κτελ. Με 747 θα πεταξεις ή κατι αντίστοιχο...αυτα ειναι θηρια!

Relos

Member
Επόμενο Ταξίδι
¡Erasmus España
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Η μόνες εμπειρίες που έχω απο ταξίδι με αεροπλάνο είναι όταν ταξίδευα για Παρίσι και όταν ταξίδευα για Φιλανδία...Δεν θυμάμαι να σου πω τις ώρες που έκανα να φτάσω -ήταν αρκετούτσικες, λογικά- αλλά θυμάμαι την πλάκα που έσπαγα με την ξαδέρφη μου και με τις συζητήσεις μας, τις φωτογραφίες που βγάζαμε με το κιλό, τις ταινιούλες που βλέπαμε και τους ύπνους που ρίχναμε...Ε, με 'κείνα και με τούτα, πέρναγε η ώρα...Εάν δεν έχεις και ιδιαίτερη φοβία με τα αεροπλάνα, δεν είναι τίποτα, πραγματικά. Και δεν το συγκρίνω με τίποτα με τα κτέλ που είναι "Παναγία βόηθα". Σπουδάζω Γιάννενα, μένω Αθήνα, οπότε περνάω 6 ώρες -το λιγότερο- σε μια στριμωγμένη θέση του πούλμαν...Ξεπέρασε το κόλλημά σου και καλά ταξίδια!!!

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Καλώς ήρθες!Το πιο μακρινό μου ταξίδι ήτανε στο Ντουμπάι, περίπου 6 ώρες. Πετάξαμε με ένα τεράστιο αεροπλάνο της Gulf Air με 8 θέσεις ανά σειρά, με φαρδείς διαδρόμους, με ατομική τηλεόραση και μη σου πω και με ατομική αεροσυνοδό, που μας ρωτούσε κάθε λίγο αν θέλουμε κάτι και μας προσέφερε συνέχεια διάφορα...πότε μαντηλάκια, πότε φαγητό, πότε νερό, πότε καφέ, πότε τσάϊ, πότε μαξιλαράκια για το κεφάλι, πότε κουβερτούλες για το κρύο. Όλα αυτά τα πάρε δώσε σε απασχολούν και περνά η ώρα. Χαζολογάς και στην οθόνη που σου δείχνει τη διαδρομή και που ακριβώς πετάμε και μετράς το υπόλοιπο.Εγώ προσωπικά δεν παρακολουθώ ταινίες στο αεροπλάνο, αλλά μου αρέσει να διαβάζω βιβλία. Οπότε υπολόγισε...λίγο φαϊ, λίγο διάβασμα, λίγη κουβέντα με την παρέα, λίγη μελέτη του προγράμματος και όνειρα για το τι θα κάνουμε όταν προσγειωθούμε, λίγος ύπνος και φτάσαμε!

YellowLab

New Member
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις....αν και ψαχνω για κεινο το υποβρυχιο...στο LOST....που τους καναν μια ενεση υπνου πριν ξεκινησουν και ξυπναγαν παλι στον προορισμο τους :haha:

Παντως οι 12 ωρες μεταφραζονται για μενα σε 6 ταινιες ή σε 4-5 χοντρα Bell.
Απαλευτο :(

_antonis_

Member
Καλώς ήρθες!
Τι λες; Άβολα; Εγώ που δεν έχω κάνει αεροπορικό ταξίδι πάνω απο 3,5 ώρες ανυπομονώ για την ώρα που θα κάνω το 9ωρο για Αμερική...δε σκεφτόμαστε καν πως θα τη παλέψουμε, το τελευταίο που μας νοιάζει είναι αυτό!!!

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
το πιο μακρινό μου ταξίδι ήταν στην Αμερική. Πηγαίνοντας δεν κουράστηκα πολύ, αλλά στο γυρισμό..τα είδα όλα! Καθόμουν και παράθυρο και άντε να σηκώσεις τώρα τους άλλους 2...(ταξιδευα και μονη, δεν ειχα και παρέα να μιλήσω με κάποιον). Είναι πώς θα τύχει στον καθένα. Για εμένα ναι, ήταν κουραστικό στην επιστροφή, διότι ήταν συνέχεια σκοτάδι, δεν είχες τι να δεις, ήμουν κουρασμένη από το ταξίδι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ πολλές ώρες κλπ κλπ. Μετά από κάτι τρομερές αναταραχές όμως, που τα είδα όλα και λέω πάει, αυτό ήτανε, μου έφυγε η κούραση αλλά πλέον δυσκολεύομαι να ξαναπρογραμματίσω για Αμερική.
Αν ταξιδεύει κάποιος με παρέα όμως, πιστεύω ότι όσες και να ειναι οι ώρες, παλεύονται άνετα! Καλή διάθεση να έχεις...

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σιγουρα αν κοιτας το ρολοι σου καθε 10 λεπτα η ωρα δεν περναει με τιποτα. Εγω στην πτηση διαβαζω ταξιωδιτικα βιβλια και σχεδιαζω την επομενη. Μπορεις πολυ ανετα να κοιμηθεις και να μην καταλαβεις ποτε εφτασες. Αρα οι 6 ωρες πτησεις μεταφραζονται σε μια ταινια, διαβασμα ενος βιβλιου, και 2 ωρες υπνου για να φτασεις ξεκουραστος και φρεσκος. Θα φας κατι, θα μιλησεις λιγο με την παρεα και μεχρι να το καταλαβεις θα εχει ερθει η ωρα της προσγειωσης

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
....2 ωρες υπνου για να φτασεις ξεκουραστος και φρεσκος. Θα φας κατι,...
... Θα χτυπήσεις και 3-4 Bloody Mary (δωρεάν είναι) να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις - αν δε σε πιάνει ύπνος εύκολα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
ioannistaxidiaris

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom