NBA 2011 (?) -2012

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Θυμήθηκε ο chris paul να παίξει μπάσκετ...
Κρίμα και το παιχνίδι μέχρι το 3ο το χαν εύκολα οι Blazers...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έκατσα κι εγώ να δω τον Λιν για 2 ματς ολόκληρα συν δυο μισά. Καλό παιδί φαίνεται, συμπαθέστατο. Ο τρόπος παιχνιδιού του λένε ότι μοιάζει στον Νας, αλλά βρίσκω πολλές διαφορές: Ο Λιν έχει προσόντα (πιο ψηλός μακριά άκρα, πηδάει και καμιά βρεμένη εφημερίδα και πολύ πλατιοί ώμοι, που του επιτρέπουν να κρατάει ισορροπία στον αέρα με την μπάλα μέχρι τελευταία στιγμή), τεχνικά πολύ κατώτερος και...σουταριστικά σαφώς χειρότερος. Κάνει πάρα πολλά λάθη, σε εκνευριστικό βαθμό αλλά στα τελευταία ματς (και το σημερινό) μοίρασε ασίστ, που είναι και το πιο ελπιδοφόρο. Αν παίξει ως πλέι μέικερ που σουτάρει κι όχι ως driver που πασάρει, μπορεί να είναι και η αποκάλυψη της χρονιάς. Αλλά επιμενω ότι το πρόβλημα της ΝΥ δεν είναι ότι δεν είχαν πλέι μέικερ και γι αυτό κερδίζουν τώρα με τον Λιν. Είναι ότι δεν μπορούν να κερδίζουν με τον Καρμέλο και κερδίζουν επειδή λείπει (το ίδιο έγινε και πέρυσι, μόλις τραυματίστηκε άρχισαν να κερδίζουν).

Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρει να συνυπάρξει με έναν παίκτη που δε θέλει πλέι μέικερ στην ομάδα (Καρμέλο) αλλά με τον Αμάρε θα τα πάει μια χαρά, όπως τα πήγε και με τον Τσάντλερ. Η γνώμη μου είναι ότι ο Καρμέλο είναι καρκίνωμα για τους Νικς, όποτε παίζει χάνουν τα μεγάλα ματς, αυτό το isolation game που παίζει σε αταβιστικό βαθμό καταστρέφει και τον Αμάρε και θα "φάει" και τον Λιν. Στις γκάφες του Ντ' Αντόνι να προστεθεί ότι πήρε και το τρελοκομείο Σμιθ (παικταράς αλλά παλαβός), οπότε άστα να πάνε. Από χημεία μηδέν. Αυτό που θέλουν οι Νικς είναι να δώσουν τον Καρμέλο (σε όποιον τον πάρει) και να πάρουν έναν χαμηλών τόνων σούπερ σταρ, κατά προτίμηση όχι κοντά στο καλάθι. Παράδειγμα; Ο Τζος Σμιθ των Χοκς. Ή κάτι στο στιλ του Όλντριτζ, αλλά στο πιο κοντό. Ή τον ρεντ. Ή τους μισούς Χοκς και Μπλέιζερς, τέτοιοι πάικτες κυκλοφορούν με το τσουβάλι: σκόρερ των 15-20 πόντων, με λίγες προσπάθειες, τρελή άμυνα και πολλή δύναμη και ριμπάουντ στο 3. Ο Καρμέλο είναι πληγή στην άμυνα, liability στα αποδυτήρια, ακυρώνει τη δυνατότητα πικ ν' ρολ του Αμάρε και κρατάει τόσο την μπάλα που δε θα έχει νόημα η παρουσία του Λιν. Ας πάρουν τον Ιγκουοντάλα βρε αδερφέ, γάντι θα τους έρθει.

Όσο για το φαινόμενο Λιν... Είναι ένας πολύ καλός παίκτης (μέχρι εκεί προς το παρόν, θέλει πάρα πολλή δουλειά για να γίνει σούπερ σταρ) που δεν τον "έπιασαν" τα ραντάρ των σκάουτερς. Ε και; Αν κάτι αποδεικνύει αυτό είναι το πόσο καλοί είναι οι σκάουτερς...τους ξέφυγε ένας εν δυνάμει καλός παίκτης κι έγινε χαμός. Φυσικά το ότι είναι ασιατικής καταγωγής, το ότι το όλο στόρι γίνεται στη ΝΥ (γιατί αν γινόταν στο Ντένβερ ή το Πόρτλαντ δε θα ασχολούταν κανείς) και το ότι...επιτέλους κερδίζουν είναι είδηση. Και ξαναλέω ότι το παιδί είναι απίστευτα συμπαθές και προσγειωμένο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Κατά τα λοιπά, για μένα το Ντάλας είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα, με απίστευτο βάθος, ο Όντομ δένει καταπληκτικά, μέχρι και ο Κάρτερ παίζει ώριμα (καλά, εξαιρώ το σημερινό παιχνίδι). Οι Χιτ έχουν δύο σούπερ σταρ που είναι απλά οι καλύτεροι αμυντικοί στη θέση τους και ταυτόχρονα οι καλύτεροι στο τρανζίσιον, με αποτέλεσμα όταν τρέχουν από κλέψιμο να μην παίζονται. Αλλά αν τα βάλουν με ομάδα που δε χάνει μπάλες, έχουν θέματα. Οι Σέλτικς πέθαναν, ώρα για ανανέωση και ο Ρόντο παραπήρε ψηλά τον αμανέ με ειρωνίες, μπουνιές στο προπονητικό τιμ και βεντετισμούς... Ομάδες τύπου Ατλάντα και Πόρτλαντ μου αρέσουν πάρα πολύ, ειδικά το Πόρτλαντ θα κάνει πάρα πολλές ζημιές, αλλά μέχρι εκεί και φέτος. Οι Κλίπερς είναι φοβερά βελτιωμένοι και θα κάνουν ζημιές, σε μια Δύση που έχει πέσει πολύ, δεν αποκλείω να προβάλλουν πολύ μεγάλη αντίσταση στους Λέικερς που έχουν πρόβλημα, αλλά το ξέρουν και θα κάνουν αλλαγές (έτσι όπως είναι δεν πάνε πουθενά...άσε αυτό το ανέκδοτο που αυτοαποκαλείται ...World Peace!). To San Antonio δεν το έχω δει...δεν το δείχνουν και ποτέ επειδή λέει δεν πουλάει και τρώμε στη μάπα τα γερόντια της Βοστώνης επειδή πουλάνε... γεροφιλία! Αυτό το Ορλάντο...κρίμα τους παιχταράδες που έχει, με τέτοιο μάγειρα στον πάγκο δεν πάει πουθενά, με πλέι μέικερ τον Νέλσον άντε γεια...αν είχαν τον Νας θα πήγαιναν για πρωτάθλημα (χωρίς πλάκα), αλλά με πλέι μέικερ μια σβούρα και για closer έναν τύπο με 50% στις βολές, δεν τους βλέπω καλά.

Μας μένει η Φιλαδέλφεια και η Οκλαχόμα, μεγάλα κεφάλαια. Η Φιλαδέλφεια έχει.... size problem, είναι γερά παιδιά αθλητικά, ομαδικά αλλά χωρίς μπόι. Το ότι δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά δεν πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι τα play offs, αλλά το πάνε πολύ καλά. Η Οκλαχόμα φοβαμαι πως έχει πιάσει ταβάνι, βασικά επειδή ο Westbrook δε λέει να σταματήσει να παίρνει προσπάθειες και το παρακάνει. Έχουν κάποια προβλήματα και αυτός ο Πέρκινς δε μου γεμίζει το μάτι, δεν καταλαβαίνω πως καλύπτει τα κενά και γιατί προτιμήθηκε πέρυσι απέναντι σε τόσες λύσεις (Μπας; ). Πάρα πολύ καλοί, αλλά τελικούς δεν τους βλέπω να φτάνουν.

Για τους φίλους μου τους Σανς ένα έχω να πω: ας απολαύσουμε τον Νας στην τελευταία του σαιζόν κι ας τον αφήσουν του χρόνου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάει κάπου όπου παίζοντας έστω και 20 λεπτά είναι αιτία να γίνει μια καλή ομάδα διεκδικητής τίτλου. Είπαμε είναι άλλη πάστα ανθρώπου και δε θέλει να γίνει trade λόγω πίστης, αλλά το συμβόλαιό του τελειώνει και θα φύγει για μια τελευταία σαιζόν. Όπου πάει θα κάνει αίσθηση... περισσότερο από τον Λιν, έστω και στα 39 του.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
51 πόντοι από KD χθες
Έχουμε πάει σε άλλα επίπεδα...

spor_os

Administrator
Έτοιμος ήμουν κι εγώ να γράψω για τον Λιν. Συμπτωματικά τον είδα κι εγώ στα 2 τελευταία ματς. Εντάξει καταλαβαίνω ότι στη ΝΥ ψάχνουν κάποιον που θα τους ανεβάσει λίγο την αυτοπεποίθηση, που θα σηκώσει τον Σπαικ Λι από την καρέκλα του ρε αδερφέ.
Σίγουρα η χθεσινή νίκη απέναντι στους πρωταθλητές είναι οι αγώνες που ψάχνουν για να ανεβάσουν ψυχολογία.
Αυτό με το Νας που γράφει ο Γιώργος δε το ήξερα αλλά είναι ψιλο ύβρεις για τον Καναδό. Εκτός από κάποια τρίποντα που πήρε πάνω σε τρίπλα και τα έβαλε, δεν έχει καν αξιοπρεπές σουτ. Τα λάθη του για εμένα είναι ανεπίτρεπτα για point-guard. Έκανε 9+7 στα 2 τελευταία ματς, όλα προς το τέλος εκεί που τα πράγματα ζορίζουν. Όταν τον έπιασε χθες ο Μάριον είχε πελαγώσει. Μονίμως η παγίδα που έκαναν ήταν σε αυτόν. Σίγουρα θέλει ανταγωνιστικούς αγώνες για να το βελτιώσει αυτό, αλλά θέλει και ανάσες γιατί τον βλέπω να σκάει σε λίγο. Σε 15 μέρες έχει παίζει σχεδόν ολόκληρους τους αγώνες της ΝΥ.

Στη δεύτερη παράγραφο του Γιώργου συμφωνώ απόλυτα. Δε ξέρω ποιον πρέπει να πάρουν αλλά ας διώξουν τον Καρμέλο. Όσο για τον JR, όσο θα είναι πρόσφατες οι αναμνήσεις της Κίνας θα είναι ήρεμος και προσηλωμένος όπως χθες. Όταν όμως θυμηθεί τα παλιά άντε πιάστε τον...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
51 πόντοι από KD χθες
Έχουμε πάει σε άλλα επίπεδα...

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σε ένα παιχνίδι που ο Ιμπάκα είχε κατεβάσει τα ρολά στην άμυνα, ο Ντουράντ πετούσε και ο Westbrook τα έβαζε από το σπίτι του, πάλι στην παράταση κέρδισαν και αυτό λόγω τραγικών λαθών του Ντένβερ στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα έχει υλικό για πρωτάθλημα, αλλά προσωπικά θεωρώ πως απέναντι σε σοβαρές ομάδες (τύπου Σαν Αντόνιο ή Ντάλλας) θα έχει πρόβλημα. Ο Westbrook φοβερή βελτίωση τα τελευταία δύο χρόνια (ειδικά στο σουτ) αλλά τρέχει τόσο που ξεχνάει να σκεφτεί. Τον είδα σε μια συνέντευξη που έλεγε πως στα πλέι οφ θα πατήσει φρένο, αλλά δε γίνεται να παίζεις 65 ματς έτσι και στο 66ο να πεις "ΟΚ, πάμε αργά". Ο Ντουράντ είναι για μένα ο MVP, εκτός κι αν επανέλθει ο Rose κάνοντας θαύματα.

spor_os

Administrator
Έγραψε ο Ντρου Νίκολας στο twitter του...
If they're comparing Lin to Magic on ESPN, then I guess my guy Pekovic should start being compared to Shaq!!
Link
Μετάφραση: Αν συγκρίνουν στο ESPN τον Lin με τον Magic, τότε υποθέτω ότι πρέπει να αρχίσει να συγκρίνεται ο Pekovic με τον Shaq!!

ΣΩΣΤΟΣ!!!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επιτέλους έπαιξαν μαζί ο Λιν με τον ΚΑρμέλο...και έγινε ό,τι λέγαμε: έχασαν από τους ανεκδιήγητους Νετς.

Για τους Σέλτικς τα λέγαμε, τα νευράκια του Ρόντο (του μοναδικού που μπορεί να πάρει τα πόδια του στο γηροκομείο "η Βοστώνη") τον οδήγησαν σε 2 αγωνιστικές αποκλεισμό αφού αποφάσισε να πετάξει τη μπάλα στη μούρη του ρεφ...και οι στοιχηματζήδες έδιναν 2.65 τη νίκη των Πίστονς απέναντι στους Σέλτικς...μέσα στο Ντιτρόιτ. Μόνο οι γκαβοί του Σαραμάγκου δεν το έπαιξαν. Άκου 2.65... και 1.40 να ήταν πάλι θα το έπαιζα.

Φοβερά πράγματα και πάλι από το Σαν Αντόνιο, που δείχνει ασταμάτητο. Έχω βαρεθεί να διαβάζω ότι η "συμπιεσμένη" σαιζόν θα επιβαρύνει τις ομάδες με μεγάλο Μ.Ο ηλικίας. Θα επιβαρύνει τις ομάδες που δεν έχουν βάθος και ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, περισσότερο αυτές που έχουν ηλικιωμένους παίκτες. Αλλά ομάδες με το βάθος του Ντάλλας ή του Σαν Αντόνιο δε νομίζω πως θα μασήσουν και ήδη πετάνε. Είναι ομάδες στιλ Βοστώνης που πάνε κατά διαόλου γιατί ο πάγκος τους είναι της πλάκας.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Τρέλα οι Blazers. Μπράβο...

Τόσα χρόνια δεν το χω παραδεχτεί αλλά ήρθε ο καιρός να το πω κι εγώ.
Ο LeBron είναι ο καλύτερος όλων.-
Φέτος είναι η ώρα τους...

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
χαχαχαχα το ειδα και δεν μπορουσα να μην το ποσταρω ... Η υπερβολη η ιδια

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αχαχαχαχαχαχαχα. Γαμάτο...

Πάντως όλα καλά στην Ευρώπη... Και οι δύο ομάδες οκτάδα...
Ο Παναθηναϊκός την έχει πιστεύω τη Μακάμπι... Ο Ολυμπιακός τη Σιένα;

Sent from my awesome iPad using fabulous Travel stories app

chrisbd

Member
Αχαχαχαχαχαχαχα. Γαμάτο...

Πάντως όλα καλά στην Ευρώπη... Και οι δύο ομάδες οκτάδα...
Ο Παναθηναϊκός την έχει πιστεύω τη Μακάμπι... Ο Ολυμπιακός τη Σιένα;

Τι.. πάλι με τη Σιένα ο Ολυμπιακός???
Ευκαιρία να ξεπλύνει το περσινό φιάσκο....η θα ζήσει νέο??:D

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Έχει μειονέκτημα έδρας φέτος...

Sent from my awesome iPad using fabulous Travel stories app

Status