psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Αρχικός σχεδιασμός
- Αναχώρηση, άφιξη & πρώτη γνωριμία.
- Στο κάστρο της Μπρατισλάβας (Bratislavský hrad)
- Στη παλιά πόλη ως το ξημέρωμα
- Γύρω απ’ το ποτάμι «μας» (ημέρα δεύτερη)
- Στις ομορφιές της πόλης
- Ε, δεν αλλάζουμε χώρα; (ημέρα τρίτη)
- Κι εδώ ποτάμι έχει – Βιέννης συνέχεια
- Μια τελευταία βόλτα και φεύγουμε…
- Επίλογος – συμπεράσματα.
Na zdravie Bratislava
- Δηλαδή έτσι κενοί θα πάμε στα νησιά τον Αύγουστο, δε θα χωρέσουμε ένα ταξιδάκι ακόμα;
- Πριν λίγες μέρες γυρίσαμε από Αβάνα, ήρθες Μονεμβασιά το Πάσχα, θα βρεθούμε σε λίγες μέρες στα Χανιά, δε σου φτάνουν;
- Γιατί εσένα σου φτάνουν; Αφού ξέρω ότι το θέλεις, όπως ξέρω ότι έχεις και ρεπό του Αγ. Πνεύματος, βρίσκω και φθηνά εισιτήρια, κρίμα δεν είναι;
- Να σου ….ήσω, αφού ξέρεις ότι μ’ αρέσουν αυτά, μπαίνω να κλείσω την επιστροφή…
Περίπου έτσι διαμορφώθηκε ο σύντομος κι εποικοδομητικός πάνω απ’ όλα τηλεφωνικός διάλογος, που σαν κατάληξη είχε τη κράτηση εισιτηρίου. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι αντιγραφή από κάποιον άλλο παρελθοντικό διάλογο, όπως μπορεί παράλληλα να γίνει και κουβέντα απ’ το μέλλον. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που αντίστοιχες «εμπνεύσεις» μας κινητοποιούν άμεσα, βάζοντας μας στη διαδικασία ψαξίματος και κράτησης εν τέλει των αεροπορικών εισιτηρίων.
Το κεφάλαιο Μπρατισλάβα δεν ήταν κάτι άγνωστο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους δυνητικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μας, πέφτοντας μερικές φορές ως τότε σαν πρόταση σε ταξιδιωτικές συζητήσεις. Από τη μία ξέραμε ότι είναι μια πόλη που συγκεντρώνει έντονη φοιτητική ζωή, έχοντας μεταξύ άλλων λάβει υπόψιν τις εντυπώσεις ενός παλιόφιλου που τελείωσε εκεί τη φαρμακευτική και μου είχε μεταφέρει τα καλύτερα σχόλια.
Αφ’ ετέρου γνωρίζαμε επίσης ότι είναι ένας προορισμός που προτιμάται γενικότερα από ορδές
Βέβαια οφείλω να πω ότι δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι, αλλά κι ένας αν μη τι άλλο περίεργος στόχος που είχαμε θέσει με αφορμή τα ταξίδια μας σε Βελιγράδι & Βουδαπέστη αντίστοιχα, του να ακολουθήσουμε το Δούναβη σε όσες πόλεις είναι αυτό εφικτό κι έχουν και κάποιο ενδιαφέρον, ξεκινώντας από τις πιο σημαντικές.
Είναι δεδομένο όμως ότι αργήσαμε (ως συνήθως) να τη πάμε και αυτή την εκδρομή, μιας και μάθαμε ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές είχαν πάρει την ανηφόρα και τα πράγματα ίσως δεν είναι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, φανερά επηρεασμένοι πάντοτε από τη ταινία «Eurotrip» που με όλη της την υπερβολή φυσικά δείχνει την εικόνα που περιμένει ο μέσος τουρίστας για τη πόλη. Γεγονός είναι πάντως πως από τότε που άλλαξε το νόμισμα και στη Σλοβακία, όλα πήραν νομοτελειακά την ανιούσα. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…
Αρκετά όμως με τους προλόγους. Εξάλλου η απόφαση για τη συγγραφή και αυτής της ιστορίας πάρθηκε αστραπιαία, λειτουργώντας ως αντίβαρο ακόμα μια φορά στην έλλειψη ιστοριών από καινούρια ταξίδια, λόγω της κατάστασης που όλοι βιώνουμε.
Θα είναι μια ιστορία αρκετά σύντομη, χωρίς πολλές δραστηριότητες μιας και αυτό είχαμε ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018 δηλαδή στα τέλη του Μάη. Ξεκινάμε!
Last edited: