• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Musica Latina!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κλασσικά αγαπημένοι Anentura που καιρό έχω να βάλω.

Last edited by a moderator:

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
καληνύχτα παιδάκια!!!!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Mπράβο Lycan, το έχουμε παραμελήσει το τανγκό!
Ας βάλω κι εγώ ένα!

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ένας συνδυασμός cumbia, σοκολάτας, Mεξικού και Lila Downs.
Υπάρχει καλύτερος;

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική

Καπετάνιε μου καλέ δεν το πιστεύω! Αυτό το σάιτ το βρήκα σήμερα, ψάχνοντας για το επόμενο μου φεστιβάλ! Το Βερολίνο μου έκανε "ζημιά", ανακάλυψα τον σούπερ συνδυασμό για τις 2 μεγάλες μου αγάπες! Στην Βουλγαρία δεν θα πάω γιατί σιγά μην μου δίνανε πάλι άδεια, έστω και για μια μέρα, τόσο σύντομα. Αλλά ψήνομαι να πάω σε αυτό Bachata Day - Index για την bachata και για το οικονομικό πακέτο (220 ευρώ full πάσο, εισητήρια και διαμονή-αν το κλείσω εγκαίρως) και σε αυτό Stars of Salsa 2012 είναι μικρότερο από του Βερολίνου αλλά μπορώ να κολλήσω έξτρα μέρες ώστε να γνωρίσω επιτέλους και το Λονδίνο. Ο συνδυασμός που λέγαμε? Κι ακόμα είμαι στην αρχή της αναζήτησης!!! ΖΗΜΙΑΑΑΑΑ!

Και υπάρχει και αυτή η κρουαζιέρα, πολύ την λιμπίζομαι αλλά χλωμή με κόβω, δεν νομίζω να βρω παρέα..

http://www.allstarsalsaevents.com/int/

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
εμείς θα πάμε.
πάντως μπας και το έχουν παρατραβήξει αυτές οι παρουσιάσεις των χορών λατίνος, εκτός της φυσικής τους τοποθεσίας;;φτάσανε Βουλγαρία, θάχουν πάει και Κίνα!!!!
ποιος ο σκοπός;διάδοση των χορών, βελτίωση μέσω σεμιναρίων;
η μόνο το κέρδος από τους νοτιοαμερικάνους δασκάλους...΄η δήθεν δασκάλους .
μήπως ξεθωριάσει σαν "μόδα" ή το πιο σοβαρό, ξεφύγει
από την γνήσια μορφή τους (τη βοηθεία των δασκάλων), όπως αυτή βρίσκεται στις λατινοαμερικάνικες χώρες;
ή μήπως έχει ήδη μεταλλαχτεί ο λατίνος χορός κι έχει πάρει ξένα στοιχεία δίνοντας κινήσεις και υπερβολές, που ξεφεύγουν από την παράδοση,

ένα πολυήμερο ταξείδι εκεί στο νότο είναι το καλύτερο σχολείο.

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αλήθεια?? Ααα τέλεια, μόλις γυρίσεις να μας πεις εντυπώσεις! Θα έχει πολλές ελληνικές συμμετοχές! Μην ξεχάσεις, μόλις βγει για σόου ο Angel & Athena, please θέλω το πιο δυνατό σου χειροκρότημα! Υποστηρίζουμε το ζευγάρι κάργα!

πάντως μπας και το έχουν παρατραβήξει αυτές οι παρουσιάσεις των χορών λατίνος, εκτός της φυσικής τους τοποθεσίας;;φτάσανε Βουλγαρία, θάχουν πάει και Κίνα!!!!.
Μόνο Κίνα? Εδώ μια φίλη μου με ψήνει να πάμε σε ένα φεστιβάλ στην Ινδία. :shock: Σιγά μην πάω στην Ινδία με σκοπό τον χορό της λέω. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη γίνονται φεστιβάλ. Καλό είναι αυτό όμως. Σε κάθε χώρα υπάρχει μια μικροκοινωνία που ασχολείται με τον χορό. Γιατί να μην χαίρει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός? Μεγάλο για την μικροκοινωνία πάντα. Φανταζεσαι να χρειαζόταν να τρέχαμε μέχρι την Λατινική Αμερική για να βρούμε κάτι αντίστοιχο? Οι περισσότεροι από μας δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ! Σίγουρα δεν θα είναι όπως εκεί (σαν το φεστιβάλ bachata στο Αγ. Δομήνικο ας πούμε που με ξεσήκωσε τις προάλλες η Go2dbeach) αλλά θα πάρεις την τζούρα σου βρε αδερφέ!

Πάντως στην Βουλγαρία που θα πας δεν νομίζω πως θα έχει και πολλούς λατίνους, οι περισσότερες συμμετοχές είναι ελληνικές, βουλγαρικες, κυπριακες, σερβικες, ουκρανικές και τούρκικες.

ποιος ο σκοπός;διάδοση των χορών, βελτίωση μέσω σεμιναρίων;
η μόνο το κέρδος από τους νοτιοαμερικάνους δασκάλους...΄η δήθεν δασκάλους ..
Ενταξει, δεν τα στήνουν όλα αυτά για την ψυχή της μάνας τους. Μια χαρά λεφτουδάκια θα βγάζουν από όλη αυτήν την ιστορία. Αν όμως όλο αυτό είναι ποιοτικό, ο χορός όντως διαδίδεται και πραγματικά οι μαθητές βελτιώνονται με τα μαθήματα, why not? Και οι δασκαλοι δεν είναι μόνο νοτιοαμερικάνοι. Κάποια ποστς πριν αναφέρω ότι κάποιοι αγαπημένοι μου ήταν ο ένας Ινδός κι ο άλλος Ιρακινός. Απλά οι νοτιοαμερικάνοι "το έχουνε" έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να είναι καλλιτέχνες, η κίνηση τους βγαίνει φυσική, αφού ως γνωστόν, πρώτα χορεύουν, μετά περπατάνε. Πάντως η διάδοση του χορού για αυτούς που χορευουν είναι σημαντική. Αν κρίνω από μένα, πραγματικά προσπαθώ να μυήσω ανθρωπους σε αυτόν τον μικρόκοσμο και χωρίς να έχω κανένα απολύτως όφελος. Γιατί? Γιατί θέλω κι άλλοι άνθρωποι να νιώθουν όμορφα όπως εγώ. Τόσο απλά! Χορευτές δεν θα γίνουμε ποτέ, αλλά δεν έχει σημασία. Ο χορός πάνω από όλα είναι διασκέδαση!! Feeling good! Και καλή άσκηση ε!

Δήθεν? Γιατί δήθεν? Βέβαια έχω πάει μόνο σε 2, ένα στο Βερολίνο που γίνεται χρόνια και είναι πολύ καλό και ένα στην Αθήνα όπου καμία σχέση ποιοτικά με του Βερολίνου αλλά και πάλι είχες πράγματα να πάρεις. Θέλω να πω πως δεν ξέρω τα πράγματα σε βάθος κι η εμπειρία μου είναι μικρή, ούτε ενός χρόνου, οπότε δεν έχω να μοιραστώ πολλές γνώσεις. Όμως έχω δασκάλους που εμπιστεύομαι και ήμαστε μαζί και στα φεστιβάλ και μαθαίνω διάφορα για τον εκάστοτε καλλιτέχνη. Δεν νομίζω να υπάρχουν μούφα δάσκαλοι που να το παίζουν λατινοαμερικάνοι αν αυτό εννοείς κι αν γίνεται κάτι τέτοιο θα αποτελεί μειοψηφία. Έτσι κι αλλιώς αν είναι καλοί, από όπου κι αν είναι, χαίρουν τον σεβασμό όλων.

μήπως ξεθωριάσει σαν "μόδα" ή το πιο σοβαρό, ξεφύγει
από την γνήσια μορφή τους (τη βοηθεία των δασκάλων), όπως αυτή βρίσκεται στις λατινοαμερικάνικες χώρες;
ή μήπως έχει ήδη μεταλλαχτεί ο λατίνος χορός κι έχει πάρει ξένα στοιχεία δίνοντας κινήσεις και υπερβολές, που ξεφεύγουν από την παράδοση,.
Να ξεθωριάσει σαν μόδα δύσκολο το βλέπω, ίσα ισα πού τώρα έχει γίνει μόδα, όλο και περισσότερος κόσμος επιχειρεί και δοκιμάζει. Όσο απελευθερώνεται ο κόσμος τόσο πιο πολύ θα θέλει να μάθει χορό. Τώρα όσο αφορά την γνήσια μορφή τους, χμ λογικά συμβαίνει αυτό αλλά είναι αναπόφευκτο. αν ξεφεύγει απο την παράδοση, δεν είναι και τόσο κακό, είναι λογικό ο κάθε χορός να εξελίσσεται και να μπαίνουν κι άλλες κινήσεις μέσα ΚΑΙ υπερβολές ΚΑΙ άλλα βήματα και και και. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη χορού όμως που ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Εκτός αυτού κάποια από τα μαθήματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακριβώς γιατί μαθαίνεις την παράδοση όπως όταν διδάσκεται rumba (όχι η αργή των ballroom) και μαζί με αυτές τις πιο περίεργες κινήσεις πολλές φορές γίνεται και η εξιστόρηση τους, από που και γιατί προήλθαν αυτοί οι χοροί (υπάρχουν σε πολλές μορφές και με διάφορες ιστορίες) Παράδειγμα:

Παρατήρησε στο βίντεο πως κάποια στιγμή ο άντρας κάνει μια απότομη κίνηση κι η γυναίκα πρέπει να προλάβει και να καλύψει την ευαίσθητη της περιοχή γιατί διαφορετικά (και καλά) θα μείνει έγκυος!!

Στα φεστιβάλ γίνονται μαθήματα από δασκάλους από όλο τον κόσμο, πχ στο Βερολίνο είχε instructors από Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λισαβώνα, Σαν Φρασινσκο, Φιλαδέλφεια, Λονδίνο, Ελλάδα, Βερολίνο, Ισραήλ, Παρίσι, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Πολωνία, Ζυρίχη, Ρώμη, Ρίγα.. Χαμός!! Καταλαβαίνεις πως από όλους αυτούς, που έχουν διαφορετικά στυλ και πράγματα να σου δώσουν, ένα μόνο κομματάκι να πάρεις από όλους ή και τους μισούς και να το χρησιμοποιήσεις στον χορό σου είσαι κερδισμένος!

ένα πολυήμερο ταξείδι εκεί στο νότο είναι το καλύτερο σχολείο.
Αμήν καπετάνιε μου!!!!! ;)

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com