εμείς θα πάμε.
Αλήθεια?? Ααα τέλεια, μόλις γυρίσεις να μας πεις εντυπώσεις! Θα έχει πολλές ελληνικές συμμετοχές! Μην ξεχάσεις, μόλις βγει για σόου ο Angel & Athena, please θέλω το πιο δυνατό σου χειροκρότημα! Υποστηρίζουμε το ζευγάρι κάργα!εμείς θα πάμε..
Μόνο Κίνα? Εδώ μια φίλη μου με ψήνει να πάμε σε ένα φεστιβάλ στην Ινδία. Σιγά μην πάω στην Ινδία με σκοπό τον χορό της λέω. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη γίνονται φεστιβάλ. Καλό είναι αυτό όμως. Σε κάθε χώρα υπάρχει μια μικροκοινωνία που ασχολείται με τον χορό. Γιατί να μην χαίρει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός? Μεγάλο για την μικροκοινωνία πάντα. Φανταζεσαι να χρειαζόταν να τρέχαμε μέχρι την Λατινική Αμερική για να βρούμε κάτι αντίστοιχο? Οι περισσότεροι από μας δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ! Σίγουρα δεν θα είναι όπως εκεί (σαν το φεστιβάλ bachata στο Αγ. Δομήνικο ας πούμε που με ξεσήκωσε τις προάλλες η Go2dbeach) αλλά θα πάρεις την τζούρα σου βρε αδερφέ!πάντως μπας και το έχουν παρατραβήξει αυτές οι παρουσιάσεις των χορών λατίνος, εκτός της φυσικής τους τοποθεσίας;;φτάσανε Βουλγαρία, θάχουν πάει και Κίνα!!!!.
Ενταξει, δεν τα στήνουν όλα αυτά για την ψυχή της μάνας τους. Μια χαρά λεφτουδάκια θα βγάζουν από όλη αυτήν την ιστορία. Αν όμως όλο αυτό είναι ποιοτικό, ο χορός όντως διαδίδεται και πραγματικά οι μαθητές βελτιώνονται με τα μαθήματα, why not? Και οι δασκαλοι δεν είναι μόνο νοτιοαμερικάνοι. Κάποια ποστς πριν αναφέρω ότι κάποιοι αγαπημένοι μου ήταν ο ένας Ινδός κι ο άλλος Ιρακινός. Απλά οι νοτιοαμερικάνοι "το έχουνε" έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να είναι καλλιτέχνες, η κίνηση τους βγαίνει φυσική, αφού ως γνωστόν, πρώτα χορεύουν, μετά περπατάνε. Πάντως η διάδοση του χορού για αυτούς που χορευουν είναι σημαντική. Αν κρίνω από μένα, πραγματικά προσπαθώ να μυήσω ανθρωπους σε αυτόν τον μικρόκοσμο και χωρίς να έχω κανένα απολύτως όφελος. Γιατί? Γιατί θέλω κι άλλοι άνθρωποι να νιώθουν όμορφα όπως εγώ. Τόσο απλά! Χορευτές δεν θα γίνουμε ποτέ, αλλά δεν έχει σημασία. Ο χορός πάνω από όλα είναι διασκέδαση!! Feeling good! Και καλή άσκηση ε!ποιος ο σκοπός;διάδοση των χορών, βελτίωση μέσω σεμιναρίων;
η μόνο το κέρδος από τους νοτιοαμερικάνους δασκάλους...΄η δήθεν δασκάλους ..
Να ξεθωριάσει σαν μόδα δύσκολο το βλέπω, ίσα ισα πού τώρα έχει γίνει μόδα, όλο και περισσότερος κόσμος επιχειρεί και δοκιμάζει. Όσο απελευθερώνεται ο κόσμος τόσο πιο πολύ θα θέλει να μάθει χορό. Τώρα όσο αφορά την γνήσια μορφή τους, χμ λογικά συμβαίνει αυτό αλλά είναι αναπόφευκτο. αν ξεφεύγει απο την παράδοση, δεν είναι και τόσο κακό, είναι λογικό ο κάθε χορός να εξελίσσεται και να μπαίνουν κι άλλες κινήσεις μέσα ΚΑΙ υπερβολές ΚΑΙ άλλα βήματα και και και. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη χορού όμως που ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Εκτός αυτού κάποια από τα μαθήματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακριβώς γιατί μαθαίνεις την παράδοση όπως όταν διδάσκεται rumba (όχι η αργή των ballroom) και μαζί με αυτές τις πιο περίεργες κινήσεις πολλές φορές γίνεται και η εξιστόρηση τους, από που και γιατί προήλθαν αυτοί οι χοροί (υπάρχουν σε πολλές μορφές και με διάφορες ιστορίες) Παράδειγμα:μήπως ξεθωριάσει σαν "μόδα" ή το πιο σοβαρό, ξεφύγει
από την γνήσια μορφή τους (τη βοηθεία των δασκάλων), όπως αυτή βρίσκεται στις λατινοαμερικάνικες χώρες;
ή μήπως έχει ήδη μεταλλαχτεί ο λατίνος χορός κι έχει πάρει ξένα στοιχεία δίνοντας κινήσεις και υπερβολές, που ξεφεύγουν από την παράδοση,.
Αμήν καπετάνιε μου!!!!!ένα πολυήμερο ταξείδι εκεί στο νότο είναι το καλύτερο σχολείο.
ευχαριστώ για την ενημέρωση