Thalassaki
Member
- Μηνύματα
- 784
- Likes
- 4.850
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Μοιάζει μόνο που δεν έχει αυγά και γιαούρτι. Είναι Kalb el louz ( καρδιά των αμυγδάλων)και άλλο να στο λέω άλλο να το τρώς!!!
Το Kalb-el-louz είναι ένα δημοφιλές αλγερινό σιροπιαστό γλυκο που αποτελείται από σιμιγδάλι φρέσκο βούτυρο και αλεσμένα αμύγδαλα ως βασικά συστατικά. Συνήθως αρωματίζεται με κάρδαμο, κανέλα, βανίλια και μααζχαρ (ανθόνερο απο άνθη πορτοκαλιάς. Αφού ψηθεί, περιλούζεται καυτό με ένα αρωματικό σιρόπι που το κάνει γλυκό.
Στα δυτικά της Αλγερίας είναι γνωστή και ως χαμιά, ενώ στα ανατολικά είναι γνωστή ως χαρίσα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, όταν παραδοσιακά συνδυάζεται με ένα φλιτζάνι καφέ ή πράσινο τσάι με φρέσκο δυόσμο και κουκουναρι.